Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ: «Ο Λευκός Εθνικισμός εξαπλώνεται μεταξύ των Ορθόδοξων Εβραίων!», θρηνεί λίμπεραλ Εβραίος



Γράφει ο Elad Nehorai για το (εβραιοαμερικάνικο) Forward / ΚΟ:

Κάτι ανησυχητικό συμβαίνει στον ορθόδοξο κόσμο. Η λευκή εθνικιστική ρητορική διεισδύει στους δημόσιους χώρους μας. Αυτό συμβαίνει στις συναγωγές μας, στις κοινότητές μας, στα σχολεία μας και, φυσικά, στο διαδίκτυο. Και όσοι από εμάς το βλέπουμε το κοιτάζουμε με αυξανόμενη φρίκη.

Υπήρχε πάντα ένας ρατσισμός στις κοινότητές μας, φυσικά, είχαμε αρχίσει να το συζητούμε την εποχή που ο Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη πρόεδρος, όταν το να αποκαλείς τους μαύρους “shvartze” - ένας υποτιμητικός όρος για έναν μαύρο στα Γίντις - τελικά άρχισε να γίνεται ταμπού.

Αλλά αυτό που βλέπουμε τώρα είναι καινούργιο. Είναι διαφορετικό. Δεν είναι απλώς ρατσισμός ή μίσος και κρίση εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων λόγω του χρώματος του δέρματός τους. Αντίθετα, αυτό που εγώ και οι άλλοι παρατηρούμε στις κοινότητές μας είναι η εμφάνιση μιας φιλοσοφίας, που η εποχή του Τραμπ εντείνει  όλο και περισσότερο.

Είναι η φιλοσοφία του λευκού εθνικισμού που δικαιολογεί τον ρατσισμό και εξαπλώνεται σαν ιός μεταξύ πολλών Ορθοδόξων Εβραίων.

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, μπορεί να ακούγατε τη λέξη “shvartze” στη συναγωγή. Αλλά δεν θα ακούγατε να δικαιολογείται η απέλαση μαύρων στην Αφρική. Σήμερα, πιθανότατα δεν θα ακούσετε ρατσιστικές εκφράσεις, τουλάχιστον, όχι χωρίς κάποια προθυμία. Αλλά θα ακούσετε πράγματα που μπορείτε να βρείτε στο λογαριασμό του Twitter του David Duke.

Με άλλα λόγια, μια σημαντική ομάδα Εβραίων μετακινήθηκε από τον περιστασιακό ρατσισμό στο να υιοθετήσει όλες τις πτυχές της σύγχρονης λευκής εθνικιστικής φιλοσοφίας, (εκτός του αντισημιτισμού) με πολλές από τις διαπιστώσεις της και την ρητορική της.

Αλλά δεν ήταν μόνοι. Όταν δημοσίευσα την απογοήτευσή μου για το σχόλιο του Trump σχετικά με τον χαρακτηρισμό “shithole” στη σελίδα μου στο Facebook, έμεινα έκπληκτος για το πόσο παρόμοια πολλοί από τους ορθόδοξους Εβραίους υποστηρικτές του Trump που ήξερα, μιλούσαν σαν τον Spencer, τον Duke και τον Trump.

Όπως ισχυρίστηκε κάποιος, "Επιλογή Α: Το Ελ Σαλβαδόρ δεν είναι «shithole» χώρα, επομένως δεν χρειάζονται 17 χρόνια Άδεια Προσωρινής Παραμονής και οι μετανάστες από εκεί θα πρέπει να στέλνονται σπίτι τους αμέσως. Επιλογή Β: Το Ελ Σαλβαδόρ είναι, στην πραγματικότητα, μια "shithole" χώρα".

Ένας άλλος ορθόδοξος φίλος, ο οποίος εγκατέλειψε τη Νότια Αφρική για να έρθει στο Ισραήλ, παρατήρησε: "Είμαι τόσο χαρούμενος που μετανάστευσα από μια shithole χώρα".

Και ένας άλλος Εβραίος έγραψε: "Αλήθεια, πόσοι snowflakes (οι “υπερευαίσθητοι” σε κάθε «λόγο μίσους» λίμπεραλ) θα ήθελαν να μετακομίσουν στην Αϊτή;"

Όταν αναρωτιόμουν αν αυτός ο σχολιαστής πίστευε επίσης στην «λευκή γενοκτονία» (ένας όρος δημοφιλής στην λευκή εθνικιστική κοινότητα), ο άνθρωπος απάντησε: «Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Δεν ξέρω κανέναν υπερασπιστή της λευκής υπεροχής, οπότε δεν ξέρω με τι μοιάζουν". Με τον όρο «γενοκτονία» εννοείτε μαύρους που σκοτώνουν λευκούς αγρότες στη Νότια Αφρική;

Σύντομα άκουσα από φίλους, λίμπεραλ Ορθόδοξους Εβραίους που άκουγαν με τρόμο, καθώς τα σχόλια του διαδικτύου επαναλήφθηκαν στη συναγωγή το Shabbat (Σάββατο).

Υπήρχε ο εξής εξορθολογισμός, όπως εκείνος που χρησιμοποίησε ο Spencer και ο Duke: η Αϊτή και η Αφρική είναι πράγματι shitholes και ο Trump είχε δίκιο να μην θέλει ανθρώπους από αυτές τις χώρες.

Υιοθετούν αυτές τις απόψεις όλοι; Όχι βέβαια, αλλά το ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε.

Και εκείνοι που δεν συμφωνούν ανοιχτά με τη ρατσιστική ρητορική παραμένουν σιωπηλοί, επιλέγοντας να γιορτάσουν την ονομασία της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ ή την απελευθέρωση του Σλόμ Ρουμπασκίν, και όχι να καταδικάσουν τον ρατσισμό μέσα τους.

Ομοίως, οι ηγέτες μας διατηρούν μια σκληρή σιωπή. Ενώ η Anti-Defamation League, η American Jewish Committee και το κίνημα της Μεταρρύθμισης μίλησαν γενναία κατά των λόγων του Τραμπ, δεν υπήρξε ούτε λέξη από την Ορθόδοξη Ένωση ούτε από οποιεσδήποτε ορθόδοξες ομάδες. Φοβούνται, χωρίς αμφιβολία, τις αντιδράσεις αυτών των εξτρεμιστών, όπως το Masbia του Alex Rapoport, ένα εστιατόριο σούπας που διευθύνεται από έναν αντι-Τραμπικό χασιδικό Εβραίο, έχασε τους δωρητές του όταν διαμαρτυρήθηκε για την προεκλογική δήλωση του Τραμπ περί απαγόρευσης των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Ορθοδόξων Εβραίων ψήφισαν Trump, είναι η μόνη ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναφέρει αυξανόμενα ποσοστά έγκρισης του Trump - έως 71%, σύμφωνα με την AJC. Επομένως, εγκρίνονται εκείνοι που αμέσως μετά τη νεοναζιστική (sic) πορεία στο Charlottesville της Βιρτζίνια και την επακόλουθη υπεράσπιση των οπαδών της λευκής υπεροχής από τον Trump με τον ισχυρισμό ότι κάποιοι νεοναζί είναι "ωραίοι άνθρωποι", υπήρχε η ίδια εκκωφαντική σιωπή από την Ορθόδοξη ηγεσία, τουλάχιστον στην αρχή, η ίδια άμυνα και η ίδια παπαγαλία των λευκών εθνικιστικών λόγων.

Θυμηθείτε το άρθρο με τίτλο "Είμαι Ορθόδοξος Εβραίος στο Ισραήλ, αλλά οι λίμπεραλ έχουν γίνει τόσο διεφθαρμένα γεμάτοι από υποκρισία, που πραγματικά στέκομαι μαζί με την KKK στο Charlottesville".

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Πώς μπορούν οι Εβραίοι να υιοθετούν την λευκή εθνικιστική ιδεολογία;

Από μία άποψη, αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Είναι μια δυναμική που συμβαίνει στον παγκόσμιο δεξιό κόσμο, ο οποίος ριζοσπαστικοποιείται ολοένα και περισσότερο.

Αλλά αδελφοί μου Ορθόδοξοι Εβραίοι πρέπει να απορρίψουμε το μίσος και να προφυλαχθούμε από τους κινδύνους του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και άλλων λευκών εθνικιστικών τάσεων. Θα χάσουμε την εβραϊκή μας ψυχή αν αγκαλιάσουμε το μίσος.

Σχόλιο ΚΟ: Κλασσικό λίμπεραλ αφήγημα και εδώ. Ουδεμία εξήγηση του φαινομένου, κανένα επιχείρημα. Μόνο επαναλαμβανόμενη καταγγελία του «ρατσισμού», του «μίσους» κλπ και επίκληση του συναισθήματος, με υποβόσκουσα την (ρατσιστική!) υπεροχή του Εβραίου έναντι των λοιπών κοινών θνητών («θα χάσουμε την εβραϊκή μας ψυχή»).

ΚΟ / πηγή

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέει και μερικές αλήθειες όμως...!
"Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Ορθοδόξων Εβραίων ψήφισαν Trump, είναι η μόνη ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναφέρει αυξανόμενα ποσοστά έγκρισης του Trump - έως 71%, σύμφωνα με την AJC."
Και έτσι εξηγείται η μεταφορά της πρεσβείας...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ!

ιορδάνης είπε...

υπάρχουν εβραίοι ρατσιστές;

Άγγελος Μάριος είπε...

Οι Εβραίοι (ορθώς, κατ'εμέ) είναι φυλετιστές.
Είναι οι ίδιοι όμως που μάχονται το δικαίωμα των υπολοίπων φυλών να συνεχίσουν να υπάρχουν δια της ανεξαρτήτου βιολογικής υπάρξεως.

Ανώνυμος είπε...

Άντε καλέ!Κακοήθειες! Άκου οι εβραίοι ρατσιστές!
Σου μιλάω ως γκοϊμ προς γκοϊμ!

Ανώνυμος είπε...

καλε δείτε το ταλμουδ τι λεει και το μισος και τον ρατσισμο για τους παντες που διδασκει.ολα τα αλλα ειναι μπαρουφες

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, η 3379 U.N. ανακλήθηκε...

eksothen είπε...

Σωστος.

eksothen είπε...

Οπως ευστοχα επισημανε ενας σχολιαστης στο αρθρο συτι.

Καλα κανουν οι ιουδαιοι και ειναι φυλετιστες.

Ειναι ο τι πιο φυσιολογικο.

Οπωςψεχει ηδη επισημανθει. Το παραδοξο, ειναι οτι ενα συντρηπτικο κομματι των ιουδσιων εντος & εκτος ισραηλ κανουν τα παντα ωστε να αποτραπει σε αλλα εθνη - ΚΥΡΙΩΣ Ευρωπαικα αρα λευκων φυλων - να εκφραζουν την Εθνικη τους υπερηφανεια την φυλετικη τους ιδιαιτεροτητα.

Ομως, η θεση αυτη μιας πλειονοτητας ιουδαιων ανα την υφηλιο ειναι η αιτια που ολος ο κοσμος τους αντιπαθει (κυριως Λαοι της Ευρωπης) ΚAΙ θα ειναι η αιτια, κατα την γνωμη μου εαν δεν αλλαξουν πολιτικη, που πολυ πιθανον να δουμε και αλλα SHOA !!

Ανώνυμος είπε...

Οι εβραίοι δεν είναι φυλετιστές,διότι δεν αποτελούν φυλή. Οι εβραίοι είναι εθνικοθρησκευτική ομάδα,με πολύ ασάφεια ως προς τί προσδιορίζονται οι ίδιοι.Ο φυλετισμός είναι υγεία.Οι εβραίοι δεν είναι "φυλετιστές", αλλά μισαλλόδοξοι και αδικαιολόγητα, αλαζόνες.

Ahoy είπε...

*For every fast gun in the West there is someone faster* says the old man to the young gunman. Johnny Cash is coming to town and this time is not holding a guitar.