Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

«Μην ανησυχείτε, η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα επιβιώσει του Τραμπ», γράφει στο Foreign Affairs (του CFR) σύμβουλος της Χίλαρυ ΚλίντονInfowars / ΚΟ

Το globalist μοντέλο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης θα επιβιώσει του Προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τον σύμβουλο της Χίλαρι Κλίντον, Jake Sullivan.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Trump αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική απειλή για την υγεία τόσο της αμερικανικής δημοκρατίας όσο και του διεθνούς συστήματος", έγραψε ο Sullivan στην έκδοση του επόμενου μήνα τουForeign Affairs το οποίο υποστηρίζεται από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (Council on Foreign Relations ή  CFR).

[Το CFR, επισήμως ένα “think tank”, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς της παγκόσμιας ελίτ που πιέζει και διαμορφώνει τις καταστάσεις για την εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Στους ιδρυτές του περιλαμβάνονται οι Ντέιβιντ Ροκφέλερ, Γουόλτερ Λίπμαν, Paul Warburg. Τωρινός πρόεδρος ο Richard Haas. Όλοι οι προαναφερόμενοι, εβραϊκής καταγωγής. Το CFR είναι ένας εξω-συνταγματικός πόλος ισχύος, ο οποίος καθορίζει, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, την εκάστοτε ηγετική ομάδα και το βασικό προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Ο καθηγητής ιστορίας Carroll Quigley (Κάρολ Κούιγκλει) του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν και μέντορας του Μπιλ Κλίντον, στο βιβλίο του "Τραγωδία και Ελπίδα" ήταν σαφής: "Το Συμβούλιο των Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) είναι το αμερικανικό παράρτημα μιας εταιρείας που ξεκίνησε από την Αγγλία ... (και) ... πιστεύει ότι τα εθνικά σύνορα θα πρέπει να εξαλείφουν για να ιδρυθεί μια Παγκόσμια Κυβέρνηση".].

"Ωστόσο, παρά τους κινδύνους αυτούς, οι φήμες για τη διάλυση της διεθνούς τάξης έχουν πολύ μεγαλοποιηθεί. Το σύστημα είναι χτισμένο για να διαρκέσει μέσα από  σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία και αρκετά ισχυρό για να επιβιώσει από μια θητεία του Trump. "

Μέχρι στιγμής, ο Trump δεν μπόρεσε να προκαλέσει το "επίπεδο της συστημικής ζημιάς" που είπε ότι θα έκανε στην μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο διεθνή τάξη, της οποίας τα ηνία έχουν τα Ηνωμένα Έθνη, το ΔΝΤ / Παγκόσμια Τράπεζα και το ΝΑΤΟ, χάρη στους συστημικούς συμβούλους και το Κογκρέσο, είπε ο Sullivan (φώτο).

"Σκεφτείτε το σύστημα συμμαχιών των Η.Π.Α., ένα κεντρικό χαρακτηριστικό της υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. Τάξης. Ο Trump συνεχίζει να χλευάζει τους συμμάχους των ΗΠΑ σαν να είναι παράσιτα», είπε.

"Αλλά η πολιτική της Ουάσιγκτον προς τους συμμάχους της τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία έχει χαρακτηρισθεί περισσότερο από τη συνέχεια παρά την αλλαγή. Οι σύμβουλοι του Trump έχουν βοηθήσει να διασφαλιστεί αυτό, όπως και η εξωτερική υποστήριξη και η επίβλεψη του Κογκρέσου».

Επιπλέον, οι τεχνοκράτες της ΕΕ "προσπάθησαν να διατηρήσουν τη συμμαχία, παρά τις ανησυχίες τους για το Trump, εργαζόμενοι γύρω του".

Αλλά ο Sullivan προειδοποιεί ότι παρόλο που η Νέα Παγκόσμια Τάξη έχει διατηρήσει τη δομή της, ο αμερικανικός λαός έχει «απογοητευθεί» και βλέπει «την παγκόσμια ολοκλήρωση ως απειλή για την εθνική ταυτότητα και την οικονομική ζωτικότητα», κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα.

"Η ανθεκτικότητα του συστήματος δεν πρέπει να είναι το happy end μιας ιστορίας, θα πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης μιας προσπάθειας που χρειάζεται για να ενισχυθεί και να επικαιροποιηθεί η διεθνής τάξη και να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές απειλές για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της", δήλωσε. "Αυτό πρέπει να ξεκινήσει με την πλέον σοβαρή πρόκληση σήμερα: αυξανόμενη απογοήτευση με μερικές από τις βασικές παραδοχές της. Αυτή η απογοήτευση έχει επηρεαστεί από τις δυνάμεις του "τοπικισμού" (nativism) και του "μη φιλελευθερισμού" (illiberalism), αλλά έχει τις ρίζες της στην εμπειρία που έζησαν πολλοί που είδαν ελάχιστα οφέλη σε αυτά».

Εξήγησε επίσης τους βασικούς θεμελιώδεις πυλώνες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης μέσω της τυπικής κωδικοποιημένης παγκοσμιοποιημένης ρητορικής.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν τη Τάξη πάνω σε τρεις θεμελιώδεις προτάσεις: ότι το οικονομικό άνοιγμα και η ολοκλήρωση οδηγούν σε μεγαλύτερη και ευρύτερα κοινή ευημερία [Federal Reserve]. ότι το πολιτικό άνοιγμα, ο εκδημοκρατισμός και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδηγούν σε ισχυρότερες, πιο δίκαιες κοινωνίες και αποτελεσματικότερη διεθνή συνεργασία [Ηνωμένα Έθνη] · και ότι το οικονομικό και πολιτικό άνοιγμα αλληλοενισχύονται [ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα]".

"Και οι τρεις προτάσεις τώρα αμφισβητούνται".

Ακόμα κι αν το Trump έχει λάβει μέτρα για να απομακρύνει την globalist μπότα από τον λαιμό της Αμερικής, οι τραπεζίτες του συστήματος εξακολουθούν να κυριαρχούν στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και είναι αποφασισμένοι να εκτροχιάσουν την ανάκαμψη της Αμερικής για να κατηγορήσουν τον πρόεδρο Τραμπ.

ΚΟ: Μετάφραση: «Προς στιγμήν τα χάσαμε με την εκλογή Τραμπ, μας την σπάει άγρια ο τύπος, αλλά είναι όλα υπό έλεγχο. Καλού – κακού ας έχουμε το νου μας με την πλέμπα. Όλο απογοητευμένοι είναι και δεν λένε να συμμορφωθούν». Σχετικό: «Είναι ώρα οι Ελίτ να σηκωθούν ενάντια στις αμαθείς μάζες». «Αριστεροί και δεξιοί να συμμαχήσουν ενάντια στον εθνικισμό για να σωθεί η παγκοσμιοποίηση», λέει άρθρο του Foreign Policy (του David Rothkopf, μέλος του CFR).

ΚΟ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα σύστημα που είναι πλήρως ελεγχόμενο και καθοδηγούμενο, πως είναι δυνατόν να χάνεται ο έλεγχος απο μια σχετικά μικρή πλειοψηφία πολιτών?
Το πώς ακριβώς είναι το εκλογικό σύστημα την αμερική δεν το γνωρίζω.
Αλλά το πώς είναι εδώ στην Ελλάδα, το διακρίνω και με το παραπάνω.
Βλέπωντας όλους τους πολιτικούς οι οποίοι αν δεν προσκυνήσουν πρώτα, δεν μπαίνουν στην βουλή, κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνεται και την αμερική. Εξάλλου τό κακό, απο εκεί αρχίζει. Και μην μου πείτε οτι υπάρχουν τόσοι πολλοί "διανοούμενοι" στην αμερική που θα κάνουν την διαφορά. Ο ρόλος του trump? ποιός ξέρει? ίσως να πρόκειται για έναν δεύτερο bush (τον νεότερο). Δηλαδή ο χρήσιμος ηλίθιος ο οποίος θα αναλάβει επί θητείας του το εσωτερικό κομμάτι. Επί bush έγινε η πτώση τω΄ν διδύμων, επι trump μπορεί να γίνει κάποιος "εμφύλιος" ή να ξεφύγει κάποιος ιός και να χρησιμοποιηθούν τα φέρετρα της fema.
Η ακόμα χειρότερα, να πυροδοτήσουν κάποια βόμβα (πυρινική ή όχι)
σε κάποια απο τα ηφαίστεια που έχουν. Το τι ακριβώς θα προκαλέσει, μάλον ούτε και ο ίδιος δεν γνωρίζει.
Για να πάρετε μια γεύση για το τί θα συμβεί, μπορείτε να δείτε τα πρώτα 10 λεπτά και τα τελευταία 15 της ταίνίας "Escape from LA".
Αυτά για την ώρα.

Mαρίνος Ριτσούδης είπε...

Γράφει παραπάνω, "Ωστόσο, παρά τους κινδύνους αυτούς, οι φήμες για τη διάλυση της διεθνούς τάξης έχουν πολύ μεγαλοποιηθεί. Το σύστημα είναι χτισμένο για να διαρκέσει μέσα από σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία και αρκετά ισχυρό για να επιβιώσει από μια θητεία του Trump.."
Μάς έχουν μουρλάνει στην μπούρδα.
Σιγά μην κινδυνεύει η ΝΤΠ, από τον Τραμπ. Αυτά ειναι φρούδες ελπίδες στήριξης του Τραμπ. Τον υποστηρίζουν γιατί συσπειρώνει με τερτίπια τις χαμηλές μάζες.
Η ντπ μεταλλάσσεται όπως ο Χαμαιλέων, στήνει ηγέτες δήθεν πατριώτες για να κρατάει συσπειρωμένη την αμαθή μάζα.
Ας μην ξεχνάμε πως εμάς πολωμενος λαός σε ένα θεατρίνο, είναι υπό έλεγχο και γίνεται χρησιμότερος, από μια αγέλη, άμορφη μάζα, που ψάχνει να βρεί ηγέτη επειδή έχασε την εμπιστοσύνη της.
Η δεύτερη μάζα είναι απρόβλεπτη, η πρώτη πόλωση συνεχίζει τον ύπνο και είναι ακίνδυνη.

Ανώνυμος είπε...

πρεπει κανεις να ειναι εντελως γκαου για να θεωρει τον Τραμπατζαφερη αντιπαλο του συστηματος με γαμπρο μαλιστα Εβραιο και αλλες πολλες κρυφες χαρες σιωνιστικου τυπου

konion είπε...

Καλά τά λέει. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Η.Π.Α. όσο δεν πέρνει. Εμείς τί κάνουμε γιά τά ελληνικά συμφέροντα;

Ahoy είπε...

Ειναι η ωρα οι Ελιτ να σηκωθουν εναντια στις αμαθεις μαζες. Τι συμβαινει Κε. David Rothkopf oι τσαντες PRADA στους δρομους; Το κουκουλοφορο Νο αποτελεσμα; Παντως ειναι ρισκαδορικη προτροπη, διοτι μανικιουρ και αντλιες νερου δεν ειναι κι* απο τουε καλλιτερους συνδυασμους. Τοση πιεση, τοσο αγχος ειναι δυσνοητα. Ισως πρεπει να επιστρατευσετε καποιον ντοκτορα απο το Χαρβαρντ να μας το κανει πενηνταρακια.