Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Θρηνεί το Al-Jazeera γιατί η δημοτικότητα του Enoch Powell και της "ρατσιστικής του ομιλίας" είναι ανησυχητική


Διαβάζουμε μερικά που γράφει το καταριανό κανάλι:

Δεν έχουν υπάρξει «ποτάμια αίματος» στη Βρετανία, αλλά ο Enoch Powell και ο ρατσιστικός του λόγος είναι ακόμα δημοφιλής.
Στις 20 Απριλίου 1968, πριν από πενήντα χρόνια, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Enoch Powell έδωσε τη διάσημη ομιλία "ποτάμια αίματος".

Για να σηματοδοτήσει τα πενήντα χρόνια αυτής της ομιλίας, το BBC πήρε την απόφαση να την μεταδώσει ολόκληρη για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε την αγανάκτηση εκείνων που θα ήθελαν να ξεχάσουμε ότι αυτή η ομιλία ήταν πολύ δημοφιλής εκείνο τον καιρό.

Σχεδόν το 74% των Βρετανών συμφώνησε μαζί του ότι " σε 20 χρόνια, οι μαύροι θα κυριαρχήσουν επάνω στους λευκούς στη χώρα» (...)

Διάφορες προσωπικότητες τον υποστήριξαν δημοσίως. Ο Eric Clapton, ο διάσημος κιθαρίστας, υπερασπίστηκε τον Powell στη σκηνή το 1976 και ζήτησε από τους «ξένους» να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο πρώην χαρισματικός ηγέτης των Εργατικών, Michael Foot, τον ονόμασε «εξαιρετική προσωπικότητα» και χαρακτήρισε την απομάκρυνσή του από το Συντηρητικό Κόμμα ως μια «τραγωδία». Παρόλο που η ιδέα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ο Πάουελ είχε προτείνει τη δημιουργία ενός «Υπουργείου Επανα-μετανάστευσης» για να οργανώσει «εθελοντικούς επαναπατρισμούς» .

Τον Ιούλιο του 1969 ο Guardian, ο οποίος επέκρινε την ομιλία του Πάουελ και τις «παραπλανητικές του στατιστικές», έθεσε την ακόλουθη ερώτηση: «Δεν θα ήταν ευκολότερο να μειωθεί η δυστυχισμένη συγκέντρωση των έγχρωμων κοινοτήτων σε ορισμένα μέρη της χώρας με "εθελοντικό επαναπατρισμό" και όχι με μια πολιτική διασποράς των μεταναστών σε όλη την επικράτεια;"

Το 2012, ο συντηρητικός υπουργός Εξωτερικών Iain Duncan Smith είχε γράψει τον πρόλογο σε μια νέα συλλογή δοκιμίων, στην οποία εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον Powell. Δεν ενέκρινε τον φλεγμονώδη τόνο της ομιλίας, αλλά θεώρησε ότι ο Powell δεν ήταν ρατσιστής. Νέοι Συντηρητικοί λένε επίσης, κατ 'ιδίαν , ότι το σύνθημα «ο Powell είχε δίκιο» δεν πρέπει να αφεθεί στην άκρα δεξιά. (...)

Ο Enoch Powell (1912 – 1998) ήταν Βρετανός πολιτικός, κλασικός φιλόλογος, (έγινε καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών στα 25 του χρόνια!) ποιητής και συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό φτάνοντας μέχρι το βαθμό του ταξιάρχου στα 30 του. Για 24 χρόνια ήταν βουλευτής των Συντηρητικών, έχοντας διατελέσει και υπουργός Οικονομικών το 1957 και Υγείας το 1960.

Έμεινε περισσότερο γνωστός για τον μνημειώδη λόγο του «Ποταμοί Αίματος» ('Rivers of Blood') από την Αινιάδα του Βιργιλίου, τον οποίον εκφώνησε στις 20 Απριλίου 1968, στο Birmingham, στην πόλη που γεννήθηκε.

Ήταν η εποχή που το Εργατικό κόμμα ετοιμαζόταν να ψηφίσει τον νόμο των λεγομένων «Φυλετικών σχέσεων» (Race Relations Bill). Το Συντηρητικό κόμμα αντιτίθεται στον νόμο και συγκαλεί Κεντρική Επιτροπή στο Birmingham. Ο Enoch Powell πηγαίνει εκεί και προκαλεί σεισμό, καθώς με τον «προφητικό» του λόγο προειδοποιεί για αυτό που θα ερχόταν στο μέλλον: η μετανάστευση θα προκαλέσει ολική μεταμόρφωση της Βρετανίας, οι Άγγλοι θα ζήσουν σε πόλεις-γκέτο, περικυκλωμένοι από τους μετανάστες, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν περιοχές όπου οι λευκοί Άγγλοι είναι μειονότητα. Ζήτησε να κλείσουν τα σύνορα στους μετανάστες και να υπάρξουν απελάσεις, αλλιώς θα υπάρξουν «ποταμοί αίματος» στην Βρετανία σε λίγες δεκαετίες.

Περισσότερα εδώ.


ΚΟ / από εδώ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ευτυχως για καποιους ,σιγα σιγα μεγαλες προσωπικοτητες σαν τον Enoch Powell,αρχιζουν και βγαινουν στην δημοσιοτητα ,μετα απο χρονα εσκεμενης απαξιωσης-αποκρυψης (γιατι αραγε ??)πιστευω σε λιγα χρονια ,οι ιδιοι ανριρατσιστες-αντιφασιστες,θα τους ψαχνουν ...ας ευχηθουμε να μην ειναι αργα.
κ.ο ευτυχως δεν τους ξεχνας και σε ευχαριστουμε γι αυτο...δεν σου κρυβω αρκετα εχω διδαχθει απο τα υπεροχα ποστς σας...σας ευχαριστω απο τα βαθη της καρδιας μου. ο θεος να σας δινει υγεια ... Τ.Β

Ahoy είπε...

O Enoch Powell προσπαθησε να τους πει, μη το χασσετε αοτο. Δεν ειναι απλως πολιτισμος ανθρωπινος, ειναι ο Λογος υπαρξης ζωης στη γη.

https://www.youtube.com/watch?v=xJOtaWyEzaI

Καλο καλοκαιρι στους φιλους/ες του Κ.Ο.