Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

«Το βλέμμα»



Συγνώμη, αλλά δεν μπόρεσα να μην το γράψω. Το πρωί είδα το παρακάτω σε μια γνωστή φυλλάδα.


Προσπαθούν αγωνιωδώς οι ΑΡΔ να παρουσιάσουν τον Μπουτάρη ως οσιομάρτυρα και θύμα.  


Εκτός από την αηδία που ένιωσα, ασυναίσθητα θυμήθηκα μια εικόνα που είδα πρόσφατα και δεν μπορώ να ξεχάσω. Τον Λάμπρο Φουντούλη να ετοιμάζεται μόνος του να σβήσει τα συνθήματα που βρίζουν τον νεκρό γιο του, Γιώργο Φουντούλη, στο σταθμό του Ν. Ηρακλείου.


Πως είναι το βλέμμα ενός πατέρα που έχασε τον γιο του, που του σκότωσαν τον γιο του, όταν βγαίνει το πρωί και συναντά αυτό το εμετικό σύνθημα; Θα κάνετε για αυτό το βλέμμα κανένα ρεπορτάζ έγκριτοι της ενημέρωσης; Θα συγκινηθείτε δημοκράτες; Θα γράψετε κάτι ψυχοπονιάρηδες;  Και βέβαια όχι. Γιατί η ευαισθησία σας εξαντλείται στους τέσσερις τοίχους της άρρωστης ιδεοληψίας σας και πεθαίνει μέσα στον βούρκο των σκοτεινών επιδιώξεών σας. Λυπάμαι (και αηδιάζω ταυτόχρονα) μόνο εκείνους που ακόμα σας διαβάζουν.

SkyWatcher (η φωτογραφία είναι από το Εξέγερση Ελλήνων - την βρήκα εδώ)

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Δύο μέτρα και δύο σταθμά κράτα όπως παντα το πολιτικομιντιακό σύστημα. Αλλά και οι πολίτες επίσης: Οι μισοί δε ψηφίζουν (λευκή επιταγή στα κόμματα εξουσίας) και οι άλλοι μισοί στηρίζουν με την ψήφο τους αυτούς που κράζουν...

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις πόσο πολύ θα επιθυμούσαν , όλα ΑΥΤΑ που καθημερινά χλευάζει όλος ο πλανήτης , που TA φτύνουν και AYTA νομίζουν πως ψιχαλίζει , να μην ανήκαν στα …ΑΡΘΡΟ_ΠΟΔΑ;

Επιτρέπεται οι Ανθρωποι Του Τριαδικού Θεού μας να εκνευρίζονται με τον θόρυβο που κάνουν οι τενεκέδες;
Εάν θα μπορούσε ένας τενεκές να αισθανθεί κάτι , αυτό θα ήταν δυστυχία.
Δυστυχισμένοι είναι. Ξέρεις πόσοι πάρα πολλοί από αυτούς , καταλήγουν καθημερινά στα τηλεσκουπίδια πριν καταλήξουν νομοτελειακά στα αζήτητα; Το ξέρεις οτι γνωρίζουν πως είναι σκουπίδια και πως αργά η γρήγορα θα καταλήξουν στην ανακύκλωση;

Για λύπηση είναι. Για τίποτα άλλο! Δεν αξίζουν ούτε για φτύσιμο!

Ποίοι τενεκέδες κάνουν τον περισσότερο θόρυβο;

“Τὸ ἐπάγγελμα τοῦ δημοσιογράφου

Ἀφορμὴ γιὰ τὴν δημοσίευσι τοῦ κατωτέρω ἀποσπάσματος ἐστάθη ἕνα ἠλεκτρονικὸ μήνυμα, τὸ ὁποῖο μᾶς ἀπεστάλη, ἀναφερόμενο στὶς ἀμοιβὲς ἐπωνύμων καὶ μὴ δημοσιογράφων τῆς κρατικῆς τηλεοράσεως, οἱ ὁποῖες διέρρευσαν προσφάτως στὴν δημοσιότητα.

Ἐκ τῆς Συντακτικῆς Ἐπιτροπῆς

Ὁ Τζὼν Σουΐντον, προσωπάρχης τῶν New York Times μὲ τὴν φήμη τοῦ «κοσμήτορος τοῦ ἐπαγγέλματος», καλούμενος νὰ κάνη μία πρόποσι, τὸ 1953, ἐνώπιον τῆς Λέσχης τοῦ Τύπου τῆς Νέας Ὑόρκης, προέβη στὴν ἑξῆς ἀποκαλυπτικὴ ἐξομολόγησι:

«Δὲν ὑπῆρξε στὴν παγκόσμια ἱστορία, στὴν Ἀμερική, αὐτὸ ποὺ λέμε ἀνεξάρτητος τύπος. Τὸ ξέρετε καὶ τὸ ξέρω. Δὲν ὑπῆρξε οὔτε ἕνας ἀπὸ σᾶς ποὺ νὰ τολμᾷ νὰ γράψη τὴν εἰλικρινῆ του γνώμη, καὶ ἂν τὸ κάνατε, γνωρίζατε προκαταβολικῶς ὅτι ποτὲ δὲν θὰ ἐμφανιζόταν ἐκτυπωμένη. Πληρώνομαι ἕναν ἑβδομαδιαῖο μισθὸ γιὰ νὰ κρατῶ τὴν εἰλικρινῆ μου γνώμη ἐκτὸς τῆς ἐφημερίδος, στὴν ὁποία γράφω. Ἄλλοι ἀπὸ ἐσᾶς πληρώνονται παρομοίους μισθοὺς γιὰ παρόμοια πράγματα, καὶ ὅποιος ἀπὸ σᾶς θὰ ἦταν τόσο ἀνόητος ὥστε νὰ γράψη τὴν εἰλικρινῆ του γνώμη, θὰ βρισκόταν στὸν δρόμο καὶ θὰ ἔψαχνε γιὰ ἄλλη δουλειά. Ἐὰν ἐπέτρεπα στὴν εἰλικρινῆ μου γνώμη νὰ ἐμφανισθῆ σὲ μία ἔκδοσι τῆς ἐφημερίδος μου, πρὶν περάσουν 24 ὧρες θὰ βρισκόμουν χωρὶς δουλειά.

Τὸ ἐπάγγελμα τοῦ δημοσιογράφου εἶναι νὰ καταστρέφη τὴν ἀλήθεια, νὰ ψεύδεται ἐντελῶς, νὰ διαστρεβλώνη, νὰ δυσφημῆ, νὰ φέρεται δουλοπρεπῶς στὰ πόδια τοῦ μαμμωνᾶ καὶ νὰ πουλάη τὴν πατρίδα του καὶ τὸ γένος του γιὰ τὸν ἐπιούσιο.

Τὸ γνωρίζετε καὶ τὸ γνωρίζω, καὶ τί εἴδους βλακεία εἶναι αὐτὴ νὰ κάνουμε πρόποσι γιὰ ἕναν ἀνεξάρτητο τύπο;

Εἴμαστε τὰ ἐργαλεῖα καὶ οἱ δουλοπάροικοι πλουσίων ἀνδρῶν πίσω ἀπὸ τὴν σκηνή. Εἴμαστε οἱ μαριονέττες, ποὺ τοὺς τραβοῦν τοὺς σπάγκους καὶ χορεύουν. Τὰ ταλέντα μας, οἱ ἱκανότητές μας καὶ οἱ ζωές μας, εἶναι ὅλα περιουσιακὰ στοιχεῖα ἄλλων.

Εἴμαστε διανοούμενες πόρνες!»”

http://stisepalxeis.blogspot.gr/2010/02/blog-post_11.html


Διανοούμενοι δεν ήσαν ποτέ. Εάν ήσαν δεν θα γινόντουσαν δημοσιογράφοι.
Οι ξένοι ίσως και να διέθεταν ελάχιστη νοημοσύνη , ελάχιστοι μπορεί να διαθέτουν ακόμα και τώρα αν και σαφώς μικρότερη.
Οι ελληνόφωνοι όμως , την σήμερον ημέραν , είναι νέτα σκέτα αρθρόποδα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τΙς ονομάζουν όρθιες ομιλούσες κεφαλές;
Γιατί στην θέση …του τενεκέ …τους τοποθέτησαν κεφάλι!
Είναι απολύτως σωστό πως όποιος φέρει κεφαλή δεν σημαίνει πως είναι και άνθρωπος!
Το ΦΩΤΟΣΟΠ κάνει πολλά.

Η λέξη κεφάλι, ή πιο συχνά κεφαλή, απαντάται και έχει διαφορετικές σημασίες σε διάφορα πεδία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα:

Στα ασπόνδυλα χορδωτά όπως τα κεφαλοχορδωτά,
στην κεφαλή του πικάπ, το εξάρτημα που φέρει τη βελόνα που διαβάζει το δίσκο,
κεφαλή εκτυπωτή,
βίντεο,
κασετόφωνο κ.τ.λ.

Ε λοιπόν τους βγάζεις την πρίζα και ΤΕΛΟΣ!
Εάν το καλοσκεφτούμε όλο το παγκόσμιο κομμουνιστικό σύστημα τους, που το βασίζουν;
Στο ρεύμα …κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Εάν κοπεί , πράγμα πανεύκολο , ένα καλώδιο και ένα ψαλίδι υπόθεση είναι...

"finito la musica, passato la festa"!!!

Ανώνυμος είπε...

Σήψη ,παρακμή, αρρωστη κοινωνία και για όλα φταίνε οι ... φασίστες!

Ανώνυμος είπε...

SkyWatcher πολυ ωραίο άρθρο. Δυστυχώς αυτός ο πατέρας πονά για την τυφλή δολοφονία του παιδιού του. Μια κόκκινη φασιστική επίθεση που έμεινε ατιμώρητη.Μόνο θα σε παρακαλούσα, για το γνήσιο του ελληνικού πατριωτισμου κ εθνικισμού, να μην περνάει μέσα απο τη Χα, γιατί κάποια από αυτά που λέει ειναι μακριά απο το πνεύμα του Ελληνισμού. Αυτοί αν βγουν, και απο μόνοι τους θα φέρουν βια κ χάος, είτε ως θύτες είτε ως θύματα. Δεν το θέλουμε για την Ελλάδα μας. Οπωσδήποτε να αντισταθουμε στον κόκκινο φασισμό με πολλούς τρόπους, αλλά να μην καθοδηγείται απο τη χα. Η γνώμη μου

BookClub Arcadia είπε...

Υπάρχει και αγία βία: σε γνωστό πίνακα, έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, εικονίζεται ο Χριστός να εκδιώκει τους εμπόρους από τον Ναό: Μκ 11, 15:
Όταν ήρθαν πάλι στα Ιεροσόλυμα (την επόμενη μέρα), μπήκε ο Ιησούς στον Ναό… Ιω 2, 14: Μέσα στον περίβολο του ιερού (Ναού) βρήκε αυτούς που πουλούσαν βόδια, πρόβατα και περιστέρια για τις θυσίες, και τους αργυραμοιβούς καθιστούς πίσω από τους πάγκους. Τότε έφτιαξε ένα μαστίγιο από σχοινιά και τους έβγαλε όλους έξω από τον περίβολο του Ναού, μαζί και τα πρόβατα και τα βόδια, και έριξε καταγής τα νομίσματα των αργυραμοιβών, και αναποδογύρισε τους πάγκους. Και είπε σε αυτούς που πουλούσαν τα περιστέρια: "Πάρτε τα αυτά από εδώ, μην κάνετε εμπορικό κατάστημα το σπίτι του Πατέρα μου". Μτ 21, 13:

…Αφιερωμένο στους "πολιτικώς ορθούς" πολιτικούς της Ελλάδας, οι οποίοι απλώς υπέχουν την θέση των εμπόρων του Ναού και τους αξίζει η ανάλογη αντιμετωπίση-μεταχείριση...

Για δε τις δηλώσεις αλληλεγγύης στον Δήμαρχο Μπουτάρη από τις πρεσβείες των Η.Π.Α. και του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, τα σχόλια περιττεύουν, διότι κραυγάζουν τα ληστρικά και εγκληματικά ήθη και έργα τους...

Ανώνυμος είπε...

μηπως ολα αυτα ειναι στημενα για μετρημα της κοινης γνωμης?
ακομα και αυτοι που επιτεθηκαν στον αλκοολικο μασωνο μηπως ειναι στο κολπο?
θα δουμε η νεκροψια θα μιληση...

Ανώνυμος είπε...

το φωτισμένο πρόσωπο μόνο λείπει για να μαζέψει τους Έλληνες που είναι αηδιασμένοι από αυτήν την κατάσταση. και είναι πάρα πολλοί.......

Ανώνυμος είπε...

@24 Μαΐου 2018 - 2:08 π.μ.

Γράφεις κόκκινος φασισμός.
Εάν εννοείς τον κομμουνισμό ως κόκκινο φασισμό , τι σε εμποδίζει να γράψεις την αλήθεια όπως είναι;
Δηλαδή σκέτα νέτα κομμουνισμός!

Διαφορετικά είναι σαν να λές στην κομμώτρια όταν σε λούζει:
Δεν αντέχω το θερμό παγωμένο νερό του καταιωνιστήρα.
Μέχρι να της εξηγήσεις τι εννοείς ...κάηκες .

Παρεμπιπτόντως, ο κομμουνισμός είναι ένα απείρως χειρότερο σύστημα διακυβέρνησης από τον φασισμό και τον ναζισμό μαζί.
Δεν κατανοώ γιατί τον προστατεύεται.
Οσον αφορά για τα εγκλήματα των μεν και των δε , απείρως πολλαπλάσια του κομμουνισμού τα οποία συνεχίζονται εως τις ημέρες μας.

Η συνεχής υποχωρητικότητα μας , των Ελλήνων, έναντι των αριστερών για να μην μας πούν φασίστες, έφερε στην εξουσία "αυτούς που περιγράφει το άρθρο"!
Εάν σας αρέσει συνεχίστε έτσι.
Πάντως να ξέρετε πως στον επόμενο τόνο , στόχος θα είμαστε όλοι οι Ελληνες που δεν θα ανεχόμαστε να ζούμε ως σύγχρονοι δούλοι με ηλεκτρονικά τσιπάκια , στην κομμουνιστική αντίχριστη διεθνιστική παγκόσμια κοινωνία που μας ετοιμάζουν!

Ηράκλειτος είπε...

Θα σας παρακαλέσουμε στις φωτό η οτιδήποτε άλλο που παίρνετε να βάζετε την πηγή εξάλλου έτσι κάνουμε και εμείς σεβόμενοι τον κόπο σας και φυσικά τον δικό σας αγώνα.Με τις λιγοστές μας δυνάμεις κάποιοι τρώμε πολλές ώρες στο να τις φτιάξουμε όπως άλλωστε πιθανότατα και εσείς με τα άρθρα σας η οτιδήποτε άλλο.Κάνουμε συγκεκριμένο εθνικιστικό αγώνα και ο κύριος Φουντούλης και η ΧΑ μας έδωσε προσωπικά την άδεια καθώς αγωνίζεται μαζί μας με ότι αυτό σημαίνει.Παρακαλούμε πολύ να το σεβαστείτε μπορεί για τον α η β λόγο να μην θέλετε να ταυτιστείτε με την ΧΑ η συγκεκριμένες σελίδες που την στηρίζουν και καλώς κάνετε αλλά είναι κρίμα για κάποια παιδιά και τον κόπο τους ο οποίος είναι πάντα εθελοντικός.Σας ευχαριστούμε που τιμήσατε με το άρθρο σας τον κύριο Φουντούλη εκ των προτέρων και σας ζητούμε να μην μας παρεξηγήσετε αλλά δυστυχώς πολλοί έχουν και κάνουν ''πατριωτικό αγώνα ''στις πλάτες μας και δυστυχώς τους νεκρούς μας,τους φυλακισμένους μας,τους κοινωνικά εξοντωμένους συναγωνιστές μας στην πράξη τους στηρίζουν πολύ λίγοι άνθρωποι οι περισσότεροι <>δυστυχώς μας κουνούν και το δάχτυλο εκ τους ασφαλούς..

SkyWatcher είπε...

Φίλοι της Εξέγερσης Ελλήνων, έχετε δίκιο και δεν σας παρεξηγώ, αλλά εξηγώ: επιθυμία μου ήταν ο αναγνώστης να επικεντρωθεί στην φωτογραφία και στο βλέμμα του κυρίου Φουντούλη. Δυστυχώς πολλές φορές κάποιοι "κολλάνε" στα ονόματα και στις ταμπέλες και χάνουν το νόημα. Έστω και καθυστερημένα έβαλα την πηγή στο τέλος του άρθρου. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

Ηράκλειτος είπε...

Να είσαι πάντα καλά και πραγματικά συνέχισε τον πολύ καλό αγώνα που κάνεις και κάνετε όσοι ακόμα κρατάτε την φλόγα του Ελληνισμού μέσα σας.
Πίστεψε μας δεν είμαστε από αυτούς άπλα ξημεροβραδιαζόμαστε όπως και εσύ..
Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση ειδικά με ένα εξαιρετικό μπλόκ παρά τις όποιες ενδεχομένως διαφωνίες μας πράγμα που φυσικά είναι υγιέστατο και αν μη τι άλλο παραγωγικό.
Προχώρα Red Sky..Tιμή μας η Πίστη..Όσοι ζωντανοί..