Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Μετά από 50 χρόνια "ανακάλυψαν" ότι η συγγραφέας της σειράς «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» ήταν «ρατσίστρια»


Το όνομα της Laura Ingalls Wilder (Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ) της συγγραφέως της παγκοσμίως γνωστής σειράς βιβλίων (που έγινε πετυχημένη τηλεοπτική σειρά) «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» ("Little House on the Prairie"), αφαιρέθηκε από ένα αναγνωρισμένο λογοτεχνικό βραβείο εξαιτίας θεμάτων που μερικοί περιγράφουν ως «ρατσιστικά».

Laura Ingalls Wilder (1867 - 1957)
 Παρά την τεράστια επιτυχία της ημιαυτοβιογραφικής σειράς, η American Library Association (ALA) με έδρα το Σικάγο αποφάσισε το Σαββατοκύριακο να ακυρώσει το μετάλλιο Wilder για την αριστεία στη παιδική λογοτεχνία, μια γνωστή διάκριση στον κόσμο της λογοτεχνίας για παιδιά.

Η διευθύντρια της ALA έχει την εμφάνιση που περιμένατε

"Τα έργα της αντικατοπτρίζουν τις απαρχαιωμένες πολιτιστικές συμπεριφορές απέναντι στους ιθαγενείς και τους ανθρώπους του χρώματος", ανέφερε δήλωση της Ένωσης.

Η διευθύντρια του Αμερικανικού Ινδιάνικου Κέντρου του Σικάγου, Heather Miller, δήλωσε ότι διάβαζε τα βιβλία κατά την παιδική ηλικία και δεν είδε την εθνότητα της να αντικατοπτρίζεται στις ιστορίες.

"Θα ήθελα να διαβάσω ξανά τα βιβλία", δήλωσε η Μίλερ. "Αλλά είναι επίσης σημαντικό να παρέχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση για να εξηγήσουμε γιατί χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα λόγια και τι συνέβαινε εκείνη την εποχή στην ιστορία".

Τα βιβλία, γραμμένα στη δεκαετία του 1930, περιλαμβάνουν τίτλους όπως το "The Long Winter" και "Farmer Boy".

Άνθρωποι από την Αυστραλία δήλωσαν σε εκπομπή του καναλιού CBS 2 ότι τα βιβλία επηρέασαν τη ζωή τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

"Για μένα, είναι μόνο μια ιστορία με οικογένειες που ζουν όμορφα και εργάζονται μαζί", δήλωσε η Louise Tait από την Μελβούρνη.

Η ιστορία της οικογένειας Ίνγκαλς εκτυλίσσεται στο αγρόκτημα Γουόλνατ Γκρόουβ στη Μινεσότα την περίοδο του 1800. Ο Τσαρλς με την αγαπημένη του γυναίκα Καρολάιν και τις τέσσερις κόρες τους, ζουν σε μία ξύλινη καλύβα και παρά τις κακουχίες και τη φτώχεια είναι ευτυχισμένοι. Κεντρικός ήρωας της υπόθεσης είναι η Λόρα, η δεύτερη κόρη της οικογένειας , η οποία στην πραγματικότητα ήταν η συγγραφέας των βιβλίων....

Η ALA γνωρίζει ότι τα βιβλία έχουν πολύ νόημα για πολλούς αναγνώστες και είπε ότι δεν ζητούν λογοκρισία - απλά μια κατανόηση των εποχών που αντικατοπτρίζονται στις ιστορίες.

ΚΟ / πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε λιγο το Χολλυγουντ θα γυρισει ταινια με θεμα "το μικρο σπιτι στο λειβαδι" και ολοι οι ηθοποιοι θα ειναι μαυροι και ασιατες.


Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=lEboqb2cN5Q


τοτε να βγαλουμε και τον Ζαμπετα ρατσιστη με τον σκυλαραπα

χαχαχαχαχαχαχαχα εχουν τρελαθει τελειως

Ανώνυμος είπε...

"Η διευθύντρια της ALA έχει την εμφάνιση που περιμένατε"
Χαχαχαχαχα!!! Φοβερή ατάκα κάτω απο την φωτο της!

konion είπε...

Δὲν τοὺς βγαίνει κι ἔχουν λυσσάξει!
Αὐτὰ εἶναι ἐπιεικῶς ἀπαράδεκτα!

Ανώνυμος είπε...

ενα απο τα πιο αθωα και διδακτικα σηριαλ,μακαρι να υπηρχαν και σημερα.

Ανώνυμος είπε...

Επί τη ευκαιρία 'Το μικρό σπίτι στο Λειβάδι' είναι εξαφανισμένο απ' το youtube στην Αμερική.

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Προς γνώσιν του κοινού κάθε σ-κ η ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΤ την βάζει την σειρά,νομίζω γύρω στις 1μμ