Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΗΠΑ: Ο δικαστικός μαραθώνιος ενός χριστιανού ζαχαροπλάστη που αρνήθηκε, λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να φτιάξει «γαμήλια τούρτα» σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων, είχε αίσιο τέλος



Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε υπέρ ενός αρτοποιού - ζαχαροπλάστη από το Κολοράντο ο οποίος αρνήθηκε να φτιάξει μια «γαμήλια τούρτα» για μια τελετή «γάμου» ατόμων του ίδιου φύλου.

Η υπόθεση - Masterpiece Cakeshop, Ltd v. Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο – εισήχθη στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να αποφανθεί  για το αν το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας του αρτοποιού είναι ήσσονος βαρύτητας από το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση απέναντι στο νόμο του ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Διαφωνίες για παρόμοια θέματα εμφανίστηκαν σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η απόφαση που εξεδόθη αντανακλά την ανανεωμένη δυναμική μεταξύ των συντηρητικών δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου, οι τάξεις του οποίου ενισχύθηκαν πρόσφατα με την προσθήκη του δικαστή Neil Gorsuch.

Ο Jack Phillips, ο ιδιοκτήτης του Cakeshop Masterpiece στο Lakewood του Κολοράντο, αρνήθηκε να κάνει μια «γαμήλια τούρτα» για ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων το 2012. Ο Phillips είπε στο ζευγάρι ότι δεν είχε πρόβλημα να τους φτιάξει μια τούρτα γενεθλίων, αλλά δεν θα μπορούσε να φτιάξει μια τούρτα που θα προωθούσε τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων, λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεών του.

Το χρονοδιάγραμμα…

Ιούλιος 2012

Θέλοντας να αγοράσουν μια τούρτα για τον επερχόμενο «γάμο» τους και την γιορτή τους, το ομοφυλόφιλο ζευγάρι David Mullins και Charlie Craig σταμάτησε (τυχαία;) στο Masterpiece Cakeshop.

Ο Jack Phillips, ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου - ζαχαροπλαστείου, ενημέρωσε το ζευγάρι ότι δεν παρέχει τούρτα για «γάμους» και εορτασμούς ατόμων του ιδίου φύλου λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

"Αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια χαρούμενη περίσταση μετατράπηκε σε μια ταπεινωτική περίσταση", γράφει η Deborah Munn, η μητέρα του Craig, στο blog της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (American Civil Liberties Union ή ACLU) σχετικά με το περιστατικό.

Η ACLU του Κολοράντο αντιπροσώπευε το ομοφυλόφιλο ζευγάρι στην καταγγελία τους εναντίον του Phillips.

Δεκέμβριος 2013

Ο δικαστής Robert Spencer του Γραφείου Διοικητικών Δικαστηρίων του Κολοράντο αποφάσισε - σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο (CCRD) - ότι το αρτοποιείο παραβίασε έναν νόμο του Κολοράντο ο οποίος απαγορεύει στις επιχειρήσεις να αρνηθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους λόγω του «σεξουαλικού προσανατολισμού» ενός ατόμου.

Το Masterpiece Cakeshop άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Μάιος 2014

Η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο αποφάσισε σε δημόσια ακρόαση ότι το Masterpiece είχε παραβιάσει το νόμο του Κολοράντο «κατά των  διακρίσεων» (Colorado's Anti-Discrimination Act ή CADA).

Και τότε άρχισαν οι απειλές θανάτου και οι επιθέσεις μίσους από τους οπαδούς της «διαφορετικότητας» και της «αγάπης»...


Ο Phillips διατάχθηκε να αλλάξει τις πολιτικές της εταιρείας καθώς και να προσφέρει "ολοκληρωμένη κατάρτιση προσωπικού" στους υπαλλήλους του. Το αρτοποιείο - ζαχαροπλαστείο ήταν επίσης υποχρεωμένο να παρέχει τριμηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των υποψήφιων πελατών!

Αύγουστος 2015

Το Εφετείο του Κολοράντο έκρινε ότι ο Phillips δεν μπορεί να επικαλείται τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ώστε να αρνείται να παράσχει υπηρεσίες σε ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Με την απόφαση αυτή, ο Phillips θα μπορούσε να καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης εάν συνέχιζε να αρνείται «γαμήλιες τούρτες» σε ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο απέρριψε το αίτημα του Phillips.

Ιούλιος 2016

Εκ μέρους του Phillips, η Συμμαχία για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας (Alliance Defending Freedom ή ADF) μια συντηρητική νομική μη κερδοσκοπική εταιρεία, κατέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ζητώντας του να εξετάσει την υπόθεση.


"Ζητάμε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση κατανοεί ότι το καθήκον της είναι να προστατεύει την ελευθερία των ανθρώπων να ακολουθεί τις πεποιθήσεις του σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο και να μην αναγκάζει κανέναν πολίτη να παραβιάζει αυτές τις πεποιθήσεις ως το τίμημα για να μπορέσει να ζήσει», δήλωσε ο Jeremy Tedesco ανώτερος νομικός σύμβουλος του ADF σε δήλωση την εποχή εκείνη.

Ιούνιος 2017

Το Ανώτατο Δικαστήριο συμφώνησε να εξετάσει την υπόθεση κατά τη διάρκεια της επόμενης θητείας του, η οποία άρχισε το φθινόπωρο.

Ιούνιος 2018

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε με ψήφους 7-2 υπέρ του Masterpiece Cakeshop.

«Οι νόμοι και το Σύνταγμα μπορούν και σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να προστατεύουν τα ομοφυλόφιλα άτομα και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους, αλλά οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές αντιρρήσεις για το γάμο των ομοφυλοφίλων είναι προστατευμένες απόψεις και σε ορισμένες περιπτώσεις προστατευμένες μορφές έκφρασης», αναφέρει το Δικαστήριο στην απόφασή του. "Ενώ είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι ο νόμος του Κολοράντο μπορεί να προστατεύσει τους ομοφυλόφιλους στην απόκτηση προϊόντων και υπηρεσιών με τους ίδιους όρους και συνθήκες που προσφέρονται σε άλλους πολίτες, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται με τρόπο ουδέτερο προς τη θρησκεία".

Ο δικαστής Anthony Kennedy είπε ότι όταν η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο αποφάσισε "δεν το έκανε αυτό με θρησκευτική ουδετερότητα την οποία απαιτεί το Σύνταγμα". Η γνωμάτευσή της "παραβίασε τη ρήτρα ελεύθερης άσκησης και η διαταγή της πρέπει να παραμεριστεί".

Στην απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν αποφάσισε αν μια επιχείρηση έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να εξυπηρετήσει ομοφυλόφιλους άνδρες και ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Αυτοί που διαφώνησαν με την απόφαση ήταν η Ruth Bader Ginsburg και η Sonia Sotomayor, δύο από τα πιο φανατικά λίμπεραλ μέλη του Δικαστηρίου.

ΚΟ: Για το θέμα αυτό έχει γράψει ο ΚΟ. Διάβασε:



Ο γεννημένος το 1936 δικαστής Anthony McLeod Kennedy (τοποθετήθηκε από τον Ρήγκαν!) είναι καθολικός και θεωρείται «συντηρητικός» δικαστής. Ο γεννημένος το 1967 δικαστής Neil McGill Gorsuch (φώτο) διορίστηκε από τον Τραμπ προκειμένου να διαδεχθεί τον δικαστή Antonin Scalia και ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Απριλίου 2017. Ο Gorsuch μεγάλωσε ως καθολικός, αλλά πλέον μαζί με την γυναίκα του που είναι αγγλίδα, πηγαίνουν σε επισκοπιανή εκκλησία. Η Ruth Bader Ginsburg εβραϊκής καταγωγής και η Sonia Sotomayor, με καταγωγή από το Πόρτο Ρίκο (φώτο) ήταν οι αγαπημένες δικαστίνες του Ομπάμα.
Αν και το δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση σχετικά με ευρύτερα ζητήματα που έχουν ανακύψει στις ΗΠΑ σχετικά με την σύγκρουση μεταξύ θρησκευτικών ελευθεριών από την μία πλευρά και «δικαιωμάτων» της LGBT κοινότητας από την άλλη, (όπου πάντοτε τα τελευταία χρόνια η πλάστιγγα έγερνε υπέρ των δευτέρων - βλ. π.χ. ανάλογες περιπτώσεις που στο στόχαστρο μπήκε χριστιανή ανθοπώλισσα και χριστιανή φωτογράφος), η απόφαση ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ίσως μπει ένα φρένο στον εξτρεμισμό των LGBT (που μέσα του κρύβεται ένα αντιχριστιανικό animus)! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συμμαχία για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας (ADF), που έφερε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο έχει χαρακτηρισθεί από το γνωστό (επισήμως "αντιρατσιστικό") ultra liberal ((αντι-λευκό)) SPLC, «ομάδα μίσους» λόγω των συντηρητικών χριστιανικών απόψεών της. Θα χρειαζόταν αμέτρητα βιβλία για να τεκμηριωθεί η αύξηση των αντιχριστιανικών συναισθημάτων στην Αμερική σήμερα. Μεγάλο μέρος αυτού του αντι-χριστιανικού μίσους προέρχεται από λεγόμενους «LGBT ακτιβιστές» και αριστερούς και ((άλλους)) συμμάχους τους. Όταν το 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο υπερέβη τα όρια και προσπάθησε να «επαναπροσδιορίσει» τον γάμο, ο δικαστής Samuel Alito, ιταλικής καταγωγής, διαφώνησε ηχηρά και προειδοποίησε: "Υποθέτω ότι όσοι πρεσβεύουν παλιές πεποιθήσεις θα είναι σε θέση να ψιθυρίζουν τις σκέψεις τους στις εσοχές των σπιτιών τους, αλλά αν επαναλάβουν αυτές τις απόψεις δημοσίως, θα κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως φανατικοί και να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι από κυβερνήσεις, εργοδότες και σχολεία". Τότε η δήλωσή του είχε αντιμετωπισθεί με ειρωνεία. Η εμπειρία όμως από τότε δείχνει ότι μάλλον λίγα είπε.

ΚΟ / πηγή (και από εδώ)

2 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...


Μεγάλη Νίκη κατά τοῦ Ἐφηρμοσμένου Σατανισμοῦ!

Ανώνυμος είπε...

Μιας και το αρθρο αναφερεται στο ανωτατο δικαστηριο των ΗΠΑ να κανω μια παρενθεση αναφερομενος στους ανωτατους δικαστες.
Που ακουστηκε, σε μια χωρα των περιπου 350 εκ. ανθρωπων ως επι το πλειστον Χριστιανοι (ανεξαρτητου δογματος) να υπαρχουν στο ανωτατο δικαστηριο τους των εννεα (9) δικαστων, τρεις (3) εβραιοι (Stephen G. Breyer, Ruth Ginsburg, Elena Kagan) και μια πορτορικα κομμουνιστρια μεγαλωμενη μεσα στις εβραϊκες συνοικιες της Νεας Υορκης, η Sonia Sotomayor, την στιγμη που ο πληθυσμος των εν ΗΠΑ εβραιων δεν ανερχεται στο 3-4%. Φυσικα ΟΥΔΕΙΣ Χριστιανος Ορθοδοξος Ελλην στο ανωτατο αυτο δικαστηριο.
Τονιζω την συνθεση του Ανωτατου αυτου δικαστηριου, γιατι σ' αυτην βασιζονται ΟΛΟΙ οι αντι-Χριστοι και απανθρωποι διαβολανθρωποι που υποστηριζονται απο καθε λογης μεξικανο/εβραιο/νεγρο-οργανωσεις που θελουν να κατακρημνισουν καθε ανθρωπινη λογικη και να επιβαλλουν σε μας τους υπόλοιπους της πλειοψηφιας, την καθε ανωμαλια του εγκεφαλου τους.
Η αποφαση υπερ του ζαχαροπλαστη οπως τονισε και ο κος Δ. Χατζηνικολαου ηταν πραγματι μια νικη κατα του σατανα.

Π.Σ.

*Αξιον αποριας: Πως η ομοφυλοφιλη δικαστης, Ελενα Καγκαν, ψηφισε υπερ του ζαχαροπλαστη.