Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Βιβλία του καλοκαιριού

Μια καλή ευκαιρία για κανένα βιβλίο παραπάνω είναι το καλοκαίρι. Παρακάτω κάποια που μάζεψα τους δύο τελευταίους μήνες, ειδικά για την περίοδο του καλοκαιριού και πασχίζω να τα τελειώσω. (αν δεν φαίνονται καλά κάντε "κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση).
Και μην ξεχνάτε ότι τα βιβλία είναι επικίνδυνο πράγμα. Συγκεκριμένα, εκείνα που αμφισβητούν και ενοχλούν. Το λέει και το δυστοπικό "Fahrenheit 451" που πρόβλεψε την καύση των "απαγορευμένων" βιβλίων. Αυτό μόνο που δεν πρόβελεψε ήταν ότι η δημοκρατία τους σήμερα, εκτός από βιβλία, θα κυνηγούσε και ιστοσελίδες. Και θα φίμωνε όποια φωνή δεν ακολουθούσε την mainstream γραμμή.

Και δεν χρειάζονται παραλίες, ξαπλώστρες και ηλιοβασιλέματα. Και το μπαλκόνι μια χαρά είναι. Όπως έλεγε (πάλι) ο Eddie Cochran. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αν δεν υπάρχει -και- μπαλκονι....;;

;)

ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΧΩΡΑ είπε...

Στα πατώματα...στο χώμα...στην ταράτσα....!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχή να πω ότι εγκρίνω όλη σου τη "συλλογή" που είναι αραδιασμένη στη φωτογραφία. Από αυτά, έχω τα περισσότερα...
Να πω ότι, προσωπικά εάν χρειαστεί διαβάζω και στην τουαλέτα άμα λάχει... Το "ΠΟΥ" δεν με ένοιαξε ποτέ... Ήδη από τώρα ετοιμάζω ένα "ΤΟΠ 5" γιά όταν έρθει η ώρα της μεγάλης φυγής... στο βουνό ή στο μπούνκερ!!! Τώρα που "βγήκαμε" και από τα μνημόνια να ξέρετε ότι έχουμε "απασφαλίσει". Το κακό είναι πολύ κοντά...

Καλά κουράγια σε όλους και τα μάτια σας ορθάνοιχτα!!!

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Να προτείνω κι εγώ ενα βιβλίο. "Νέα εποχή. Εξέλιξη ή χειραγώγηση " της Δάφνης Βαρβιτσιώτη
Ελευθέριος.

Ανώνυμος είπε...

Έχει διαβάσει κανείς το "Βασανισμένοι για το Χριστό ";Άκρως κατατοπιστικό για το τι πέρασαν οι χριστιανοί, ανεξαρτήτου δόγματος, στις κομμουνιστικές φυλακές της Ρουμανίας. Γραμμένο με αίμα και δάκρυα.... Το προτείνω γιατί με άγγιξε.

Ανώνυμος είπε...

Παίρνω το θάρρος να προτείνω και εγώ ένα βιβλίο "Το οδοιπορικό ραβδί" του Βασιλείου Ιωακειμοβιτς Νικηφορωφ-Βολγιν (Ο οποίος θανατώθηκε ως εχθρός του λαού) . Είναι(το πρώτο μέρος του) οι ημερολογιακες σημειώσεις ενός αγνωστου Ρώσου ιερεα λίγο πριν και μετά την οκτωβριανη επανασταση.Ειναι ένα από τα λίγα βιβλία που διαβάζω ξανά και ξανά γιατί με συγκλόνισε.
Τζενη