Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Chemnitz: Ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλάει



Του Björn Arjuna (Counter-Currents) / ΚΟ

Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο για την πόλη του Chemnitz. Δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να πιστέψει το πώς ξέσπασε μια αιφνίδια έκρηξη θυμού μετά τη δολοφονία ενός Κουβανο-Γερμανού άνδρα από μετανάστες της Μέσης Ανατολής. Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις μου καθώς περπατούσα γύρω από την πόλη αυτή της ανατολικής Γερμανίας. Ήμουν εκεί για να παρακολουθήσω μια πορεία κατά της μαζικής μετανάστευσης και της ισλαμοποίησης που διοργάνωσε το κόμμα Alternative for Germany (AfD) και η PEGIDA.

Βρήκα λίγο χρόνο για να γνωρίσω την πόλη. Δεν υπήρχε σχεδόν κανένα σημάδι (ακρο)Δεξιάς δραστηριότητας με την πρώτη ματιά. Ούτε σύμβολα, ούτε αυτοκόλλητα, ούτε συνθήματα στους τοίχους. Ίσως αυτό να είναι μια διαφορά στο στυλ, αλλά το πόσο η αριστερή προπαγάνδα είδε εδώ μια υποτιθέμενη "(ακρο)δεξιά πόλη" είναι κάτι που με συγκλόνισε. Ήταν αυτό εξαιτίας των σημερινών γεγονότων ή μήπως η Αριστερά είχε πάντα αυτή την δραστηριότητα στο Chemnitz;

Ένα πράγμα που με ενοχλούσε ενώ ήμουν εκεί ήταν το πόσο εύκολα είχαν την δυνατότητα οι ακροαριστεροί να λειτουργήσουν ανοιχτά. Είχα την ατυχία να βρεθώ στο μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα της Γερμανίας (MLPD) μερικές ώρες πριν από τη διαδήλωση. Ο μαρξισμός-λενινισμός - η επίσημη ιδεολογία της Σοβιετικής Ένωσης, που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω της λιμοκτονίας και των γκουλάγκ - είναι ανεκτή στη Γερμανία, αλλά όχι όμως οι πατριώτες που κουράστηκαν να ανέχονται την εγκληματικότητα των μεταναστών!

Ενοχλήθηκα περισσότερο από ένα τοπικό βιβλιοπωλείο, το οποίο πρόσφερε πολλά βιβλία σχετικά με τον Karl Marx. Δεν είμαι κάποιος που υποστηρίζει την άρνηση της ιστορίας ή τη διάλυση των μνημείων. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι η γιγαντιαία προτομή του Karl Marx στο κέντρο του Chemnitz φαίνεται cool! Αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συζήτηση σχετικά με τον Μαρξ – παρά μόνο τυφλή αποδοχή - δείχνει πόσο μακριά από οποιαδήποτε αίσθηση μετριοπάθειας ή κατανόησης της ιστορίας είμαστε στον κόσμο σήμερα. Αυτό το συναίσθημα ισχύει και για τα κτίρια και τους δρόμους που έχουν τα ονόματα κομμουνιστών, όπως ο Karl Liebknecht και Rosa Luxemburg.

Ανεξάρτητα από αυτό, αργότερα έμαθα ότι η εξωτερική εμφάνιση αυτής της πόλης με είχε εξαπατήσει.

Η πορεία

Το θέαμα όλων των ανθρώπων που εμφανίστηκαν στο Chemnitz ήταν κάτι φοβερό! Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που έκανα κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχα πάρει μέρος σε κάποια διαμαρτυρία ή κάποιο πολιτικό γεγονός. Παραδέχομαι ότι ήμουν περίεργος για το είδος των ανθρώπων που επρόκειτο να βαδίσουν δίπλα μου. Θα ήταν οι υποτιθέμενοι "νεοναζί" που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τρελαίνονται να δείχνουν; Ή απλά απλοί άνθρωποι; Μόλις βρέθηκα στην πορεία, οι περισσότεροι φαίνονταν σαν κανονικοί άνθρωποι της μεσαίας τάξης. Άλλοι φαινόταν να είναι της εργατικής τάξης. Υπήρχαν και άνθρωποι που, ειλικρινά, φαίνονταν σαν νεοναζί. Ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν, ένιωθες καλά να στέκεσαι δίπλα σε ανθρώπους με παρόμοιες πεποιθήσεις. Ήμασταν όμοιοι, ήμασταν μαζί, και δεν φοβόμασταν να δείξουμε τα πρόσωπά μας.

Η εκδήλωση προοριζόταν να είναι μια σιωπηρή πορεία εις μνήμην των θυμάτων που δολοφονήθηκαν από μετανάστες στη Γερμανία. Όλα πήγαν καλά, αν και οι Antifa κατάφεραν να σταματήσουν την ειρηνική πορεία μας, παρά το γεγονός ότι ήταν προφανές ότι οι άνθρωποι που βγήκαν δεν ήταν εκεί για να είναι βίαιοι.

Στους περισσότερους ανθρώπους δεν χρειάζεται να τους πεις ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα μάτσο ψεύτες. Αλλά, άλλο πράγμα είναι να το πιστέυεις και άλλο να το δεις με τα μάτια σου. Η εμπειρία μου από την πορεία ήταν εντελώς ειρηνική μέχρι τη στιγμή που οι αντίφα κατάφεραν να μας σταματήσουν από την ειρηνική σύναξη. Για άλλη μια φορά, όλη η βία και ο θυμός που ακολούθησε ήταν εξ ολοκλήρου συνέπεια της Αριστεράς και της ανικανότητάς τους να ανεχτούν οποιαδήποτε άλλη άποψη πέρα από τη δική τους. Ακόμη και αν ήταν οργισμένοι, οι διαδηλωτές δεν επιτέθηκαν στην αστυνομία. Με τίποτα. Πολλοί από τους ανθρώπους, ιδιαίτερα οι νέοι, έδειχναν τον θυμό τους και την απογοήτευσή τους, αλλά κανείς δεν επιτέθηκε, από όσο μπορούσα να δω. Το γεγονός ότι αυτοί οι καλοί άνθρωποι έχουν συκοφαντηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Γερμανία και στο εξωτερικό με εξοργίζει!

Σκέψεις

Πολύ ευχαριστήθηκα που είδα τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους. Είδα μέχρι και μη Λευκούς στην πορεία. Υπήρχαν ηλικιωμένοι και έφηβοι. Αυτό αποδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι πλέον πρόθυμοι να δείξουν τα πρόσωπά τους χωρίς φόβο. Είναι κουρασμένοι από τον τρόπο που είναι τα πράγματα. Το να φοβάσαι να εκδηλώσεις τις πεποιθήσεις σου ανησυχώντας μήπως δεχθείς την κοινωνική αποδοκιμασία είναι κάτι που φεύγει σιγά - σιγά. Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι, και οι ελίτ το ξέρουν.

Συνολικά, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και χαίρομαι που ήμουν παρών σε αυτό. Το να συμμετέχεις στην πορεία και να φωνάζεις μαζί με άλλους ανθρώπους, σε κάνει να νιώθεις πιο ζωντανός. Σου υπενθυμίζει ότι δεν είσαι μόνος και ότι τα πράγματα μπορούν πράγματι να αλλάξουν αν συνεργαστούμε. Εάν βρίσκεστε σε μια πόλη - οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο - και αισθάνεστε μόνοι, θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλοί, πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται σαν εσάς. Μπορεί να μην το δείχνουν προς τα έξω, αλλά είναι εκεί και δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί για πάντα.

ΚΟ: Media και πολιτικό κατεστημένο εναντίον των πολιτών που διαμαρτύρονται. Τα media τους αποκαλούν "εξτρεμιστές" ενώ τους αριστερούς των αντισυγκεντρώσεων "διαδηλωτές"... Ο πρόεδρος της δημοκρατίας καλεί σε αντι-συγκέντρωση αντίφα....

Videos: 
Φίλη του Daniel H. που σφαγιάστηκε από τρεις παράνομους πρόσφυγες της Μέρκελ, έχει ένα μήνυμα: "δεν είμαστε ξενοφοβικοί, είμαστε απλά άνθρωποι που φοβούνται, φοβόμαστε να γυρίσουμε στην πόλη μας" 

Λογική εναντίον αριστερού παραληρήματος…

Ένας Πακιστανός που ζει στην Γερμανία τρία χρόνια βρέθηκε στην πορεία και λέει ότι δεν αισθάνθηκε κανέναν φόβο και ότι παρά τα όσα λένε συνεχώς τα media, δεν υπάρχει κανένας «λόγος μίσους», αλλά αυτοί που πρέπει να φοβάσαι είναι οι πρόσφυγες…

ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να σας συγχαρώ για την ενημέρωση σας. Πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει επιτέλους και να απομόνωσει την Αριστερή προπαγάνδα!

Ανώνυμος είπε...

Οι γονείς του είπαν ότι μάλλον πρόκειται για μια...παρεξήγηση μεταξύ τους

https://www.protothema.gr/world/article/836013/souidia-19hronos-suros-viase-kathigitria-afou-prota-apeilise-na-apagagei-tin-oikogeneia-tis/