Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

“Culture War”. Χάσαμε και σηκώσαμε τα χέρια;Όπως έχετε αντιληφθεί, αρκετά άρθρα του ΚΟ ασχολούνται με το να καταδεικνύουν το πώς η νεοταξική / αριστερή προπαγάνδα, πέρα από τον χώρο της πολιτικής και της παιδείας, έχει κυριαρχήσει στον χώρο της «κουλτούρας». Στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στην μουσική, στην διαφήμιση, στα σπορ, στα video games! Ναι, είναι μια πραγματικότητα που μας θλίβει, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ποιος μπορεί να παραγνωρίσει την δύναμη αυτών των μέσων και αυτών των χώρων που απευθύνονται στις μάζες (και που τις χειραγωγούν εν τέλει) στο να διαμορφώσουν την «κουλτούρα» του σημερινού ανθρώπου; Είναι περιττό να αναλύσουμε το πόσο επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και τελικά δράσης, η τηλεόραση, η δύναμη της διαφήμισης, οι ταινίες του κινηματογράφου, η μουσική βιομηχανία, αλλά και τα video games. Έστω τις νεότερες γενιές.

Με ενοχλεί που σε πολλές τέτοιου είδους ειδήσεις και αποκαλύψεις, πολλοί έχουν ως απάντηση ή λύση (;) το «να μην βλέπουμε τίποτα». Το να απέχουμε από όλα αυτά. Το να γυρνάμε την πλάτη. Προφανώς, ένας τέτοιος άνθρωπος έχει αντιληφθεί την δύναμη της νεοταξικής προπαγάνδας και την αποκηρύττει. Ήδη την έχει αποκηρύξει. Δεν περιμένει ένα ακόμα άρθρο του ΚΟ για να πάρει θέση. Αλλά του αρκεί αυτό; Σου αρκεί αυτό; 

Άλλοι ακόμα χειρότερα, λένε «πω, πω που καταντήσαμε» και τελειώνουν.

Το να λέμε «δεν με νοιάζει εμένα, εγώ δεν επηρεάζομαι» δεν λέει τίποτα. Δεν βοηθάει σε τίποτα. Το να λέμε να μην πηγαίνουμε να δούμε αυτές τις ταινίες ή να μην αγοράζουμε αυτά τα παιχνίδια και μέχρι εκεί, δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Μα, χιλιάδες άλλοι θα το κάνουν. Δεν μας απασχολεί αυτό; Δεν μας νοιάζει το προς τα που στρέφεται σήμερα η κοινωνία, ο λαός μας; Οι φίλοι μας ή τα παιδιά μας; 

Μοιάζει σαν να είμαστε κλεισμένοι στον κόσμο μας, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τους άλλους. Χωρίς κανένα νοιάξιμο. Χωρίς κανένα πόνο. Ή μοιάζει σαν να έχουμε παραιτηθεί από την μάχη. Γιατί πρόκειται για μάχη. Που κάποιοι συντονισμένα και μεθοδικά έδωσαν για χρόνια (τουλάχιστον 50 χρόνια), έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους και τώρα δρέπουν τους καρπούς της νίκης τους. Και εμείς αρκούμαστε απλώς να παρατηρούμε, να μουρμουράμε και γκρινιάζουμε. Βλέποντας ότι έχουμε χάσει τον «πόλεμο της κουλτούρας».       

Τον όρο “culture war” τον έκανε πρώτος γνωστό σε ευρεία κλίμακα ο Αμερικάνος κοινωνιολόγος James Davison Hunter.

Το 1991 έγραψε το βιβλίο Culture Wars: The Struggle to Define America
Είναι κάπως δύσκολο να μεταφράσουμε τον όρο “culture war” ως «πόλεμο πολιτισμού», που παραπέμπει σε κάτι ίσως πιο υψηλό και ευγενές. Εμείς οι Έλληνες, άλλωστε, όταν ακούμε την λέξη πολιτισμό, έχουμε στο νου κάτι το ανώτερο και ίσως το παλαιότερο, που χάνεται στα βάθη της πλούσιας ιστορίας μας και παράδοσής μας. Άλλοι πάλι, τον «πολιτισμό» τον καταλαβαίνουν απλώς ως «πρόοδο» ή επιτεύγματα. Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο. Ο όρος «κουλτούρα» (που για πολλούς είναι ένα υποσύνολο του πολιτισμού) ταιριάζει καλύτερα σε αυτό που ήθελε να πει ο Hunter. Διότι από τότε ο Hunter έβλεπε μια εν εξελίξει μάχη για τον έλεγχο της αμερικανικής κουλτούρας καταρχάς, αλλά και των κοινωνικών θεσμών, μεταξύ των «συντηρητικών» ομάδων (που στις ΗΠΑ συνδέονται κυρίως με θρησκευτικές κοινότητες – εξ’ ού και όρος «Χριστιανική Δεξιά») και των «προοδευτικών» ομολόγων τους.
Στην Αμερική όταν μιλάνε για “culture war”, εννοούν ένα σωρό θέματα που απασχολούν την αμερικανική κοινωνία και διαμορφώνουν την κουλτούρα του μέσου Αμερικάνου. Στο να πάρει την άλφα ή την βήτα θέση. Στο να σταθεί υπέρ ή κατά ενός ζητήματος. Ομοφυλοφιλία, «γάμοι» ομοφυλόφιλων, «ταυτότητα φύλου», «άφυλα» παιδιά, αμβλώσεις, ευθανασία, πολυπολιτισμικότητα, «ρητορική μίσους», ελευθερία του λόγου, “white guilt”, ο ρόλος της θρησκείας, ο σεβασμός στον εθνικό ύμνο και την σημαία, κλπ. Σε πολλά από αυτά (ίσως σε όλα) οι απόψεις σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, έχουν πλέον αλλάξει ριζικά. Προς το «προοδευτικότερον» βέβαια. Δηλαδή, προς το αριστερότερο.   

Σε συνέντευξή του ο Hunter, εξηγεί:

Από τη μια πλευρά είναι ένα παραδοσιακό όραμα που κρατά την αλήθεια ριζωμένη σε μια εξουσία εκτός του ατόμου, είτε πρόκειται για τη Φύση, είτε για τη Βίβλο, είτε για την εξουσία της Εκκλησίας. Από την άλλη πλευρά είναι ένα μετα-Διαφωτιστικό όραμα (δηλαδή μετά τον Διαφωτισμό) που απορρίπτει τις υπερβατικές και αυθεντικές παραδόσεις. Στην προοδευτική άποψη, αυτό που κυριαρχεί είναι «η ελευθερία» -ιδίως η ελευθερία των ομάδων που θεωρούνται «καταπιεσμένες» από την παράδοση.

Ο Hunter λέει επίσης ότι εξετάζοντας τους πολέμους της κουλτούρας παρατήρησε ότι οι διαχωριστικές γραμμές γύρω από τα βασικά ζητήματα δεν υπήρχαν μόνο μεταξύ των εκκλησιών, αλλά και μέσα σε αυτές. Γι’ αυτό έβλεπες «συντηρητικούς» καθολικούς και «συντηρητικούς» ευαγγελικούς να βρίσκονται στην ίδια πλευρά, όπως στην ίδια πλευρά έβλεπε και «προοδευτικούς» καθολικούς και «προοδευτικούς» ευαγγελικούς.

Η κουλτούρα για τον Hunter αφορά "μια συγκεκριμένη λογική που συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου". Στο γιατί "τα πράγματα είναι καλά, αληθινά και όμορφα ή γιατί δεν είναι. Γιατί είναι σωστά και λάθος. "Η κουλτούρα" παρέχει το ηθικό υπόβαθρο μιας πολιτικής τάξης".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Hunter λέει ότι οι «συντηρητικοί» έχουν χάσει παντού. Ακόμα και αν σε πολιτικό επίπεδο πετυχαίνουν κάποιες νίκες. Οι liberal (αριστεροί) ελέγχουν τα κυριότερα μέσα «παραγωγής κουλτούρας» (τις ειδησεογραφικές και ψυχαγωγικές βιομηχανίες, τα πανεπιστήμια κλπ.).
Για όσους γνωρίζουν αυτό ακριβώς ήταν το «όραμα» της περιβόητης Σχολής της Φρανκφούρτης. Αυτό ακριβώς ήθελαν και αυτά ακριβώς πέτυχαν.

Εφόσον τα «προλετάριοι ενωθείτε» και οι «επαναστάσεις» δεν έπιασαν, η στρατηγική των μαρξιστών άλλαξε. Η εξουσία θα καταλαμβανόταν μετά από μια «μακρά πορεία μέσα από τα θεσμικά όργανα» - στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και στις εκκλησίες, κάθε θεσμός και ίδρυμα που θα μπορούσε να επηρεάζει την κουλτούρα. 

Στο άρθρο «Θα κάνουμε την Δύση τόσο διεφθαρμένη που θαβρωμάει», αποκαλύπτεται το όραμα της καταστροφής της παραδοσιακής (κατ’ αυτούς «καταπιεστικής») δυτικής κοινωνίας, μέσα από τα λόγια ενός εκ των ιδρυτών της Σχολής της Φρανκφούρτης, του Willi Munzenberg. Η βιομηχανία αδικημάτων «ρατσισμού», η αποδυνάμωση της χριστιανικής θρησκείας, η διάλυση της οικογένειας, η προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία, η μαζική μετανάστευση και η καταστροφή της Ταυτότητας, είναι οι μοχλοί πίεσης ή οι θανατηφόροι ιοί που θα φέρουν την καταστροφή των αξιών και θα κάνουν τον δυτικό πολιτισμό να βρώμα. Τότε, που όλα θα έχουν ισοπεδωθεί, λέει ο Munzenberg, «μπορούμε να επιβάλουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου».

"Οι liberal που ελέγχουν τα θεσμικά όργανα της κοινωνίας μας διατείνονται ότι θέλουν μια «ανοικτή κοινωνία», αλλά η κοινωνία αυτή είναι τόσο κλειστή όσο και οποιαδήποτε άλλη", λέει ο Hunter και προσθέτει: "Έτσι, η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ υπερηφανεύεται για την ποικιλομορφία της, αλλά είναι μια ποικιλομορφία στην οποία βασικά όλοι βλέπουν τον κόσμο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο".

Εδώ είναι βέβαια και το οξύμωρο του λεγόμενου «πολυπολιτισμού» και των λεγόμενων «πολυπολιτισμικών κοινωνιών» που δήθεν αγκαλιάζουν την «διαφορετικότητα», αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για πολλούς πολισμούς «ισάξιους» που ζουν «αρμονικά» και «συνθετικά», αλλά για την βίαιη επιβολή ενός και μόνο μοντέλου «πολιτισμού» ή καλύτερα κουλτούρας. Η εξασθένιση και εν τέλει το σβήσιμο ενός πολιτισμού με συγκεκριμένη ταυτότητα που έχει διαμορφωθεί από στοιχεία όπως η φυλή, η εθνικότητα, η θρησκεία, η γλώσσα ή κάποιος άλλος παράγοντας κοινωνικής συνοχής και η δημιουργία (ή τερατογέννεση) ενός μορφώματος παγκόσμιας «κουλτούρας» που θα εξυπηρετεί τους εργάτες της παγκοσμιοποίησης και τους «οραματιστές» της Νέας Τάξης.

Το ότι η Αριστερά μετά από τόσα εγκλήματα και τόσες εκατόμβες θυμάτων που έχει προκαλέσει, αλλά και τόσες «απογοητεύσεις» που έχει σκορπίσει («δεν είναι έτσι οι αριστεροί», η κλασσική ατάκα των αθεράπευτα βλακών), έχει επιβιώσει και γενικά περνά στο απυρόβλητο, οφείλεται ακριβώς στη νίκη της στον πόλεμο της κουλτούρας. Ακόμα και αν ηττηθεί σε κάποιες εκλογές, θεωρεί ότι η ήττα της είναι μόνο προσωρινή και έχει εμπιστοσύνη ότι στο τέλος αυτή θα νικήσει. Άλλωστε, αφενός έχει τα μέσα (και το χρήμα), αφετέρου, καθώς έχει κυριαρχήσει παντού, έχει «ποτίσει» τις συνειδήσεις των ανθρώπων της Δύσης, ότι είναι «κατά βάθος καλή» και ότι κανείς δεν επιτρέπεται να την αγγίξει γιατί διαπράττει «ιεροσυλία».   

Εντύπωση μου έκανε ότι 10.000 Γερμανοί πατριώτες («ναζί» τους έλεγαν για να τους μειώσουν) μαζεύτηκαν στο Chemnitz κάτω από την κεφάλα του Μαρξ και ούτε ένας εξ αυτών διανοήθηκε να προβεί σε κάποιου είδους «εικαστική παρέμβαση». Κι όμως οι ιδεοληψίες (και τα μικροπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα) των μαρξιστών και των νεομαρξιστών τους έφεραν σε αυτό το σημείο. Το πότισμα της συνείδηση που λέγαμε. Οι θεούληδες της αριστεράς τιμωρούν τους βέβηλους και οι ιεροεξεταστές της καραδοκούν με αναμμένες τι φωτιές…. Ποιος να τολμήσει τώρα..  

Αυτή η αίσθηση της υπεροχής είναι που δίνει στους «προοδευτικούς» / liberal / αριστερούς την αίσθηση ή μάλλον την αλαζονεία να πιστεύουν ότι είναι οι «απόστολοι της ηθικής» και για αυτό παρασυρμένοι από αυτοπεποίθηση και με μια δόση «κοσμικής εσχατολογίας» είναι σίγουροι ότι «στο τέλος θα νικήσουν».

Στις συζητήσεις των υπαλλήλων της «προοδευτικής» Google μετά τη νίκη του Τραμπ, που διέρρευσαν πρόσφατα, ένας εξ αυτών, ονόματι Walker, καθησύχασε τους υπόλοιπους που σχεδόν οδύρονταν για το… κακό που τους βρήκε με τα εξής λόγια: «παρά το τι έγινε στις εκλογές, η ιστορία είναι με το πλευρό μας και το ηθικό τόξο της ιστορίας κλίνει προς την πρόοδο».

Ο Hunter πιστεύει ότι η καθολική κυριαρχία των «προοδευτικών» στα θεσμικά όργανα της κοινωνίας, σημαίνει ότι το όραμά τους θα κερδίσει μακροπρόθεσμα.

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, το ανυπότακτο χωριό των Γαλατών, τι κάνουμε; Κλεινόμαστε στους εαυτούς μας, μουρμουράμε και κλαίμε την μοίρα μας; Ή επιδιώκουμε με τα όποια μέσα, να διαμορφώσουμε εμείς την κουλτούρα;

Γκρινιάζουμε ή επηρεάζουμε;

SkyWatcher 

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Τα ενιαία Μέτωπα, πως καταστρέφουν χωρες

https://pilitouromanou.blogspot.com/search?q=%CE%95%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1+%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B1

πως κυριαρχησε ο Κομμουνισμός στην Ελλαδα, από το 1952.Στη μουσικη, στους εκδοτικους οίκους, στη προπαγάνδα, στην Ιστορία

https://pilitouromanou.blogspot.com/search?q=%CE%9F+%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82.

Ανώνυμος είπε...

Η απάντησή μου στο άρθρο σου 'κόκκινε' είναι : απάθεια.

Αυτός ο πόλεμος που περιγράφεις, στο εξαιρετικό σου άρθρο, είχε νικητή πριν ακόμα κηρυχθεί.

Όποιες και να είναι οι προθέσεις ενός υποκειμένου για να παλέψει σε μια μάχη, είναι σίγουρο πως αυτές από μόνες τους δεν αρκούν,όταν μάλιστα απέναντί σου στέκει κάποιος όπως ο Γολιάθ. Θα πρέπει να κρατάς με πίστη στα χέρια σου τουλάχιστον μια σφεντόνα ... και εμείς φίλε μου 'κόκκινε', ούτε σφεντόνα κρατάμε στα χέρια μας αλλά ούτε και πίστη έχουμε.Ανώνυμος είπε...

''Κλεινόμαστε στους εαυτούς μας,μουρμουράμε ....κλπκλπ....

Από διαπιστώσεις και αναλύσεις ;Αριστα και 10 με τόνο.

Προτάσεις συγκεκριμένες,σχέδιο ''δράσης''κάτι τις τέλος πάντων για να συνταχθούμε κι εμείς με αυτά υπαρχουν;

Μετά την ανάλυση ,την σχολίαση και τέλος την διαπίστωση,απαιτούνται ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.Άλλως προκύπτει,χασμωδία.Ηττα οριστική.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Εμείς πες πως έχουμε ηττηθεί.
Υπάρχουν όμως και Συμπαντικοί Νόμοι που δεν γουστάρουν αυτήν την ανωμαλία. Θα το αφήσουν έτσι;

hellenictech είπε...

20 χρονια παλευω να κανω τον νεοελληνα μα αισθανεται περηφανος λογω της ιστοριας του. Θα μπορουσα ολη αυτη τη νοητικη ενεργεια που ξοδεψα για τη μελετη ιστοριας, γεωπολιτικης , φιλοσοφιας, να την διοχετευσω καπου προς το συμφερον μου. Συν τοις αλλοις εκτεθηκα στο κοινωνικο περιβαλλον ως ενας αστειος ρομαντικος που ασχολειται με παραξενα θεματα... Οι πιο πολλοι ελληναρες ομως με βριζανε.προσπαθουσα να ανοιξω σοβαρη κουβεντα και μου φωναζαν σα δαιμονισμενοι.ο μεσος νεοελληνας δεν αλλαζει. Τωρα κανω οτι λεει ο επικουρος. Ενα αντισυστημα μεσα στο σαπιο συστημα. Ενα αντισυστημα με ελαχιστους ομοιδεατες φιλους μου γιατι η ζωη αλλιως δε βγαινει.δε βλεπω τις ταινιες τους, και οσο μπορω δεν τους ενισχυω οικονομικα, κατι αλλο δε μπορω να κανω. Θυμαμαι εναν αποφοιτο λυκειου να λεει στο παρελθον " ξυπνηστε μωρε, η λεξη κιοφτες βγαινει απο τη λεξη κοβω". Κατι τετοιοι τυποι γιναν παμπλουτοι. Τετοια θελει να ακουει ο "μπατριωτης μα οχι εθνικιστης" νεοελληνας. Οι υπολοιποι λογω ιδεολογιας ειναι ανθελληνες ετσι και αλλιως. Τραγικη κατασταση. Ειναι τρελο να προσπαθεις να εμποδισεις καποιον απο την αυτοκτονια και ενω αυτος σε βριζει, εσυ να συνεχιζεις να προσπαθεις να τον αποτρεψεις. Καληνυχτα σε ολους.

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο κοσμος πρεπει να φορμαριστει οπως ενας σκληρος δισκος,και απο την αρχη παλι οπως κανουμε με τα κομπιουτερ,ισως να ειμαστε ενα παιχνιδι και εμεις στα χερια καποιων αρχαριων θεων που τα εχουν κανει σκατα ...

Αντωνιος Παρασκευοπουλος είπε...

Για μενα αυτη η ταση που περιγραφεται στο εξαιρετικο αυτο αρθρο ξεκινησε να εφαρμοζεται στην Ελλαδα το 1974 με αρχηγο τον Καραμανλη ,που παρεδωσε την σκυταλη στον Παπανδρεου,αυτοι οι δυο με το δυσωδες και αντεθνικο και αντιχριστιανικο επιτελειο τους ,κυριολεκτικα βρωμισαν την Ελλαδα !!!!

Δημητρης Κ. είπε...

Χελλενιν τεκ
Εγω το βλεπω αισιοδοξα ολο.Εσυ σχεδον απαισιοδοξα.Η νικηθηκες η παραιτηθηκες απο αυτοπεπιθεση.Αποψη μου ειναι πως υπαρχουν δυο κυριες δυναμεις.Του ανθρωπινου νου..και του νου της φυσης που μερος του ειναι το πρωτο.Με δυο λογια λεω ..οτι ο φυσικος νους επιτρεπει τα παντα στον πρωτο ....εκτος ενος..."να θεσει σε κινδυνο εξαφανισης το σχεδιο του "...Τοτε αν το δει αυτο να γινεται..μπαινει κοφτης..αποτομα..αναπαντεχα..εκ του αδιανοητου απροβλεπτα και σκληρα πολυ.Πολλοι προσπαθησαν στην ιστορια ολη να κανουν μια καθολικη νικη στα παντα.Τι απεγιναν ?? Πουφ...πουφ..Βεβαια ο φυσικος νους εχει αλλο χρονο μετρησης....τρεχει αλλιως..Εσυ περιμενεις τωρα..και το τωρα το δικο του ειναι ...μετα.Οταν ο κινδυνος γινει βουνο.Ετσι οτι κι αν σκαρφιστουν οι επικινδυνοι...οσο κι αν φαινεται αναποφευκτη η νικη τους...ενας κοφτης περιμενει το βουνο της υβρης.....αναπαντεχος.Αρα γιατι να συνθηκολογησουμε στην απαισιοδοξια και στην παλη ?? Οχι δεν θα συνθηκολογησουμε ποτε.!! Και η ..κουλτουρα θα γινει καρικατουρα..η κατι αλλο σε ....κατουρα...

Ανώνυμος είπε...

Η αντίδραση έχει πολλές μορφές. Μια μορφή, είναι η μορφή του καναπέ.
Το θύμα κάθεται αναπαυτικά, ξύνει το ένα πόδι, ξύνει το άλλο, και στο τέλος της ημέρας, πάει για ύπνο ευχαριστημένος οτι έκανε το χρέος του.
Μια άλλη αλλά και κύρια μορφή της αντίδρασης είναι η παύση της χρηματοδότησης του εχθρού. Η προπαγάνδα ήμερα υπάρχει επειδή αυτοτροφοδοτείται. Αν το παιχνίδι το οποίο λογόκριναν την λέξη λευκός δεν το αγόραζε κανείς, την επόμενη φορά θα το σκεφτόντουσαν διπλά για να πράξουν κάτι αντίστοιχο.
Αν ο κόσμος συνειδητά απήχε απο τις κοινηματογραφικές αίθουσες όταν προβάλωνταν προπαγανδιστικές ταινίες, είμαι σίγουρος ότι αυτοί που την δημιούργησαν, θα το σκεφτόντουσαν πολύ περισσότερο. Εαν ο κόσμος συνειδητά δεν πλήρωνε για να δεί ταινίες με πρωταγονιστές που την προωθούν, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα διότι θα έλειπε απο την φαρέτρα της προπαγάνδας ένα πολύ μεγάλο όπλο.
Και μιά που μιλάμε για ταινίες, είδα τώρα τελευταία μια καινούρια ταινία (απο τα σίτες που βλέπεις δωρεάν) με το όνομα Jonah Hex. Τυπική αμερικάνικη προπαγάνδα όπου οι κακοί είναι πάντα οι νότιοι, και για να το εμπεδώσει το θύμα, κάποια στιγμή βλέπει και την λεγόμενη Dixie Flag για να του φύγει κάποια απορία.
Γι'αυτούς που νομίζουν οτι το να σταματήσουν την χρηματοδότηση της προπαγάνδας είναι χαμένη υπόθεση, μπορούν να την δούν και να περάσουν μιάμιση ώρα ευχάριστα, όπως ευχάριστα θα νοιώσουν και αυτοί που θα εισπράξουν το αντίτιμο απο την πώληση της προπαγάνδας.

Συνάθροιση Καρδιακής Προσευχής είπε...

Μήπως πρέπει οι Χριστιανοί να επιστρέψουμε εκεί που ξεκινήσαμε; Στην ταπεινή εκκλησία, που απλά και από καρδιάς λατρεύει τον Κύριο; Έτσι οι αρχαίοι αδελφοί μας όχι μόνο άλλαξαν τον αρχαίο κόσμο αλλά τον κατέκτησαν, χωρίς όπλα κοσμικά. Μόνο με την αγιότητα τους. Αν δεν αλλάξουμε εν Χριστώ μέσα μας πώς θα αλλάξουμε τον κόσμο;

Ανώνυμος είπε...

"Τότε, που όλα θα έχουν ισοπεδωθεί, λέει ο Munzenberg, «μπορούμε να επιβάλουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου»."

Ξέρετε γιατί δεν αντιδρούμε και απλώς γκρινιάζουμε;
Διότι ΔΕΝ πιστεύουμε πως μας οδηγούν , με την μέθοδο του σαλαμιού , στον σταλινικό κομμουνισμό!!!
Γιατί όμως δεν το πιστεύουμε;
Διότι ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τον Κ.Ο. κανένας άλλος ιστότοπος ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ και άρα ΔΕΝ προσπαθεί και να το μεταδώσει στους επισκέπτες του.

Πολλοί , πάρα πολλοί ιστότοποι απεχθάνονται τον κομμουνισμό , ψιλο αγαπούν όμως την αριστερά και ψιλο χαϊδεύουν δημοσιεύουν άρθρα αριστερών χωρίς να τους ξεμπροστιάζουν!
Ομιλούν περί φασιστεράς , αριστερού φασισμού , ναζιστικής η νεοφιλελεύθερης Ευρώπης , ψευδοαριστεράς , "αριστεράς" πρώτης φοράς αριστεράς και πάει λέγοντας.
Οι αναγνώστες τους τι θέλετε να πιστέψουν μετά από όλα τα παραπάνω;
Πως ΚΑΙ ο Κούλης που έρχεται θα βάλει το λιθαράκι του , ΤΗΝ ΚΟΤΡΩΝΑ ΤΟΥ καλλίτερα , για την αδιάκοπη και αδιατάρακτη πορεία της Ελληνοχριστιανικής Ελλάδος μας στον σταλινισμό;
Τον οποίο κούλη χωρίς να ντρέπονται αρθρογράφοι(;;;) που θέλουν να λέγονται και πατριώτες (ποίας χώρας δεν μας λένε) τον ονομάζουν δεξιό;;;

Εδώ ακόμα υπάρχουν Ελληνες που πιστεύουν τους βελοπουλαίους = καρατζαφερικούς = καραμανλικούς = μητσοτακικούς = φιλελεύθερους = βενιζελικούς που κήρυξαν τον πόλεμο στην δεξιά
και τελείως ξεδιάντροπα και ανερυθρίαστα μας λένε πως δεν υπάρχει δεξιά δεν υπάρχει αριστερά παρά μόνο Έλληνες.
Ποίοι;
Οι βενιζελικοί που μαζύ με τους αριστερούς ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ τους ΔΕΞΙΟΥΣ , τους Ελληνες με τα ΑγγλοΓακλλικά κανόνια!!!
Ρωτήστε νέους αλλά και παλαιότερους εάν ξέρουν τίποτα περί τούτου!
Τον ρούφα όμως τον ξέρουν όλοι . Μικροί μεγάλοι!
Τον Καπελώνη και Φουντούλη κανείς!

Τι να κάνουμε;

Οπου βρεθούμε και όπου σταθούμε (και στον αληθινό κόσμο και στον ψεύτικο ,διαδίκτυο) να μεταδίδουμε με απόλυτη σιγουριά το μήνυμα πως ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ (1967-1974) , ζούμε κάτω από ένα στυγνό κομμουνιστικό καθεστώς το οποίο μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον σταλινισμό!

Οι σταλινικοί του ΚΚ$ είναι οι μόνοι που αναφέρουν εντελώς ανερυθρίαστα την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (η μεγάλη επιθυμία , ο διακαής πόθος του κεφαλαίου και των τραπεζιτών) και την επιβολή της παγκόσμιας αχρήματης κοινωνίας στο τελευταίο συνέδριο τους!
Ο κούλης υποσχέθηκε να το πραγματοποιήσει στο 70%!!!
Η μέθοδος του σαλαμιού που αναφέρει το άρθρο!!!

Δείτε και όλους τους στόχους που είχε βάλει το ΣΕΚΕ (ο προπομπός του ΚΚ$)!
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ παρατηρείστε πως σχεδόν ΟΛΟΙ έχουν ολοκληρωθεί η βαίνουν προς ολοκλήρωση όπως π.χ. ο διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους!

Το μόνο που τους λείπει για να ΜΗΝ μπορούμε να αντιδράσουμε όταν θα καταλάβουμε πως μας έχουν σκλαβώσει είναι το τσιπάρισμα!
Αυτό ζητά μετ'επιτάσεως το ΚΚ$ στο συνέδριο του.
Αυτό θέλουν όλα τα "δημοκρατικά" κόμματα του κοινοβουλίου για να πατάξουν την φοροδιαφυγή!!!

Επί πλέον καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος όπου το ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα του να είναι η απόδειξη αυτής της μεγάλης Αλήθειας που αναφέρεται στο άρθρο!

"Τότε, που όλα θα έχουν ισοπεδωθεί, λέει ο Munzenberg, «μπορούμε να επιβάλουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου»."

ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ
ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ
(διότι ο Έλληνας αγαπάει την ελευθερία του)
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ!


ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ...

Υ.Γ.
Ακόμα και η χ.α αποφεύγει να πεί καθαρά και ξάστερα πως η νουδου είναι ένα ακόμα κομμουνιστικό κόμμα και δεν έχει καμία σχέση με την δεξιά!
Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

1. Η λέξη κουλτούρα έχει Ιταλική ρίζα και σημαίνει πολιτισμός. Οπότε είναι ακριβώς το ίδιο.
2. Ο πολιτισμός έχει ταυτιστεί πλέων με την τεχνολογική εξέλιξη.
3. Ζούμε σε μια ακραία εποχή, με ακραίες καταστάσεις, οπότε πιθανών να χρειάζεται και μια ακραία λυση.
Ελευθέριος

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο. Το αντέγραψαν και άλλοι
https://www.pronews.gr/opinion-makers/716271_ypothesi-zak-kostopoyloy-telika-ittithikame