Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

«Πρόσφυγας» ο Χριστός;

«Και ο Χριστός, όταν ήταν μικρό παιδάκι, γνώρισε την προσφυγιά». Θρησκευτικά Δ΄ Δημοτικού

Τους έχετε δει. Είναι γνωστοί. Πονηροί, αθεϊστές, εθνομηδενιστές και χριστιανοφοβικοί που νιώθουν μια ηδονή όταν λοιδορούν την χριστιανική πίστη, τους αρέσει ξαφνικά να ντύνονται «θεολόγοι», όταν με πρόσχημα κάποιες θρησκευτικές εορτές πασχίζουν να περάσουν την αριστερή προπαγάνδα τους, «ενώ δεν νοούσιν ούτε όσα λέγουσιν ούτε περί τίνων διϊσχυρίζονται…» (Β΄ Τιμοθ. 1:7)
  
Έτσι θέλοντας να ενοχοποιήσουν τα αισθήματα ανησυχίας και αντίδρασης των χριστιανών στα κύματα παράνομων μεταναστών που κατακλύζουν τις χώρες τους μιλάνε για «πρόσφυγα Ιησού» ή ότι ο Ιωσήφ και η Παρθένος Μαρία ήταν «πρόσφυγες». Άρα, εάν αρνείσαι τους «πρόσφυγες» (δηλ. τα καραβάνια παρανόμων μουσουλμάνων μεταναστών) αρνείσαι τον Χριστό. Εδώ έχουμε στην ουσία, μια νέα «πίστη». Ή καλύτερα μία αίρεση. Όποιος δεν «πιστεύει» στους «μετανάστες» ή «πρόσφυγες» χάνει την ψυχή του.
Από κοντά σιγοντάρουν και οι διάφοροι «προοδευτικοί» «αγαπούληδες» και προπαντός «αντιρατσιστές» χριστιανοί που αγνοώντας (;) την υποχρέωση του χριστιανού να δείχνει υπακοή στους νόμους (τους οποίους καταπατούν οι παράνομοι μετανάστες και οι πολύχρωμοι και καλά χρηματοδοτούμενοι υποστηρικτές τους) σύμφωνα με την Επιστολή προς Ρωμαίους 13: 1-7, διδάσκουν τους χριστιανούς το «σωτηριώδες» νεοταξικό δόγμα των “open borders”.
Εν πάση περιπτώσει, το επιχείρημα του κάθε αριστερού / liberal / "προοδευτικού" ότι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός ήταν μετανάστης καταρρέει όπως κάθε άλλο επιχείρημα που προέρχεται από την Αγία Γραφή και που χρησιμοποιείται από τον αριστερό, όταν νομίζει ότι τον συμφέρει.

Όχι, ο Ιησούς, η Μαρία και ο Ιωσήφ δεν ήταν πρόσφυγες. Άντε, με το ζόρι να τους πεις μετανάστες.

Στο Ματθαίος: 2: 12-14 διαβάζουμε την γνωστή ιστορία ότι άγγελος Κυρίου ήρθε στον Ιωσήφ και του είπε να πάρει τη Παρθένο Μαρία και το νεογέννητο Ιησού από την Ιουδαία και να διαφύγουν στην Αίγυπτο για να ξεφύγουν από τις δολοφονικές προθέσεις του Ηρώδη. Ο Ιωσήφ υπάκουσε και ταξίδεψε μέσα στη νύχτα για να πάει στην Αίγυπτο. Έμειναν εκεί μέχρι που πέθανε ο Ηρώδης.

Μοιάζει αρκετά με μια ιστορία προσφύγων / μεταναστών.

Ωστόσο, κάτι που παραβλέπεται εντελώς ή αγνοείται είναι ότι εκείνο τον καιρό η Ιουδαία και η Αίγυπτος ήταν και οι δύο μέσα στα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Και οι δύο χώρες αποτελούσαν κατεχόμενη γη υπό τον Καίσαρα και παρόλο που ο Ηρώδης ήταν βασιλιάς της Ιουδαίας, κυβερνούσε εξ ονόματος του Καίσαρα. Διοικητής της επαρχίας της Αιγύπτου ("praefectus Aegypti") εκείνο τον καιρό το πιθανότερο να ήταν ο Gaius Turannius.
Ο Ιησούς και η οικογένειά Του, ενώ ήταν πολίτες της (ρωμαϊκής) επαρχίας της Ιουδαίας, θεωρούντο Ρωμαίοι πολίτες (υπό την έννοια του υποτελούς στην Ρώμη) που πλήρωναν φόρους στη Ρώμη αν και δεν ήταν αναγκαστικά πολίτες του ρωμαϊκού κράτους (όπως ήταν ο Απ. Παύλος που δήλωσε ότι είναι Ρωμαίος με την γέννησή του - "civis romanus sum" - βλέπε Πράξεις 22: 25 -28). [Άλλωστε το διάταγμα για την απογραφή – που τους έκανε να ταξιδέψουν για την Βηθλεέμ, πατρίδα του Ιωσήφ, εξεδόθη από τον Καίσαρα Αύγουστο και η διαταγή ήταν «να απογραφεί πάσα η οικουμένη», δηλαδή ολόκληρη η ρωμαϊκή επικράτεια]. 

Όταν γεννήθηκε ο Χριστός ο τότε πολιτισμένος κόσμος ήταν ενωμένος κάτω από το σκήπτρο ενός ανθρώπου, του Καίσαρα. Ολόκληρος ο γεωγραφικός χώρος από τις εκβολές του Ρήνου ως τους καταρράκτες του Νείλου και από την Βρετανία και τον Ατλαντικό Ωκεανό ως τις όχθες του Ευφράτη βρισκόταν κάτω από τις φτερούγες τους ρωμαϊκού αετού. Ο Αυτοκράτορας και η Σύγκλητος μοιράζονταν μεταξύ τους την ευθύνη διακυβέρνησης της αυτοκρατορίας. Οι επαρχίες, για τις οποίες δεν υπήρχε ανάγκη διατηρήσεως μιας κάπως άξιας λόγου στρατιωτικής δυνάμεως μέσα στα σύνορά τους, κυβερνώνταν από την Σύγκλητο με την χρησιμοποίηση «ανθυπάτων». Τέτοια ήταν η περίπτωση του Σέργιου Παύλου της Κύπρου που αναφέρεται στα Πράξεις των Αποστόλων (13:7). Οι επαρχίες για τις οποίες υπήρχε ανάγκη χρησιμοποιήσεως σημαντικής στρατιωτικής δύναμης κυβερνώνταν κατευθείαν από τον αυτοκράτορα. Σε όλες τις επαρχίες ο αυτοκράτορας διατηρούσε «προκουράτορες» που ήταν επιφορτισμένοι με την διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων της επαρχίας. Στην καινή Διαθήκη τους συναντούμε συνήθως με τον τίτλο «ηγεμών». Τέτοιος ήταν ο Πόντιος Πιλάτος.

Όσοι μεγαλώσαμε με τον Αστερίξ γνωρίζουμε περισσότερα από τους όψιμα θεολογούντες άθεους αριστερούς. Παρακάτω: στην πρώτη εικόνα από το "Ο Αστερίξ στην χώρα των Ελβετών", οι ταμπέλες στα σύνορα λένε: Γαλατία: Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - Ελβετία: Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επίσης" ... Στην δεύτερη από το "Ο Αστερίξ και οι Γότθοι", η χώρα των Γότθων είναι έξω από τα σύνορα της Ρωμ. Αυτοκρατορίας και για αυτό εάν οι Γότθοι επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα θα είναι "εισβολείς" . Στις άλλες τρεις εικόνες από το "Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες", οι Γαλάτες αποφασίζουν να λάβουν μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες ως... Ρωμαίοι! 
 
         
Συμπερασματικά, το να φύγουν ο Ιωσήφ και η Μαρία από τα μέρη τους και να πάνε στην Αίγυπτο, που ήταν τότε κάτω από τον προσωπικό έλεγχο του ίδιου του Αυγούστου, είναι σαν κάποιος επί ΕΣΣΔ να πήγαινε από μια "σοβιετική δημοκρατία" σε μια άλλη ή ακόμα σαν κάποιος σήμερα στις ΗΠΑ να μετακομίζει από τη Νέα Υόρκη στο Τέξας.

Ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί μετανάστευση η μετακίνηση από μία πολιτεία σε μία άλλη, δεν είναι το αφήγημα του δύσκολου διεθνούς ταξιδιού που αρέσει στους αριστερούς. Ο Ιησούς και η οικογένειά Του ήταν Ρωμαίοι υπήκοοι και μετακινήθηκαν από μια περιοχή υπό ρωμαϊκή κατοχή σε μια άλλη. Δεν ήταν αλλοδαποί υπό τη νομική έννοια και ήταν απολύτως νόμιμο να ταξιδεύουν από μια ρωμαϊκή επαρχία στην άλλη. Στην πραγματικότητα, η Αίγυπτος είχε τότε μια δυναμική εβραϊκή κοινότητα.

«Μετανάστης» δεν ήταν ο Ιησούς, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το αριστερό μυαλό το έχει φανταστεί, με τον Ιωσήφ και την Μαρία να ταξιδεύουν μέσα σε πέλαγα και να προσπαθούν να παραβιάσουν κάποια σύνορα, να κόψουν κάποια συρματοπλέγματα ή να περάσουν πάνω από κάποιο τείχος, παρακαλώντας ή απαιτώντας από ένα ξένο κυρίαρχο κράτος να τους επιτρέψει να μπουν στο έδαφός του. 

Συμπερασματικά, ο Ιωσήφ πήγε σε μια γειτονική ρωμαϊκή επαρχία, από την οποία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα έφυγε και επέστρεψε πίσω στην πατρίδα του. Και για να προσπαθήσουμε (ματαίως) να το εξηγήσουμε στα αριστερά μυαλά: δεν μπήκε σε ένα τεράστιο ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό τσουνάμι. Δεν πέρασε δύο και τρεις χώρες ώστε να πάει στην χώρα με την καλύτερη οικονομία και τα καλύτερα επιδόματα. Δεν πέρασε παράνομα τα σύνορα καταλύοντας κάθε νόμο. Δεν πλήρωσε διακινητές. 

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας ασχοληθούμε τώρα με το τμήμα "πρόσφυγας" του επιχειρήματος, από καθαρά νομική άποψη.

Σύμφωνα με τον πιο συνηθισμένο ορισμό του τι είναι ένας πρόσφυγας, ο οποίος προέρχεται από τη Συνθήκη του ΟΗΕ το 1967 (που τροποποίησε εκείνη του 1951) που έχει επικυρώσει το «Πρωτόκολλο για τη μεταχείριση των προσφύγων», η συνθήκη ορίζει έναν πρόσφυγα ως κάποιον που "λόγω εύλογου φόβου δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ιδιότητας μέλους συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας ή πολιτικής άποψης, είναι εκτός της χώρας της οποίας είναι υπήκοος και δεν είναι σε θέση ή, λόγω αυτού του φόβου, δεν επιθυμεί να κάνει χρήση της προστασίας αυτής της χώρας · ή που δεν έχει ιθαγένεια και είναι εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους διαμονής του ως αποτέλεσμα τέτοιων γεγονότων, δεν είναι σε θέση ή, λόγω αυτού του φόβου, δεν επιθυμεί να επιστρέψει σ’ αυτήν».

Εδώ μπορούμε να πούμε, να ο Ιησούς διέφυγε από τη δίωξη του Ηρώδη και ζήτησε την ασφάλεια σε μια διαφορετική επικράτεια. Άρα είναι πρόσφυγας!

Το πρόβλημα που έχει η αριστερά είναι ότι ένας πρόσφυγας είναι κάποιος που ζητά άσυλο σε μια χώρα στην οποία δεν έχει την ιθαγένεια, όπως αναφέρεται στη συνθήκη. Και πάλι, ο Ιησούς και η οικογένειά Του θεωρούντο Ρωμαίοι πολίτες. Ενώ έφυγαν από το κυνήγι του Ηρώδη, δεν πήγαν σε ένα άλλο κράτος έξω από το δικό τους.

Υποθετικά, αν κάποιος ήταν κάτοικος της Καλιφόρνιας και ένας από τους ηγέτες της τον κυνηγούσε να τον θανατώσει, με αποτέλεσμα να φύγει στο Τέξας, δεν θα ήταν πρόσφυγας υπό οποιαδήποτε νομική έννοια. Θα έμενε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακριβώς έξω από τη δικαιοδοσία της ηγεσίας της Καλιφόρνιας. Θα πλήρωνε ακόμα τους ίδιους ομοσπονδιακούς φόρους και θα υπάκουε στους ίδιους ομοσπονδιακούς νόμους. Δεν θα έφευγε ποτέ από τη χώρα της εθνικότητάς του. Δεν θα ήταν ένας πρόσφυγας που κρύβεται στον Καναδά ή στο Μεξικό, θα συνέχιζε να είναι ένας Αμερικανός που ζει στην Αμερική.

Και πληροφοριακά κάτι τελευταίο: Το ΣΤΕ το 2015 εξέδωσε Γνωμοδότηση, η οποία έφερε τεράστιο εκνευρισμό στην αριστερά ("βόμβα από το ΣΤΕ", "το ΣΤΕ λέει όχι στους πρόσφυγες" κλπ) σύμφωνα με την οποία, πρόσφυγας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι μόνο εκείνος που διαφεύγει από εμπόλεμη ζώνη (χώρα) και και μεταφέρεται στην πρώτη ασφαλή χώρα.

ΚΟ

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μας έχουν πει ότι ήταν ...κομμουνιστής...Θα διστάσουν να πουν ότι ήταν πρόσφυγας;...
Αν κάποιος έλεγε κάτι αντίστοιχο στον "σκοτεινό" Μεσαίωνα,θα τον έστελναν για βρούβες.Αυτοί βέβαια ήταν "απολίτιστοι" που δεν δέχονταν βλασφημίες για τα ιερά και όσια τους.Εμείς είμαστε "πολιτισμένοι" και "ανοικτόμυαλοι". Ας επιτρέψουμε λοιπόν να γελοιοποιήθεί ακόμα μία φορά ο Θεάνθρωπος και η θρησκεία μας!Μην τυχόν και αντιδράσουμε!Διαβάσαμε μήπως κάποια δυνατή απάντηση προς την ανιστόρητη αριστεράντζα, που να πάρει έκταση στα ΜΜΕ;Γιατί δεν τους αντιμαχόμαστε με τα ισχυρά όπλα που έχουμε,και τα οποία παράλληλα μισούν, δηλαδή τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία;Γιατί δεν γινόμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι,όχι συμβατικά που είμαστε τώρα,αλλά στην πράξη και στη συνείδηση;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟ που αγαπάμε.

Γαλανόλευκο Στέκι είπε...

Ήταν ο Ιησούς Χριστός Πρόσφυγας; https://www.youtube.com/watch?v=nV_T_F3aIf8&t=5s
Μπορείτε εναλλακτικά να δείτε και αυτό το βίντεο από το κανάλι μας.
Μπράβο στον αρθρογράφο από τον Κόκκινο Ουρανό, είναι ένα θέμα με το οποίο πολλοί απλός γελούν όμως δεν είναι για γέλια, είναι μια σοβαρή προπαγάνδα ενάντια στις παραδόσεις των Χριστιανών

Εθνική Χριστιανική Άμυνα είπε...

Έδωσες ρέστα πάλι διαχειριστά! Κρίμα που με τα εν λόγω άτομα δεν πρόκειται να βγει άκρη ούτως ή άλλως. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συζητήσει κανείς μαζί τους και να τους πείσει με λογικά επιχειρήματα για το οποιοδήποτε γεγονός που αντίκειται στις μαρξιστικές τους ιδεοληψίες. Ο μεταμοντερνικός πολιτιστικός μαρξισμός είναι η θρησκεία τους. Ακολουθούν την ηθική που αυτός επιβάλλει τυφλά και με φανατισμό, αδιαφορώντας πλήρως για την πραγματικότητα. Αποτελεί κάτι περισσότερο από δόγμα για αυτούς, αφού ακόμη και το δόγμα στηρίζεται στην λογική ερμηνεία κάποιου ιερού κειμένου, ενώ οι ιδεοληψίες τους είναι παντελώς παράλογες, αυθαίρετες και αστήρικτες. Ή καλύτερα, οι ίδιες οι ιδεοληψίες τους αποτελούν για αυτούς, τρόπον τινά, ένα είδος θείου νόμου· ένα σύνολο άγραφων θεϊκών εντολών που αποτελούν την βάση της ηθικής τους. Δεν αναζητούν την αλήθεια και ούτε τους ενδιαφέρει. Οτιδήποτε συμφωνεί με την μαρξιστική ηθική τους ή/και μπορεί να χρησιμοποιηθεί (δια της διαστρεβλώσεως) υπέρ αυτής, είναι αποδεκτό. Ολα τα υπόλοιπα απορρίπτονται αμέσως και αποτελούν αντι-ηθική, ενώ ο φορέας αυτής στιγματίζεται άμεσα ως βλάσφημος "ρατσιστής", "φασίστας", "μισαλλόδοξος" κτλ και χάνει την οποιαδήποτε φερεγγυότητά του. Το ίδιο ισχύει και στην προκείμενη περίπτωση: Απο την στιγμή που το εν λόγω απόσπασμα μπορεί, έστω δια της διαστρεβλώσεως, να εξυπηρετήσει τον σκοπό τους, την δικαίωση δηλαδή της ηθικής τους που πρεσβεύει ότι το να αντιστέκεσαι στην άλωση της χώρας σου συνιστά θανάσιμο αμάρτημα, υιοθετείται και χρησιμοποιείται κατά βούληση. Μπορεί τα άτομα αυτά να διαφωνούν απολύτως με το υπόλοιπο 99% της Γραφής, να μην πιστεύουν στον Χριστό, ακόμη και να μισούν και να υβρίζουν γενικώς των Χριστιανισμό. Οταν όμως πρόκειται για κάτι που πλησιάζει φαινομενικά την μαρξιστική τους ηθική και μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί στο μυαλό του αφελούς αντιδραστικού χριστιανού η σύνδεσή αυτής με την πίστη του(συνειρμική μάθηση, το πείραμα του σκύλου του Παυλόφ), αμέσως οι εν λόγω μπολσεβίκοι μετατρέπονται σε ιεροκήρυκες και ιεροεξεταστές και κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο στους πλανεμένους, αμαρτωλούς χριστιανούς που τολμούν να αμφισβητήσουν τις παρερμηνείες τους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με άλλα αποσπάσματα της Αγίας Γραφής όπως το "Ούκ ένι Ιουδαίος ούδε Έλλην"(διεθνισμός), η κοινοκτημοσύνη των "Πράξεων"(κομμουνισμός), τα περί των ξένων στην Π.Δ.(ίσα δικαιώματα), η παραβολή του καλού Σαμαρείτη(αλληλεγγύη στον αλλόθρησκο) κτλ.

Η προπαγάνδα συνεχίζεται...

Ε.Χ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε πως, όταν εξέλιπε ο κίνδυνος, η οικογένεια του Ιησού επέστρεψε στην πατρίδα της, εν αντιθέσει προς τους τωρινούς εισβολείς.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ευλογημένε, Χρόνια Πολλά ΚΟ!!
Λίγη κριτική σκέψη να υπάρχει και αποδομειται και
ο πιο καλοντυμένος προβατόσχημος λύκος.

Ανώνυμος είπε...

https://www.independent.co.uk/news/people/st-georges-day-2016-six-reasons-why-englands-patron-saint-is-a-perfect-symbol-of-multiculturalism-a6996771.html

Ορίστε μία παραπλήσια περίπτωση άρθρου.Σε αυτό, ο Άγιος Γεώργιος, θεωρείται... "σύμβολο πολυπολιτισμού"αντιρατσισμού" και "θρησκευτικής ανεκτικότητας"...
Το "επιχείρημα" τους είναι ότι ο Γεώργιος, ήταν ένας εθνοτικά Έλληνας που υπηρετούσε στο Ρωμαϊκό στρατό. Δηλαδή δεν γίνεται να μη γνωρίζουν οι αμόρφωτοι ότι εκείνη την εποχή της αυτοκρατορίας, είτε ήταν κάποιος Έλληνας, είτε Θράκας,είτε Ιλλυριός, είτε Κελτο-Γαλάτης κτλ,υπηρετούσε στο Ρωμαϊκό στρατό! Επίσης, για να παίξουμε το παιχνίδι τους,μιας και τα έχουν κάνει όλα έναν αχταρμά μέσα στο κεφάλι τους,ας στραφούμε στην ανθρωπολογία και ας τους πούμε το εξής: ο Γεώργιος, μετέπειτα Άγιος, ως Έλληνας ήταν λευκός και μεταξύ λευκών δεν υφίστανται οι διαβρωτικές επιδράσεις του πολύπολιτισμού και της επιμειξίας με άλλες φυλές. Οπότε και έτσι το επιχείρημα τους καταρρέει.
Γιατί παίρνουν τα σύμβολα μας και τα ενστερνίζονται; Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο Άγιος των Χριστιανών Λευκών Εθνικιστών. Τόσο διεστραμμένοι είναι πια;

Αντίοχος Αχαρνεύς είπε...

Φίλτατε Κόκκινε Ουρανέ, στη διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έως το 212μ.α.χ.χ., υπήρχε απόλυτη διάκριση των "Ρωμαίων πολιτών" καί των "Ρωμαίων υπηκόων". Άρα, μη εξομοιώνεις τους επιμάχους όρους, όσον αφορά την περίοδον εκείνων των ετών. Επίσης, η Δακία, κατελήφθη από τον Τραϊανό ΄περί το 100μ.α.χ.χ. καί άρα δεν πρέπει να παραθέτεις χάρτες χωρίς να ελέγχεις τα ιστορικά στοιχεία τους.-

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο λαός εξέλεξε για πρωθυπουργό τον Τσίπρα,έναν δηλωμένο άθεο, τί σπουδαίο θα μπορούσαμε να αναμένουμε;Ο Τσίπρας είχε δηλώσει σε συνέντευξη του "απ'αυτά που διάβασα, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει Θεός". Να μας πει τί διάβασε το άτομο που θεωρεί τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο δύο νησιά,που είπε "να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες σαν τον...Οδυσσέα", που ήταν ο μόνος που άκουσε το τραγούδι των σειρήνων. Να διάβασε Νίτσε; Μα αν είχε διαβάσει Νίτσε,παρά τον αντίχριστιανισμό του,θα παρατηρούσε ότι όλο το έργο του Νίτσε το διέπει η αριστοκρατική ηθική,η πίστη στην ανισότητα, ενώ αναφέρεται στην Άρια φυλή συχνά στα βιβλία του,ήταν επιφανής φιλέλληνας κτλ.Ο Τσίπρας δεν διέπεται από καμία αριστοκρατική ηθική, πιστεύει στην ισότητα, για...Άρια φυλή ούτε λόγος, και στο ζήτημα του φιλελληνισμού του,χαχανίζουν και τα τσιμέντα.
Επιπροσθέτως,αναφέρεται συχνά στην αρχαία αθηναϊκή "δημοκρατία" (με τους 200.000 δούλους, με τις γυναίκες που δεν είχαν θέση στην πολιτική ζωή κτλ),και μας λέει πως "εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία". Αν ο Τσίπρας έλεγε στην αρχαία Αθήνα, επί δημοκρατίας, ότι είναι άθεος, θα του έδιναν την άλλη μέρα να πιει το κώνειο!Η αθεΐα στην αρχαία Αθήνα τιμωρούνταν με θάνατο. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ήταν τα πιο ευσεβή έθνη που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος.Ο μεγάλος σεβασμός στο θείο,διαπερνούσε όλο το βίο τους.Δεν έκαναν τίποτα που θεωρούσαν πως θα προσβάλλει τους θεούς.Δεν δέχονταν την παραμικρή ασέβεια απέναντι στους θεούς. Τον Σωκράτη τον σκότωσαν με τη δικαιολογία της εισαγωγής "καινών δαιμονίων", και ας έλεγε ο Σωκράτης ότι πιστεύει στους ίδιους θεούς με εκείνους. Στην πραγματικότητα βέβαια τους ενοχλούσε η αντιδημοκρατικότητα του.Αλλά ας μην ξεφύγω από το θέμα.Ας αναρωτηθούμε απλά πόσο απέχουμε από τους αρχαίους στο ζήτημα της ευσέβειας και πόσο πρέπει να ντρεπόμαστε για τους εαυτούς μας,που αφήνουμε τον κάθε τυχάρπαστο να προσβάλλει τον Θεό μας.

Ανώνυμος είπε...

Ῥεζιλεύουν τοὺς τΣΥΡΙΖΑίους ἀκόμη καὶ …ἰμάμηδες!!!
https://filonoi.gr/2018/12/27/rezileyoyn-toys-tsyrizaioys-akomh-kai-imamhdes/

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Το 2021 θα γίνει απογραφή όπως κάθε 10 χρόνια.
Αν πας στο τόπο που γεννήθηκες για να απογραφείς θα λέγεσαι μετανάστης ή πρόσφυγας;
Αν μένεις Θεσσαλονίκη και πας Αθήνα για καλύτερη δουλειά θα λέγεσαι μετανάστης ή πρόσφυγας;
Αν μένεις Αθήνα, ερωτευθείς και πας Θεσσαλονίκη να παντρευτείς θα λέγεσαι μετανάστης ή πρόσφυγας;

Ανώνυμος είπε...

Πλέον έχουν έρθει τα πάνω κάτω.Βιώνουμε μία αντιστροφή.Όροι και λέξεις όπως "μετανάστης, πρόσφυγας" κτλ,έχουν αγιοποιηθεί,είναι κάτι σαν ιερά τοτέμ.Δεν επιτρέπεται να εκφραστούμε εναντίον οποιουδήποτε έχει την ιδιότητα του πρόσφυγα, του μετανάστη κτλ.
Αρκεί να αναφερθεί ότι στην Ιλιάδα,ο Αχιλλεύς παραπονείται πως ο Αγαμέμνων του φέρθηκε λες και ήταν "ατίμητος μετανάστης". Στη σημερινή εποχή της παρακμής, ο μετανάστης-πρόσφυγας,από εκεί που είχε θεωρηθεί κάτι σαν κατώτερο είδος,εξελίχθηκε σε αναγκαίο κακό.Έπειτα από αναγκαίο κακό κατέληξε να είναι προτέρημα και επιτυχία, κάτι που αξίζει σεβασμό.Έτσι χρησιμοποιείται τη σημερινή εποχή από άθρησκους που επιθυμούν να πλήξουν τον Χριστιανισμό στα θεμέλια του.Κατά αυτόν τον τρόπο συνδέουν τους πρόσφυγες-μετανάστες με...τον Χριστό. Έτσι συντελέστηκε η πλήρης διαστρέβλωση σε όλους τους τομείς.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αν Χριστιανός δεν έχει διαβάσει ποτέ Καινή Διαθήκη, ακούει και επαναλαμβάνει θεωρίες και διδασκαλίες, άσχετες και αντίθετες με το Ευαγγέλιο, όταν πεθάνει δεν θα λένε οτι ήταν μετανάστης ή πρόσφυγας, αλλά ΄΄πήγε αδιάβαστος΄΄

Ανώνυμος είπε...

Τι να πεις, οταν η εκκλησια καταδικαζει τον εθνικισμο ως αιρεση αλλα οχι και τον αριστερο διεθνισμο αλλα διοργανωνει και συνεδρεια μαζι του θα εχουμε τετοιες διαστρεβλωσεις της αληθειας και των εννοιων.

Ανώνυμος είπε...


ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΜΠΟΛΕΜΟ!!!!!ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΦΕΤΕ.
Thanos Tzimeros
26 Φεβρουαρίου 2016 · Αθήνα ·

ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ;

Πέφτοντας σε σχόλιο νομικού, που εργάζεται μάλιστα και στο γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία με εγκαλούσε για προηγούμενο σχόλιό μου, διότι, λέει και οι Αφγανοί και οι Σομαλοί δικαιούνται ασύλου, νομίζω ότι πρέπει να φωτίσω μια άλλη απάτη της αριστερής μπουρδολογίας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "δικαίωμα ασύλου" ως νομική έννοια! Προκαλώ όποιον έχει αντίθετα επιχειρήματα να με διαψεύσει.

Κανένα διεθνές κείμενο (σύμβαση Γενεύης 1951, πρωτόκολλο Ν. Υόρκης 1967, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνδιάσκεψη ΟΗΕ για το εδαφικό άσυλο 1977, κ.λπ.) δεν προβλέπει τέτοιο δικαίωμα. Η παροχή ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη, τα οποία πρώτα σταθμίζουν το αν απειλείται η τάξη και η ασφάλειά τους.

Σε απλά Ελληνικά: το ότι στην πατρίδα σου γίνεται πόλεμος κι εσύ έφυγες από εκεί δεν υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑ κράτος να σε δεχθεί. Αν θέλει θα το κάνει. Όλα τα κείμενα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων αναφέρονται στην συμπεριφορά του κράτους προς τον πρόσφυγα ΑΦΟΥ του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο φυσικά μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή. Αν για παράδειγμα το ISIS ηττηθεί και οι καταδιωκόμενοι μαχητές του έρθουν στην Ευρώπη, θα τους χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο; Το λέω διότι πολύ κεφαλομάντηλο και light μπούργκα πέφτει σε όσους μουσουλμάνους επέλεξαν την χριστιανική έως άθεη αλλά χειμαζόμενη Ευρώπη ως "δεύτερη πατρίδα τους" κι όχι την πάμπλουτη και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία.
Το ότι νομικοί μιλάνε για "δικαίωμα ασύλου" είναι ενδεικτικό της κατάντιας της Παιδείας και της επιστημονικής τους ανεπάρκειας. Πριν την εισβολή των δήθεν προσφύγων είχαμε την εισβολή των δήθεν επιστημόνων, αποφοίτων (ορθότερα: αποφύτων) των δήθεν Πανεπιστημίων και όσων με τέτοιες προδιαγραφές εκφέρουν δήθεν πολιτικό λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Ανεπανάληπτος Κόκκινος Ουρανός!!
Έχετε τρέλλα τελικά! Για να καθήσεις να βρεις αυτές τις λεζάντες του Asterix, δεν το κανεις αν δεν έχεις τρέλλα-φλόγα ψυχής! Ωραία τρέλλα! Απο αυτή που είχαν ανεκαθεν στην Ιστορία μας μια χούφτα Έλληνες που τα εβαλαν με ολόκληρες αυτοκρατορίες κ με κοινα μετρα & σταθμά, με κριτήρια αντικειμενικά ήσαν τρελλοί.
Και αυτό είναι το μυστικό της νίκης: εφόσον όλα τα έχουν προβλέψει κ για όλα έχουν αναπτύξει στρατηγικές αντιμετώπισης, μόνο κατι εκτός λογικής, κατι τρελλό θα τους χαλάσει τα σχέδια κ θα τους ξεφύγει ο έλεγχος. Παντοτε πριν, νυν & αεί γιατί όπως λέει κ ενας φίλος μου φιλόσοφος, ο άνθρωπος ακόμα κ αν τον έχεις φυλακισμένο σε μια γυάλινη σφαίρα στο διάστημα που αν την σπάσει αυτομάτως θα πεθάνει, θα ψάχνει τροπο εν ονόματι της ελευθερίας να το κάνει. Είναι στη φύση του, γι`αυτό ακομα κ ο Θεός δεν παρεμβαίνει στην ελευθερία του ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Για την ακρίβεια δεν καταδικάστηκε ο εθνικισμός, αλλά ο εθνοφυλετισμός από την σύνοδο της Κων/πόλης το 1872. Και αυτό δεν οφείλονταν σε κάποιου είδους "μαρξισμό" (δεν υπήρχε καν μαρξισμός ή αριστερά το 1872 ή και αν υπήρχε η επιρροή του στον ορθόδοξο εκκλησιαστικό κόσμο ήταν μηδαμινός), αλλά για να αποτρέψει φαινόμενα αυτονόμησης σλαβικών εκκλησιών από το Οικ. Πατριαρχείο.
Από κει και πέρα πράγματι συριζαίοι ευαισθητούληδες θεολόγοι και παπάδες κάνουν εισοδισμό στην ορθοδοξία από τα 80ς και προσπαθούν να συνδιάσουν αριστεροφιλελέ απόψεις με το Ευαγγέλιο. Από την άλλη όμως η Αγία Γραφή δεν περιέχει εδάφια που να μπορούν να δικαιολογήσουν ρατσισμό. Το αντίθετο μάλιστα. Ένας επιστημονικός ρατσισμός που μετράει μύτες και κρανία για να ανακαλύψει ποιος ανήκει στους υπανθρώπους αντίκειται στην χριστιανική κοσμοθεωρία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο σκεφτηκα κι εγω οταν ειδα τις λεζαντες του Αστεριξ...πρεπει να εχεις "τρελα"για να ψαξεις και να κανεις αυτο που σκεφτηκες με επιτυχια.Την "καλη"την τρελα...αυτη που ειχαν οι προγονοι μας και τα εβαλαν με ολοκληρη Οθωμανικη αυτοκρατορια.Οι ξεβρακωτοι δηλαδη και οι ξυπολυτοι.Που τολμησαν και πηγαν εεεεε?

Εθνική Χριστιανική Άμυνα είπε...

Προς ανώνυμο 12:43 π.μ.

Σταματήστε επιτέλους την παραπληροφόρηση και την αναπαραγωγή αριστερών/νεορθόδοξων fake news! Η εκκλησία ΔΕΝ καταδικάζει κανέναν "ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ" ! Την αίρεση του ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ καταδικάζει, κάτι που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με αυτό που στην πολιτική ονομάζεται "εθνικισμός", την προσήλωση δηλαδή στα εθνικά ιδεώδη. Ο εκκλησιαστικός εθνοφυλετισμός έχει να κάνει με την ταύτιση έθνους και εκκλησίας που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία σχίσματος και την αποκοπή ενός έθνους απο την οικουμενική ορθόδοξη εκκλησία. Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο!!!

Το να μην επιθυμεί κάποιος το έθνος του να αλωθεί απο αλλόφυλους μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες, αλλά να παραμείνει ισχυρό, χριστιανικό και ακμάζον, είναι απολύτως σεβαστό και δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αίρεση! Αλλιώς με την ίδια λογική η Εκκλησία θα έπρεπε να καταδικάζει τόσο τον στρατό και τα σύνορα, όσο και την ίδια την ύπαρξη κρατών!

Έλεος πια!

Ε.Χ.Α

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω απολυτα με τον ΚΟ αναφορικα με το γιατι δεν ειναι ο Χριστός προσφυγας, απλα μετακινηθηκε εντος των οριων της Ρωμαικης αυτοκρατορίας επομενως δεν ειναι μεταναστης ή προσφυγας, Διαφωνω ισιαιτερα με τον ανων 26-12 10,42 αν καποιος δει τον χριστιανισμο και τον κομμουνισμο απο φιλοσοφικη οπτική, τοτε πολλα στοιχεια της θεωριας του μετεπειτα εμφανιζομενου κομμυνισμου οχι με τον χριστιανισμο τον οποιο θεωρει οπιο του λαου, αλλα με ρησεις του Χριστου ειναι ταυτοσημες, βεβαια να μην ξεχναμε και το ιστορικο γεγονος οτι την εποχηπο εζησε ο Ιησους, η ρωμαικη αυτοκρατορια ειχε απωλεσει σε μεγαλο βαθμο την δυναμικη της, ηδη στην ιουδαία αρχισε να εμφανιζεται ενα ανταρτικο οι ΖΗΛΩΤΕΣ που εναντιωνβονταν στους ρωμαιους αλλα και την ιουδαικη ελιτ, που στηριζε την παρουσια των ρωμαιων δλδ το ιουδαικο συστημα εξουσιας, Ο ιησους μπηκε επικεφαλης στο κινημα των ζηλωτων και οι ιουδαιοι σημερινοι σιωνιστες τον συνελλαβαν , και με μια δικη παρωδεια τον θανατωσαν μαζι με δυο κλεφτες για να αμαυρωσουν τους ζηλωτες. Αυτη η διαφορετικη οπτικη δημιουργει την εσφαλαμενη ή οχι αντιληψη οτι ο χριστος-ιησους μπορει να μην θανατωθηκε για την θεωρια του χριστιανισμου που ως θεωρια εξελιχτηκε πολυ αργοτερα, αλλα για τον αγωνα του εναντιον της εξουσιας των ρωμαιων και τρων ντοπιων συνεργατων του δλδ φαρισαιους, ιουδαιοιυς κλπ. Αναφορικα 1042 , οτι ο ελληνισνος ειναι ερρηκτα συνδεδεμενος με την ορθοδοξια, να σου θυμισω οτι ο ελληνισμος πορευτηκε στην ιστορια περισσοτερο ανεξιθρησκα παρα με την ορθοδοξια , ΑΜΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστά , μηπως και περιμενω την αποψη σου, σημερα ζουσε ο ΙΗΣΟΥΣ θα μπορουσαμε να τον εξισωσουμε με τον ΤΡΑΙΑΝΟΥ και την θεωρια του τον ΥΔΡΟΧΟΙΣΜΟ και τους μαθητες του ιησου να τους παραλληλησουμε με τους λιγους που ακολουθουν πιστα τον τραιανου, αν ζουσε ο ιησους σημερα δεν θα ηταν αντισημητης, θα ηταν αντικομμουνιστης ,τι αραγε θα ψηφιζε στις εκλογες, θετω ιεροσυλα ερωτηματα, τι θεση θα επαιρνε αν ακουγε τον πατριαρχη να απειλει να αφορισει οσους ρωμιους ενατιωνονταν στους οθωμανους-τουρκους κατα τα χρονια της τουρκικης σκλαβιας, τι θεση θα επαιρνε στο μεκεδονικο και την συμφωνια των πρεσπων, ποια αργε θα ηταν η θεση του απεναντι στους πατριδοκαπηλους ψευτοπατριωτες, αραγε θα ηταν μαζι με τους δεσποταδες κλπ ή θα επαιρνε το φραγγελιο και ολους αυτους θα τους πεταγε εξω απο τον ναο του Σολομωντα δλδ την κοινωνια μας, ΚΟ περιμενω την θεση σοι-

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ , ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΛΙΓΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα γεματα υγεια και δυναμη αδελφε εν Χριστω Κ.Ο.
Δε ξερεις ποσο κουραγιο και ελπιδα απλοχερα σκορπας.
Συνταξιουχος ΕΛ.ΑΣ

Σταυρουπολη Θεσ/νικης

Ανώνυμος είπε...

Τω όντι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ!Καλή χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι μάταιο να συνομιλείς λογικά με αυτούς που αλλάζουν τους ορισμούς περί προσφύγων, κατά βούληση.

Βλέπουμε, απλώς, να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας ολόκληρο έργο που έχουν εξυφάνει και εκτελούν, με όλες τις εκφάνσεις του, οι πρόθυμοι.

Επί τη ευκαιρία, αναρωτιέμαι εάν έχετε διαβάσει αυτό το συγκλονιστικό κείμενο. Είναι μακροσκελές, αλλά θα σας συγκλονίσει.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/2014/04/nsa.html