Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Συνέχισε να βλέπεις…



Frank: We can't be the only ones who can see, we've got to find the people who made these.
Nada: Yeah, if any of them are still alive. - (“They Live”, 1988)

"Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου στον πραγματικό κόσμο και θα καταπιεστείτε επειδή θα λέτε την αλήθεια που δεν υποστηρίζεται από το σύστημα" - Nasim Aghdam (Rudyard Kipling, “The Stranger”).

Επειδή αρκετοί αναγνώστες στα σχόλια, έχουν αναφέρει κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν τελευταία με την σελίδα του Κόκκινου Ουρανού στο facebook, θέλω να πω τα εξής:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε από φίλους – αναγνώστες του ΚΟ, τους οποίους ειλικρινά δεν γνωρίζω, (πέραν του ότι έχουμε ανταλλάξει κάποια e-mails), αλλά τους οποίους ευχαριστώ εκ καρδίας για τον κόπο τους, την αγάπη τους και την επιμέλειά τους. Δεν συμμετείχα ποτέ στην προσπάθεια αυτή, αλλά την παρακολουθούσα και ομολογώ ότι τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά με σεβασμό στο πνεύμα και το «χρώμα» του ΚΟ. Φαίνεται ότι η προσπάθεια αυτή έλαβε τέλος, καθώς το facebook μπλοκάρει πλέον κάθε άρθρο του ΚΟ
Αν και δεν γνωρίζω και πολλά από facebook, καθώς ήμουν εξαρχής και συνεχίζω να είμαι απέναντι σε αυτό τo «μέσο κοινωνικής δικτύωσης» από εξαιρετικά επιφυλακτικός μέχρι αρνητικός, η αλήθεια είναι ότι δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη το μπλοκάρισμα της σελίδας. Θεωρώ μάλιστα, ότι καθυστέρησε αρκετά. Από άρθρα που έχω μεταφράσει και ανεβάσει κατά καιρούς και από άλλα που δεν τα ανέβασα αλλά τα διάβασα, είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα προωθεί την αριστερή/liberal νεοταξική ατζέντα και αντιπαθεί οτιδήποτε είναι έξω ή απέναντι από αυτήν. Καμία «δικτύωση» δεν την ενδιαφέρει, παρά μόνο η προώθηση της συγκριμένης ατζέντας και τα περί «ελευθερίας λόγου» είναι ανέκδοτο. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι γνωστά, τουλάχιστον στους αναγνώστες του ΚΟ. Και δεν είναι «ελληνικό» το φαινόμενο. Μια μικρή έρευνα να κάνετε στο google θα δείτε ένα σωρό άρθρα για την λογοκρισία που υφίστανται ειδικά τα 2-3 τελευταία χρόνια, οι «συντηρητικές» σελίδες στις ΗΠΑ. Μιλάμε ακόμα και για σελίδες που υπερασπίζονται την «παραδοσιακή» οικογένεια ή την ζωή του αγέννητου ή την... αρρενωπότητα. Οπότε μπροστά τους τα άρθρα του ΚΟ (ή κάποια από τα άρθρα του ΚΟ) είναι… too much. Ο ίδιος ο Zuckerberg, ο οποίος νιώθει κάτι σαν "θεός", είχε αναγνωρίσει, άλλωστε, τον εθνικισμό ως τον μεγάλο "εχθρό". Οπότε τι να λέμε τώρα...
Καλό είναι βέβαια να εκμεταλλευόμαστε όποιο μέσο μπορούμε προκειμένου να δημιουργήσουμε βραχυκύκλωμα, με όποιες δυνάμεις και όποιο ταλέντο έχει ο καθένας σε αυτό το σάπιο, σκοτεινό και ανθρωποκτόνο σύστημα. Καλό δεν είναι όμως να παραξενευόμαστε ή να παραπονιόμαστε όταν μας μπλοκάρουν ή να «καταγγέλλουμε» (σε ποιους;) όταν μας αποκλείουν. Δηλαδή ακόμα δεν καταλάβαμε που βρισκόμαστε; Σε ποια εποχή ζούμε; Σε ποια πλευρά βρισκόμαστε; Ποιοι είναι σήμερα οι εχθροί του κράτους ή "οι εχθροί του λαού"; Ίσως αυτά βέβαια, να ακούγονται υπερβολικά για εκείνους που ακόμα πιστεύουν σε «δημοκρατίες». Εγώ δεν πιστεύω. Πιστεύω ότι ζούμε σε μία soft εκδοχή του απολυταρχικού κράτους του Μεγάλου Αδελφού, το οποίο σιγά - σιγά παίρνει την πιο ολοκληρωμένη του μορφή. Δομικό στοιχείο του κράτους αυτού, όσοι έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με το «1984» του Όργουελ, είναι το «έγκλημα σκέψης» (thoughtcrime). Είμαστε εγκληματίες. Τελεία. Period που λένε στο Αμερική.    
Επίσης, για να πάμε στην πιο αγαπημένη μου ταινία, το They Liveτου Κάρπεντερ, υπάρχουν και κάποιοι, ελάχιστοι ακόμα, που “can see…”. Και αυτοί επικηρυγμένοι είναι. Και τους περιμένει το βαρύ χέρι του κράτους. Θυμηθείτε τον μαύρο τυφλό ιεροκήρυκα στην αρχή της ταινίας που τον αρπάζουν και τον μπουζουριάζουν με τα γκλοπ οι πραιτοριανοί του συστήματος, μόνο και μόνο επειδή έλεγε “….They have us. They control us! They are our masters! Wake up!.. They're all around you!” Εάν ο συμπαθής πάστορας είχε σελίδα στο facebook, τι λέτε, δεν θα του την είχαν μπλοκάρει; Η απόσταση βέβαια από μπλοκ μέχρι γκλοπ δεν είναι μεγάλη. Άλλωστε εις την προηγμένην,  δημοκρατικήν, ανεκτικήν και πολυφωνικήν Δύσην, οι πραιτοριανοί μπουκάρουν στα σπίτια και οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα «δια υπόθέσιν τους» γιαγιάδες που έγραψαν ότι η ζωή τους έχει γίνει αφόρητη με τους αφροασιάτες.

Αυτό που δεν μου αρέσει στην όλη ιστορία με το διαδίκτυο και τις διάφορες «πλατφόρμες δικτύωσης» είναι ότι δίνει μία εύκολη (και κάπως ασφαλή) εκτόνωση και μια ψευδαίσθηση αντίστασης. Κάνεις ένα σχόλιο ή ανεβάζεις μια φωτογραφία ή ένα post και διοχετεύεις όλη σου την ένταση και την αντίδραση κατά του «συστήματος». Νιώθεις ότι το έκανες το καθήκον σου και ότι τέλος πάντων «τους τα είπες» και ότι εσύ δεν είσαι σαν τους άλλους, δεν είσαι «πρόβατο», ανήκεις στους «αντιφρονούντες» κλπ. Και μετά όταν σου στερούν και αυτή την δυνατότητα υφίστασαι ένα σοκ. Και τώρα τι κάνουμε; Πως αντιδρώ; Ή δεν αντιδρώ και λουφάζω περιμένοντας «κάτι να γίνει»; Πριν κανά δυο μήνες είχα ανεβάσει ένα πολύ αποκαλυπτικό άρθρο με τίτλο: Η  λογοκρισία στα social media ως όπλο ψυχολογικού πολέμου. Διάβασέ το και πάλι και θα δεις ότι το να φωνάζεις συνεχώς για την λογοκρισία και να αναρωτιέσαι «αυτή είναι η δημοκρατία;» και να προσπαθείς να δείξεις πόσο «κακό» πράγμα είναι η λογοκρισία, κάνει τελικά, κακό σε σένα, όχι στους κατά συνείδηση λογοκριτές. Και επειδή έχω βαρεθεί να διαβάζω για «φασιστικές» μεθόδους, σου μίλησε κανείς για το άρθρο 58;  

Τώρα, υπάρχουν και κάποια θετικά από όλη αυτή την ιστορία. Επειδή δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου και τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και σε όλο τον «ελεύθερο» κόσμο, αυτού του είδους η πίεση και ο εξοστρακισμός πεισμώνει καμιά φορά τον «μη προνομιούχο» και μη πολικά ορθό κόσμο (ή έστω ένα κομμάτι αυτού του κόσμου). Και τι κάνουν τότε λέτε; Πάνε πληγωμένοι και θυμωμένοι στις κάλπες... Γιατί πιστεύω ότι οι πολιτικές αλλάζουν με πολιτικές. Όχι με like και dislike. Ένας λοιπόν «προοδευτικός» Αμερικάνος πολιτικός αναλυτής διαπίστωσε ότι ο Donald Trump έλαβε ισχυρή υποστήριξη από Λευκούς και Χριστιανούς, τα μέλη εκείνα της αμερικάνικης «ανοικτής» κοινωνίας που ένιωθαν ότι ήταν σταθερά τα τελευταία χρόνια στόχος διακρίσεων. Ένας άλλος «ειδικός» στην ανάλυση των τάσεων, ονόματι Greenberg, βρήκε ότι ένας από τους κύριους παράγοντες που έκανε κάποιον Αμερικάνο να ψηφίσει Trump ήταν ότι είχε απορρίψει μέσα του την πολιτική ορθότητα και ένιωθε ότι τον είχαν φιμώσει.

Δεν είναι η ώρα να αρχίσουμε να λέμε εάν ο Τραμπ τα πάει καλά ή τους πρόδωσε όλους αυτούς. Είναι η ώρα, τουλάχιστον, να πάψουμε να μουρμουράμε και να παραπονιόμαστε ότι μας φίμωσαν και «που είναι η δημοκρατία» και μπλα μπλα μπλα.

Καλό είναι το διαδίκτυο, αλλά υπάρχει και… ο δρόμος. Και μετά τον δρόμο υπάρχει  και… η κάλπη. Για την δύναμη του δρόμου κοιτάξτε την Γαλλία. Για την δύναμη της κάλπης την Ιταλία. Μην αρχίσουμε τώρα τα «ναι, μεν αλλά». Τουλάχιστον οι άνθρωποι αυτοί τολμάνε. Δεν μουρμουράνε. Και πάντως κάτι «βλέπουν»…  
 
ΥΓ. Παιδιά, υπάρχει και η Samizdat...

SkyWatcher

16 σχόλια:

Γαλανόλευκο Στέκι είπε...

Ακριβώς η ίδια Ιστορία και με τη σελίδα μας στο Facebook. Τι και αν μπήκα στην blogόσφαιρα μόλις το Σεπτέμβρη, όλα τα άρθρα έχουν απαγορευθεί από το facebook και κάθε link που οδηγεί προς το blog είναι απαγορευμένο...
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

βρηκα ενα κολπακι. εχω την σελιδα Αληθινα Ψεματα στο fb και απο χθες κανω copy paste ολοκληρο το κειμενο του αρθρου διχως να αναφερω συνδεσμο παρα μονο την πηγη της ειδησης. και συμβουλευω τους ακολουθους να σας επισκεπτονται για καλυτερη ενημερωση

Ανώνυμος είπε...

Πρωτίστως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΚΟ για τα καλά του λόγια. Μας χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι μπορέσαμε να μείνουμε πιστοί στο “πνεύμα και το χρώμα” του ΚΟ.
Λίγα λόγια για το ΦουΜπου,
Η σελίδα δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό την ευκολότερη διάδοση μη πολιτικά ορθών άρθρων (προερχόμενα, κατά κύριο λόγο, από το blog του ΚΟ αλλά και από μερικές σελίδες “εναλλακτικής πληροφόρησης”). Προσπαθούσαμε όλες οι δημοσιεύσεις μας να εμπίπτουν στην θεματολογία του ΚΟ, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν παρατηρούσαν την καρφιτσωμένη δημοσίευσή μας που ανέφερε καθαρά ότι ο ΚΟ, γνωρίζει για αυτήν την κίνησή μας (την δημιουργία σελίδας στο φβ) αλλά δεν μετέχει.
Πριν μια εβδομάδα παρατηρήθηκε ότι όλες οι δημοσιεύσεις που εμπεριείχαν ενεργό σύνδεσμο προς το μπλογκ του ΚΟ διαγράφτηκαν, επιπλέον κάθε ανάρτηση, σχόλιο ή ιδιωτικό μήνυμα που υπήρχε σύνδεσμο του KO διαγραφόταν αυτομάτως. Τώρα, ως δια μαγείας, επανεμφανίστηκαν οι παλιές μας δημοσιεύσεις και μπορούμε και πάλι να ανεβάζουμε άρθρα στο φβ.
Όπως και να ΄χει, γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα παίζαμε εκτός έδρας παρά ταύτα είμαστε πεπεισμένοι ότι άξιζε τον κόπο (και ακόμα τον αξίζει) να προσπαθήσουμε να διαδώσουμε άρθρα του ΚΟ μες στον ωκεανό πληροφοριών του φβ.

Όσων αφορά το άρθρο, θίγει μερικά ζητήματα που λίγοι μπήκαν στον κόπο να συλλογιστούν. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σου προσφέρουν μια ασφαλή (για αυτούς) εμπειρία αντίστασης μιας και μπορούν οποιαδήποτε ώρα, απλώς να σε “εξαφανίσουν”. Χρήσιμο θα είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εναλλακτικούς τρόπους αντίστασης, όσο γίνεται πιο αυτόνομους, μιας και δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα θα μας ανέχονται στα δίκτυά τους. Ένα ωραία άρθρο επ΄ αυτού του θέματος είναι το “Εσύ τι προτείνεις” του ΚΟ, (http://redskywarning.blogspot.com/2016/02/blog-post_4.html)
Επιπλέον, δεν σας κρύβω ότι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που τα περί “φασιστικών μεθόδων” τ΄ ακούω βερεσέ, μιας και αντιλαμβάνομαι ότι όσοι αναπαράγουν τέτοιου είδους λεξιλόγιο πέφτουν στην “λούπα” του συστήματος. Για όσους έχουν, ακόμα, ενδοιασμούς πέραν του “Άρθρου 58” μπορούν να μελετήσουν και το “Σφυροκόπημα των Εννοιών” από το blog του Θεόδοτου (http://theodotus.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html) όπου γίνεται προσπάθεια να εξηγηθούν οι λόγοι δια τους οποίους προωθείται αυτό το λεξιλόγιο.

Αυτά τα ολίγα...
Εύχομαι καλή δύναμη στον SW και ευελπιστώ να υλοποιηθούν οι ιδέες του...

Κάποιος από την ομάδα διαχείρισης της σελίδας στο FB.

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατηρησις:
Το Facebook, η Google αλλα και αλλοι διαδικτυακοι μηχανισμοι αναζητησης ή κοινωνικης δικτυωσης, δεν ανηκουν πια στους φερομενους ως ιδιοκτητες. Μπορει ο κος Ζουκερμπεργκ αλλα και αλλοι να αποκομιζουν οικονομικα οφελη, αλλα στην ουσια ειναι παραγκωνισμενοι απο τις μυστικες υπηρεσιες του ισραηλ, των ΗΠΑ, της Αγγλιας και αλλων ....δυτικων δημοκρατικων δυναμεων οι οποιες δινουν και γραμμη στους κους Ζουκερμπεργκς.
Η Google π.χ. παρακολουθει και καταγραφει διακαως τα οποια ενδιαφεροντα μπορει να εχει ενας χρηστης της οποιας αναζητησης τον οποιον ταξινομει στα αρχεια της καταλληλως.
Τα αρχεια αυτα βεβαια μεταφερονται και σε αλλες υπηρεσιες προς ερευναν κι εφαρμογην ουτως ωστε να γνωριζουν οι "ειδικοι" την σταθμη του ...αντισημιτισμου στην "αλφα" χωρα ή το ποιον του καταναλωτικου κοινου στην "δεινα" χωρα. Χωρια που θα ξερουν απ οξω κι ανακατωτα τις πορνοαδυναμιες του καθε διπλωματη ή καθε εκλεγμενου αρχοντα. Κι ο νοων νοειτω......

Για το Facebook, ειναι Ηλιου φαεινωτερον οτι αφου και η τελευταια κυρια-Κατινα ανεβαζει φωτογραφιες του παιδιου της, του σκυλιου της και ΑΝ και σε τι σταση την ....πηδη..ε ο αρσενικος της χθες το βραδυ, καταλαβαινουμε οτι οι "ειδικοι" ξερουν ακομα και ποτε κατουρ...με.

Αλλα αυτα δεν ειναι τιποτα.
Προσφατα που μιλουσα με οικογενειακο φιλο μου ο οποιος μενει στις ΗΠΑ, μου ειπε οτι τελευταια στα ΤιΒια τους διαφημιζουν με ενα ελαχιστο κοστος, κατι πολυ περιεργες παροχες υπηρεσιων.
Δηλ. παιρνουν απορρητα στοιχεια και προσωπικα δεδομενα απο τον πελατη για να του βρουνε λεει, την ....."οικογενειακη του ριζα" εδω και καμμια 10αρια γεννεες πισω. Και βλεπεις στο τελος της διαφημισης ενα σκηνικο στημενο που δειχνει το εσωτερικο του σπιτιου ενος υπεργηρου μαυρου ζευγαριου, οι οποιοι περιμενουν τους συγγενεις τους για να γιορτασουν μια καποια οικογενειακη γιορτη.
Και να 'σου σκανε μυτη στην εξωπορτα ολο χαρα και ευτυχια, αγκαλιες και φιλια, ενα τσουρμο απο κατι καταξανθες κοπελιτσες, κατι μισομαυρουληδες νταβλαραδες, κατι μικροσκοπικους κινεζουληδες και κατι κοκκινοχρωμους ινδιανους οι οποιοι ειναι ντε και καλα τα παιδια, τα εγγονια και δισεγγονα του μαυρικου ζευγαριου.
Ειδες τι κανει το DNA;
Φαινεται οτι η μπιζνα δεν πηγαινε τοσο καλα στην αρχη, μου εκμυστηρευτηκε ο φιλος, γιατι τωρα τελευταια οι διαφημιστες εχουν μισθολογησει κατι πεταχτουλες πρασινοματες μορφονιες σταρλετς του Χολλυγουντ, (τις λενε και TV personalities) οι οποιες ομολογουν με εκσταση στο μεσο χαχολο που τις παρακολουθει, οτι η φαρα τους απ' του μπαμπα τους το σοϊ κραταει και απο Αιθιοπια μερια, ενω της μαμας τους ειναι καθαρα αρια. Χιτλερ και πανω δηλαδη.



Και μη χειροτερα.




Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Keep walking traveller...god may with u

Ανώνυμος είπε...

Life's short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics.

ikonsgr είπε...

Η κυρία στην 1η φωτογραφία είναι κυρα τασία χριστοδουλοπούλου(ξέρετε αυτή με τους "λιαζόμενους πρόσφυγες που εξαφανίζονται"...);

Ανώνυμος είπε...


@ αγγλοφωνο "ανωνυμο" 7 Δεκεμβρίου 2018 - 9:07 μ.μ.

Φερστ: Χου τολντ του γιου δατ γουϊ αρ στρεϊντζερς;
Σεκοντ: Σινς λαϊφ ις σορτ, γουαϊ γιου μπαδερ γουϊθ ας, δε στρεϊντζερς;
θερντ: Αρ γιου γκετ πεϊντ φρομ γισραελ;

Γιάννης είπε...

Είδες ΚΟ τι σημαίνει να μην δημοσιεύεις σχόλια αναγνωστών με τα οποία διαφωνείς?

Orthodox True είπε...

Δεν με πείθει το κίνημα τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία ως εκτόνωση του λαού. Έχω παρατηρήσει κάποιους λόγους που με οδηγεί στην αίσθηση πως πίσω από τα γιλέκα τα κίτρινα είναι ο ίδιος ο Μακρόν. Παρατηρείτε συμπεριφορές, σκοπιμότητες και νομίζω πως θα συμφωνήσετε. Το γιατί το κάνει θα φανεί αργότερα ωστόσο δείτε τα σημεία που προδίδουν Μακρόν.

Dimitris D είπε...

Το facebook αντιμετωπίζει πρόστιμο(παραβίαση προσωπικών δεδομένων) 2 τρις δολάρια ενώ έχει 500 δις αξία. Μετά το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα πολλοί χρήστες και εταιρίες των ΗΠΑ σταμάτησαν να χρησιμοποιούν facebook, αλλά οι «καθυστερημένοι» στην Ελλάδα δεν σταμάτησαν να το χρησιμοποιούν.
Καλού κακού φτιάξε ένα mirror του κόκκινου ουρανού σε άλλες πλατφόρμες κινέζικες ή ρώσικες.
Με την συμφωνία για το μεταναστευτικό του ΟΗΕ, οι κυβερνήσεις θα φακελώσουν όσους μιλάνε ενάντια στην μετανάστευση στο ιντερνετ και θα παρθούν μέτρα εναντίων τους, πάντα με σεβασμό στην ελευθερία του λόγου!!! (το «σεβασμό στην ελευθερία του λόγου» το γράφει το σύμφωνο μετανάστευσης!!!)

Ανώνυμος είπε...

Dimitris μας γραφεις: .....και θα παρθουν μετρα εναντιων τους, παντα με σεβασμο στην ελευθερια του λογου...
Κι ερωτω:
Ο "σεβασμος" της ελευθεριας του λογου, ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟΝ θα εφαρμοζεται και απο ΠΟΙΟΥΣ; Στον ΔΙΚΟΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΝ; ή στον δικον μας λογον;

Ερωτω, διοτι ενθυμουμενη εναν διαλογο που ειχα παλαιοτερα με μια φρεσκογυαλισμενη και νεωριμη κυρια στην Πατριαρχου Ιαωακειμ σχετικα με την τρομοκρατια της 11ης Σεπ 2001 στην ΝΥ, και ειδικοτερα με την κονιορτοποιηση του Πυργου 7 (χωρις να τον χτυπησει αεροπλανο) με απεκαλεσε .....συνομωσιολογον.
Κι οταν απορρησα' ως προς ΠΟΙΑΝ συνομωσιαν να πιστεψω; την δικια της ή την δικια μου; αρπαξε την τσαντα της κι εγινε μπουχος απ' την καφετερια που καθομαστε αφηνοντας μαλιστα και απληρωτον το καφε της.
Κατι παρεμφερες δηλαδη με τα ...."Ανθρωπινα Δικαιωματα" τα οποια εφαρμοζονται κατ' επιλογην στους λαθροεισβολεις και στις συλλογικοτητες ανωμαλων και λοιπων ανθρωοειδων, αλλα ΟΧΙ σε ημας τους Ελληνες.



Μελλιοπη Αναγνωστοπουλου-Ξανθοπουλου

Ανώνυμος είπε...

Είχα γράψει ένα σχόλιο που έλεγε περίπου τα εξής.
Ιστότοποι ως αυτόν εδώ και άλλοι αντισυστιμικοί , είναι υπεύθυνοι για την απραξία μας. Για τον καναπέ - φραπέ!

Μετά από τρείς περίπου ημέρες μπήκα για να δω εάν έγινα κατανοητός η παρεξηγήθηκα.
Τελικά παρεξηγήθηκα από εσένα τον ίδιο Κ.Ο. εφόσον δεν δημοσίευσες το σχόλιο.
Προς άρσην όποιας παρεξήγησης επεξηγώ.

Εάν δεν υπήρχαν τα άριστα ιστολόγιο ως το δικό σας και δυο τρία άλλα - ένα από αυτά ο Θεόδοτος - δεν θα είχαμε τι να κάνουμε "κρυμμένοι πίσω από τις οθόνες μας" και θα είχαμε βγεί στους δρόμους με ότι αυτό συνεπάγεται!

Συγγνώμη εάν δεν έγινα αντιληπτός στο πρώτο μήνυμα μου που δεν δημοσίευσες.

Ανώνυμος είπε...

@ 11 Δεκεμβρίου 2018 - 11:40 π.μ.

Σε καταλαβαμε, αλλα οπως θα γνωριζεις καθε εξεγερση θελει εναν αρχηγο.
Βγες μπροστα να σ' ακολουθησουμε φορωντας γαλανολευκα γιλεκα



Νενα Μακρη

Orthodox True είπε...

@ 11 Δεκεμβρίου 2018 - 11:40 π.μ.

Έχετε χάσει την μπάλα. Μάλλον τρολερια είναι η αίσθηση.

Τα ιστολογια φίλε ούτε θα σε βγάλουν στους δρόμους, ούτε θα σε κρατήσουν φυλακισμένο στον καναπέ. Είμαστε στον καναπέ επειδή είμαστε αποχαυνωμενοι, και όχι επειδή υπάρχουν τα ιστολογια, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ενημερώση και μόνο.

Τώρα όπως λέει και η Νένα Μακρή, στο βγες μπροστά, όσο μπροστά και να βγεις, πάλι μόνος σου θα είσαι, όμως το τι αγωνιστικό φρόνημα έχουμε, φαίνεται και από το ότι φοβόμαστε να γράφουμε επώνυμα.

Οπότε Νένα Μακρή, εάν είσαι αληθινή, τον έχεις προσπεράσει εσύ, και βρίσκεσαι πιό μπροστά από το ανώνυμο που γράφει μπούρδες.
.
Φιλικά φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Νενα Μακρη
11 Δεκεμβρίου 2018 - 1:08 μ.μ

Δεν είπα πως δεν υπάρχει.
Πιθανολόγησα στο ερώτημα , “τι είναι αυτό που μας κρατάει καθηλωμένους”.
Οσο για τα γιλέκα...


Αυτόν που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι στον δρόμο εδώ και δύο χιλιάδες δεκαοκτώ χρόνια.
Είμαι απολύτως βέβαιος πως ξέρεις περί Ποίου Ο Λόγος!
Τον ακολουθήσαμε , οι Έλληνες , όταν γεννήθηκε και όχι μόνον απελευθερωθήκαμε από τους τοκογλύφους της εποχής – θα γνωρίζεις πως και τότε σκλάβοι στους τοκογλύφους , στα “μεγάλα έργα ήμασταν” , h glossa mas eixe anakateytei me ta latinika, κάτι συμπτώσεις ε; και άλλα ων ουκ έστι αριθμός- ΑΛΛΑ
ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ μέσω ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ,
του Βυζαντίου για 1500
ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ χρόνια
– που κάποιοι “”””ελληνάρες”””” δεν τα θέλουν Ελληνικά –
ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ!!!

Κανείς ηγέτης δεν μας χρειάζεται.
Τον έχουμε ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ μπροστά μας.
Σε λίγες ημέρες ξαναγεννιέται για χάρη μας.
Ας πάμε να τον προϋπαντήσουμε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
(Βλέπεις ακόμα και αυτό θέλουν να ξεχάσουμε.
Στις κομμουνιστικές χώρες έλεγαν σταλινούγεννα και τώρα
Για ξεκάρφωμα , για να μην καταλαβαίνουμε πως έχουμε κομμουνισμό , λένε καλές γιορτές στα μέσα μαζικής παραπλάνησης οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι – εφημεριδογράφοι!)

Χριστός γεννάται δοξάσατε•
Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε•
Χριστός επί γης υψώθητε.
Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη, και εν ευφροσύνη, ...

https://www.youtube.com/watch?v=lb0LPi7CLM8