Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Juncker: «Οι εθνικιστές είναι ηλίθιοι γιατί αγαπούν την χώρα τους»


Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  έστρεψε την προσοχή σε αυτό που ονόμασε «ηλίθιοι εθνικιστές» σε συνέντευξή του CNN την Τετάρτη, ακριβώς τώρα που βρισκόμαστε στις παραμονές των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Αυτοί οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές, οι ηλίθιοι εθνικιστές, είναι ερωτευμένοι με τις χώρες τους("stupid nationalists, they are in love with their own countries"), δήλωσε ο Juncker στο CNN (σαν να αποτελεί πρόβλημα το να αγαπάς τη χώρα σου)". Δεν τους αρέσουν όσοι έρχονται από μακριά, αλλά εμένα μου αρέσουν οι μετανάστες ... πρέπει να κάνουμε αλληλεγγύη με όσους βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από τη δική μας", είπε. Ο Juncker, μιλώντας για το Brexit, δήλωσε ότι η περίπλοκη διαδικασία παραδόξως ευνοεί την Ευρωπαϊκή Ένωση , διότι "ο αριθμός εκείνων που τάσσονται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνεται επειδή οι άνθρωποι εξετάζουν τι συμβαίνει στην Αγγλία και θεωρούν ότι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τόσο εύκολη όσο είχαν είπε".

Τέλος, επαίνεσε την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μάι, η ηγεσία της οποίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης μετά τη δραματική παραίτηση της Andrea Leadsom, επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων και αρμόδιας υπουργού για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο την Τετάρτη, η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ του Brexit. «Είναι γυναίκα που ξέρει να κάνει πράγματα, αλλά δεν μπορεί να τα εκτελέσει. Μου αρέσει πάρα πολύ, είναι ένας σκληρός άνθρωπος», είπε ο Γιούνκερ για την Μέι.

ΚΟ / από εδώ

5 σχόλια:

ikonsgr είπε...

Δε μας είπε ο "κύριος" γιουνγκερ όμως, αφού του αρέσουν τόσο οι "μετανάστες", ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΑΤΙΖΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ;
Α, ξέχασα όμως,ως γνήσιος αριστερο-φιλελε ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, θέλει να είναι... "φιλανθρωπος", "αγαπούλης" και "αλληλέγγυος", ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ "ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ" ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ 3ΚΟΣΜΙΚΗ ΙΣΛΑΜΟ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΤΗΝ "ΛΟΥΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΑΛΛΟΙ!

ΡΕ ΔΕ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, που θα λεγε και ο ζήκος!

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία,πιωμένος είναι πάλι;

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ είπε...

H EΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 300 ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΔΕΣ.........Ειμαστε μια χωρα που ο πατριωτισμος διωκεται-φυλακιζεται -δολοφονειται......... Υπενθυμίζω, ότι μόλις δύο ημέρες μετά την σύλληψη του Αρχηγού και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Σαμαράς εμφανίστηκε σε σύναξη Εβραιων της AJC, αναγγέλλοντας την «διάλυση» της Χρυσής Αυγής, εν μέσω αποθέωσης από τους παρισταμένους εβραιους…

Zonitis είπε...

Γιατί, πότε είναι ξεμεθυστος;

Ioannis είπε...

Αυτός έχει πρόβλημα στο μυαλό του ή παίρνει πολλά λεφτά για να λέει τέτοιες ηλιθιότητες.