Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Το ξέρατε ότι υπάρχουν «παράνομες» απόψεις;


 Μια πολιτικός των Εργατικών στην Μ. Βρετανία, κατηγόρησε την πολιτικό και υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών Esther McVey, ότι είναι ακατάλληλη για να είναι βουλευτής, επειδή εξέφρασε την άποψή της ότι οι γονείς θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τα μικρά παιδιά τους από μαθήματα που μιλάνε για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
 
Η Angela Rayner, σκιώδης υπουργός παιδείας, δήλωσε ότι τα επιχειρήματα της McVey υπέρ του να επιτρέπεται οι γονείς να πάρουν μικρά παιδιά από την LGBT εκπαίδευση είναι "παράνομα, ανήθικα και βαθιά επικίνδυνα".

Esther McVey δεν είναι ικανή να είναι υποψήφια για πρωθυπουργός και δεν είναι κατάλληλη να είναι βουλευτής", είπε. "Δεν θα απογοητεύσουμε τους LGBT νέους. Όχι μόνο έχουμε το ηθικό καθήκον να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι νέοι λαμβάνουν εκπαίδευση LGBT, υπάρχει και μια νόμιμη απαίτηση σύμφωνα με τον νόμο περί ισότητας".

Η McVey εξέφρασε στον αέρα τις απόψεις της την περασμένη εβδομάδα, δεχόμενη κριτική από τις Συντηρητικές Justine Greening και Amber Rudd, οι οποίες δήλωσαν ότι το κόμμα δεν μπορεί να επιλέγει πότε θα είναι υπέρ και πότε όχι στην υποστήριξη της ισότητας.

Μετά την κριτική, η McVey επέστρεψε, λέγοντας ότι η θέση της δεν ήταν αμφιλεγόμενη.

Ερωτηθείσα από την Victoria Derbyshire σε εκπομπή του BBC σχετικά με τα σχόλιά της, η McVey δήλωσε τα εξής: "Πρόκειται για πολύ μικρά παιδιά που πάνε στο δημοτικό και είπα ότι οι άνθρωποι που πρέπει να γνωρίζουν αν είναι ηλικιακά έτοιμα για αυτό είναι οι γονείς όχι το κράτος.

"Πιστεύω ότι οι γονείς με πολύ μικρά παιδιά ... παιδιά ηλικίας τεσσάρων και πέντε χρονών, και θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα μικρό παιδί ... οι γονείς τους γνωρίζουν για το παιδί τους τι είναι συμβατό με την ηλικία τους.

"Και παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι αμφιλεγόμενο. Αυτή είναι η ίδια πολιτική που ακολούθησε η Justine Greening. Είναι η ίδια πολιτική που είχαν οι Εργατικοί. Για τα μικρά παιδιά σε αυτή την πολυπολιτισμική, ποικιλόμορφη και σύγχρονη κοινωνία στην οποία ζούμε, θα έλεγα για πολύ μικρά παιδιά – τεσσάρων και πέντε χρονών, οι γονείς να συμφωνούν για τη σεξουαλική παιδεία.

"Αλλά βεβαίως συμφωνώ τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ να διδάσκονται στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης".

Το ζήτημα έχει γίνει επίκαιρο επειδή απαγορεύτηκε σε γονείς (κατά κύριο λόγο ήταν μουσουλμάνοι) να διαδηλώνουν έξω από τις πύλες του σχολείου κατά της LGBT διδασκαλίας σε ένα δημοτικό σχολείο του Μπέρμιγχαμ.

Τους απαγορεύτηκε να εκτυπώνουν και διανείμουν φυλλάδια, προσκαλώντας άλλους να διαμαρτυρηθούν και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να συναντηθούν στην είσοδο, καθώς τους απαγορεύτηκε επίσης η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν επιθετικές παρατηρήσεις στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΚΟ / από εδώ

3 σχόλια:

konion είπε...

Καταλάβατε;
Ὁ ὲκφυλισμένος δυτικὸς πολιτισμός, σὲ λίγο θὰ κατανοήσῃ τί ἐστὶ Ἰσλάμ.

Ανώνυμος είπε...

Θλίψη προκαλεί ότι είναι μουσουλμάνοι αυτοί που διαμαρτύρονται έξω από το σχολείο...
Οι παθητικοί (λόγω και της θρησκείας τους) χριστιανοί έχουν ήδη αλλοτριωθεί...

PIND MAK είπε...

Ο χριστιανισμος εχει σαφως και την αριστερη του οψη. Ως αριστερα ξεκινησε εξαλλου