Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Στην Ορθόδοξη Μολδαβία πάντως, έκαναν πορεία υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών, παρουσία του Προέδρου της χώρας (video)

Στις 18 Μαΐου στο Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τιμήν της «Διεθνούς Ημέρας των Οικογενειών». Χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί και κάτοικοι της Μολδαβίας γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες. Την πορεία διοργάνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας.

Επικεφαλής της πορείας, η οποία διεξήχθη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ήταν επίσκοποι της Μολδαβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισινάου και πάσης Μολδαβίας, Βλαντιμίρ κάλεσε τους πιστούς να ακούσουν την φωνή τους και να συμμετάσχουν στην πορεία.

Η μέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στο Chişinău, που λειτούργησε ο Μητροπολίτης Βλαντιμίρ μαζί με τρεις άλλους ιεράρχες από τη Μολδαβική Εκκλησία.

Οι κληρικοί και οι λαϊκοί που συμμετείχαν στην πομπή προσέφεραν συνεχώς προσευχές στον Παντοδύναμο Θεό και στην Άγια Θεοτόκο για την ευημερία της χώρας, ενώ κρατούσαν πανό και αφίσες που υποστήριζαν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και καταδίκαζαν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, "οι οποίες είναι αφύσικες και καταστροφικές για κάθε κοινωνία και φυσιολογικό πρόσωπο".

Η πομπή τελείωσε στην πλατεία του καθεδρικού ναού, όπου ο Μητροπολίτης Βλαντιμίρ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους προέτρεψε να μην ντρέπονται να ομολογήσουν την πίστη τους στον Χριστό, επειδή η χριστιανική οικογένεια πάντα υπήρξε και θα παραμείνει ένα παράδειγμα για την κοινωνία.
Όπως και στο παρελθόν, την πομπή παρακολούθησε ο Πρόεδρος της χώρας Igor Dodon μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

"Παραδοσιακά, μαζί με την οικογένειά μου, πήρα μέρος στην πορεία προς υποστήριξη της παραδοσιακής οικογένειας που διοργάνωσε η Μητρόπολη της Μολδαβίας ... Παρά τις προσπάθειες να ενσταλάξουν ξένες αξίες σε εμάς, το 90% των πολιτών μας θεωρούν τους εαυτούς τους υποστηρικτές και υπερασπιστές της παραδοσιακής οικογένειας και των παραδοσιακών αξιών, και δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουμε τα θεμέλια της κοινωνίας μας", γράφει ο πρόεδρος στη σελίδα του Facebook.
собрания. https://t.co/xJXLRfE6v1
Ο Πρόεδρος Dodon απέρριψε ρητά τις προσκλήσεις για συμμετοχή στην πορεία των LGBT στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι ο Dodon, ο οποίος θεωρείται φιλο-ρώσος, υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος (το οποίο κάποτε είχε τεράστια δύναμη, μέχρι και 50%, αλλά τώρα έχει πέσει στο 3,75%) μέχρι το 2011 και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος του Κόμματος των Σοσιαλιστών (νεοκομμουνιστές, αριστεροί) μέχρι το 2016. Έκτοτε είναι ανεξάρτητος.

Την επόμενη ημέρα μετά την πορεία της Εκκλησίας, έγινε η πορεία στα πλαίσια του λεγόμενου “Pride Festival”. Ο βουλευτής Dumitru Alaiba υποστήριξε την πορεία και είπε «θα πάω με την οικογένειά μου στο Pride της Μολδαβίας, την Κυριακή».

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπήρχε συγκέντρωση ομάδων προσευχής στην πρωτεύουσα το πρωί της Κυριακής και ξεχωριστή πορεία με σύνθημα "Σταματήστε την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας".

Η αστυνομία της Μολδαβίας προστάτεψε την πορεία των LGBT, καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων.


ΚΟ / από εδώ κι εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο οτι διαβασα οι Μολδαβοι εχουν γερα θεμελια αλλα διερωτωμαι για ποσο ακομα με τον πρ.κομμουνιστη καγκεμπιτη Dodon?

Και το λεω αυτο γιατι δεν θεωρω πως ενας πρωην αθεος-επιφανης κομμουνιστης μπορει τοσο ευκολα να μεταλλαχθει σε Ορθοδοξο Χριστιανο.
Υ.Γ.Μολις περισυ ο δικος μας(!)ο Θεομπαιχτης Τσιπρας φωτογραφηθηκε να αναβει κερι σε Εκκλησια!

Φανταζομαι(βρε ειμαι σιγουρος)πως αυτη τη φωτο ανακαλουν οι παπαδες στα κινητα τους οταν θελουν να γελασουν για μερες.


Ανώνυμος είπε...

Στην Αιθιοπια(η υποσαχάρια Αφρική έχει 63% χριστιανικη πλειοψηφία: https://www.pewforum.org/2011/12/19/global-christianity-exec/) η Αιθιοπική Ορθόδοξη εκκλησία μπλόκαρε gay τουριστικό γραφείο που διοργάνωνε επισκέψεις σε αρχαίες εκκλησίες στις βόρειες ομοσπονδιακες περιοχές της χώρας:
https://www.africanews.com/2019/06/04/ethiopian-churches-oppose-gay-travel-company-s-tour-plans/ ) και στην Γεωργία η Ορθόδοξη εκκλησία ακύρωσε το γκέι πράιντ που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν κάποιοι ομοφυλόφιλοι: http://agenda.ge/en/news/2019/1831 ).