Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Οι μικτοί γάμοι των Εβραίων της διασποράς είναι «σαν ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα», λέει ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ


Ο Ισραηλινός υπουργός Παιδείας Rafi Peretz συνέδεσε τους μικτούς γάμους των Εβραίων της διασποράς και ιδιαίτερα των Βορειοαμερικανών Εβραίων με το Ολοκαύτωμα σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου. Ένας εκπρόσωπος του Peretz επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ο Peretz είπε ότι "η αφομοίωση είναι σαν ένα δεύτερο Ολοκαύτωμα".

Ο Peretz, της Ένωσης των Δεξιών Κομμάτων, έκανε την δήλωση, από το ισραηλινό Channel 13 News, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου για την κατάσταση του παγκόσμιου Εβραϊσμού, όπου οι υπουργοί συζήτησαν την παγκόσμια απειλή του αντισημιτισμού και άλλα θέματα που απασχολούν τους Εβραίους της διασποράς.

Η δήλωσή προξένησε περαιτέρω πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Ιουδαίων του Ισραήλ και της κοινότητας των Εβραίων της Αμερικής, πολλοί από τους οποίους συμμορφώνονται με τα πιο φιλελεύθερα ρεύματα του Ιουδαϊσμού.

Η Anti-Defamation League έγραψε στο tweeter ότι η δήλωση του Peretz "ενισχύει την ήδη υπάρχουσα ένταση μεταξύ του Ισραήλ και του αμερικανικού εβραϊσμού. Ως υπουργός Παιδείας και αρχηγός της Ένωσης Δεξιών Κομμάτων, τον καλούμε να συμμετάσχει σε σεβαστό διάλογο".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Anti-Defamation League, Jonathan Greenblatt, επιτέθηκε στον Peretz, λέγοντας ότι οι παρατηρήσεις του σχετικά με τις γάμους είναι "αδιανόητες".

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ruderman Family, μιας οργάνωσης που στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της αμερικανο-εβραϊκής κοινότητας, Jay Ruderman, δήλωσε ότι είναι "ανεύθυνο και ασεβές να μιλάμε για τους Εβραίους των Η.Π.Α. χωρίς να μιλάμε μαζί τους".

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούμε τον όρο "Ολοκαύτωμα" για να περιγράψουμε τους Εβραίους που επιλέγουν να παντρευτούν μη-Εβραίους. Υποβιβάζει το Shoah. Αποξενώνει τόσα πολλά μέλη της κοινότητάς μας. Αυτό το είδος αβάσιμης σύγκρισης δεν προξενεί τίποτα άλλο παρά πληγή και προσβολή.


Πέρυσι, ο υπουργός Γεωργίας Uri Ariel, μέλος της Εθνικής Ένωσης - ένα από τα συμβαλλόμενα κόμματα της Ένωσης Δεξιών Κομμάτων, έστειλε επιστολή στους υπαλλήλους του υπουργείου του, μιλώντας για το «Ολοκαύτωμα της αφομοίωσης». Σύμφωνα με τον Αριέλ, «Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, έχουμε χάσει περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίους. Χωρίς να συγκρίνουμε αυτά τα δύο, χάνουμε ένα μέρος του λαού μας εξ αιτίας της αφομοίωσης».

Το μέλος του Εθνικού Συνδέσμου Eli Ben Dahan δήλωσε το 2014, ενώ ήταν αναπληρωτής υπουργός για τα θρησκευτικά θέματα, ότι οι μικτοί γάμοι είναι «ένα σιωπηλό Ολοκαύτωμα. Πρέπει να θυμηθούμε ότι ο εβραϊκός λαός, δυστυχώς, έχει περάσει από ένα Ολοκαύτωμα.... Έχει ελαττωθεί τον τελευταίο αιώνα. Στην Ευρώπη έχουμε μέχρι 80 τοις εκατό μικτούς γάμους, στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 66 τοις εκατό, είναι φρικτό».

ΚΟ / από εδώ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά λέει ο άνθρωπος!Αφού αναφέρεται και στο Ταλμούδ:
KERITHUTH (6B): «Οι Εβραίοι ονομάζονται άνθρωποι.Οι Χριστιανοί δεν ονομάζονται άνθρωποι».

Lonewolf είπε...

Υπερβολικοί είναι. Άμα η μάνα είναι Εβραια τα παιδιά πιανωνται για κανονικοί Εβραίοι. Π.Χ. Ο Απόστολος Παύλος είχε τα δικαιώματα Ρωμαίου πολίτη από τον πατέρα του αλλά ήταν ραβίνος επειδή η μητέρα του ήταν Εβραια. Ίσως θα έπρεπε να ασχοληθούν με τους λόγους που κάνουν τους Εβραίους να μην θέλουν να παντρευτούν ομοεθνεις τους.

konion είπε...

Ὁ τύπος ἔχει ἀπόλυτο δίκαιο, χάνονται τὰ δικά τους τὰ γονίδια εἰς ὤφελος ἄλλων γονιδίων.
Κάντε λοιπὸν μικτοὺς γάμους σὲ μεγάλο ποσοστό, γιὰ νὰ χαθεῖ ἡ λευκή, ἡ μαύρη φυλή κ.λπ. Πάει περίπατο λοιπὸν ἡ ἀνθρώπινη βιοποικιλότητα.
Σὲ μικρὸ ποσοστὸ 1% λέγεται ἀνανέωση τῶν γονιδίων, σὲ μεγάλο ποσοστὸ 80% λέγεται ἐξαφάνιση.
Δεῖτε τἰ πόλεμο κάμουν οἱ βιολόγοι γιὰ νὰ μὴν χάνονται εἴδη καὶ ὑποείδη.

Ανώνυμος είπε...

Το 1930 το 90% του Ιουδαϊσμου αποτελείτο από Εσκενάζυ. Γλώσσα γίντις, γερμανική διάλεκτος. Ο Άρθουρ Καισλερ στο έργο του 13η Φυλή τους περιγράφει ως προσηλυτους Χαζάρους Τούρκους. Προέρχονται μάλλον από προσηλυτισμούς ποικίλων λευκών φυλών σε σκοτεινούς χρόνους, όπως οι σεφαρδιτες στην Ιβηρική.

Ανώνυμος είπε...

Περιεργο. Ειχα την εντυπωση πως το Ταλμουδ γραφηκε την περιοδο της Βαβυλωνιακης αιχμαλωσιας το 800 π.Χ. περιπου και οχι μ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

καί μετά ψέγουν τόν Βορίδη....

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραίοι της Διασποράς που κάνουν μικτούς γάμους είναι συνήθως ρεφορμιστές και κονσερβατιβς εβραίοι.Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι(υπερορθόδοξοι, μοντέρνοι Ορθόδοξοι και παραδοσιακοί Ορθόδοξοι) δεν κάνουν ποτέ μικτούς γάμους, τους αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι.Τα ποσοστά μικτών γάμων διαφέρουν από χώρα σε χώρα για τους Εβραίους(π.χ στη Βρετανία είναι 30%,στην Γαλλία 60%,στις ΗΠΑ 50% κτλ).Στο Ισραήλ φυσικά ΔΕΝ γίνονταν μικροί γάμοι μεταξή Εβραίων κα Αράβων γιατί η νομοθεσία του Ισταηλ βασίζεται ατο θρησκευτικό Εβραϊκό δίκαιο και ο πολιτικός γάμος δεν επιτρέπεται.

Ανώνυμος είπε...

Τα περισσότερα βιβλία του Ταλμούδ γράφτηκαν μ.Χ.Εκτός αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι την ίδια περίπου εποχή που ο Όμηρος και ο Ησίοδος έγραφαν τα θεϊκά τους ποιήματα,είχαν οι αγελαδάρηδες νομάδες γραφή,και μάλιστα έγραφαν τα...αριστουργήματα τους.

Doctor10 είπε...

Σωστο αυτό με τα σχόλια από την άλλη όμωςδε ξερω μας αφαιρειται ταυτόχρονα κ η ελευθερία του λόγου τελως πάντων. .γεια σάς κ ειρήνη μόνο αυτό

Doctor10 είπε...

Η βίβλος η τορα πότε γράφτηκε ρέ παιδιά θα πάθω έμφραγμα η εγκεφαλικό!