Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

«Εθνικός συντηρητισμός» made in Israel


Hazony - Orban

Διαβάζουμε στο The New Republic:
 
"Την περασμένη εβδομάδα, το ξενοδοχείο Ritz-Carlton στην Ουάσιγκτον φιλοξένησε ένα πολύ περίφημο συνέδριο αφιερωμένο στον «εθνικό συντηρητισμό» (“national conservatism”). Το συνέδριο που διοργάνωσε το νεοσύστατο Ίδρυμα Edmund Burke, επεδίωξε να σκιαγραφήσει το σχέδιο ενός δεξιού εθνικισμού, απαλλαγμένου από τα πιο άσχημα στοιχεία του (σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, η αποστολή του "έρχεται σε έντονη αντίθεση με τις πολιτικές θεωρίες που βασίζονται στη φυλή"). Οι κύριοι ομιλητές ήταν ο Tucker Carlson (τηλεπαρουσιαστής), ο John Bolton (σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας), ο Josh Hawley (Γερουσιαστής) και ο Peter Thiel (επιχειρηματίας), αλλά ο ιμπρεσάριος πίσω από όλο αυτό ήταν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Edmund Burke, Yoram Hazony, ο οποίος δήλωσε ότι "σήμερα είναι η ημέρα της ανεξαρτησίας μας" από τον νεοσυντηρητισμό και τον νεοφιλελευθερισμό μια επιστροφή στις "αγγλοαμερικανικές παραδόσεις" ...
  
Τα αμερικάνικα media όταν μιλούν για τον Hazony τείνουν να τον αναφέρουν απλώς ως «ισραηλινό πολιτικό φιλόσοφο», αλλά η ταμπέλα αυτή δεν ανταποκρίνεται πραγματικά στην ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά πολυμορφική του καριέρα. Γεννημένος στο Ισραήλ το 1964, αλλά μεγαλωμένος και μορφωμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει περιγράψει πόσο "γοητεύτηκε" από μια συνάντηση που είχε ως προπτυχιακός φοιτητής του Princeton με τον υπερεθνικιστή ραβίνο Meir Kahane, λίγα χρόνια πριν το κόμμα του, το Kahane απαγορευτεί στο Ισραήλ για αντιαραβικό ρατσισμό. Συνεχίζοντας για την απόκτηση διδακτορικού στην πολιτική θεωρία, ο Hazony επέλεξε να μην ακολουθήσει ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, αλλά να μετακομίσει στο Ισραήλ με φίλους του Πρίνστον για να ιδρύσει το Κέντρο Shalem, ένα αμερικανικό think tank με έδρα την Ιερουσαλήμ. Ο Hazony ήταν από τα πρώτα μέλη του εσωτερικού κύκλου του Benjamin Netanyahu και το Shalem θα παραμείνει ευθυγραμμισμένο με το κόμμα Likud. Θα υπηρετήσει επίσης ως σύνδεσμος για την ισραηλινή και αμερικανική Δεξιά. Η χρηματοδότηση προήλθε από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους όπως ο Ronald Lauder και ο Sheldon Adelson (και οι δύο εβραϊκής καταγωγής), ενώ την λίστα του ρόστερ τείνουν να βρίσκονται ισραηλινές πολιτικές προσωπικότητες που είχαν επιρροή μέσα στο Beltway (το "Inside the Beltway" είναι ένα ιδίωμα που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει θέματα που είναι σημαντικά για τους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και τους λομπίστες). Ο Hazony και άλλοι στην ηγεσία του Shalem πέρασαν τη δεκαετία του '90 ζώντας στο Eli, έναν ισραηλινό οικισμό βαθιά στη Δυτική Όχθη, έως ότου οι ανησυχίες για την ασφάλεια μετά τη δεύτερη Ιντιφάντα τους έπεισαν να εγκατασταθούν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ..."


ΚΟ 1: Όπως διαβάζουμε, ο Yoram Hazony εκτός από φιλόσοφος, είναι και πολιτικός θεωρητικός, μελετητής της Βίβλου και συγγραφέας. Το βιβλίο του «Η Αρετή του Εθνικισμού» (“The Virtue of Nationalism”) επιλέχθηκε ως το "Συντηρητικό Βιβλίο της Χρονιάς" για το 2019. Στο βιβλίο ο Hazony υποστηρίζει ότι ο εθνικισμός είναι μια λογική θεμελιώδης αρχή σύμφωνα με την οποία η καλύτερη δυνατή μορφή κυβέρνησης για τον κόσμο είναι όταν τα έθνη είναι ελεύθερα να καθορίζουν τις δικές τους κατευθύνσεις ανεξάρτητα, να διατηρούν τις παραδόσεις τους και να προσβλέπουν την επιβολή των εθνικών τους συμφερόντων χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Σύμφωνα με τον Hazony, αυτή η αντίληψη είναι το αντίθετο της αρχής του ιμπεριαλισμού που θέλει να οδηγήσει τον κόσμο στην ειρήνη και την ευημερία, ενώνοντας την ανθρωπότητα όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα ενιαίο πολιτικό σύστημα. Τον Μάρτιο αυτού του έτους είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Victor Orbán, κατά την οποία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, συζήτησαν τα καυτά ζητήματα της Ευρώπης και της παγκόσμιας πολιτικής: την κατάσταση των εθνικών κρατών κατά τις περιόδους αυτοκρατορικών προσδοκιών.

2: Σχετικά με τις "αγγλο-αμερικανικές παραδόσεις" που λέει ότι υποστηρίζει και τις «άσχημες» θεωρίες σχετικά με τη φυλή που λέει ότι απεχθάνεται, ίσως ο Ισραηλινός φιλόσοφος χαρακτήριζε «ρατσιστές» τους Ιδρυτικούς Πατέρες των ΗΠΑ και τους συντάκτες των Συνταγμάτων των Πολιτειών, επειδή ήθελαν να διατηρήσουν την κληρονομιά τους και να είναι η πλειοψηφία των Αμερικανών άτομα ευρωπαϊκής (και όχι απλά αγγλικής) καταγωγής. «Ζητούμε την αδελφοσύνη με κάθε ευρωπαίο χριστιανό», έγραφε ο Thomas Paine, (Άγγλος φιλόσοφος, πολιτικός θεωρητικός και υποστηρικτής της Αμερικανικής Επανάστασης, 1737 - 1809) στο φημισμένο επαναστατικό φυλλάδιό του «Κοινή Λογική» (Common Sense, 1776). ΑΡΘΡΟ VII, ΤΜΗΜΑ 1. "Κάθε άνδρας των Ηνωμένων Πολιτειών ηλικίας είκοσι ενός ετών ή άνω, που ανήκει σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες, έχει το δικαίωμα να ψηφίσει στις εκλογές αυτές: Πρώτον: Λευκοί πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεύτερον: Λευκοί που γεννήθηκαν εκτός ΗΠΑ και έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να γίνουν πολίτες». - ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ – 1857.

3: Ο πολυεκατομμυριούχος Sheldon Adelson που χρηματοδοτεί τους υποστηρικτές του «εθνικισμού», είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και χρηματοδότες της αμνηστίας στους παράνομους μετανάστες και των "open borders" στις ΗΠΑ.

4. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν “civic nationalism”, ή στα ελληνικά «πολιτικό εθνικισμό» ή καλύτερα «εθνικισμό του πολίτη», έναν μη ενοχλητικό φιλελεύθερο ‘εθνικισμό’, απόλυτα συμβατό με τις σημερινές multi culti κοινωνίες, στον οποίο χωράει οποιοσδήποτε (ανεξάρτητα καταγωγής) αρκεί να είναι πολίτης και να κουνάει την σημαία του κράτους που τον έκανε πολίτη.  

5. Έχω την εντύπωση ότι με αυτόν τον αποκαθαρμένο από την "βρωμιά" της φυλής νέο «εθνικισμό» δεν θα συμφωνούσε ο ραβίνος σιωνιστής Kahane που "γοήτευσε" τον Hazony, καθώς o τελευταίος ανησυχώντας για το δημογραφικό πρόβλημα, έκανε καμπάνιες για να σταματήσουν οι διαφυλετικοί γάμοι (Εβραίων - Αράβων) και να μετακινηθούν οι Άραβες έξω από το Ισραήλ. 

ΚΟ / από εδώ

4 σχόλια:

Άγγελος Μάριος είπε...

Κάποιο, μάλλον, είναι τόσο μπροστά που όχι μόνο προβλέπουν τις αντιδράσεις μας, μα και τις οργανώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο "φιλοσοφος", ο Yoram Hazony, ειναι μαλλον ο αντικαταστατης ενος αλλου "φιλοσοφου", γεννημενου στην Αλγερια και καζαντημενου στην Γαλλια, ονοματι Bernard-Henri Lévy, ο οποιος βρισκοταν διεθνως πανταχου παρων..... "οπου γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη", για να μας ανοιξει τα ματια εν ονοματι της .....ειρηνης, δικαιοσυνης, ισοτητας και αλλα καλουδια, για τους αλλους ομως, οχι για τους εβραιους, και του οποιου η μπογια αρχιζει να ξεθωριαζει μιας και εχουν μυριστει τον ρολο του ακομα και οι κατσαριδες των Εξαρχειων.
Οποτε οι πανΣοφοι της Σιων, ειπαν να ριξουν νεο αιμα στις "αγορες" ο οποιος θα πεσει με τα μουτρα φυσικα, για να μας ανοιξει τα ματια περι ισοτητας, δικαιοσυνης, ειρηνης κλπ, αλλα για ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΚΟΓΙΜ και οχι για τους εβραιους.
Γιατι οπως λεει και ο σοφος ελληνικος λαος που ψηφιζει Κουλη για να φυγει το Αλε6, "τα δικα ΜΟΥ-δικα ΜΟΥ και τα δικα ΣΟΥ-παλι δικα ΜΟΥ".Φιλικα,
Καλλιοπη Στετσωνη

Ανώνυμος είπε...

Και για να συμπληρωσω το προηγουμενο σχολιο μου με αποδεικτικα στοιχεια περι του εβραιου "φιλοσοφου" Bernard-Henri Levy, διαβαζω το παρακατω κειμενο γραμμενο απο ενα εξεχοντα ειλικρινη αμερικανο, τον Philip Giraldi που πιστευω οτι σαν πρωην πρακτορας της CIA θα εχουν δει πολα τα ματια του και θα εχουν ακουσει πολλα τα αυτια του.

"Israel Has "The Most Moral Army in the World".
The creepy French “intellectual” Bernard-Henri Levy gets it wrong
http://www.unz.com/pgiraldi/israel-has-the-most-moral-army-in-the-world/


Φιλικα,
Καλλιοπη Στετσωνη

Ανώνυμος είπε...

Μπαστα, μην ζηταμε απο το 0 που ειμαστε σημερα να παμε στο 10 κατ'ευθειαν, υπαρχουν και τα ενδιαμεσα σταδια. Η λιμπεραλ κουλτουρα δεν θεμελιωθηκε μεσα σε μια μερα και ουτε προκειται να εξαφανιστει ετσι απλα. Χρειαζονται προσεκτικα βηματα για την εμπεδοση μιας εθνοκεντρικης κουλτουρας στο ευρυ κοινο. Επισης βαριδια και αγκυλωσεις του περελθοντος καλο θα ηταν να ξεπεραστουν και να ξεχαστουν. Αληθεια ποιον εθνοκεντριστη ενοχλει η πολιτικη του κρατους του Ισραηλ σε θεμα φυλης-ταυτοτητας; Μακαρι τα ιδια το ισχυαν σε ολο το δυτικο κοσμο. Το ολο εγχειρημα παντως μπορει να θεωρηθει μια πολυ καλη αρχη. Θα δουμε τι θα ξημερωσει...