Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΟΥΗΔΙΑ: Στερεύουν τα ταμεία δήμου που πλημμύρισε από "αιτούντες άσυλο"



Ένας δήμος στην Σουηδία που έλαβε έναν από τους υψηλότερους αριθμούς αιτούντων άσυλο αντιμετωπίζει φορολογική κρίση, καθώς οι ντόπιοι τον εγκαταλείπουν, αποδεκατίζοντας την τοπική φορολογική βάση.

Ο Δήμος του Filipstad δέχθηκε πολλούς αιτούντες άσυλο κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015 και τώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενο κόστος καθώς η ανεργία των μεταναστών έχει αυξηθεί και τα ποσοστά οικονομικής βοήθειας έχουν τριπλασιαστεί, αναφέρει το SVT.

Ο Claes Hultgren, ο τοπικός δημοτικός διευθυντής, περιέγραψε την κατάσταση, λέγοντας για τον μεταναστευτικό πληθυσμό: "Σε αυτή την ομάδα, η ανεργία και η εξάρτηση είναι πολύ ψηλά, ενώ τα επίπεδα εκπαίδευσης είναι πολύ χαμηλά. Αυτή η ομάδα διατρέχει τον κίνδυνο να καταλήξει σε μια αιώνια αποξένωση που ήδη επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του δήμου".

"Είναι πολύ μεγάλοι ίσως και είναι αναλφάβητοι, ή έχουν ένα πολύ χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι θα υπάρξουν μερικοί άνθρωποι που θα χρειαστούν την υποστήριξη της κοινωνίας για την επιβίωσή τους", πρόσθεσε ο Hultgren.

Η επιβάρυνση αυξήθηκε καθώς εκατοντάδες γηγενείς Σουηδοί έχουν φύγει μεταξύ του 2012 και του 2018, κατά την ίδια περίοδο που ένας μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών κατέφθανε. Οι στατιστικές δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γηγενών που έφυγαν ήταν σε ηλικία εργασίας.

Ενώ οι κενές θέσεις εργασίας εξακολουθούν να υπάρχουν στον δήμο, οι θέσεις εργασίας απαιτούν δεξιότητες στη γλώσσα και την κατάρτιση που διαθέτουν λίγοι από τους μετανάστες.

Σύμφωνα με άλλη έκθεση του SVT, η πόλη του Γκέτεμποργκ αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, καθώς οι γηγενείς Σουηδοί εργάσιμης ηλικίας μετακινούνται από την πόλη σε κοντινούς δήμους, συχνά για να αγοράσουν ένα σπίτι και να πάρουν τα χρήματά τους μαζί τους.

Ενώ πολλές πόλεις της Σουηδίας αντιμετωπίζουν ελλείψεις στέγασης, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των αυτόχθονων Σουηδών και των μεταναστών είναι έντονο. Η πόλη του Μάλμο, η οποία έχει υψηλό πληθυσμό με μεταναστευτικό υπόβαθρο, αποδείχθηκε ότι έχει διπλάσιο ποσοστό ανεργίας από τον εθνικό μέσο όρο.

ΚΟ / πηγή

5 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Η φιλανθρωπία που έχουν οι Σουηδοί αρχίζει να μετατρέπεται σε αδυναμία και κίνδυνος της ύπαρξής τους

GeorgeD είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν πάει ακόμη αρκετοί λάθρο ''επενδυτές'' στη Σουηδία. Όταν ο αριθμός τους αυξηθεί, θα αυξηθούν και τα επενδυτικά κεφάλαια που κουβαλάνε μαζί τους και θα γεμίσουν τα ταμεία...Γι΄αυτό και η πολιτική ανοικτών συνόρων είναι σωστή.Σύντομα θα αποδώσει για τη Σουηδία και θα το βουλώσουν μια για πάντα και οι φασίστες...
Να κάνουμε και εμείς το ίδιο.Να τους πάρουμε όλους να γίνουμε πλούσιοι,γιατί με τις σημερινές μειωμένες ροές δεν έρχονται αρκετοί επενδυτές.Γι' αυτό και οι Ευρωπαίοι πληρώνουν και δεν αφήνουν τον καλό Ερντογάν να μας τους στείλει όλους.Αν έρθουν εδώ και γίνουμε οικονομική υπερδύναμη δεν θα μπορούν να μας ελέγχουν με τα μνημόνια...Και ο Ερντογάν θέλει να μας τους στείλει για να μας βοηθήσει, γιατί οι Τούρκοι είναι καλοί άνθρωποι.Φαίνεται σε όλα τα τούρκικα σήριαλ...
Άντε, με το καλό να μας μπουν, να πάρει επιτέλους ο σοφός λαός καινούργιο iphone, γιατί το 8s έχει αρχίσει να κολλάει από καιρό...

Ανώνυμος είπε...

Κατα τα αλλα το μονο προβλημα της Σουηδιας ειναι οι κακοι Ρωσοι....

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δω όταν σταματήσει η χρηματοδότηση των επενδυτών, τι θα κάνουμε; ερε έχει να πέσει καλυκας;
Το χει σκεφτεί κανείς αυτό;
Κώστας

Unknown είπε...

Ωραίο χιουμορ