Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Κλιματική Υστερία: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από «οικο-άγχος». «Προοδευτικοί» χριστιανοί εξομολογούνται τις «κλιματικές τους αμαρτίες» σε φυτά!



Εμπειρογνώμονες κάνουν αναφορά για έναν αυξανόμενο αριθμό παιδιών που πάσχουν από "οικολογικό άγχος", αναφέρει η Daily Telegraph, ενώ εφιστούν την προσοχή στους γονείς που «τρομάζουν» τους νέους συζητώντας για την κλιματική καταστροφή. "Ο φόβος τους είναι ότι περιμένουμε την περιβαλλοντική μας μοίρα – ότι όλοι θα πεθάνουμε".

Διαμαρτυρίες από ομάδες όπως η Extinction Rebellion, οι πρόσφατες πυρκαγιές στο Αμαζόνιο και οι αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις της έφηβης ακτιβίστριας Greta Thunberg έχουν προκαλέσει ένα "τσουνάμι" νέων που αναζητούν βοήθεια.

Μια ομάδα ψυχολόγων που εργάζονται με το Πανεπιστήμιο του Bath λέει ότι λαμβάνει όλο και μεγαλύτερο αριθμό ερωτήσεων από δασκάλους, γιατρούς και θεραπευτές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Η Climate Psychology Alliance (CPA) δήλωσε στην Daily Telegraph ότι κάποια παιδιά που παραπονιούνται ότι έχουν οικολογικό άγχος έλαβαν ακόμη και ψυχιατρικά φάρμακα.

Η ομάδα αυτή κάνει αγώνα ώστε το άγχος που προκαλείται ειδικά από το φόβο για το μέλλον του πλανήτη να αναγνωριστεί ως ψυχολογικό φαινόμενο.

Ωστόσο, δεν θέλουν να ταξινομηθεί ως ψυχική ασθένεια επειδή, αντίθετα από το κανονικό άγχος, η αιτία της ανησυχίας είναι "λογική" (sic!).

"Πολλοί γονείς έρχονται σε εμάς ζητώντας βοήθεια για τα παιδιά και αυτό έχει κλιμακωθεί πολύ αυτό το καλοκαίρι", δήλωσε η Caroline Hickman, εκπαιδευτικός στο Bath και μέλος της CPA.

"Τα συμπτώματα είναι τα ίδια [όπως το κλινικό άγχος], τα συναισθήματα είναι τα ίδια, αλλά η αιτία είναι διαφορετική.

"Ο φόβος είναι μας περιμένει κακή περιβαλλοντική μοίρα - ότι όλοι θα πεθάνουμε".

Εν τω μεταξύ, στις 17 του Σεπτεμβρίου, μια από τις παλαιότερες θεολογικές σχολές της Αμερικής, το Union Theological Seminary στη Νέα Υόρκη, που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και θεωρείται προπύργιο των «προοδευτικών» χριστιανών και της liberal θεολογίας, φιλοξένησε μια λειτουργία στην οποία αυτοπροσδιορισμένοι Χριστιανοί ομολόγησαν τις «κλιματικές αμαρτίες» τους σε φυτά!

«Στη λατρεία που είχαμε, η κοινότητά μας ομολόγησε το κακό που έχουμε κάνει στα φυτά, και στα οποία μιλήσαμε απευθείας μετανοώντας. Πρόκειται για ένα όμορφο τελετουργικό, "ανακοίνωσε το σεμινάριο στο Twitter. Μαζί, εκφράσαμε τον πόνο, τη χαρά, τη λύπη, την ελπίδα, την ενοχή και τη λύπη μας στην προσευχή και τα προσφέραμε στα όντα που μας στηρίζουν, αλλά των οποίων το δώρο πάρα πολύ συχνά αδυνατούμε να τιμήσουμε. ... Αντιμετωπίζουμε τα φυτά ως πλήρως δημιουργημένα όντα, μια θεία Δημιουργία από μόνη της - όχι μόνο κάτι που πρέπει να καταναλωθεί. Επειδή τα φυτά δεν είναι σε θέση να δώσουν λεκτική απάντηση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους... Πρέπει να οικοδομήσουμε νέες γέφυρες στον φυσικό κόσμο. Και αυτό σημαίνει τη δημιουργία νέων πνευματικών πλαισίων μέσα από τα οποία θα κατανοούμε και θα σχετιζόμαστε με τα φυτά και τα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη».

ΚΟ / από (εδώ), εδώ κι εδώ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εν Ελλάδι παπάδες συνδικαλισμενοι στον ΙΣΚΕ στην πλειοψηφία τους παλαιοπασοκοι και νυν συριζαιοι έχουν ίδια μυαλά με τους εν ΗΠΑ συναδέλφους τούς αν όχι στο κλιματικό στο θέμα της λαθροεισβολης σίγουρα . Απλώς σαν γνώστες εξουσιαστικής τεχνογνωσίας αιώνων δεν καρφώνονται τόσο εύκολα σαν τους μυαλοφυγοδικους προοδευτικούς του πισινού πάστορες . Δυστυχώς οι εν Ελλάδι πιστοί δεξιουληδες του συνταγματικού τόξου στην πλειοψηφία τους και κατά μέγα μέρος εκτός κρατικού κορβανα ανησύχησαν μην τυχόν ο Τσίπρας τους κόψει κάποια δημοσιουπαλληλικα προνόμια .Μόνη λύση χωρισμός εκκλησίας κράτους για να ξαναπάρουν οι χριστιανοί την εκκλησία πίσω . Αν δεν γίνει αυτό το πρώτο βήμα θα χάσουμε οι Έλληνες και την χώρα μας .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

2 Οκτωβρίου 2019 - 4:45 μ.μ.

Παμπονηρουλη/α....
Γιατι η μονη λυση, κατα την γνωμη σου, ειναι ο χωρισμος Εκκλησιας-κρατους και οχι ο χωρισμος παπαδων(οπως τους αποκαλεις υποτιμητικα) κρατους, ή ακομα καλλιτερα, χωρισμος συναγωγης κρατους, μιας και η συναγωγη κυβερναει την Ελλαδα σημερα και ουχι η Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια.


Κ.Σ.


Υ.Γ.
Χρονια τωρα πολεματε να χωρισετε την Εκκλησια απ' το κρατος εσεις οι "αθεατοι" για να διαλυσετε τελειως την Ελλαδα. Κι εχετε ξεκινησει απ' την διαλυση της οικογενειας, αλλα ξεχνατε οτι εσεις ειστε το σκοταδι και ταχετε βαλει με το Φως.

ΚΩΤΣΟΣ είπε...

Προτού καταστραφούμε ομαδικώς θα τρελαθούμε.Της μουρλής τα μαλλιά θα γίνει σύντομα ο κόσμος.Περαστικά μας σύντροφοι,καταναλωταί,πολίται.

Τζενη είπε...

Υπάρχει μια επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, από 500 διακεκριμενους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα οι παπάδες είναι κατά της λαθρομεταναστευσης. Ευτυχώς που είναι Ορθόδοξοι και όχι Καθολικοί

Ανώνυμος είπε...

Ενα ακομα αμερικανο-κουδουνισμενο σαν την ανηλικη Σουηδεζα, προτεινει οτι' ακομα και αν οι ΗΠΑ βομβαρδισουν την Ρωσσια παλι θα υπαρξει υπερπληθυσμος στην Γη οποτε θα πρεπει να ....τρωνε τα μωρα.

https://www.c-span.org/video/?c4820891/we-eat-babies

Ανοιξτε τον συνδεσμο και απολαυστε το ηλιθιο κοριτσακι που ζηλεψε την "δοξα" ενος αλλου ηλιθιου κοριτσιου.



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικη

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα οι κληρικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι και αν κρίνουμε από τους επισκόπους στην Θράκη και στην Μαγνησία και από ιερείς όπως στον Καραβομυλο καθώς και αλλού οι απόψεις τους είναι φουλ συριζαιικες .Υπέρ του χωρισμού κράτους εκκλησίας ήταν φανατικά ο μακαριστός Καντιώτης ακριβώς για να μπαίνουν στον κλήρο χριστιανοί και όχι εισοδιστες μαρξιστές .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Και επίσης προς τον ΚΣ καθώς και τον 12 06 που εξανεστησαν υπέρ των πληρωμένων από το υστέρημα του Ελληνικού λαού κληρικών και που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό προπαγανδίζουν υπέρ των λαθροεισβολεων εκμεταλλευόμενοι το μεταφυσικό τούς κύρος ένα θα πω και δεν επανέρχομαι .Από το 1980 περίπου στην Ελλάδα αυτοί που μπαίνουν στο δημόσιο είτε αστολοι είτε ένστολοι κατά πλειοψηφία είναι παιδιά τού λεγόμενου μεταπολιτευτικού τρόπου σκέψης και αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως χώρο και όχι ως χώρα πόσο μάλλον ως πατρίδα .Οποίος δεν θέλει να το κατάλαβει ας περιμένει από παπάδες χωροφύλακες και στρατιωτικούς .Τέλεια και παύλα .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να ήξερα που κολλάνε οι ιερείς της Ελλάδας, η ορθοδοξία και ο χωρισμός κράτους εκκλησίας που λέτε μερικοί άστοχα και με δόλο ίσως με αυτό που γράφει το άρθρο..

Ανώνυμος είπε...

&7 Οκτωβρίου 2019 - 11:11 μ.μ.

Είσαι παρελθόν και εσύ και οι αριστερές αντίχριστες ανθελληνικές απόψεις σου.
Κοίτα να συμβιβαστείς με την πραγματικότητα.
Αρκετή ζημιά ΕΚΑΝΑΝ οι απόψεις σου στην Ελληνοχριστιανική Ελλάς μας!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ!

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!