Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Όταν οι κομμουνιστές προσπαθούν να απαγορεύσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, οι γενναίοι θα συνεχίζουν να τα τραγουδούν



Μεταξύ της εκστρατείας του εναντίον του Προέδρου Gerald Ford το 1975-76 και του αγώνα του ενάντια στον Τζίμι Καρτέρ, ο Ρόναλντ Ρήγκαν έκανε περισσότερες από 1.000 ραδιοφωνικές εκπομπές, μεταξύ των οποίων και σε μία στην οποία μοιράστηκε μια ιστορία για τα Χριστούγεννα στην Ουκρανία πριν και μετά τον κομμουνισμό.
 
Σε μια προσπάθεια να αντισταθούν στους χριστιανούς, οι κομμουνιστές ηγέτες εκκοσμίκευσαν τα αγαπημένα ουκρανικά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, "Nova Radist Stala" (Χαρούμενα Νέα Μας Ήρθαν). Το αρχικό τραγούδι ξεκινούσε με αυτά τα λόγια: «Ήρθαν τα χαρούμενα νέα που ποτέ πριν δεν είχαν έρθει. Σε ένα σπήλαιο πάνω από μια φάτνη ένα λαμπρό αστέρι φώτισε στον κόσμο, όπου ο Ιησούς γεννήθηκε από μια Παρθένα...». Οι κομμουνιστές φοβήθηκαν τη δημόσια κατακραυγή που θα ακολουθούσε μια πλήρη απαγόρευση των Χριστουγέννων, έτσι άρχισαν αργά να εκκοσμικεύουν (απογυμνώνουν από κάθε θρησκευτικότητα) την εορτή. Η πρώτη «επανέκδοση» του τραγουδιού ξεκινούσε: "Ήρθαν τα χαρούμενα νέα που ποτέ πριν δεν είχαν έρθει, ένα κόκκινο αστέρι με πέντε ακτίνες φώτισε τον κόσμο". Η δεύτερη «επανέκδοση» το προχώρησε περαιτέρω: «Ήρθαν τα χαρούμενα νέα που ποτέ πριν δεν είχαν έρθει. Ο από καιρό αναμενόμενος αστέρας της ελευθερίας φώτισε τον ουρανό τον Οκτώβριο [τον μήνα της «Επανάστασης»]. Εκεί όπου ζούσαν πριν οι βασιλιάδες και είχαν ριζώσει οι ευγενείς τους, εκεί τώρα ο απλός λαός και η δόξα του Λένιν επικρέμονται". 

Η Σοβιετική Ένωση άρχισε τελικά να απαγορεύει τις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις. Ο Αγ. Βασίλειος αντικαταστάθηκε με το "Did Moroz", ή τον «Παππού Πάγο». Αυτό το σταλινικής έμπνευσης δημιούργημα είχε ένα κόκκινο σκούφο και μια μακρά λευκή γενειάδα σαν του Άγιου Βασίλη, αλλά έδινε δώρα στα παιδιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα επίσης απαγορεύτηκαν, αλλά οι άνθρωποι συνέχισαν να κόβουν δέντρα για να τα στολίσουν. Ο κομμουνισμός μετέτρεψε όλου τους εορτασμούς των Χριστουγέννων σε εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Οι χριστιανοί στην πρώην Σοβιετική Ένωση επέδειξαν γενναιότητα και θάρρος στην αντιμετώπιση της αντι-Χριστουγεννιάτικης εκστρατείας του κομμουνισμού. Ένας άνθρωπος θυμάται πως οι νέοι έβγαιναν στους δρόμους και τραγουδούσαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, γνωρίζοντας ότι αν τους ακούσει η αστυνομία, θα τους συνελάμβανε. Στην κομμουνιστική Ρουμανία, ο Geza Palffy, ρωμαιοκαθολικός ιερέας, έκανε ένα κήρυγμα το 1983, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η 25η Δεκεμβρίου είχε κηρυχθεί εργάσιμη ημέρα αντί για αργία. Την επόμενη μέρα συνελήφθη από την μυστική αστυνομία, ξυλοκοπήθηκε, φυλακίστηκε και πέθανε. Μέσα και έξω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, οι Ουκρανοί δεν σταμάτησαν ποτέ να τραγουδούν: «Σας ικετεύουμε Κύριέ μας, προσευχόμαστε σε Σένα σήμερα. Δώστε μας ελευθερία, επέστρεψε την δόξα στη Μητέρα μας την Ουκρανία». Ο Ρήγκαν ολοκλήρωσε την εκπομπή του: "Υποθέτω ότι όλοι ελπίζουμε η προσευχή τους να απαντηθεί". Και όντως απαντήθηκε.

Η εκκοσμίκευση των Χριστουγέννων δεν είναι κάτι νέο. Το 2002, σύμφωνα με αναφορά του Christianity Today, στην βιετναμέζικη επαρχία Dak Lak απαγορεύτηκε στις παιδικές χορωδίες να τραγουδήσουν το "Silent Night" (Άγια Νύχτα). Από το 1969 έως το 1997, τα Χριστούγεννα ήταν απαγορευμένα στην Κούβα.


ΚΟ: Τα τελευταία - κυρίως - 15 χρόνια στην «προοδευτική» Δύση, παρατηρείται μια έξαρση του αντι-Χριστουγεννιάτικου αισθήματος που έχει πάρει την μορφή ενός τσουνάμι αντι-χριστιανικής αντι-παραδοσιακής (και σε κάποιες χώρες αντι-συνταγματικής) λογοκρισίας. Η λέξη Χριστούγεννα τείνει να αντικατασταθεί με άλλες πιο «ουδέτερες» ονομασίες, το ίδιο και οι στολισμοί (στο στόχαστρο κυρίως οι Φάτνες), άνθρωποι που θέλουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα τους υποχρέωσαν να καθίσουν και να ησυχάσουν, σε εργαζόμενους, σπουδαστές και ακόμη και ηλικιωμένους απαγορεύτηκε να λένε συγκεκριμένες λέξεις και σε πολλά σχολεία τα κάλαντα ακόμα και αυτός ο εορτασμός των Χριστουγέννων, έχει πλέον απαγορευτεί. Το επιχείρημα  των «άλλων» (μεταναστών μουσουλμάνων) που δήθεν θα «προσβληθούν» από το παραδοσιακό εορταστικό κλίμα, είναι, κατά την γνώμη μου, πλαστό και πονηρό, και απλά βολεύει αφάνταστα τους νοσταλγούς της κόκκινης αθεϊστικής τυραννίας και τους παντός χρώματος οπαδούς του «προοδευτισμού» και της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης.

Όσοι παρατηρούν τέτοια φαινόμενα ας μην μένουν σε απλές διαδικτυακές γκρίνιες και ανέξοδες λεκτικές επιθέσεις σε δημάρχους και λοιπούς πολιτικάντηδες, αλλά ας αναβιώσουν οι ίδιοι και οι δικοί τους τον αυθεντικό παραδοσιακό εορτασμό των Χριστουγέννων. Οι αντιφρονούντες του Σιδηρού Παραπετάσματος δείχνουν τον δρόμο. Σπάστε την πολιτική κορεκτίλα λοιπόν και βγείτε στους δρόμους και τις γειτονιές των αλλοτριωμένων πόλεων παρέες - παρέες και τραγουδήστε για τη Γέννηση του Χριστού.


ΚΟ / από εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ανεξοδες λεκτικές επιθέσεις"..
Λίγο βιαστηκες να το γράψεις κόκκινε ουρανέ.
Δεν είναι ανεξοδο να τους κράζεις χωρίς κουκούλα και με ευθύτητα να τους λες ότι εδώ χύθηκε αίμα για να κάνουμε τον Σταυρό μας και να λέμε Χριστός Ανέστη.
Ίσα ίσα σήμερα που όλα googlάρονται μπορεί να σου στοιχίσει από μεταπτυχιακό έως δουλειά..
Το γλυψιμο πολύ ελατρευσαν, το δίκαιο κράξιμο ουδείς.
Καλά Χριστούγεννα αδέρφια.
Το άστρο της Βηθλεέμ πάντα στον ουρανό σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ομολογουμένως,βδελυρός κομμουνισμός έκανε "πταίσματα" , μπροστά στις προσβολές που υφίσταται η Χριστιανοσύνη από τους "εκπροσώπους" της.

https://ristorante-verona.blogspot.com/2019/12/blog-post.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Επίσης εδώ και χρόνια βλέπουμε να έχει αντικατασταθεί ο Christ με ένα Χ. Σκέτο και χωρίς λογική Xmas.

Apodei είπε...

Σωστό