Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

«Ρατσισμό» στα Coco Pops είδε πρώην πολιτικός


Η Fiona Onasanya, πρώην μέλος του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, κατήγγειλε στο Twitter τα γνωστά δημητριακά για «ρατσιστικό» μάρκετινγκ.

«Τα Coco Pops και τα Rice Krispies έχουν την ίδια σύνθεση (εκτός από το γεγονός ότι τα CP είναι αρωματισμένοι με καφέ και σοκολάτα)», έγραψε στο Twitter, υπενθυμίζοντας ότι έστειλε e-mail στην εταιρία, αλλά εκείνη δεν της απάντησε.

«Αναρωτιόμουν λοιπόν γιατί τα Rice Krispies έχουν τρία λευκά αγόρια που εκπροσωπούν τη μάρκα και τα Coco Pops έχουν μια μαϊμού;»
Η Kellogg υπερασπίστηκε το προϊόν της στο Mail Online επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα από τα δημητριακά παρουσιάζουν ζώα στα κουτιά. Τα Corn Flakes έχουν έναν κόκορα που ονομάζεται Cornelius "Corny" Rooster.

Πρόσθεσε ότι ο πίθηκος «αναδεικνύει την παιχνιδιάρικη προσωπικότητα της μάρκας».

«Δεν ανεχόμαστε τις διακρίσεις και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι όλων των φυλών, φύλων, υπόβαθρων, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκειών, ικανοτήτων και πεποιθήσεων πρέπει να αντιμετωπίζονται με απόλυτη αξιοπρέπεια και σεβασμό», ανέφερε.

Στο Twitter, οι άνθρωποι υπερασπίστηκαν τα δημητριακά δείχνοντας δυσφορία για την κριτική που ασκήθηκε.

«Αυτό είναι σίγουρα το καλύτερο parody tweet ever», έγραψε μια γυναίκα.

Ένας άντρας το ονόμασε «το χαζό tweet της ημέρας».

«Τι κακό έχει μια μαϊμού; Η τετράχρονη κόρη μου αγαπά τους πιθήκους. Δεν μπορούμε να έχουμε πιθήκους σε κουτιά δημητριακών;» αναρωτήθηκε μια άλλη γυναίκα.

Ένας άνδρας έγραψε στο Twitter ότι οι πίθηκοι τραβούν το κακάο από τα δέντρα και ένας άλλος απάντησε αστειευόμενος ότι έτσι «τροφοδοτούν τις φλόγες του συστημικού ρατσισμού».

Άλλοι επεσήμαναν ότι τα Rice Bubbles δεν έχουν «τρία λευκά αγόρια» στο κουτί, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ξωτικά με το όνομα Snap, Crackle και Pop.

ΚΟ / πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ .....
ΑΠ' ΟΛΟΥΣ...

Α.Τ.ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Πριν από κάποια χρόνια κάποιος ανέβασε μία πολύ γνωστή Ελληνική ταινία Στην ταινία υπάρχουν τρία πρώτα ξαδέρφια με ίδιο όνομα και επίθετο, που ζουν σε μια αυλή. Ο ένας είναι δεξιός αστυνομικός, αφελής. Ο άλλος είναι δεξιός διαρρήκτης. Ο τρίτος είναι αριστερός, τίμιος, εργατικός, υπάκουος (όταν νόμισε ότι τον συλλαμβάνουν.) Σχεδόν όλοι καταλάβατε για ποιά ταινία πρόκειται.
Κάποιος έγραψε στα σχόλια ότι η ταινία είναι αντιαριστερή. Όταν κάποιο άλλος του ζήτησε να εξηγήσει από που φαίνεται αυτό, η απόκρισή το ήταν: «Όποιος γνωρίζει, καταλαβαίνει.» (Δεν ήταν η ακριβής έρκφραση, αλλά ήταν η ουσία του λόγου.)
Φοβάμαι ότι θα έρθει ημέρα που θα λες σε κάποιους «Καλημέρα» και θα το θεωρούν ρατσιστικό: «Τι δηλαδή; Επειδή είμαι αυτός που είμαι, δεν έχω καλή μέρα και χρειάζομαι την δική σου ευχή;»

Ανώνυμος είπε...

«Ρατσισμό» σε παράσημο είδε το info-war
http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2020/06/info-war.html

Ο αλυσοδεμένος μαύρος (σατανάς) τον οποίο πατάει στο λαιμό ένας λευκός (αρχάγγελο Μιχαήλ)...

Σαν τα... μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι “αντιρατσιστές” σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ανώνυμος είπε...

Τρία ξωτικά είναι,όχι παιδιά! Χαίρε κόμπλεξ αμέτρητο !

ikonsgr είπε...

Επειγόντως τον γιατρό!
Κρύο ντουζ, κλύσμα, μπλουζίτσα και... νάνι!
ΕΧΟΥΝ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΕΜΕ!!!