Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Οι θεατές «κράζουν» το "Them" του Amazon για ακραία ρατσιστική βία: "Torture Porn", "Hate Crime Fantasies"

 

Η σειρά θρίλερ του Amazon Prime,Them, είναι αντιμέτωπη με μια καταιγίδα κριτικής για την απεικόνιση ακραίας φυλετικής βίας - συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας ενός μαύρου μωρού - πυροδοτώντας κατηγορίες για "πορνό βασανιστηρίων".

Η σειρά “Them” δημιουργήθηκε από τους μαύρους παραγωγούς Little Marvin και Lena Waithe και αφηγείται την φανταστική ιστορία μιας μαύρης οικογένειας που μετακόμισε στην κατάλευκη περιοχή του Compton του Λος Άντζελες, τη δεκαετία του 1950. Η οικογένεια αντιμετωπίζει έντονο ρατσισμό από τους λευκούς της γειτονιάς. Όμως, υπάρχει επεισόδιο που έφτασε τον ρατσισμό στον χειρότερο δυνατό βαθμό, ανέφερε η Daily Mail.

Στην σοκαριστική σκηνή, μια λευκή γυναίκα αρπάζει ένα μαύρο αγοράκι, βάζει το παιδί σε μια μαξιλαροθήκη και το στριφογυρνάει απρόσεκτα προτού το ρίξει βίαια στο πάτωμα, σκοτώνοντας το. Όλη την ώρα, η λευκή γυναίκα φωνάζει χαρωπά “cat in a bag(«γάτα σε τσάντα»).

Εν τω μεταξύ, η μητέρα του δολοφονημένου μωρού βιάζεται από έναν λευκό άντρα καθώς το άλλο παιδί της παρακολουθεί μέσα από την χαραμάδα μιας ντουλάπας.

Η σκηνή δέχθηκε σκληρή κριτική από αριστερά και δεξιά. Κάποιοι το ονόμασαν «πορνό βασανιστηρίων», ενώ άλλοι επιμένουν ότι αποτελεί «προπαγάνδα» για να ενθουσιάσουν τους «λευκούς τρομοκράτες». Ακόμα άλλοι θεώρησαν ότι μια τόσο φρικτή σκηνή απευθύνεται σε “hate crime fantasies(«φαντασιώσεις εγκλημάτων μίσους»).

«Είμαι σούπερ θαυμαστής ταινιών θρίλερ για πάνω από 30 χρόνια», είπε στην Mail, κάποιος. «Το Them είναι το φθηνότερο είδος θρίλερ».

«Είναι προπαγάνδα για λευκούς τρομοκράτες και φετιχιστές του σαδιστικού πορνό. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ θρίλερ και αηδίας. Η σειρά είναι αηδιαστική», λέει ένας άλλος.

Η σειρά που κυκλοφόρησε στο Amazon γράφτηκε και δημιουργήθηκε από τον Little Marvin και την βραβευμένη παραγωγό, ηθοποιό και σεναριογράφο Lena Waithe (φώτο).

              

Και οι δύο τους θέλησαν η σειρά να απεικονίσει το πώς οι μαύροι Αμερικανοί γνώρισαν τον θεσμικό ρατσισμό στη δεκαετία του 1950 σε μια περίοδο που οι ιστορικοί αποκαλούν «Η Μεγάλη Μετανάστευση» Ήταν μια περίοδος όπου εκατομμύρια μαύροι Αμερικανοί μετακινήθηκαν για λόγους εργασίας από το Νότο του Jim Crow σε βόρειες, ανατολικές και δυτικές περιοχές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η σειρά όχι μόνο βάζει την μαύρη οικογένεια να γίνεται θύμα άγριων ρατσιστών γειτόνων, αλλά και να της επιτίθεται σατανικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Ο Little Marvin, παραδέχτηκε ότι η βία είναι ακραία, αλλά επέμεινε ότι ήταν απαραίτητο για την «αυθεντικότητα» και για να δείξει πώς ήταν ρατσιστική Αμερική τη δεκαετία του 1950, ενώ, όπως είπε, αισθάνεται ότι η Αμερική επιστρέφει σε αυτήν την γεμάτη μίσος εποχή.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η σκηνή του θανάτου του μωρού δεν βασίζεται σε κανένα ιστορικό συμβάν.

ΚΟ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: