Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Οι πρόσφυγες έρχονται ξανά και μαζί τους τα «βιβλικά επιχειρήματα»


Του Robert Hampton (Counter Currents)
/ ΚΟ

Εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους για τη Δύση. Είμαστε έτοιμοι για μια άλλη επανάληψη της κρίσης της Συρίας το 2015. Ωστόσο, αυτή τη φορά η Ευρώπη δεν θέλει τους πρόσφυγες. Ο κεντρώος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δεσμεύτηκε να αποκλείσει τις πύλες στις αφγανικές ορδές και η Ελλάδα επέκτεινε και οχύρωσε το συνοριακό της τείχος πριν από την πλημμύρα. Η Ευρώπη δεν θα ανοίξει ξανά την αγκαλιά της σε εκατομμύρια μετανάστες αυτή τη φορά.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την πολιτική τάξη της Αμερικής. Σχεδόν κάθε πολιτικός και ειδικός θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους Αφγανούς εδώ. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα για αυτό; «Το λέει η Αγία Γραφή!»

Ο συντηρητικός ραδιοφωνικός παρουσιαστής Έρικ Έρικσον πιστεύει ότι πρέπει να δεχτούμε πρόσφυγες για να αποφύγουμε την κατάρρευση του πολιτισμού μας. «Στην Αγία Γραφή, ένα από τα σημάδια της πτώσης μιας γης είναι η απόρριψη των προσφύγων», έγραψε στο Twitter. «Οι άνθρωποι που λένε ότι βρισκόμαστε στα όσα περιγράφει το 1ο κεφάλαιο της προς Ρωμαίους επιστολής (προφανώς εννοεί την ηθική διαφθορά), οι οποίοι επίσης λένε ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε πραγματικούς πρόσφυγες, είναι συνένοχοι στο να φτάσουμε σε όσα περιγράφει το 1ο κεφάλαιο προς Ρωμαίους».

Ο αντι-Τραμπ David French χρησιμοποίησε τη Βίβλο όχι μόνο για να υπερασπιστεί την επανεγκατάσταση προσφύγων, αλλά και για να δικαιολογήσει τον ίδιο τον Αφγανικό Πόλεμο. Παραθέτει έναν μελετητή που διαπιστώνει ότι η γραφή λέει "η προστασία ξένων και αλλοδαπών είναι ιερό καθήκον ή υποχρέωση" - πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δεχτείτε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες χωρίς έλεγχο.

Ο Νότιος Βαπτιστής συγγραφέας και ο ειδικός στα χριστιανικά media, Daniel Darling έγραψε ένα άρθρο στο USA Today με τίτλο: «Η Βίβλος μας το λέει: Γιατί οι Αμερικανοί Χριστιανοί πρέπει να υποδεχτούν τους Αφγανούς πρόσφυγες». Υποστηρίζει:

Το να καλωσορίζουμε αυτούς που μας υποδέχθηκαν για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, που μας βοήθησαν να κυνηγήσουμε τον εχθρό που μας επιτέθηκε στις 11/9 είναι απλή ευγνωμοσύνη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Χριστιανούς, των οποίων η ζωή πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευγνωμοσύνη και γενναιοδωρία, τηρώντας τις υποσχέσεις μας. Στο Κατά Ματθαίον 5ο κεφάλαιο, ο Ιησούς είπε στους οπαδούς του για τη σημασία της τήρησης του λόγου μας: «το “Ναι” σας να είναι “Ναι” και το “Όχι” σας, “Όχι”. Οτιδήποτε περισσότερο είναι εκ του πονηρού».

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Αριζόνα Doug Doucey παρέθεσε ένα χωρίο από την επιστολή προς Εφεσίους, το 2:19 - «Επομένως, δεν είστε πλέον ξένοι και πάροικοι, αλλά είστε συμπολίτες με τους αγίους και οικείοι του Θεού» - στη δήλωσή του υπέρ της επανεγκατάστασης των προσφύγων.

Ο πατέρας Τζέιμς Μάρτιν, ένας δημοφιλής Ιησουίτης ιερέας και συγγραφέας, χρησιμοποίησε επίσης την Βίβλο για να επιτεθεί σε συντηρητικούς σχολιαστές που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων:

«Και αν κάποιος ξένος παροικεί μαζί σου στη γη σας, δεν θα τον θλίψετε· ο ξένος, που παροικεί με σας, θα είναι σε σας όπως ο αυτόχθονας, και θα τον αγαπάς όπως τον εαυτό σου· επειδή, ξένοι σταθήκατε στη γη τής Αιγύπτου. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας» - Λευιτικόν 19: 33-34.

Και παρακάτω: «Και δεν θα καταδυναστεύσεις τον ξένο· επειδή, εσείς γνωρίζετε την ψυχή τού ξένου, για τον λόγο ότι σταθήκατε ξένοι στη γη τής Αιγύπτου» - Έξοδος 23:9.

Ακόμη και οι μη Χριστιανοί χρησιμοποίησαν την ίδια τακτική. Ο εβραϊκής καταγωγής Jake Tapper, παρουσιαστής του CNN, θυμήθηκε την Καινή Διαθήκη για να επικρίνει τους σκεπτικιστές με τους πρόσφυγες:

«Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω· δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω· ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε· γυμνός, και δεν με ντύσατε· ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε» - Κατά Ματθαίον 25: 42, 43.

Παρά τις συζητήσεις που γίνονται για το πόσο κοσμική είναι σήμερα η Αμερική, τα θρησκευτικά επιχειρήματα παραμένουν δημοφιλή. Παρόμοια επιχειρήματα έγιναν προς υποστήριξη του "Black Lives Matter" και της λεγόμενης «φυλετικής δικαιοσύνης». Για παράδειγμα, ο French χρησιμοποίησε πρόσφατα τη Βίβλο για να υπερασπιστεί τον υπαινιγμό της λευκής ενοχής στα σχολεία. Είπε ότι η ιστορία του Βασιλιά Δαβίδ που ήθελε να επανορθώσει τις αμαρτίες του Σαούλ κατά των Γαβαωνιτών παρέχει μια "βιβλική δικαιολογία" για να κάνει τα παιδιά να ακούνε τα παράπονα των μαύρων. Ως ευαγγελικός είναι λογικό να αναφέρει τακτικά τη Γραφή. Αλλά εδώ δεν πρόκειται  απλώς για επιχείρημα προς τους ομοπίστους. Η Αγία Γραφή έχει βάρος για την υπόλοιπη κοινωνία - αρκεί να ευθυγραμμίζεται με τον liberal χριστιανισμό.

Πολλοί Δεξιοί θα τα καταγγείλουν αυτά ως αίρεση και θα απαντήσουν με τα δικά τους επιχειρήματα από τη Βίβλο, αλλά αυτά έχουν πολύ μικρότερο βάρος στην κοινωνία μας. Ο χριστιανισμός, όπως γίνεται αντιληπτός από τις μάζες, σημαίνει απλώς να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας - ή, όπως υποστηρίζει ο Τομ Ολάντ στο βιβλίο του “Dominion”, «η αγάπη είναι το μόνο που χρειάζεσαι». Αυτά τα μηνύματα είναι πλήρως συμπληρωματικά με τον φιλελευθερισμό και υπογραμμίζουν μεγάλο μέρος της ατζέντας του. Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι ο Χριστιανισμός δεν υποστηρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων ή τη σεξουαλική ασωτία. Αλλά αυτά θεωρούνται λιγότερο σημαντικά από το μήνυμα της «παγκόσμιας αγάπης».

Θεωρητικά, τα χριστιανικά ιδρύματα θα μπορούσαν να αντιταχθούν σε όλες τις απειλές για τη Δύση χωρίς να παραβιάζουν την Αγία Γραφή. Αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν. Σχεδόν κάθε χριστιανικό ίδρυμα υποστηρίζει τον σταδιακό αφανισμό μας και καταδικάζει τον «ρατσισμό» ως αμαρτία. Επιπλέον, οι γραφές και οι χριστιανικές διδασκαλίες - ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους - στηρίζουν επιχειρήματα υπέρ των "ανοιχτών συνόρων" και της "φυλετικής ισότητας". Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν πηγαίνουν πλέον τακτικά στην εκκλησία και γκρινιάζουν σε εμφανείς εκδηλώσεις της πίστης, η πλειοψηφία των Αμερικάνων εξακολουθεί να είναι χριστιανοί και έχουν πειστεί να υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα και τα φυλετικά παράπονα χρησιμοποιώντας «βιβλικά επιχειρήματα».

ΚΟ / πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://neonnettle.com/news/16633-china-officially-declares-george-soros-a-global-terrorist-he-s-the-son-of-satan-

Σοφος λαος οι κινεζοι η κινα πρεπει να νε η κολαση για τον λιμπεραλ αριστερο

http://www.anaktisi-mag.gr/2021/09/08/1725/

Ανώνυμος είπε...

« Ο κεντρώος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δεσμεύτηκε να αποκλείσει τις πύλες στις αφγανικές ορδές και η Ελλάδα επέκτεινε και οχύρωσε το συνοριακό της τείχος πριν από την πλημμύρα. Η Ευρώπη δεν θα ανοίξει ξανά την αγκαλιά της σε εκατομμύρια μετανάστες αυτή τη φορά.»


Δεν ισχύει το παραπάνω στην περίπτωση της Ελλάδας. Οι πολιτικοί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, οι δήμαρχοι, τα κανάλια, οι ΜΚΟ, πολλοί μεγαλοεργολάβοι, κάνουν τα πάντα για να φέρουν κι άλλους λαθραίους από τις πιο ανεπανάληπτες γωνίες του πλανήτη με την ανοχή και την σιωπή δυστυχώς της επίσημης εκκλησίας. Υπάρχουσες δομές λαθραίων επεκτείνονται, ενώ συνεχώς κατασκευάζονται κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες.

Οι μόνοι που αντιστέκονται είναι οι πατριώτες. Δεν ξέρω τι υποδοχής έτυχε το ξόανο στην Ιταλία, αλλά εδώ δίχως πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις δέν θα έκανε βήμα. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις, ο περίπατος της Αμάλ ακυρώθηκε λόγω της αντιδράσεως κάποιον κατοίκων (Αθήνα) κι ενός δεσπότη που δυστυχώς ήταν η εξαίρεση του κανόνα (μητροπολίτης Μετεώρων). Το οδοιπορικό της Αμάλ στην Αττική καλύφθηκε με κάθε λεπτομέρεια από τα παρακάτω καταπλητκικά ρεπορτάζ που ουδεμία σχέση έχουνε με αυτά των τσοντομήντια. Όσα δεν σας είπαν για την Αμάλ εδώ:


ΕΛΕΥΣΙΝΑ
http://panusis.blogspot.com/2021/09/ex-machina.html

ΑΘΗΝΑ 1
http://panusis.blogspot.com/2021/09/ex-machina_6.html

ΑΘΗΝΑ 2
http://panusis.blogspot.com/2021/09/ex-machina_7.html

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1
http://panusis.blogspot.com/2021/09/ex-machina_8.html

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2
http://panusis.blogspot.com/2021/09/ex-machina_9.html

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ είπε...

Η μικρή Αμαλ ειναι το τοτεμ της μεταναστολαγνειας
και το συμβολο της αντικαταστασης των ευρωπαϊκων λαών .....
μιλαμε για ενα ξόανο, γυρω απο το οποιο παιζονται
και θα παιχτουν χοντρα λεφτα....
Διότι αν καποτε οι διεθνεις τυχοδιωκτες τα κονομουσαν
με τον τζογο, τα ναρκωτικα και την πορνεια,
σημερα η μεγαλη μπιζνα ειναι η "αλληλεγγυη"
και ο "φιλανθρωπισμος".....
οι εγχωριοι εργολαβοι (ΝΔ) της Πλανητικης Πανεξουσιας;
επιχειρουν να επιβαλλουν στις ντοπιες μαζες της Ελλαδος,
τη λαθρομεταναστευση, τον λαθρεποικισμο και τη λαθροεισβολη,...
Κι αν τολμας, τραβα να διαμαρτυρηθεις επειδη σε αντικαθιστουν ....
θα δεχτεις την βια, του ροπαλοφορου antifa , του μπραβου του καθεστωτος...
Είναι οι κρατικοδίαιτοι ροπαλοφοροι της αριστερας,
γνωστοί και ως αντιεξουσιαστες ,
οι ιδιοι δηλαδή που αναλαμβανουν τις γνωστες προβοκατσιες,
για να διαλυουν λαϊκες συγκεντρωσεις...
Οι ροπαλοφοροι και οι μαχαιροβγαλτες, που δερνουν τον κοσμακη,
προκειμενου να προστατευσουν τα συμφεροντα των ΜΚΟ,
τις μιζες των δουλεμπορων, τα κερδη των νταβατζηδων,
τις ανωμαλιες των παιδεραστων.....




andre είπε...

what they did in Afghanistan is quite crazy ans a shame

Απόστολος είπε...

Στις ΗΠΑ έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα: το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.Βεβαια στις ΗΠΑ οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες προέρχονται από χριστιανικές κατά πλειοψηφία χώρες (Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, Μεξικό, Γουιάνα, Σουρινάμ, Αϊτή, Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Χριστιανικες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής κτλ) και φτάνουν στις ΗΠΑ μέσω των συνόρων με το Μεξικό.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ 'Κόκκινε Ουρανέ',

υποθέτω ότι σου αρέσει ο τρόμος και η επιστημονική φαντασία. Γι' αυτό, σου προτείνω να δεις το παρακάτω επεισόδιο μιας παλαιάς σειράς τρόμου που ονομαζόταν 'Το μυστήριο της Παρασκευής' και έχει ως θέμα τον εμφύλιο των ΗΠΑ και ειδικά την μεγάλη μάχη που ο Στρατηγός Λι έχασε και έσπασε το σπαθί του!

Friday The 13Th The Series S02e13 Eye Of Death
https://www.youtube.com/watch?v=gab2S-5SeGw

εύχομαι να το παρακολουθήσεις και να πεις εδώ την γνώμη σου!

γειά σου (προς το παρόν)