Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

«ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ» - Το πρώτο βιβλίο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

        
Πριν τρία χρόνια περίπου άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά να «διασώσω» τον ΚΟ σε έντυπη μορφή. Μου φαινόταν βέβαια, «βουνό» ένα τέτοιο επιχείρημα, λόγω του μεγάλου αριθμού των δημοσιεύσεων, αλλά και της προσωπικής αδυναμίας. Θα έπρεπε να συγκεντρώσω πολύ υλικό (από το 2007!) και να βρω πως θα γίνει εφικτή η έκδοση. Ανάλογη εμπειρία δεν είχα, ούτε άκρες με εκδοτικούς οίκους, ούτε και κάποιο budget. Όσον αφορά το υλικό, σκέφτηκα να το συγκεντρώσω σε κατηγορίες ανάλογα με την θεματολογία που υπάρχει και στο κάτω μέρος του blog. Υπήρξαν κάποιες επαφές με άτομα που έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν μία έκδοση, ψάχτηκα και στις αυτοεκδόσεις, αλλά τίποτα δεν ευοδώθηκε. Οπότε, όταν προέκυψε εσχάτως η προοπτική συνεργασίας από τις εκδόσεις ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ αναθάρρησα. Και να που βρισκόμαστε μπροστά στην κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου (γιατί ευελπιστώ ότι θα ακολουθήσουν και άλλα) του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (περισσότερα - για παραγγελίες εδώ).     

Το πρώτο βιβλίο λοιπόν, αφορά την θεματολογία ΝΟΤΙΟΙ (ή C.S.A. 1861, όπως είναι γραμμένο στην θεματολογία του blog). Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω διαφορετικά. Χωρίς να θέλω να υπερβάλλω, πρόκειται για μοναδικό επιχείρημα για την χώρα μας, καθώς υπάρχει ένδεια στην ελληνική βιβλιογραφία σε βιβλία σχετικά με τον λεγόμενο «εμφύλιο» Βορείων - Νοτίων και εν γένει την κουλτούρα των Νοτίων (Μοναδική εξαίρεση το καταπληκτικό «Ο Λευκός Ήλιος των Ηττημένων» του Dominique Vegner, από τις εκδόσεις Patria). Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα καθαρά ιστορικό βιβλίο, που καταπιάνεται δηλαδή, αποκλειστικά με τον πόλεμο Βορείων – Νοτίων, παραθέτοντας μάχες, πρόσωπα, ημερομηνίες κλπ. Είναι ένα βιβλίο με πλούσιο και ποικίλο υλικό. Παρουσιάζει βέβαια πολλές σημαντικές μάχες, άγνωστα περιστατικά, ηρωικές μορφές, καθώς και έναν πλήρη κατάλογο με όλα τα γνωστά και λιγότερο γνωστά ονόματα του στρατού της Συνομοσπονδίας, αλλά μιλάει και για θέματα ελάχιστα γνωστά, όπως για τον ρόλο των γυναικών, την θέση των μαύρων, την ισχυρή συμμετοχή πολλών εθνοτήτων (από Ινδιάνους, Ασιάτες και Κουβανούς μέχρι και – ναι - Έλληνες!) που φόρεσαν την γκρι στολή, μέχρι τους περίφημους outlaws της Δύσης μετά τον πόλεμο. Να σημειώσω εδώ, ότι ένα μεγάλο κομμάτι από το υλικό που θα βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ! Θα διαβάστε χωρίς παρωπίδες, ανακρίβειες και πολιτικές ορθότητες, για το πως ξεκίνησε ο «εμφύλιος», που στην ουσία ήταν πόλεμος Ανεξαρτησίας των Νοτίων, ποια ήταν η αλήθεια για την δουλεία, πόσο «ρατσιστές» ήταν οι Νότιοι, πόσο «καλός» ήταν ο Λίνκολν, τι έγινε μετά την παράδοση των όπλων, ποια ήταν στην πραγματικότητα η Κου Κλουξ Κλαν και άλλα πολλά. Αλλά, υπάρχει και συνέχεια. Θα δείτε πως ο Νότος άφησε για τα καλά το αποτύπωμά του στην σύγχρονη εποχή. Σε κινηματογράφο, (θα βρείτε έναν μοναδικό ΠΛΗΡΗ κατάλογο ταινιών - 80 συνολικά ! - από το 1915 έως σήμερα, που σχετίζονται με το Νότο), μουσική, κόμικς, μέχρι και ποδόσφαιρο! Γιατί ο Νότος δεν πέθανε ποτέ και θα ζει για πάντα μέσα σε rebel καρδιές. Εκτός αυτού, the South Will Rise Again!...

                            SkyWatcher

20 σχόλια:

Π.Π. είπε...

Μπραβο.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

ΜΠΡΑΒΟ παιδιά.Μόλις το παρήγγειλα!!

Ανώνυμος είπε...

Τιμή βιβλιου και τρόπος προμήθειας;

SkyWatcher είπε...

15,27 € - 346 σελίδες!
https://hectorbooks.gr/product/oi-notioi/

Π.Π. είπε...

Βιβλιοπωλειο που μπορουμε να το βρουμε;;;
(οχι διαδικτυακο)

BILL-KILL είπε...

Βάλε κι ένα cd των Lynyrd Skynyrd.μαζι!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ "Κόκκινε Ουρανέ", συγχαρητήρια για την έκδοση. Νομίζω όμως ότι μάλλον με κάποιο άλλο θέμα έπρεπε να ξεκινήσεις, γιατί το συγκεκριμένο δεν ενδιαφέρει πολλούς.

Σούλα Ξανθοπούλου-Κοντοπωπού είπε...

Συγχαρητηρια ΚΟ

Τωρα ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ οτι θα σου ανοιξει φακελλο το εδω παραρτημα των AIPAc ADL SPLC και θα σου κολλησουν οτι ρετσινια εχουν στο οπλοστασιο τους.
Μη σου πως οτι θα σε ονομασουν "Ντεϊβιντ Ντουκ" της Ελλαδος. Ασε πια κεινη την αχρεια Wikipedia

Α.Κ. είπε...

Simple man. ΤΟ τραγούδι !!!

B.I.G. είπε...

Καλοτάξιδο !

SkyWatcher είπε...

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο βιβλίο ήταν ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (το οποίο είναι έτοιμο), αλλά προτιμήθηκε για ξεκίνημα ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ. Οπότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αυτό θα είναι το επόμενο.
Έμαθα ότι το έχει ο ΚΑΚΤΟΣ και ο ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ. Επίσης στην Θεσσαλονίκη, Ερμού 61.

cghera είπε...

Στη σελίδα του βιβλιοπωλείου γράφει " Εδώ είδαμε για τελευταία φορά τους Ιππότες και τον Χορό των Κυριών, τον Αφέντη και τον Σλάβο" , υποθέτω πρέπει να λέει τον Σκλάβο.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχισε τις ποιοτικες εκδοσεις κόκκινε ουρανε! Διαμάντι το βιβλιο, ειδικά με την παραπληροφόρηση που κυριαρχεί.

hellenictech είπε...

Συγχαρητηρια! Να ενα απο τα ελαχιστα ευχαριστα νεα. Θα αγορασθει αμεσα.

Ανώνυμος είπε...

KO πού διαμένεις ; σε ποιά πόλη ;

Apodei είπε...

Κι εγώ το παρήγγηλα
Το θέμα δε με πολυενδιαφερει (ούτε και μου είναι αδιαφορο τελείως), μου αρέσει όμως οτ που γράφεις και σε παρακολουθώ χρόνια
Αυτό με τον κομμουνισμό σίγουρα με ενδιαφέρει!!!

ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΧΟΥ είπε...

Μπράβο. Καλή επιτυχία στό βιβλίο σου.

Καφές είπε...

Εξαιρετικό και μοναδικό... Όπως και ο Κόκκινος Ουρανός!!!!!

Αγγελής είπε...

Ριτσμοντ, Βιρτζινια.Δεν τον καταλαβαίνεις από την προφορά; μπαμ κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά μπράβο!!!!