Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΗΠΑ: Μήνυση κατέθεσε συναγωγή κατά του νόμου που περιορίζει τις αμβλώσεις. «Βασίζεται σε χριστιανικές αρχές. Παραβιάζει την θρησκευτική ελευθερία των Ιουδαίων»

 Jewish Telegraphic Agency / KO  

Μια συναγωγή στη Νότια Φλόριντα κατέθεσε μήνυση (προσφυγή) που προσπαθεί να υποστηρίξει ότι ο νέος νόμος της πολιτείας που περιορίζει τις αμβλώσεις θα κάνει «ανεπανόρθωτη βλάβη» ειδικά στους Εβραίους και σε απροσδιόριστους «άλλους» που δεν συμμερίζονται τις χριστιανικές θρησκευτικές πεποιθήσεις στις οποίες ο νόμος βασίζεται:

            

Επειδή σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, η άμβλωση απαιτείται εάν αυτή είναι απαραίτητη για την προστασία της υγείας μιας γυναίκας, και για πολλούς άλλους λόγους που δεν επιτρέπονται βάσει του νέου νόμου, «απαγορεύει στις Εβραίες να ασκούν την πίστη τους χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις και έτσι παραβιάζουν τα δικαιώματα ιδιωτικής ζωής και της θρησκευτικής τους ελευθερίας», υποστηρίζει η μήνυση.

Η συναγωγή που κατέθεσε τη μήνυση, η Congregation (Σύναξη) L'Dor Va-Dor της Boynton Beach, στοχεύει να εμποδίσει τη θέσπιση του νέου νόμου, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου και θα απαγορεύει τις αμβλώσεις σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μετά από 15 εβδομάδες εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η Φλόριντα επιτρέπει την άμβλωση μέχρι την 24η εβδομάδα. Η μήνυση έρχεται ένα μήνα μετά τη διαρροή του προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που σηματοδοτεί μια πιθανή απόφαση για την ανατροπή του προηγούμενου στην υπόθεση Roe v. Wade, την υπόθεση του 1973 που καθιέρωσε το δικαίωμα στην άμβλωση.

         

Η τακτική της συναγωγής δεν είναι καινούργια για τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των αμβλώσεων, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι οι νόμοι που περιορίζουν τις αμβλώσεις αντικατοπτρίζουν μια συγκεκριμένη χριστιανική άποψη που υποστηρίζει ότι η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη και ότι η άμβλωση είναι φόνος. Το Rabbis for Repro(for reproductive life), που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια υπό την ομπρέλα του Εθνικού Συμβουλίου Εβραίων Γυναικών (National Council of Jewish Women), έστειλε Εβραίους κληρικούς στο Κογκρέσο και στα πολιτειακά σώματα για να υποστηρίξουν ότι οι περιορισμοί στις αμβλώσεις περιορίζουν την ιουδαϊκή θρησκευτική ελευθερία. Και στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο μήνα, οι Εβραίοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των αμβλώσεων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο National Mall με πολλούς ομιλητές να υποστηρίζουν ότι η άμβλωση όχι μόνο δεν είναι συμβατή με την πίστη τους, αλλά μερικές φορές απαιτείται από αυτήν.

             

Η «αδυναμία διατήρησης του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους, όπως πολλοί άλλοι νόμοι σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της ιστορίας, απειλεί την εβραϊκή οικογένεια και επομένως απειλεί επίσης τον εβραϊκό λαό επιβάλλοντας τους νόμους άλλων θρησκειών στους Εβραίους», υποστηρίζει η μήνυση, κατατέθηκε την Παρασκευή στο δικαστήριο της κομητείας Leon.

Η Congregation L'Dor Va-Dor, η οποία δεν ανήκει σε καμία ιουδαϊκή ομολογία, αυτοπροσδιορίζεται ως «μια συνολική, καθολική και ορθολογική προσέγγιση του Ιουδαϊσμού» που «τιμά την παράδοση, σέβεται την επιστήμη και γιορτάζει την πνευματικότητα».

                               

Σε συνέντευξή του την Τρίτη, ο ραβίνος της εκκλησίας, Barry Silver (Μπάρι Σίλβερ - φώτο), είπε ότι όταν ο διαχωρισμός θρησκείας και κυβέρνησης καταρρέει, οι θρησκευτικές μειονότητες όπως οι Ιουδαίοι συχνά υποφέρουν. «Κάθε φορά που αυτός ο τοίχος αρχίζει να σπάει, αρχίζουν να συμβαίνουν άσχημα πράγματα», είπε.

Αυτή είναι η δεύτερη μήνυση που αμφισβητεί τον νέο νόμο της Φλόριντα. Η πρώτη κατατέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από κλινικές αμβλώσεων. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι ο νέος νόμος παραβιάζει τα δικαιώματα ιδιωτικότητας που εγγυώνται το Σύνταγμα της Φλόριντα.

Σχόλιο από την ιστοσελίδα Christians for Truth: Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων (στις ΗΠΑ) είναι άθεοι (βλέπε κι εδώ), είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τον κυνισμό αυτής της προσφυγής – αλλά είτε είναι άθεοι είτε όχι, η άμβλωση είναι ξεκάθαρα μια εβραϊκή αξία.

Και όσον αφορά τους «θρησκευόμενους» Εβραίους, δεν υπάρχει τίποτα στην Τορά - τα πρώτα 5 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης - που θα μπορούσε ενδεχομένως να εννοηθεί ότι υποστηρίζει το «δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει» την άμβλωση - οι αρχαίοι Ισραηλίτες θεωρούσαν αναμφίβολα την άμβλωση ως βρεφοκτονία ή δολοφονία.

Έτσι μας μένει το άλλο εβραϊκό «ιερό» βιβλίο - το Ταλμούδ - που έρχεται σε αντίθεση με την Τορά και κάνει μια εξαίρεση στο νόμο - εάν η ζωή της μητέρας τεθεί σε κίνδυνο, τότε η άμβλωση είναι «ηθικά» αποδεκτή.

Αλλά αυτός ο νέος νόμος της Φλόριντα δεν απαγορεύει τις αμβλώσεις όταν η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο, άρα πώς ακριβώς ο νέος νόμος παραβιάζει συγκεκριμένα τις Εβραίες;

Στους Εβραίους αρέσει να μιλούν για τις λεγόμενες «ιουδαιοχριστιανικές» αξίες που έχουν κοινές οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί —με βάση την Τορά— και τους αρέσει να επισημαίνουν ότι η Αμερική ιδρύθηκε με βάση αυτές τις αξίες.

Αλλά σαν η σατανική ελευθερία τους να σκοτώνουν με έκτρωση οποιοδήποτε μωρό ανά πάσα στιγμή απειλείται από νέους νόμους, ξαφνικά αυτές οι ίδιες «ιουδαιοχριστιανικές» αξίες γίνονται αποκλειστικά χριστιανικές αξίες που καταπιέζουν τους Εβραίους.

Και προσέξτε πώς αυτοί οι Εβραίοι υπέρμαχοι των αμβλώσεων επικαλούνται πάντα τον «χωρισμό εκκλησίας και κράτους» - μια ψεύτικη έννοια που ένας Εβραίος καθηγητής Νομικής παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι μια «εβραϊκή συνωμοσία» για να υπονομεύσει τη Χριστιανική Αμερική.

ΚΟ / πηγή (την είδηση την βρήκα εδώ)

4 σχόλια:

ikonsgr είπε...

Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους όσους μιλούν για "ιουδαιο-χριστιανισμό" και.... "εβραίο ξυλουργό"....

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να κάνουν έτσι όπως είναι ο νόμος στις ΗΠΑ είναι έως αδύνατο να αλλάξει απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου , όποτε ας χτυπιόνται όσο θέλουν !!

Ανώνυμος είπε...

Την δολοφονια της χριστιανη παλαιστινιας δημοσιογραφος που δολοφονηθηκε απο τον ισρηαλινο στρατο τοσο φιλοι του χριστιανισμου ειναι οι εβραιοι λεξη δεν ειπαν οι λαλιστατοι χριστιανοι του pronews

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσαμε να πούμε ότι: οι Υπέρμαχοι των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-ΜΚΟ-Επαγγελματίες Ανθρωπιστές κ επιλεκτικά ευαίσθητοι...για Συγκεκριμένες Ομάδες Πληθυσμού π.χ 1)Παράνομα Εισερχόμενους Αλλοδαπούς/Λάθρο-2)Δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ..- 3)Δικαίωμα στην Γυναίκα να διαχειρίζεται το Σώμα της(σαν να είναι Διαχείριση Πολυκατοικίας ας πούμε...) κ δικαίωμα στην Έκτρωση εννοείται κτλ. είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ&ΞΕΦΤΙΛΕΣ διότι εάν όντως ήταν Δημοκράτες+Αγαπούσαν τους Ανθρώπους όπως ισχυρίζονται θα μιλάγανε/υπερασπίζονταν το Δικαίωμα στην ΖΩΗ του Εμβρύου.Όμως που τέτοια τύχη...