Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

«Αν οι ενήλικες δεν θέλουν να σηκωθούν για να σώσουν τον Καναδά, εγώ, ο αδελφός μου και ο φίλος μου θα σηκωθούμε», λέει ο 16χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί αντιστάθηκε στην trans ιδεολογία στο σχολείο του

Ο 16χρονος Josh Alexander, μαθητής της 11ης τάξης που αποβλήθηκε και συνελήφθη στο Καθολικό Λύκειο St. Joseph στο Renfrew του Οντάριο του Καναδά για αντίθεση στην trans ιδεολογία, εμφανίστηκε στις 15 Φεβρουαρίου στην εκπομπή της Laura-Lynn Tyler Thompson στο Rumble.

Ο Alexander εμφανίστηκε με τον μεγαλύτερο αδερφό του Nick Alexander και τον φίλο τους Monty Walker. Οι τρεις μαθητές φορούσαν κόκκινα καπέλα που έγραφαν «Save Canada».

«Εγώ και ο Monty εδώ οργανώσαμε μαθητικές δράσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το κονβόι ελευθερίας. Με απέβαλαν τρεις ή τέσσερις φορές. Δεν πέρασε πολύς καιρός και ενημερώθηκα ότι μαθητές χρησιμοποιούσαν τις γυναικείες τουαλέτες και τα κορίτσια ήταν προφανώς ενοχλημένα και αισθάνονταν άβολα με αυτό. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω για αυτό όταν άνοιξε μια συζήτηση στην τάξη».

Το φθινόπωρο του 2022, ο Alexander συνέχισε το ζήτημα με τον διευθυντή που φέρεται να είπε στον μαθητή: «Δεν πρόκειται να συνεχίσω να ανέχομαι την προσωπική σου σταυροφορία… Θέλω να τα ακούσω αυτά και από μια μαθήτρια». Ο Alexander έπεισε μια μαθήτρια να μιλήσει, αλλά ο διευθυντής δεν έκανε τίποτα. Έτσι, ο Alexander ξεκίνησε διαμαρτυρίες.

«Με απέβαλαν δύο μέρες πριν ξεκινήσει η διαμαρτυρία, οπότε είχαν την ευκαιρία να πάνε από τάξη σε τάξη και να εκφοβίσουν τους μαθητές… Με απείλησαν ότι θα μου στερήσουν την μεταφορά μου στο σχολείο, είπαν ότι θα καταστρεφόταν η φήμη τους», είπε ο Alexander.

«Προσπαθούσαν να με εκθέσουν… Το βράδυ πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή μου στην τάξη, πληροφορήθηκα ότι αποκλείστηκα από το γυμνάσιο επειδή θεώρησαν ότι…η παρουσία μου θα ήταν «επιζήμια για τους σωματική και ψυχική ευεξία των μαθητών…Ο αποκλεισμός δεν είχε καμία νόμιμη βάση και προσήλθα κανονικά στην τάξη. Αφού επέστρεψα στο σπίτι εκείνη την ημέρα, μου έδωσαν μια ειδοποίηση «παραβίασης» και άλλη μια αποβολή για παρακολούθηση του μαθήματος. Αυτή η ειδοποίηση παραβίασης διήρκεσε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Και… Πιστεύω ότι έχασα όλες και τις τέσσερις μονάδες από αυτό το εξάμηνο».

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν όταν ο Alexander ξεκίνησε το νέο εξάμηνο στις 6 Φεβρουαρίου. Αποκλείστηκε από οποιοδήποτε μάθημα που περιλάμβανε τον τρανς μαθητή, που ήταν δύο από τα τέσσερα μαθήματά του. Ο ίδιος και ο δικηγόρος του είπαν ότι τέτοιες συνθήκες ήταν παράνομες και ότι δεν θα τις τηρούσε όταν επέστρεφε στο σχολείο.

        

«Στις 6 Φεβρουαρίου, με έφεραν στο γραφείο του διευθυντή και ο δικηγόρος μου τηλεφώνησε εκείνη την ώρα. Ο διευθυντής στάθηκε μπροστά στην είσοδο του γραφείου του και μου είπε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στο δρόμο για να με δουν. Τότε δύο αστυνομικοί της αστυνομίας του Οντάριο μπήκαν μέσα και μου είπαν ότι είμαι «παραβάτης». Τους εξήγησα την κατάσταση ότι με απέβαλαν από το σχολείο λόγω των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων και επρόκειτο να συνεχίσω να πηγαίνω όπως κάθε άλλος μαθητής. Εκείνοι, αφού μου διάβασαν τα δικαιώματά μου, με συνόδευσαν έξω από το σχολείο, με έβαλαν στο πίσω μέρος του αστυνομικού αυτοκινήτου».

Η Thompson ρώτησε πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε ένα Καθολικό Λύκειο που υποτίθεται έχει μια χριστιανική προοπτική.

«Λένε κάποια πράγματα από την Αγία Γραφή… αλλά την ίδια στιγμή, για κάθε σταυρό στον τοίχο, υπάρχει και μια σημαία υπερηφάνειας. Και υπάρχει πολλή ιδεολογία φύλου και ενθάρρυνση της δυσφορίας του φύλου.

«Ακόμη και ο θηλασμός των ανδρών ενθαρρύνεται από τους δασκάλους! Αυτή είναι στην πραγματικότητα μία από τις κύριες κατηγορίες εναντίον μου. Αυτός ήταν ένας από τους δύο δασκάλους που άκουσα στο σύντομο διάστημα μου σε εκείνο το σχολείο, οι οποίοι ενθάρρυναν και υποστήριζαν τη δυσφορία του φύλου ή συγγνώμη, τον θηλασμό των ανδρών. Το ονόμασα παιδεραστία και για αυτό με κατηγορούν μέχρι σήμερα».

Όταν ρωτήθηκε αν το σχολείο εξακολουθούσε να πιστεύει ότι ο Θεός έκανε «άρσεν και θήλυ», ο Alexander είπε, «Δεν ξέρω τι λένε για αυτό το θέμα. Ξέρω όμως, ότι πριν από λίγο καιρό, έμοιαζαν σαν ένα παραδοσιακά καθολικό σχολείο. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον, προφανώς».

Ο Nick Alexander είπε ότι το σχολείο έχει υιοθετήσει πλέον την τρανς ιδεολογία. Είπε τη δική του ιστορία σύλληψης από τις 31 Ιανουαρίου επειδή είχε καναδική σημαία πηγαίνοντας προς το Κοινοβούλιο.

«Το PPS [η ασφάλεια του Κοινοβουλίου] … δεν επέτρεπε σε μια ομάδα ανθρώπων με καναδικές σημαίες να πλησιάσουν. Ξαφνικά, ένας τύπος του PPS μου επιτέθηκε και με συνέλαβε για αντίσταση και παραβίαση. Με άφησε ελεύθερο μετά από περίπου μισή ώρα».

Η Thompson ρώτησε τον Alexander αν ήταν σοκαρισμένος που συνελήφθη στον Καναδά επειδή είπε ότι υπάρχουν δύο φύλα.

«Ο κύριος στόχος, το κύριο αφήγημα εδώ, είναι να σπάσει η οικογενειακή μονάδα. Άρα, ξεκινούν αυτή την επίθεση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Όπως μπορείτε να δείτε, τους προσεγγίζουν ενώ είναι νέοι και πείθονται εύκολα. Και χειραγωγούν και μπερδεύουν τη νεολαία της χώρας μας με την ελπίδα να καταστρέψουν τη φυσική τάξη του Θεού της παραδοσιακής θηλυκότητας και της παραδοσιακής αρρενωπότητας. Για αυτό ανησυχούν όταν βλέπουν νέους ανθρώπους που έχουν επιρροή και πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα».

«Προωθούν τις ψυχικές ασθένειες. Η δυσφορία του φύλου είναι μια ψυχική ασθένεια.  Όσο και όμορφα να το θέσεις. Είναι πολύ αηδιαστικό, ειδικά επειδή το κάνουν αυτό σε σχολεία με μικρά παιδιά και έχουν drag queens, που είναι άντρες με φούστες και καλσόν, να χορεύουν γύρω από παιδιά. Οπότε, βλέποντας όλα αυτά να συμβαίνουν, είναι αρκετά αηδιαστικό, ειδικά όταν προέρχεται από σχολείο με υποτίθεται χριστιανικό υπόβαθρο», προσθέτει ο Monty Walker.

«Πολλοί άνθρωποι πειράχτηκαν με τη στάση που κράτησα στο σχολείο μου και ότι έχω αυτές τις απόψεις. Αυτή είναι η ουσία. Δεν έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο μαθητή που θεωρώ ότι έχει χειραγωγηθεί και διαφθαρεί από το σύστημα», εξηγεί ο Alexander.

«Συμπονώ αυτά τα άτομα γιατί είναι θύματα αυτής της κοινωνίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχτώ και θα μείνω σιωπηλός μπροστά σε διεστραμμένες ενέργειες. Όπως το διάσημο ρητό λέει, μισώ την αμαρτία, όχι τον αμαρτωλό».

«Όταν βλέπεις έξω στον κόσμο και αντιλαμβάνεσαι το κύμα της κατήχησης, τις διεστραμμένες ενέργειες, τον κλοιό της τυραννίας που σφίγγει γύρω μας, ειδικά εμείς ως Χριστιανοί, έχουμε νομίζω την υποχρέωση να σηκωθούμε και να σταθούμε αψηφώντας τι είναι ηθικά λάθος και τι είναι επιβλαβές για τους γύρω μας και για τις μελλοντικές γενιές», είπε ο Nick Alexander

              

Ο James Kitchen, ο δικηγόρος των εφήβων θεωρεί ότι η θρησκευτική ελευθερία στον Καναδά είναι «ουσιαστικά νεκρή», προβλέποντας ότι «το ζήτημα του φύλου και της σεξουαλικότητας» θα οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και καναδικής κυβέρνησης.

Ο Kitchen είπε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά «έβαλε την ταφόπλακα» με μια απόφαση του 2018 κατά του Πανεπιστημίου Trinity Western στη Βρετανική Κολομβία. Το χριστιανικό αυτό πανεπιστήμιο, το οποίο προσπάθησε να ιδρύσει την πρώτη χριστιανική νομική σχολή στον Καναδά, προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο αφού οι περιφερειακές νομικές εταιρείες αρνήθηκαν να του δώσουν διαπιστευτήρια επειδή θεωρούσε απαγορευμένο το σεξ εκτός γάμου για τους φοιτητές.

      

Ο Kitchen θεωρεί ότι το νομικό προηγούμενο που ορίστηκε σε εκείνη την υπόθεση «πραγματικά κατέστρεψε τη θρησκευτική ελευθερία στον Καναδά», ενώ τέτοιες τάσεις έχουν επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι αρχές φυλάκισαν πάστορες και κατέσχεσαν εκκλησιαστικές περιουσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η περίπτωση του Alexander, είπε, είναι άλλη μια κλιμάκωση.

ΚΟ / πηγή (κι εδώ) 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να μας λυπηθεί που ανεχόμαστε τους εωσφοριστες κ δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες.