Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΗΠΑ: Δημοτική αρχή μεγάλης πόλης υπέγραψε συμφωνία με ανύπαρκτη χώρα!

Θα μπορούσε να αποτελεί μια κλασσική περίπτωση απάτης. Μόνο που το θύμα είναι μια αμερικανική πόλη.

Οι αξιωματούχοι στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, ήταν αρχικά ενθουσιασμένοι που συνεργάστηκαν με το ινδουιστικό έθνος της Kailasa.

Το μόνο πρόβλημα; Η χώρα δεν υπάρχει.

Στο Νιούαρκ των ΗΠΑ χάρηκαν με την συμφωνία πολιτιστικής ανταλλαγής που σύνηψαν μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Καϊλάσα, μέχρι που ανακάλυψαν ότι τέτοια χώρα δεν υπάρχει. Η χώρα, η οποία είναι ένα φανταστικό δημιούργημα ενός Ινδού που κατάφερε και ξέφυγε από τις διωκτικές αρχές της Ινδίας, είχε επίσης έναν πρεσβευτή που ήταν παρών σε μια διάσκεψη που διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη!

Στο Νιούαρκ (Newark), την μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του New Jersey, οι ηγέτες των πόλεων υπέγραψαν μια «συμφωνία αδελφοποίησης» μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και  Καϊλάσα. Οι ηγέτες της χώρας προσκλήθηκαν στο δημαρχείο από τον δήμαρχο της πόλης Ρας Μπαράκα για να συμμετάσχουν σε μια τελετή που σηματοδοτεί την επίσημη συμφωνία μεταξύ της αμερικάνικης πόλης και της Καϊλάσα. Σύμφωνα με το CBS News, η χώρα περιγράφεται επίσης ως «ινδουιστικό έθνος».

Λίγο μετά τη διεξαγωγή της τελετής, η χαρά της μελλοντικής πολιτιστικής ανταλλαγής με το ινδουιστικό έθνος έσβησε όταν μαθεύτηκε ότι χώρα Kailasa δεν υφίσταται. Παρά τον αναλυτικό «επίσημο κυβερνητικό» ιστότοπο, η χώρα δεν έχει πραγματική κυβέρνηση, αλλά είναι κατασκεύασμα του Ινδού φαρσέρ ονόματι Swami Nithyananda (Σουάμι Νιθυανάντα), ο οποίος έχει φύγει από την πατρίδα του από τότε που θεωρήθηκε ύποπτος για βιασμό το 2019.

Μια αναζήτηση στο Google Maps για την Kailasa αποκαλύπτει μόνο ένα πλήθος ναών στο νότιο μισό της Ινδίας, ακόμα και ένα κέντρο διαλογισμού στο Κοννέκτικατ - αλλά καμία πόλη ή έθνος.

Το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται στο Google, ωστόσο, είναι ένας σύνδεσμος σε έναν ιστότοπο που προωθεί το ψεύτικο έθνος ως "αρχαίο φωτισμένο πολιτισμό, το μεγάλο κοσμικό ινδουιστικό έθνος".

           

Στην πραγματικότητα, ο Nithyananda είναι ένας απατεώνας που ισχυρίζεται ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις και έχει ξεκινήσει από τις κατηγορίες περί βιασμού και απαγωγές παιδιών από το 2019, σύμφωνα με αναφορές της New Indian Express.

Στο Twitter, ο Nithyananda, ο οποίος αυτοαποκαλείται «Ανώτατος Πάπας του Ινδουισμού» και «Αναβιωτής» ("The Reviver") της KAILASA και υποστηρίζει ότι λατρεύεται από περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε 196 χώρες σε όλο τον κόσμο,  δημοσίευσε φωτογραφίες από την υπογραφή της «Διμερούς Συμφωνίας» στο Δημαρχείο του Νιούαρκ.

Οι πολίτες του Νιούαρκ όμως δεν διασκέδασαν.

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η πόλη απέσυρε τη συμφωνία όταν ανακάλυψε το λάθος της. Ο Τζέικομπ Ροζάριο, κάτοικος του Νιούαρκ, σκέφτηκε ότι αυτό που συνέβη είναι «πολύ ενοχλητικό» για την πόλη. Ένας άλλος, είπε ότι «δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει» .

Ερώτηση: Δεν υπήρχε κανένας να κάνει μια απλή αναζήτηση στο Google; Κανείς στο Δημαρχείο, ούτε ένα άτομο δεν έκανε αναζήτηση στο Google. Οπότε ίσως χρειαζόμαστε μια αλλαγή στο δημοτικό συμβούλιο επειδή ούτε ένα άτομο δεν είπε «ας πάω στο Google να μάθω για αυτήν την πόλη», δήλωσε στο CBS News ένας άλλος κάτοικος του Νιούαρκ.

         

Σύμφωνα με το India Today (IT), ο «μόνιμος πρεσβευτής του ΟΗΕ» της Kailasa, Vijayapriya Nithyananda , επισκέφθηκε επίσης το γραφείο της παγκοσμιοποιητικής οργάνωσης στη Γενεύη της Ελβετίας.

KO / από εδώ κι εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι τίποτα. Εδώ ένας ολόκληρος λαό πίστεψε ότι καταργούνται τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Χόρεψε με νταούλια και ζουρνάδες στο Σύνταγμα. Φιλοδωρήθηκε με ακόμη ένα μνημόνιο και με κλείσιμο τραπεζών και μέσα στο δίμηνο ξαναεξέλεξε το ίδιο κόμμα να κυβερνήσει παρέα με πραγματικά ψεκασμένα άτομα. Και το καλύτερο, αυτό το κόμμα συνεχίζει να διεκδικεί την εξουσία με αξιώσεις, χρόνια μετά αφού έκανε όλη την βρώμικη δουλειά που δεν είχε τα κότσια ελέω ψήφων, όχι τίποτα άλλο, να κάνει η αυθεντική (;) δεξιά τόσα χρόνια στο ζήτημα της Μακεδονίας κι αυτό σε αγαστή σύμπνοια με τους...φονιάδες των λαών τους Αμερικλάνους, αυτούς που έφτυναν. Το παραμύθι στο Newarκ το έχαψαν μια χούφτα άνθρωποι. Εδώ το τρώνε επί χρόνια μερικά μύρια. Και τους αρέσει.
Τάσος.