Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΤΑΝΖΑΝΙΑ: "Ευνουχίστε όλους τους γκέι". Πρόταση - σοκ των γυναικών του κυβερνώντος αριστερού κόμματος

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αφρικανικές χώρες σίγουρα δεν τα πάνε καλά με την ομοφυλοφιλία και ολόκληρο το φάσμα του ουράνιου τόξου των 78 φύλων: ειδικά τις τελευταίες ημέρες, η Τανζανία έχει δείξει κάποια επιμονή ακόμη και στο σημείο να προτείνει τον ευνουχισμό ομοφυλόφιλων «αν κριθούν ένοχοι» για «σεξουαλική επαφή με άτομα του ίδιου φύλου».

Το αίτημα δεν προήλθε από κάποια περιθωριακή ομάδα συντηρητικών και ομοφοβικών ανδρών, αλλά από τη Mary Chatanda , επικεφαλής της γυναικείας πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος Chama Cha Mapinduzi (CCM)*. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα δύο χρόνια στην εξουσία της Samia Suluhu Hassan, (της πρώτης γυναίκας προέδρου της Τανζανίας - φώτο κάτω), η Chatanda ζήτησε «η κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρές ποινές για εγκλήματα που σχετίζονται με σεξουαλικές δραστηριότητες μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να ευνουχιστούν αν κριθούν ένοχοι».

 

Στο θέμα της ομοφυλοφιλίας - αλλά όχι μόνο - η Chatanda θεωρείται ως μια από τις πιο αδιάλλακτες συντηρητικές στην κυβέρνηση της Τανζανίας, αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη πολιτικός που κήρυξε τον πόλεμο στους γκέι. Το 2018, ο πρώην πρόεδρος της Τανζανίας John Magufuli ξεχώρισε επίσης για την πολύ σκληρή γραμμή του ενάντια στον κόσμο των LGBT, αναθέτοντας στον νεαρό κυβερνήτη Paul Makonda το καθήκον να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να ψάξει τα κοινωνικά δίκτυα σε αναζήτηση ομοφυλόφιλων και να προχωρήσει σε πραγματικές συλλήψεις και ισόβια κάθειρξη. «Αυτοί οι ομοφυλόφιλοι καυχιούνται στα κοινωνικά δίκτυα. Δώστε μου τα ονόματά τους και η ad hoc ομάδα μου θα αρχίσει να τους πιάνει από την ερχόμενη Δευτέρα», είπε ο πολιτικός. «Περιμένω κριτική, αλλά προτιμώ να θυμώσουν μαζί μου κάποιες χώρες παρά ο Θεός. Η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά καταπατά τις ηθικές αξίες των Τανζανών και των δύο θρησκειών μας, της χριστιανικής και της μουσουλμανικής».

Στην Τανζανία η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σύμφωνα με τα άρθρα 154-157, που ισχύουν από την εποχή της αποικιοκρατίας: ένας νέος νόμος εισήχθη το 2004 που τιμωρεί τους ομοφυλόφιλους με φυλάκιση έως και 25 έτη. Αλλά η κυβέρνηση της Ντοντόμα δεν αποτελεί εξαίρεση στη Μαύρη Ήπειρο: στην Ουγκάντα ​​η επανεισαγωγή του νόμου που απαγορεύει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις βρίσκεται επί του παρόντος υπό συζήτηση. Στην Κένυα, ο Πρόεδρος William Ruto είπε πρόσφατα ότι η ομοφυλοφιλία παραμένει απαράδεκτη εντός των εθνικών συνόρων.

 

* Το Chama Cha Mapinduzi (CCM, "Κόμμα της Επανάστασης" στα αγγλικά) είναι το κυρίαρχο κυβερνών κόμμα στην Τανζανία και το δεύτερο μακροβιότερο κυβερνών κόμμα στην Αφρική. Ιδρύθηκε το 1977, μετά τη συγχώνευση της Αφρικανικής Εθνικής Ένωσης Τανγκανίκα (TANU) και του Αφρο-Σιραζί Κόμματος (ASP).

Το CCM κέρδισε τις εκλογές του 1995, του 2000, του 2005, του 2010, του 2015 και του 2020. Ο Jakaya Kikwete, στις προεδρικές εκλογές του 2005, κέρδισε συντριπτικά, λαμβάνοντας περισσότερο από το 80% των ψήφων και ο John Magufuli το 2020 ξεπέρασε το 84%. Το CCM υπερασπίζεται τον αφρικανικό σοσιαλισμό, υποστηρίζει το σύστημα της κολεκτιβοποιημένης γεωργίας γνωστό ως Ujamaa και είναι σταθερά προσανατολισμένο προς τα αριστερά.

ΚΟ / πηγή

3 σχόλια:

Π.Π. είπε...

Η αυταρχικη κομμουνιστικη κυβερνησις της Τανζανιας, δεν πρωτοτυπει σχετικα με την αντιμετωπισιν των ομοφυλοφιλων. Ο κομμουνισμος παντοτε και παντου , με τον ιδιο τροπο τους αντιμετωπιζε και τους αντιμετωπιζει.Ως παραδειγμα αναφερω το καθεστως Καστρο στην Κουβα, οπου οι ομοφυλοφιλοι ενεκλειοντο σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως και μαλιστα με πρωτοβουλια του Τσε Γκεβαρα, ο οποιος εριξε και το συνθημα "δια της εργασιας γινεσται ανδρες".
Αναλογη, ισως και χειροτερη, αντιμετωπισιν εχουν οι ιδιοι και στις μουσουλμανικες χωρες (η Τανζανια ειναι μουσουλμανικη στην πλειοψηφια της, χωρα).
Το περιεργο της υποθεσεως ειναι, οτι οι ομοφυλοφιλοι συμπαθουν την αριστερα και τους μουσουλμανους "μεταναστες", αδιαφορουντες για την τυχη που τους περιμενει, στην περιπτωσιν επικρατησεως καποιων εκ των δυο.
Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τα έχω πει πολλάκις σε διάφορους κουφιοκέφαλους του συντηρητικού/πατριωτικού/εθνικιστικού χώρου, αλλά δεν λένε να το καταλάβουν! Στην Αφρική (όπου έχω πάει αρκετές φορές, άρα έχω καλύτερη εικόνα του τι παίζει εκεί, από τον μέσο άσχετο Έλληνα), υπάρχει ακόμα υγιής συντηρητισμος! Οι άνθρωποι δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία, πάνε στην εκκλησία κλπ που σιχαίνονται οι διάφοροι νεοαριστεροί και οπαδοί της πολυπολιτισμικότητας. Αυτά ισχύουν στην Ουγκάντα και στη Ζάμπια όπου γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις και χαίρομαι να διαβάζω ότι ισχύουν και στην Τανζανία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι δυνητικοί σύμμαχοί μας στη μάχη εναντίον της Νέας Τάξης Πραγμάτων και αξίζουν τον σεβασμό μας! Αντί αυτού όμως, εισπράττουν την περιφρόνηση από τον μέσο Ελληνάρα εθνικιστή, ο οποίος λόγω της χιτλερολαγνείας που τον διακρίνει, φαντασιώνεται "αρίες φυλές", "ανωτερότητες αίματος", "ευγονικές", "Θούλη", "μαμά Ευρώπη" κλπ παρανοικά. Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν σχέση με πραγματικό εθνικισμό και με ελληνικό εθνικισμό (ας διαβάσουν τον Ίωνα Δραγούμη και τον Δημήτριο Βεζανή μπας και ξεστραβωθούν)! Ακόμη και ο παραπάνω σχολιαστής, γράφει με εμφανή προκατάληψη, λέγοντας για κομμουνισμούς, μουσουλμάνους κλπ άκυρα. Να τον πληροφορήσω ότι στην Τανζανία που αναφέρεται, η πλειοψηφία είναι χριστιανοί και το ίδιο ισχύει και για την Ουγκάντα, τη Ζάμπια και την Κένυα, με ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά χριστιανών εκεί! Το δε πολίτευμα σε αυτές τις χώρες, είναι προεδρική δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Η Τανζανία δεν είναι μουσουλμανική χώρα.Ο πληθυσμός της είναι 1/3 χριστιανοί,1/3 μουσουλμάνοι και 1/3 ανιμιστες και άλλοι.Σε σύγκριση με τις γειτονικές της χώρες (πχ η Κένυα που οι μουσουλμάνοι είναι μόνο 15% και οι Χριστιανοί 70% ή η Ουγκάντα με 13% μουσουλμάνους και 80% χριστιανούς κτλ) προφανώς η Τανζανία έχει μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων.Αλλα δεν την λες ισλαμική χώρα.