Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Το ''New York Magazine'' λανσάρει τη νέα «πρόοδο»: το Polyamory

                              

Το τελευταίο τεύχος του New York Magazine αποτυπώνει τον κατηφορικό δρόμο που έχει πάρει ο (βορειοαμερικάνικος) φιλελευθερισμός, όπου η μια άρρωστη μόδα διαδέχεται την άλλη, η οποία με την σειρά της, μόλις εδραιωθεί στις συνειδήσεις των αποχαυνωμένων δυτικών μαζανθρώπων, θα αρχίσει να «παλιώνει» έτσι ώστε να δώσει την θέση της στην επόμενη εκφυλισμένη μόδα σε μια ατελείωτη κούρσα προς τα κάτω. [το Polyamory προβάλλεται στα ελληνικά ως Πολυσυντροφικότητα”].



Λέει το New York Magazine:

«Αν ζείτε στη Νέα Υόρκη, είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε να συνομιλείτε με έναν συνάδελφό σας ή να ακούτε στο διπλανό τραπέζι σε ένα εστιατόριο να λένε «Μόλις ‘άνοιξαν’ και αυτοί και είναι πολύ πιο χαρούμενοι». Ή «Ο σύντροφος του συντρόφου μου είναι πραγματικά χάλια». Η μη μονογαμία δεν είναι κάτι καινούργιο (Το “The Ethical Slut”, η “βίβλος” των polyamorous, κυκλοφόρησε το 1997) και δεν είναι ακριβώς mainstream, αλλά δεν είναι ένα και τόσο περιθωριακό βιβλίο (ή προορίζεται για όσους ζουν στην Bay Area = Σαν Φρανσίσκο). Ένα περίεργο άτομο μπορεί να μπει στον πειρασμό να κατεβάσει το Feeld (εφαρμογή/app γνωριμιών που απευθύνεται σε «ανοιχτόμυαλους») ή να ενημερώσει τον σύντροφό του ότι είναι έτοιμοι να βάλουν και τρίτο στην σχέση. Αλλά αν και οι άνθρωποι δεν μιλούν πια για αυτό συνωμοτικά - το “Riverdale(αμερικάνικη εφηβική  σειρά στο Netflix) μόλις τελείωσε με τους Archie, Betty, Jughead και Veronica σε τετράδα, τελικά - δεν είναι και κάτι που μπορεί να δουλέψει τόσο εύκολα. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά, από τα μικρά και άβολα (υπερκοινοποίηση για ένα ραντεβού) έως τα τεράστια και καταστροφικά (τερματισμός μιας κατά τα άλλα καλής σχέσης). Οι πολύ-περίεργοι ανάμεσά σας πιθανότατα έχουν ερωτήσεις σχετικά με τις καθημερινές λειτουργίες — πώς το λέτε στα παιδιά σας; Πού βρίσκετε ανθρώπους να βγείτε ραντεβού; Τι θα συμβεί αν ο σύντροφός σας βρίσκει περισσότερους να ζευγαρώσει από εσάς; Τι γίνεται αν ο νέος τους σύντροφος είναι πολύ πιο hot από εσάς; Για το σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε έναν εξαιρετικά εμπεριστατωμένο οδηγό. …

                                             

«Ανοιχτή σχέση»: Από μια αυστηρά τεχνική έννοια, αυτό είναι όταν εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να έχετε σεξουαλικές, αλλά όχι ρομαντικές, σχέσεις με άλλους ανθρώπους.

«Swinging»: Ένα ζευγάρι που κάνει σεξ ή βγαίνει ραντεβού με άλλα άτομα ως δίδυμο.

«Ιεραρχική polyamory»: Όταν εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να έχετε σχέσεις — ρομαντικές ή σεξουαλικές — με άλλα άτομα, αλλά έχετε συμφωνήσει να παραμείνετε ο κύριος σύντροφος του άλλου. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις σχέσεις ως ζευγάρι ή χωριστά.

«Μη ιεραρχική polyamory»: Δεν υπάρχουν κύριοι σύντροφοι σε αυτό το σενάριο — όλοι είναι σε ίση βάση.

«Solo-poly»: Ένα άτομο που επιδιώκει πολλαπλές οικείες ή σεξουαλικές σχέσεις ενώ προσπαθεί να αποφύγει να ανέβει την ‘Κυλιόμενη Σκάλα Σχέσεων’. Αυτό σημαίνει ότι δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, για παράδειγμα, να μοιράζεστε ένα σπίτι ή έναν τραπεζικό λογαριασμό με κάποιο άτομο. …”

                 

Από τότε που ξεκίνησε αυτό το blog, είδαμε τον θρίαμβο του «γάμου» των ομοφυλοφίλων  που τον ακολούθησε αμέσως η φυσιολογικοποίηση του «trans» φαινομένου. Μετά από μερικά χρόνια, το «τρανς» παλιώνει πλέον. Η σημαία ‘PRIDE’ έχει επανασχεδιαστεί. Είναι καιρός να αρχίσουμε να πιέζουμε για το polyamory το 2024.

Διάβασε:

Ξεχάστε τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων. Τα media έχουν ξεκινήσει την προώθηση του Polyamory

ΗΠΑ: Δικαστήριο αναγνώρισε τις "polyamorοus σχέσεις" και ανέθεσε την επιμέλεια παιδιού σε "τρεις γονείς"! «Είναι η λογική εξέλιξη του νόμου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων», δικαιολόγησε ο δικαστής

ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: