Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Απαγορεύεται να φύγεις από το Ισλάμ...


Τόλμησαν να ασπαστούν το Χριστιανισμό και πήγαν... φυλακή.

Ο λόγος για τέσσερις Αλγερινούς, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 2 έως 6 μηνών με αναστολή, ενώ άλλοι δύο αθωώθηκαν από το δικαστήριο της πόλης Τιαρέτ (Tiaret) της νοτιοδυτικής Αγερίας.

Είχαν διωχθεί με την κατηγορία της "παράνομης άσκησης μη μουσουλμανικής θρησκείας", όπως ανακοίνωσε η συνήγορός τους, η οποία πρόσθεσε ότι θα εφεσιβάλει τις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Οι έξι είχαν συλληφθεί στην Τιαρέτ στις αρχές Μαΐου και κατηγορήθηκαν ότι μετείχαν σε μία λειτουργία στο διαμέρισμα ενός από αυτούς, χωρίς ο συγκεκριμένος αυτός χώρος να διαθέτει άδεια για ένα τέτοιο σκοπό από το αρμόδιο υπουργείο Θρησκευμάτων, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Το διορισμένο από το κράτος Ανώτατο Ισλαμικό Συμβούλιο κατηγορεί τους χριστιανούς (συγκεκριμένα Ευαγγελικούς) ότι επιδιώκουν συνωμοτικά, να διαιρέσουν τον Αλγερινό λαό και να δημιουργήσουν αποικίες στην χώρα...

Ήδη σε έναν αλγερινό χριστιανό, τεχνικό υπολογιστών, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 3.150 δολαρίων.

Άλλοι τρεις καταδικάσθηκαν σε χαμηλότερες ποινές, δηλαδή φυλάκιση δύο μηνών και την μισή χρηματική ποινή.

Και οι τέσσερις παραδέχτηκαν ότι έγιναν χριστιανοί, αλλά αρνήθηκαν την κατηγορία ότι είχαν συστήσει παράνομη θρησκευτική συνάθροιση κατά την ώρα που τους συνέλαβαν.


(Στην φωτογραφία συνάθροιση αλγερινών χριστιανών)

Κάποια ρεπορτάζ ανέφεραν ότι κατηγορήθηκαν επίσης ότι επιχειρούσαν να οδηγήσουν και άλλους Αλγερινούς στον χριστιανισμό.

Άλλες δύο, τουλάχιστον, δίκες χριστιανών έχουν προγραμματισθεί να γίνουν πρόκειται.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον, 10.000 χριστιανοί στην Αλγερία.

Ένας νόμος του 2006 που απαγορεύει μη – μουσουλμάνους να γίνουν μουσουλμάνοι και περιορίζει την θρησκευτική λατρεία σε συγκεκριμένα κτίρια, έγινε το στήριγμα για να κλείσουν μέχρι στιγμής 19 εκκλησίες μέσα στους τελευταίους έξι μήνες. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στις μισές περίπου χριστιανικές εκκλησίες της Αλγερίας

Οι Μουσουλμάνοι δεν ανέχονται τα ιερά τους σύμβολα να δέχονται επίθεση,” τόνισε ο αλγερινός Υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων Bu’Abdallah Ghoulamullah.

Μία σελίδα για τους χριστιανούς της Αλγερίας:
http://collectifalgerie.free.fr/english/

Δεν υπάρχουν σχόλια: