Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Βίντεο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας χαρακτηρίζει τους Λευκούς Αμερικανούς ως τους πιο πιθανούς τρομοκράτες



Η μεγάλη εκστρατεία φόβου της ‘Μεγάλης Αδελφής’ συνεχίζεται, αλλά οι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να σκοτωθούν από αλλεργίες φυστικιών από ό, τι σε τρομοκρατικές επιθέσεις!
Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ένα νέο διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security ή DHS) χαρακτηρίζει τον λευκό Αμερικάνο της μεσαίας τάξης ως τον πιο πιθανό τρομοκράτη, καθώς η ‘Μεγάλη Αδελφή’ (‘Big Sis’ στην ουσία είναι η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας , Janet Napolitano με τα ασφυκτικά και απάνθρωπα μέτρα επιτήρησης στα αεροδρόμια, βλ ΕΔΩ και ΕΔΩ) συνεχίζει την αμείλικτη προσπάθειά της να εδραιωθεί ο μύθος ότι τρελοί βομβιστές κρύβονται σε κάθε γωνιά, ενώ στην πραγματικότητα, οι Αμερικανοί είναι εξίσου πιθανό να σκοτωθούν από κεραυνούς ή αλλεργίες φυστικιών.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του προγράμματος ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων της Υπηρεσίας με τίτλο See Something, Say Something («δες κάτι, πες κάτι»), που ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να αναφέρουν "ύποπτη δραστηριότητα", κάτι το οποίο σε κάθε περίπτωση, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, είναι γνώρισμα καταπιεστικών, δικτατορικών καθεστώτων.
Κατά τη διάρκεια του διάρκειας 10 λεπτών κλιπ, μια μυριάδα διαφορετικών συμπεριφορών χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατία», όπως το να είσαι αντίθετος στην παρακολούθηση με κάμερες, να χρησιμοποιείς βιντεοκάμερα, να μιλάς σε αστυνομικούς, να φοράς κουκούλα, να οδηγείς φορτηγό, να γράφεις σε ένα κομμάτι χαρτί, και να χρησιμοποιείς κινητό για εγγραφή.

Παρότι ενθαρρύνει τους θεατές του βίντεο να μην δίνουν προσοχή στην φυλή ενός ατόμου για να τον θεωρήσουν αν μπορεί να είναι ή όχι ένας τρομοκράτης, σχεδόν όλα τα σενάρια καθώς προχωράει το κλιπ οδηγούν να απεικονίσουν τους λευκούς ανθρώπους ως πιο πιθανούς τρομοκράτες. Περιέργως, σχεδόν κάθε ένας από τους «πατριώτες» Αμερικανούς, οι οποίοι αναφέρουν τον συμπολίτη τους είναι είτε μαύρος, ή Ασιάτης ή Άραβας. Φανταστείτε αν το βίντεο απεικόνιζε κάθε τρομοκράτη ως Άραβα και κάθε πατριώτη ως λευκό, (το βίντεο είναι πράγματι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Στις τόσες "ύποπτες" φάτσες, ούτε μία φιγούρα Άραβα δεν υπήρχε. Φυσικά, ούτε μαύρου) πόση κατακραυγή και δικαίως, θα υπήρχε, αλλά αυτή η παράξενη αντιστροφή πρέπει να είναι σκόπιμη από την πλευρά του DHS, αλλά γιατί; Είναι λόγω απλής επίδειξης ‘πολιτικής ορθότητας’ ή κρύβεται κάτι βαθύτερο;
Ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα δικά της εσωτερικά έγγραφα η DHS υπάρχει λίστα με κυρίως λευκές συντηρητικές ομάδες, ως πιο πιθανούς τρομοκράτες, όπως οι υποστηρικτές του Γερουσιαστή (και υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) Ron Paul, οι ιδιοκτήτες όπλων, λάτρεις του χρυσού και των πολύτιμων μετάλλων, και μια μυριάδα άλλων συγκριτικά μπανάλ πολιτικών ενδιαφερόντων που σε μεγάλο βαθμό, βρίσκονται μεταξύ των λευκών Αμερικάνων της μεσαίας τάξης.
Αυτό δεν έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος ενός προσώπου, και έχει να κάνει με το γεγονός ότι η λευκή Αμερικάνικη μεσαία τάξη είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, στο σχέδιο της ‘Big Sis’ να επεκτείνει τον έλεγχό της πάνω σε κάθε πτυχή της αμερικανικής κοινωνίας.
Είναι οφθαλμοφανές ότι πολύ λίγο από τον προϋπολογισμό για αυτό το βίντεο πήγε για την πληρωμή αξιοπρεπών ηθοποιών, αλλά ίσως έτσι ταιριάζει καλύτερα, καθώς οι συμμετέχοντες είναι τόσο πιστευτοί όσο ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά του, γιατί η ιδέα ότι οι τρομοκράτες κρύβονται σε περίπου κάθε υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων περιμένοντας να ανατινάξουν τα ομοσπονδιακά κτίρια είναι αποδεδειγμένα ψευδής.
Όπως ο John Mueller από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο έχει τεκμηριώσει, η πιθανότητα στην πραγματικότητα να είσαι ένα θύμα της τρομοκρατίας είναι απειροελάχιστα μικρή, και μόνο δείχνει πόσο τέτοιες απειλές είναι υπερβολικές για πολιτικούς σκοπούς.
Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον Mueller, δείχνουν σαφώς ότι οι Αμερικανοί είναι εξίσου πιθανό να σκοτωθούν από κεραυνούς, από ατυχήματα που προκαλούν ελάφια, ή από σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα φιστίκια.
Αλλά τα γεγονότα δεν έχουν σημασία για την ομοσπονδιακή υπηρεσία της οποίας κύρια λειτουργία είναι η παραγωγή φόβου ώστε να κρατήσει τους Αμερικανούς υπό έλεγχο και ενδοτική στάση στο γεγονός ότι το οικονομικό τους μέλλον και τα συνταγματικά τους δικαιώματα κατακερματίζονται από τη δική τους κυβέρνηση, την ώρα που τους τραβάνε την προσοχή δείχνοντάς τους μια σκηνοθετημένη εξωτερική απειλή.
«Στον πυρήνα του, το βίντεο αυτό είναι γεμάτο με σκηνές με απλούς πολίτες να κατασκοπεύει ο ένας τον άλλο και να ενημερώνουν τις αρχές για ύποπτες πράξεις από συμπατριώτες τους", γράφει ο Simon Black. Στην αγαπημένη μου σκηνή, μια γυναίκα που καλεί την αστυνομία μόλις είδε ένα νεαρό άνδρα να πληκτρολογεί το smartphone του".
Ο Black σημειώνει ότι τέτοια βίντεο αποκλειστικά στοχεύον στην ενίσχυση της άγνοιας, του μίσους και του φόβου για εκείνους που εξακολουθούν να ζουν στο σκοτάδι και να αγνοούν παντελώς την πραγματική ατζέντα πίσω από το πρόγραμμα - παρωδία “see something, say something” της Εσωτερικής Ασφάλειας.
Αλλά ποια είναι η ατζέντα;
Οπουδήποτε και αν κοιτάξεις, από την Ανατολική Γερμανία, στην κομμουνιστική Ρωσία, τη ναζιστική Γερμανία, ιστορικά οι κυβερνήσεις που ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να αναφέρουν ο ένας τον άλλον, το κάνουν όχι γιατί πραγματικά ανησυχούν για την ασφάλεια ή τα εικαζόμενη οφέλη της ασφάλειας, αλλά για να δημιουργήσουν ένα αυταρχικό αστυνομικό κράτος που εξαναγκάζει τους ανθρώπους στο να αστυνομεύουν την συμπεριφορά και τις σκέψεις του άλλου.
Όπως Robert Gellately του Florida State University έχει τονίσει, οι Γερμανοί υπό τον Χίτλερ κατήγγειλαν τους γείτονές τους και τους φίλους τους επειδή πραγματικά πίστευαν ότι ήταν μια απειλή για την ασφάλεια, αλλά και επειδή ανέμεναν εγωιστικά να επωφεληθούν με αυτόν τον τρόπο, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά και ψυχολογικά μέσω μίας Κλασικής / Παβλόβιας (Pavlovian) ανάγκης να ανταμειφθούν από τα αφεντικά τους για την υπακοή τους.
Στο αποκορύφωμα της επιρροής του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας, περίπου ένας στους επτά Ανατολικογερμανούς ήταν πληροφοριοδότης της Στάζι. Όπως και στην ναζιστική Γερμανία, η δημιουργία ενός συστήματος πληροφοριοδοτών ήταν εξ ολοκλήρου επικεντρωμένο γύρω από τον εντοπισμό πολιτικών αντιφρονούντων και ατόμων που είχαν παράπονα εναντίον του κράτους, και είχε ελάχιστη ή καμία σχέση με πραγματικές ανησυχίες ασφάλειας.
Αυτό είναι το είδος της κοινωνίας, που η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας, είτε εσκεμμένα είτε κατά λάθος, δημιουργεί εκ νέου στην Αμερική του 21ου αιώνα.
Σχόλιο από τον Alex Jones: Αυτό το βίντεο της DHS είναι σκόπιμα σχεδιασμένο να μεταφέρει το φόβο και το μίσος των μουσουλμάνων πάνω στους λευκούς Αμερικανούς. Κοιτάξτε το μέρος του κλιπ, όπου μια εικόνα μίας “Jihad Jane” εμφανίζεται, τα μπλε μάτια της τεχνητά τονίζονται, προκειμένου να περάσει το μήνυμα.
Θέλουν οι μειονότητες να είναι εναντίον των λευκών, δημιουργώντας περαιτέρω δυσαρέσκεια και καχυποψία και ένα περιβάλλον φόβου και δυσπιστίας.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: