Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Βάνδαλοι στο Ναύπλιο. Στην υπό κατοχή Ελλάδα κάποιοι μισούν τον Σταυρό και την Σημαία...

Βανδαλισμοί στο Ναύπλιο. Έκοψαν σταυρό και αφαίρεσαν την Ελληνική σημαία από το μνημείο του Δ. Υψηλάντη. Ξήλωσαν κανόνι από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Συνεχείς φθορές σε μνημεία της πόλης του Ναυπλίου καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν αφαιρεθεί διάφορα κομμάτια ιστορικών μνημείων.

Πιο συγκεκριμένα
ο σταυρός στη κορυφή του μνημείου στην πλατεία 3 Ναυάρχων στην Πλατεία που είναι το Δημαρχείο, κόπηκε από βάνδαλους και βρέθηκε από κατοίκους της πόλης πεσμένος μέσα στον κήπο που περιβάλλει το μνημείο.

Μια Ελληνική σημαία αφαιρέθηκε επίσης το ξημέρωμα της Τετάρτης. (Μαζί με τον ιστό της! Τέτοια μανία....)

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική σημαία είναι μία εκ των τριών σημαιών που βρίσκονται στο μνημείο. Μία είναι του Δήμου και η άλλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φαίνεται ότι τους βάνδαλους τους ενοχλούσε η Ελληνική σημαία, ενώ με της Ευρώπης δεν είχαν πρόβλημα...

Να σημειωθεί επίσης ότι πρόκειται για το Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη, το οποίο κατασκευάστηκε στη Βιέννη με παραγγελία του Γεωργίου Υψηλάντη για να χρησιμεύσει σαν οστεοφυλάκειο του αδελφού του, Δημητρίου, ο οποίος απεβίωσε στο Ναύπλιο, στις 5 Αυγούστου του 1832. Το 1843 τοποθετήθηκε στην πλατεία Πλατάνου (πλατεία Συντάγματος), μπροστά από το αλληλοδιδακτικό σχολείο (τζαμί). Το 1951 το μνημείο μεταφέρθηκε στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Στο μνημείο υπάρχει η επιγραφή: «Ου γαρ αθανάτους σφίσι παίδας ηύχοντο γενέσθαι αλλ’ αγαθούς και ευκλεείς», από τον Μενεξένο του Πλάτωνα.

Το πρωί παρατηρήθηκε από πολίτες της πόλης του πως ένα από τα 4 κανόνια που περιβάλλουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Κεντρικό Πάρκο είχε αποκοπεί από τη βάση του και υπήρχαν εμφανή σημάδια ρυμούλκησης του.

Να σημειωθεί πως το κανόνι είναι κατασκευασμένο το 1670. Οι υποψίες στρέφονται κυρίως σε αθίγγανους της περιοχής και σε προσπάθεια να πωληθεί για χαλκός.

Μετά τους συνεχείς βανδαλισμού άνδρες της ασφάλειας Ναυπλίου παρακολουθούν το σημείο επί 24ωρου βάσεως.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που τα κάνουν είναι τα λεγόμενα ''παιδιά'' απο τους αριστεριστές καφρούς. Τι κάνανε τα καημένα τα βολεμένα καλόπαιδα, καίνε ελληνικές σημαίες, ενίοτε και καμιά τράπεζα με εγκύους μέσα(μέλη του Ανταρσύα) καίνε την Αθήνα γιατί δήθεν σχίστηκε το κοράνι(εκεί οι αριστερούλιδες έχουν ευαισθησίες, όταν καίγοντε π.χ. εκκλησίες τότε καλά κάνουν τα παιδιά) και άλλα τέτοια ευτράπελα, όπως αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις σε πατριώτες και σε οικογένειες τους απο τα παιδιά ή η μετατροπή του πανεπιστημίου σε άδρο της νηγηριανής μαφίας, κ.α. Παρόλα αυτά οι υποκριτές που δεν κάνουν διάλογο με τους ''φασίστες''(όποιον έχει αντίθετη άποψη τον βαπτίζουν έτσι, κατα τα άλλα αυτοι είναι δημοκράτες) κόπτοντε για τα δικαιώματα όλων πλήν των Ελλήνων, των λευκών, και των χριστιανών, ο ορισμός της υποκρισίας, που υπεύθυνος για αυτο είναι και ο νεο''έλληνας'' που τους ψηφίζει.

Theoprovlitos είπε...

Εχεις ασχοληθει καθολου με τη Δελφικη Εταιρία?

εχουν λυσσαξει με τον ανθελληνισμο τους. Αυτοι βρσκονται πισω απο οτι γινεται στην ελλαδα (ροιδης, δημητρας και σια).