Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Κάρλα Ντε Πόντε: "Οι ισλαμιστές έριξαν χημικά''

Με μια ανακοίνωση η οποία ενδέχεται να αλλάξει την πορεία των γεγονότων η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ για τις έρευνες στη Συρία (UN Independent International Commission of Inquiry on Syria) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι ενδείξεις και οι μαρτυρίες των θυμάτων δείχνουν τους ισλαμιστές αντάρτες και όχι τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας ως αυτούς που έριξαν το αέριο νεύρων Sarin. Την αποκάλυψη έκανε το μέλος της επιτροπής Carla del Ponte μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση. Υπάρχουν πολύ ισχυρές αλλά όχι ακόμη αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι οι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad ήταν αυτοί που έκαναν τη χρήση των χημικών στη Συρία», δήλωσε πιο ειδικά η del Ponte.

Η ίδια συμπλήρωσε πως αν και η επιτροπή δεν έχει ενδείξεις ότι έγινε χρήση χημικών από τις συριακές δυνάμεις εντούτοις χρειάζεται ακόμη έρευνα γύρω από την υπόθεση. 

Ότι οι αντάρτες χρησιμοποίησαν αέριο Σαρίν, είχε μιλήσει από τον Μάιο η Κάρλα ντελ Πόντε. Βλέπε σχετική είδηση εδώ.

Την ίδια ώρα, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video που δείχνει αντάρτες της αντιπολίτευσης να επιτίθενται με χημικά σε κυβερνητικούς στρατιώτες.


 

Και για να μην ξεχνάμε:ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

2 σχόλια:

konion είπε...

Μὴν ξεχνᾶμε καὶ τὴν πολεμικὴ βιομηχανία τῶν Η.Π.Α. ποὺ θέλει πόλεμο γιὰ νὰ πουλᾶ, ἀνεξαρτήτως ἀποτελέσματος.

stavros είπε...

Operation Antioch
Operation Antioch is an independently operated campaign to raise awareness about the suffering of the innocent Antiochian Greeks within the ongoing Humanitarian Crisis in Syria

To learn more about the Campaign please visithttp://operationantioch.blogspot.com

or follow us on Facebook at /operationantioch