Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Μετά τα σπίτια και τις εκκλησίες, τώρα καίνε και ορφανοτροφεία οι ισλαμιστέςAsiaNews / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Σχολεία, εκκλησίες και ορφανοτροφεία καίγονται από τους φανατικούς ισλαμιστές για να σβηστούν όλα τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας στην Αίγυπτο

Σε μια επιδρομή που ακολούθησε την αποπομπή του Morsi, ισλαμιστές ξέσπασαν ιδιαίτερα σε παιδικά παιχνίδια. Οι εγκαταστάσεις ήταν επίσης ανοικτές σε παιδιά από αγροτικές οικογένειες μουσουλμάνων.

Minya - με τουλάχιστον 20 επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, χριστιανικών σχολείων και ορφανοτροφείων, η περιφέρεια Minya είναι το μέρος της Αιγύπτου, όπου οι ισλαμιστές χτύπησαν με μεγαλύτερη βία και βαρβαρότητα.

«Οι ισλαμιστές", είπε ένας κάτοικος, «έκαιγαν και κατέστρεφαν τα πάντα . Ο στόχος τους ήταν να σβήσουν όλα τα ίχνη της χριστιανικής παρουσίας. Ακόμη και τα ορφανοτροφεία λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν» .

Μετά την έφοδο στην Εκκλησία του Πρίγκιπα Tadros el - Shatbi οι ένοπλοι ισλαμιστές εξτρεμιστές έστρεψαν την προσοχή τους σε δύο σπίτια για παιδιά με αναπηρίες που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία της ενορίας, λένε οι κάτοικοι.
 
Έκλεψαν προσφορές, ρούχα και παιχνίδια για παιδιά πριν βάλουν φωτιά σε ολόκληρο το κτίριο. Η φωτιά κράτησε πάνω από 5 ώρες.

"Ευτυχώς", είπε η πηγή, «τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφάλειας πριν από την άφιξη των ισλαμιστών."

 Όπως και άλλες χριστιανικές τοποθεσίες, τα δύο σπίτια που φιλοξενούσαν εκατοντάδες ορφανά είναι τώρα ένας σωρός ερειπίων .

Οι εγκληματίες δεν κατέστρεψαν μόνο τα δύο ορφανοτροφεία, αλλά και τα σπίτια κάποιων οικογενειών που εργάζονται στα ορφανοτροφεία, καθώς και μια κοντινή γκαλερί τέχνης που πωλούνταν αντικείμενα και έργα τέχνης που έφτιαχναν τα ορφανά για να συγκεντρώσουν χρήματα .

Ο Shurkri Huzayn , 40 ετών, είναι ο φύλακας του ορφανοτροφείου. Ο ίδιος, επίσης , μεγάλωσε ως ορφανό στην εγκατάσταση. Βίωσε την επίθεση των σαλαφιστών.

«Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί ; Ακόμα και οι άπιστοι δεν θα επιτίθονταν σε ένα ορφανοτροφείο», είπε .

Οι ισλαμιστές κατέστρεφαν με μανία ιδιαίτερα οτιδήποτε συμβόλιζε το Χριστιανισμό και τον πρόοδο, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών .

Αφού έφυγαν από το κτίριο , οι τρομοκράτες έκαψαν κοντινά καταστήματα και σχολεία , όπως το Κοπτικό Σχολείο του St Joseph, το οποίο διοικείται από καλόγριες , ένα φαρμακείο και ένα εστιατόριο. Συνθήματα μίσους κατά χριστιανών γράφτηκαν στους τοίχους κατά μήκος ενός δρόμου .

Λίγες ημέρες μετά τη σφαγή, ο φύλακας είπε ότι οι Κόπτες έγραψαν ένα μήνυμα στον τοίχο του ορφανοτροφείου σε απάντηση στις προσβολές των ισλαμιστών, που έγραφε «Παρά το ό, τι κάνατε, ζητάμε από το Θεό να σας συγχωρήσει» και «υπάρχει Θεός».

Σύμφωνα με ένα δάσκαλο του St Joseph , η επίθεση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των χριστιανών.

«Οι δάσκαλοι», σημείωσε, «δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το σχολικό έτος. Το σχολείο είναι ανοικτό σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και έχουν μαθητεύσει εκατοντάδες παιδιά από τις αγροτικές περιοχές, πολλά από τα οποία μένουν στα δύο ορφανοτροφεία."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

2 σχόλια:

stavros είπε...


Αν η Κύπρος ήταν μακριά, η Συρία είναι σε άλλον πλανήτη …

Operation Antioch
Operation Antioch is an independently operated campaign to raise awareness about the suffering of the innocent Antiochian Greeks within the ongoing Humanitarian Crisis in Syria

To learn more about the Campaign please visithttp://operationantioch.blogspot.com

or follow us on Facebook at /operationantioch

Τάσος είπε...

Αλλού καίνε εκκλησίες κι αλλού οι εκκλησίες καίγονται από μόνες τους!
http://www.protothema.gr/world/article/306113/minuma-ekklisias-pros-omofovikous-kai-o-hristos-eihe-duo-babades/