Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Ron Paul: «Η επίθεση με χημικά στην Συρία είναι μια επιχείρηση ‘false flag’»Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox Business, την Τετάρτη ο πρώην Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής του Τέξας Ron Paul, σχολίασε την κατάσταση που εκτυλίσσεται στη Συρία, χαρακτηρίζοντας ειδικότερα την πρόσφατη επίθεση με χημικά μια «επιχείρηση ψευδούς σημαίας» (‘false flag’)* πίσω από την οποία πιθανόν βρίσκονται οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ αντάρτες που έχουν περάσει στην Αλ Κάιντα.

«Νομίζω ότι είναι μια ψεύτικη σημαία ... », δήλωσε ο Paul. «Γιατί δεν ρωτάμε την Αλ Κάιντα; Γιατί είμαστε στο πλευρό της Αλ Κάιντα τώρα;"

Δείτε το βίντεο:

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα να κατηγορήσει αμέσως τις δυνάμεις του Ασάντ για τις επιθέσεις με τα χημικά, πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν πει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της κυβέρνησης "δεν είναι κάτι σίγουρο". Οι αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν είχε "όπλο που καπνίζει". Στην πραγματικότητα, οι αντάρτες έχουν τώρα ακόμα και υποστηρίξει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Ακόμη και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Συρίας Fayssal Mekdad να παρουσιάζει στοιχεία του ΟΗΕ, που δείχνουν έντονα σε μια χημική επίθεση που που καθοδηγήθηκε από τους αντάρτες, η κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζει να αγνοεί κάθε απόδειξη που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική δράση εναντίον του Άσαντ, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών βίντεο στο YouTube που δείχνουν αντάρτες να εκτοξεύουν χημικά όπλα κατά αμάχων.

Οι δηλώσεις του Paul έρχονται να δώσουν βαρύτητα στο άρθρο του Ιανουαρίου στο Yahoo που περιγράφει με λεπτομέρειες μια πιθανή χημική επίθεση στη Συρία για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα emails αποκάλυψαν ένα σχέδιο, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα, για να υπάρχει μια επίθεση χημικών όπλων όπου θα κατηγορηθεί ο Assad, προκειμένου να αποκτήσουν διεθνή υποστήριξη για στρατιωτική δράση .

Ο Paul εκθέτει, επίσης, την ιστορία των ψεμάτων και της προπαγάνδας που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν τη στρατιωτική επέμβαση, τονίζοντας ειδικά την περίπτωση του πολέμου στο Ιράκ .

"Κοιτάξτε πόσα ψέματα μας είπαν για τον Σαντάμ Χουσεΐν πριν από αυτή την περίτεχνη προπαγάνδα πολέμου. Είναι ατελείωτο, αυτό κάνουν συνέχεια», είπε ο Paul, επισημαίνοντας τον ρόλο του Ντόναλντ Ράμσφελντ στην παροχή χημικών όπλων στον Σαντάμ στη δεκαετία του 1980.

Σωρεία στοιχείων που παρουσιάστηκαν από εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης έχει καταστρέψει την αξιοπιστία της αμερικάνικης κυβέρνησης, με πλέον μόνο το 9 τοις εκατό των Αμερικανών να υποστηρίζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η διεθνής αντίδραση προκάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σε στιγμιαία υποχώρηση μετά την καταψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο της έγκρισης για στρατιωτική δράση. Ο Cameron αργότερα αποφάσισε να αποστείλει στρατιωτικά τζετ στη Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση ήταν καθαρά «αμυντική».

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία δεν εξουσιοδότηση ή υποστήριξη του Κογκρέσου από το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ασύστολα απειλήσει να πραγματοποιήσει επίθεση παρά την ανοιχτά  καταπάτηση του Συντάγματος. Τώρα, 140 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων υπέγραψαν μια επιστολή ζητώντας από τον Πρόεδρο Ομπάμα να πάρει άδεια από το Κογκρέσο, αν θέλει να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε επιθέσεις εναντίον της Συρίας.

"Ο αμερικανικός λαός αυτή τη στιγμή με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν τον πόλεμο. Το Σύνταγμα δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό τον πόλεμο και ηθικά δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτόν τον πόλεμο", είπε ο Paul κλείνοντας.

Τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Ώστιν του Τέξας, ο Paul προειδοποίησε για αύξηση πολεμικής προπαγάνδας από το σύστημα και προέβλεψε ότι ένα επεισόδιο false flag πιθανόν θα επιτάχυνε την συμμετοχή των  ΗΠΑ σε σύγκρουση στην Μέση Ανατολή . Δείτε το βίντεο:


*ΚΟ: ‘False flag’ είναι η μυστική στρατιωτική ή παραστρατιωτική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να παραπλανήσει με τέτοιο τρόπο ώστε οι πράξεις να φαίνονται σαν να διεξάγονται από άλλους φορείς, ομάδες ή έθνη από αυτούς που στην πραγματικότητα τις σχεδίασαν και εξετέλεσαν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: