Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Ο πόλεμος κατά των Χριστουγέννων ξεκίνησε νωρίς φέτοςΗ κοινότητα του Wausau στο Wisconsin των ΗΠΑ, έχει εξοργιστεί καθώς η σχολική περιφέρεια αποφάσισε τα δημοτικά σχολεία της περιοχής να ακυρώσουν τις επερχόμενες συναυλίες τους για τα Χριστούγεννα και εξέδωσε οδηγίες που περιορίζουν τον αριθμό των ιερών γιορτινών τραγουδιών που θα ψάλει η σχολική χορωδία.

Ο Phil Buch, διευθυντής του προγράμματος της σχολικής χορωδίας από το 1981, είπε στην εφημερίδα Wausau Daily Herald ότι δόθηκαν τρεις επιλογές μετά τη συνάντησή του με τους διευθυντές των σχολείων για την επερχόμενη γιορτινή σεζόν.

Είπε ότι οι χορωδίες θα μπορούν να εκτελέσουν ένα ιερό τραγούδι για κάθε πέντε κοσμικά τραγούδια. Εξαλείψτε όλη τη μουσική των Χριστουγέννων ή αναβάλετε τις συναυλίες του Δεκεμβρίου.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Σχολείων Pat McKee, είπε ότι αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από τον πόλεμο κατά των Χριστουγέννων.

«Αν το δεις επιφανειακά, είναι δύσκολο να καταλάβεις το τρόπο σκέψης τους», είπε.

Ο McKee είπε ότι δεν κατηγορεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που είναι αναστατωμένοι.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι θυμωμένοι», είπε. «Οι άνθρωποι είναι πολύ, πολύ θυμωμένοι, πολύ παθιασμένοι και δικαίως είναι έτσι».
Η σχολική περιφέρεια του Wausau δήλωσε ότι υπάρχει μια πολύ καλή εξήγηση και τόνισε ότι δεν απαγορεύει τη μουσική των Χριστουγέννων.

«Μάλλον η τοπική διοίκηση έχει λάβει μέτρα για να διασφαλιστεί ότι θρησκευτικά – μουσικά θέματα έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα σπουδών και τις επιδόσεις κατά τρόπο που να ικανοποιεί νομικές και εκπαιδευτικές απαιτήσεις» λέει μια δήλωση από την περιοχή.

Ποιες είναι λοιπόν, οι νομικές απαιτήσεις για τα αγόρια και τα κορίτσια να τραγουδούν το "Silent Night" (‘Άγια Νύχτα’);

Λοιπόν, σύμφωνα με την σχολική περιφέρεια, στη χορωδία δόθηκε μια επιλογή για να τραγουδήσει "εορταστικά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια που δεν επικεντρώνονται στον θρησκευτικό εορτασμό των Χριστουγέννων."

Η δεύτερη επιλογή είναι η αλλαγή της μορφής της χειμωνιάτικης εορτής για να εξαλειφθεί κάθε αναφορά στα Χριστούγεννα "έτσι ώστε η περιοχή να μην μπορεί να αμφισβητηθεί για αντισυνταγματική προώθηση της θρησκευτικής γιορτής των Χριστουγέννων μέσα από τα χριστουγεννιάτικα Κάλαντα που έχουν την κρατική χορηγία".

Ωστόσο, οι δικηγόροι αναφέρουν ότι ήταν δυνατό να παιχτούν κάποιες ιερές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, αλλά μόνο αν δεν υπήρχε κάποια ισορροπία. Η ιδέα τους περί ισορροπίας ήταν να εκτελέσουν ένα ιερό χριστουγεννιάτικο τραγούδι για κάθε τέσσερα κοσμικά τραγούδια.
Ο Διευθυντής της Χορωδίας Buch δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι επιλογές είναι απαράδεκτες.

«Εμείς τραγουδάμε τα Χριστούγεννα», λέει. "Τραγουδάμε σε γηροκομεία, σε σχολεία, σε επιχειρήσεις. Το να το κάνουμε αυτό χωρίς χριστουγεννιάτικη μουσική δεν έχει νόημα».

Η Meg Ellefson μητέρα μαθητή, δήλωσε ότι η απόφαση της περιοχής του σχολείου είναι αντιχριστιανική.

«Δεν ξέρω τι άλλο να συμπεράνω», λέει. «Φαίνεται να είναι αντιχριστιανική – εκτός αν φοβούνται μήπως προσβάλλουν μια πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων».

«Είμαι πολύ απογοητευμένη και λυπημένη», είπε. «Πήγα σε δημόσιο σχολείο και μεγάλωσα μαθαίνοντας όλα τα χριστιανικά κάλαντα στο σχολείο μου. Τα τραγουδούσα. Αν αυτό δεν ήταν πρόβλημα το περασμένο έτος, ή δέκα χρόνια πριν ή 20 χρόνια πριν, γιατί να είναι πρόβλημα τώρα;»

Στο μεταξύ κανείς δεν έκανε επίσημα κάποιο παράπονο σχετικά με τα προγράμματα των Χριστουγέννων, λέει ο McKee. «Η όλη καταστολή ένα μυστήριο».

«Το πιο απογοητευτικό είναι ότι κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί η έγινε αυτή η αλλαγή», λέει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον άρθρο

Ο Ελληνοαμερικανός Ορθόδοξος, πατέρας Ιωάννης Ρωμανίδης (†2001) που ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γέηλ και αργότερα καθηγητής στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει, ότι ο Ρόμπεν του Λόκσλεϋ ή «Ρομπέν των Δασών», ήταν ένας Ορθόδοξος επαναστάτης

http://lithosfotos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4471.html

Ανώνυμος είπε...

και λειπει η μαγικη λεξη απ' ολο το αρθρο.
Οποιος την βρει κερδιζει ενα μανταλακι να κρεμασει την οξυδερκεια του.Πατρικιος

konion είπε...

Οἱ ὑποστηρικτὲς τῆς πολιτικῆς ὀρθότητος βιάζονται καὶ πιέζουν πολύ. Θὰ γίνη κάνα μπάμ καὶ θὰ τρέχουμε ὅλοι. Για πόσο καιρὸ θὰ καταπιέζεται ἔτσι ὁ κόσμος;