Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δυόμιση χρόνια φυλακή γιατί μέσα από το ίντερνετ «υποκινούσαν το μίσος» και διέδιδαν απόψεις κατά της πολυπολιτισμικότητας και της μετανάστευσης



Ένας δικαστής στη Vilanova i la Geltrú (Βαρκελώνη) καταδίκασε καθέναν από τους τρία μέλη ενός σωματείου που συνδέεται με το κόμμα ‘Alianza Nacional’ [‘Εθνική Συμμαχία’] σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για «υποκίνηση σε μίσος και διακρίσεις» με την εξάπλωση της ναζιστικής τους ιδεολογίας στο διαδίκτυο.

Τις ποινές επέβαλε ο δικαστής του Ποινικού Δικαστηρίου της Vilanova στα τρία μέλη του διαχειριστικού συμβουλίου της ‘Asociación Frente Joven Obrero’ (FJO), για τα εγκλήματα της πρόκλησης σε διακρίσεις και παράνομη σύνδεση.

... Η απόφαση υποστηρίζει ότι η ομάδα διέπραξε παρότρυνση σε μίσος και διακρίσεις με τη διάδοση στην ιστοσελίδα της «δηλώσεων που απέρριπταν τη μετανάστευση και την πολυπολιτισμικότητα» και ότι κατηγορούσαν τους ξένους ότι παίρνουν τις εργασίες και τις κατοικίες από τον ισπανικό λαό και ότι προβαίνουν σε εγκλήματα και εμπορία ναρκωτικών και ανθρώπων.

Ο δικαστής καταδίκασε επίσης τους τρεις κατηγορούμενους - πρόεδρο, γραμματέα και ταμία του συλλόγου – σε καταβολή προστίμου ύψους 1.620 ευρώ, παρά την εφαρμογή του ελαφρυντικού των αντικανονικών καθυστερήσεων, και επέβαλε μια ποινή που απαιτεί οι κατηγορούμενοι να εκτίσουν χρόνο στη φυλακή, "ως αναγνώριση της σοβαρότητας των πράξεών, του χρόνου κατά τον οποίο η δραστηριότητα του συλλόγου παρατάθηκε, περίπου δύο χρόνια, και της δημοσιότητας που έλαβαν οι ιδέες τους».
... Η προπαγάνδα που διέδιδε η ομάδα, κατά τη γνώμη του δικαστή, δεν μπορεί να προστατευτεί από την ελευθερία της έκφρασης, δεδομένου ότι η αρχή αυτή «δεν μπορεί να καλύψει αυτό που ονομάζεται μίσος», το οποίο περιλαμβάνει «απολογία για την τρομοκρατία και τη γενοκτονία, άρνηση του Ολοκαυτώματος (έχει χαρακτηριστεί έγκλημα σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αλλά όχι στην Ισπανία), λόγο που συνιστά δυσμενή διάκριση ως προς ορισμένες συλλογικότητες και ξενοφοβικό λόγο».
ΣΧ. ΚΟ: Το ‘Alianza Nacional’ θεωρείται φασιστικό, νεοναζιστικό κόμμα. Ιδρύθηκε το 2005. Το τρίπτυχό του είναι «Έθνος - Φυλή - Σοσιαλισμός». Πιστεύουν στο "Δίκαιο του Αίματος" για το ποιος μπορεί να λέγεται Ισπανός, ζητούν την απέλαση των παράνομων μεταναστών, δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την συμβολή του Καθολικισμού ως ιστορικό πυλώνα της Ισπανίας, απορρίπτουν κάθε αποσχιστική κίνηση στην χώρα, ζητούν περισσότερο έλεγχο του κράτους στις τράπεζες, είναι αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα και είναι κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων. Aπορρίπτουν τις θεωρίες περί «πολιτιστικής ομογενοποίησης» ή «παγκοσμιοποίησης» και υποστηρίζουν ότι αυτές επιβάλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια από τις θέσεις τους είναι ότι το ισπανικό έθνος έχει ελληνικές, λατινικές και βησιγοτθικές ρίζες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (η είδηση στα ισπανικά εδώ)

1 σχόλιο:

Εύρυτος είπε...

Ξεκίνησαν οι διώξεις των Εθνικιστών και στο διαδίκτυο: Μήνυση -με την βούλα του κράτους- κατά του "ΕΘΕΛ Συνάδελφος" για ιδεολογικούς λόγους!!!

http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2013/10/blog-post_7023.html