Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου παρήγγειλε στους σκηνοθέτες ότι δεν πρόκειται να δώσει χρήματα για νέες ταινίες, αν δεν διώξουν το 1/3 των ετεροφυλόφιλων λευκών αντρών και δεν προβάλλουν την «πολυμορφία»



Γράφει η Daily Mail :

Το BFI (British Film Institute) δήλωσε στους σκηνοθέτες ότι θα πρέπει να ανταποκριθούν στους νέους στόχους της ‘ποικιλομορφίας’ (‘Diversity’), εάν θέλουν να λάβουν χρηματοδότηση στο μέλλον.

Οι κινηματογραφιστές άκουσαν ότι πρέπει να πληρούν τους αυστηρούς νέους στόχους σχετικά με την «πολυμορφία», αν θέλουν να πάρουν επιχορήγηση από έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τεχνών της Βρετανίας.

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το οποίο μοιράζει 27εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, εισήγαγε ένα σύστημα που το ονόμασε ‘Three Ticks’, το οποίο περιλαμβάνει ποσοστώσεις για τον αριθμό των ηθοποιών και του προσωπικού που είναι γυναίκες, ομοφυλόφιλοι, προέρχονται από την εργατική τάξη, είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή προέρχονται από εθνοτικές μειονότητες.

Μόλις το σύστημα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο, οι κινηματογραφιστές θα πρέπει να πληρούν τουλάχιστον δύο από τις τρεις κατηγορίες, για να θεωρηθούν επιλέξιμοι για χρηματοδότηση.

Παρά το ότι βουλευτές έχουν εγείρει ανησυχίες για τα αποκαλούμενα συστήματα «ποσόστωσης» στο παρελθόν, η κίνηση εγκωμιάστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Ed Vaizey, ο οποίος δήλωσε ότι έτσι θα «ανεβεί ο πήχης» στο να γίνονται ταινίες που να αντανακλούν την σύγχρονη Βρετανία.

Το BFI, ένας κυβερνητικός οργανισμός που διανέμει εκατομμύρια σε υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών, έχει τώρα προσλάβει έναν «ειδικό στην πολυμορφία» για να διασφαλίσει ότι οι κανόνες θα εφαρμοστούν σωστά.

Σε συμβουλές σχετικά με τους νέους κανόνες, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί, η BFI έδωσε παραδείγματα ταινιών που θα πρέπει να θεωρηθούν ως «μοντέλα» ταινιών που «εξιστορούν ιστορίες διαφορετικότητας».

Ο «Λόγος του Βασιλιά» (‘The Kings Speech’) με πρωταγωνιστή τον Colin Firth και την Helena Bonham Carter, υποστηρίχθηκε από τη χρηματοδότηση του BFI.

Περιλαμβάνουν ακόμα την ταινία “Belle”, η οποία απεικονίζει τους αγώνες μιας παράνομης μιγάδας κόρης ενός αξιωματικού του Ναυτικού του 18ου αιώνα, και την “Gone Too Far”, μια ταινία για έναν έφηβο σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο νότιο Λονδίνο που συναντά τον χαμένο από χρόνια Νιγηριανό αδελφό του.

Μια άλλη ταινία είναι η “Pride”, μια «ρομαντική» κωμωδία για γκέι ακτιβιστές το 1984 με τον Bill Nighy.

Προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανόνες, οι ταινίες πρέπει να πετύχουν, δύο τουλάχιστον από τις τρεις κατηγορίες της «πολυμορφίας επί της οθόνης», «πολυμορφίας εκτός οθόνης» και «δημιουργίας ευκαιριών και προώθησης της κοινωνικής κινητικότητας».

Στο σύνολο, οι κινηματογραφικές εταιρίες θα κληθούν να εξασφαλίσουν ένα ποσοστό 30 τοις εκατό στην στήριξη ηθοποιών και κομπάρσων που θα αντικατοπτρίζουν θετικά «την πολυμορφία».

Στην κατηγορία «εκτός οθόνης» (off-screen), τουλάχιστον δύο επικεφαλής του τμήματος θα πρέπει να είναι από «υπόβαθρα διαφορετικότητας».

Η τρίτη κατηγορία απαιτεί οι κινηματογραφιστές να παράσχουν «αμειβόμενη πρακτική άσκησης και ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτιση σε ανθρώπους από υπόβαθρα διαφορετικότητας.

Η πρωτοβουλία, η οποία όπως λέει η BFI υποστηρίζεται από το Σύμφωνο της ένωσης παραγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Creative Access για την πρόσληψη και την κατάρτιση των εθνοτικών μειονοτήτων, θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.

Τον περασμένο μήνα το BBC δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι ένας στους επτά ηθοποιούς και παρουσιαστές θα είναι μαύρο, η Ασιάτης ή από εθνοτικές μειονότητες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.


Ο βουλευτής των Συντηρητικών Philip Davies είχε επικρίνει την κίνηση λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να είναι «τυφλοί» σε θέματα θρησκείας, φυλής και το φύλου, προσθέτοντας: «Αυτού του είδους η πολιτική ορθότητα κάνει τους ανθρώπους να βράζει το αίμα τους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο μιὰ μειονότητα ἐθνοτικὴ καὶ θρησκευτικὴ δὲν ἔχει κανένα δικαίωμα σέ αὐτὴν τὴν γριά τσατσά Ἀλβυώνα·ἡ Ἑλληνική καὶ Κυπριακὴ.

Ἀπό πρῶτο χέρι τὸ γνωρίζω.

ΒΕ.Λ. είπε...

Κομμένο το σινεμά. Εδώ και πάρα πολύ καιρό(Πλήν ελαχίστων αξιολογότατων εξαιρέσεων, π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=RJMCwfp-eyE).
Κομμένη η τηλεόραση.
Τα dvd, οι ταινίες, οι πορνοφυλλάδες.

Καί πολύτιμο χρόνο κερδίζεις καί εγκεφαλομετάλλαξη γλιτώνεις.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλουν οι ταινίες να αντανακλούν την βρετανική κοινωνία, ας βρουν έμπνευση από τις περιπέτειες των αγγλίδων τουριστριών που πέφτουν στα τέσσερα με ανοικτό το στόμα και τρέφονται με αλκόολ και σπέρμα.