Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

H «ιδεολογία του φύλου» είναι μια «επανάσταση κατά του ανθρώπου»



Η απόλυτη έκφραση της σεξουαλικής επανάστασης του 20ου αιώνα, η ιδεολογία του φύλου, (gender ideology) είναι μια προσπάθεια εγκαθίδρυσης μιας «απάνθρωπης επανάστασης», που αποτελεί «μια ευρύτερη έκφραση της ‘κουλτούρας του θανάτου’», δήλωσαν οι καθολικοί επίσκοποι της Κροατίας την περασμένη εβδομάδα. Η επανάσταση του «φύλου», όπως είπαν, θα "αλλάξει εντελώς όχι μόνο τα θεμέλια της ζωής στις κοινωνίες και τις θεμελιώδεις αξίες τους, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο".

Η 49η σύνοδος της Διάσκεψης των Επισκόπων της Κροατίας κάλεσε τους καθολικούς και «κάθε άνθρωπο καλής θέλησης» να αντισταθούν σε αυτόν τον «κίνδυνο που απειλεί τον άνθρωπο και το μέλλον του στη γη».

"Μαζί με κάποιες άλλες σύγχρονες κοσμοθεωρίες, η ιδεολογία του φύλου έχει καθιερωθεί ως ένα είδος πνευματικής δικτατορίας που καταπνίγει χωρίς συμβιβασμούς την προσωπική και την κοινωνική ελευθερία," ανέφερε η δήλωση. "Έτσι αυτή ανθρωπολογική επανάσταση που επιβλήθηκε από πάνω προς τα κάτω, προέρχεται από διάφορα κέντρα εξουσίας και επιδιώκει να τραβήξει μαζί της όλη την ανθρωπότητα".

Η Εκκλησία, αναφέρει η δήλωση, ανταποκρινόμενη στην "σύγχρονη σχετικιστική και αθεϊστική κουλτούρα," πρέπει να πάει πέρα από τα «όρια των πολιτισμών» και να  αντιμετωπίσει τα "προβλήματα και τους κινδύνους που προκύπτουν από την ωμή χειραγώγηση της φύσης". Ενώ η τεχνολογία έχει "απελευθερώσει τον άνθρωπο σε μεγάλο βαθμό από τις ιδιοτροπίες της ανθρώπινης φύσης, "έχει την ίδια στιγμή," δημιουργήσει την εντύπωση ότι μπορεί να την συντρίψει ολοκληρωτικά και να την καθυποτάξει.

"Έτσι ο άνθρωπος, σύμφωνα με μια σταδιακά αυξανόμενη ιδέα που έχει για την δύναμή του και πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει καμία φυσική, προκαθορισμένη σειρά των πραγμάτων, όλο και περισσότερο έχει αρχίσει να θέτει τον εαυτό του στη θέση του Θεού και να διεκδικεί ένα ρόλο για τον εαυτό του ως παντοδύναμου δημιουργού και νομοθέτη, του οποίου η ελευθερία είναι απόλυτη".

Οι επίσκοποι ονομάζουν αυτή τη στάση «ύβρη» και προειδοποιούν ότι, «από την ιστορική εμπειρία», είναι μια "σημαντική αιτία της ανθρώπινης δυστυχίας".

Η ιδεολογία του φύλου παρουσιάζεται με μια ποικιλία ονομάτων, όπως «η θεωρία του φύλου, η διάσταση του φύλου, η ιδεολογία του φύλου και άλλα, αλλά πάντα παρουσιάζεται στο κοινό με παραπλανητικούς όρους σαν μια "ευγενής προσπάθεια  καταπολέμησης των διακρίσεων," που "μάχεται για την κατοχύρωση της ελευθερίας και της ισότητας" και "για την υλοποίηση της ανοχής".

"Η Ιδεολογία του φύλου λέει ότι δεν είμαστε πραγματικά γυναίκες και άνδρες με βάση τα γεγονότα της φύσης που μας καθορίζουν».

«Το αντρικό και το γυναικείο φύλο (φύλο), στην ερμηνεία αυτής της ιδεολογίας, αναπτύσσεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο. Ως εκ τούτου, υπόκειται σε μια ποικιλία κοινωνικών και άλλων παραγόντων που το επηρεάζουν. Κατά συνέπεια, τα δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, δεν είναι έμφυτα από την φύση του ανθρώπου, αλλά κατά κάποιον τρόπο επιβάλλονται. "

«Αν το φύλο είναι κοινωνικά κατασκευασμένο, άρα υπόκειται σε αλλαγές, και ως εκ τούτου, αυτό σημαίνει ότι οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές ... θα πρέπει να διαλυθούν».

«Αυτή η κατανόηση του φύλου αποκαλύπτεται ως μία από πιο τις εμβληματικές πρωτοβουλίες της σύγχρονης δικτατορίας του σχετικισμού», προειδοποιούν οι επίσκοποι. Σε πρακτικό επίπεδο, «εκδηλώνεται στις προσπάθειες εξίσωσης των ομοφυλοφιλικών ενώσεων με του ετεροφυλοφιλικού γάμου».

«Η Ιδεολογία του φύλου, λειτουργεί εναντίον του γάμου ως ένωσης μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας, και της οικογένειας, ως μιας στενής κοινωνίας αγάπης και ολοκλήρωσης, αντικαθιστώντας την με αυθαίρετους τύπους όπως «σχέσεις αγάπης».

«Η ιδεολογία του φύλου διασπείρεται σύμφωνα με ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί με ακρίβεια, ο άξονας του οποίου αποτελεί το δίκαιο του προοδευτισμού. Χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό σύστημα, την εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας, τις επιθέσεις στη θρησκεία και την εκκλησία και την άρνηση κάθε συζήτησης σχετικά με την πρακτική των «σωματικών απολαύσεων» και τους παράγοντες κινδύνου. Αντ’ αυτού, δίνει έμφαση στα “ανθρώπινα δικαιώματα”, στην “ελευθερία επιλογής” και στις “μη-διακρίσεις”».

Ένας από τους κύριους τομείς της επίθεσης, λένε οι επίσκοποι, είναι στον τομέα της ανατροφής των παιδιών, με σκοπό να «αποδυναμωθεί και να απενεργοποιηθεί η φυσική ταυτοποίηση με τη μητέρα και τον πατέρα που είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία της ανδρικής ή της γυναικείας ταυτότητας. Μια από τις πιο κοινές μεθόδους είναι η χρήση της «γλωσσικής μηχανικής».

Ειδικά, συγκεκριμένες λέξεις πιέζονται να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται, και να οδηγηθούν στην κατάργησή τους, και στη συνέχεια να απωλεσθεί η αυθεντική έννοια και ο σκοπός τους. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα και ο σκοπός της αντικατάστασης των λέξεων «μητέρα», «πατέρας», «σύζυγοι» με τις «Γονέας 1» και «Γονέας 2», «εταίρος Α», «εταίρος Β» ή «Γ».

Όλα αυτά συμβάλλουν στην καταστροφή της μόνης αποδεκτής έννοιας του γάμου και της οικογένειας, που βασίζεται στην ανθρώπινη φύση και τις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής, καθώς και στη δημιουργία μιας εύπλαστης σεξουαλικής ταυτότητας.

Οι επίσκοποι κατονόμασαν διάφορους διεθνείς οργανισμούς που εργάζονται για να επιβάλουν την ιδεολογία του φύλου σε ανεξάρτητες χώρες. Η εφαρμογή, είπαν επιτυγχάνεται μέσω «διάφορων διεθνών οργανισμών, ξεκινώντας από τον ΟΗΕ και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τη νομοθεσία των επιμέρους χωρών».

Πριν από ένα χρόνο, ο Κροάτης συγγραφέας και ακτιβιστής υπέρ της οικογένεια Josip Horvaticek είπε στην ιταλική La Nuova Bussola Quotidiana, ότι η απειλή από αυτούς τους ευρωπαίους ιδεολόγους του φύλου συναγωνίζεται στην ιστορία της χώρας τα πενήντα χρόνια της κομμουνιστικής δικτατορίας. Έγραψε ότι η νέα αριστερή πτέρυγα της κυβέρνησης του «πρώην κομμουνιστή» Ζόραν Μιλάνοβιτς (φωτο) συστηματικά περιθωριοποιεί την Εκκλησία, έστω κι αν ο πληθυσμός της χώρας είναι 86,3 τοις εκατό καθολικός.

«Η θρησκεία έχει ήδη καταργηθεί σε μερικές τάξεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το μέτρο αυτό είναι ίσως ένα πείραμα πριν από την πλήρη κατάργησή της στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Η ελευθερία άσκησης ποιμαντικής μέριμνας για την αστυνομία και τον στρατό έχει περιοριστεί.


«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο», πρόσθεσε, «πιο επικίνδυνο από τις ιδεολογίες που αιματοκύλησαν τον κόσμο τον τελευταίο αιώνα:. Την επιβολή ενός συστήματος άποψης για τον κόσμο και τις αξίες του που θέλει να ανατρέψει τις παραδοσιακές χριστιανικές και ανθρώπινες αξίες».

Το 2013, η κυβέρνηση Μιλάνοβιτς εισήγαγε το «Οικογενειακό Δίκαιο» το οποίο πρότεινε τον «γάμο ατόμων του ιδίου φύλου» και την υιοθεσία, την απελευθέρωση των «μαλακών ναρκωτικών» και τη νομιμοποίηση της ευθανασίας. Η προσπάθεια για τη δημιουργία «γάμου ομοφυλοφίλων» απέτυχε μετά από ένα δημοψήφισμα με την συντριπτική πλειοψηφία να τον απορρίπτει, αλλά η κυβέρνηση υποσχέθηκε να υποβάλει ένα νομοσχέδιο για τις «εταιρικές σχέσεις ζωής».

Στο δημοψήφισμα, 65,8 τοις εκατό είπαν «ναι» στην ερώτηση: «Συμφωνείτε ότι ο γάμος είναι γάμος μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας;" Το αποτέλεσμα υποστηρίχτηκε επίσης από 104 από τους 151 βουλευτές.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

mnk είπε...

Ωστε, εμείς δεν είμαστε εκ φύσεως άνδρες ή γυναίκες, αλλά αυτοί είναι εκ γεννετής ομοφυλόφιλοι!!! Το δικό μας φύλο είναι περιβαλλοντικό/κοινωνικό δημιούργημα, ενώ αυτοί "έτσι γεννήθηκαν". χαχα... Πλάκα έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Άλλοι μας λένε ότι έτσι γεννήθηκαν κι άλλοι ότι είναι σεξουαλική τους επιλογή. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν.