Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Γονείς στρέφονται δικαστικά κατά σχολείου για «εκούσιες φυλετικές διάκρίσεις» εναντίον λευκών μαθητών

Γονείς έχουν καταθέσει προσφυγή εναντίον του Λυκείου Villa Duchesne στο Μισσούρι, ισχυριζόμενοι ότι το σχολείο αυτό, (πρόκειται για ελίτ ιδιωτικό καθολικό σχολείο θηλέων) έχει εμπλακεί σε «ανοιχτές και εσκεμμένες φυλετικές διακρίσεις εναντίον των λευκών μαθητριών», συμπεριλαμβανομένης της κόρης τους.

Σύμφωνα με την αναφορά που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας του Saint Louis, οι γονείς κατηγορούν το σχολείο ότι «ενθάρρυνε και διευκόλυνε την επιθετικότητα με βάση την φυλή» εναντίον της κόρης τους και προσπάθησε να την αναγκάσει να υιοθετήσει την λεγόμενη Κριτική Φυλετική Θεωρία (Critical Race Theory). [Πρόκειται για νεομαρξιστικής έμπνευσης θεωρία, σύμφωνα με την οποία η φυλή αποτελεί «κοινωνικό κατασκεύασμα» χωρίς ρίζες στην βιολογία].

Ο Colin Wright, διευθύνων εκδότης της Quillette, σημείωσε την υπόθεση, Doe et al v. Villa Duchesne, σε ένα νήμα tweet την Τετάρτη, όπως έκανε και η St. Louis Post-Dispatch:

 

Η αναφορά ισχυρίζεται ότι η «επιθετικότητα βάσει φυλής» προήλθε από συμμαθήτριες Αφροαμερικάνες και ότι μέσω καταναγκασμού, εκφοβισμού και απειλών από τη σχολή, προσπαθούν να αναγκάσουν την κόρη τους να υιοθετήσει ή να υποστηρίξει τις πολιτικές φιλοσοφίες της κριτικής φυλετικής θεωρίας, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των προσπαθειών να αποδεχθεί η κόρη τους την έννοια ότι όλοι οι Λευκοί είναι ρατσιστές λόγω του ότι είναι Λευκοί και ότι οι Αφροαμερικανοί μαθητές πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από πειθαρχικά μέτρα ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά τους.

Οι γονείς ισχυρίζονται ότι η κόρη τους έχει υποστεί «λεκτικές επιθέσεις και σωματικές απειλές, κοινωνικό οστρακισμό, ψευδή φυλάκιση, μόνιμη ζημιά στη φήμη της και σοβαρό και συνεχή συναισθηματικό και ψυχικό τραυματισμό».

Σύμφωνα με την αναφορά των γονέων, «διάφορες συμμαθήτριες την απείλησαν με προσωπικό και σωματικό τραυματισμό», προκειμένου «να της δώσουν ένα μάθημα» επειδή ήταν «τόσο ρατσίστρια».

Επιπλέον, οι γονείς ισχυρίζονται ότι μια αφροαμερικάνα μαθήτρια είπε στην κόρη τους ότι «πρέπει να φάει ξύλο στο πρόσωπο» και ότι αυτή και οι φίλες της θα «πηδούσαν πάνω της στο χώρο στάθμευσης».

Η αναφορά αναφέρει ότι μια αφροαμερικάνα μαθήτρια κατηγόρησε την κόρη τους ότι είπε "Black Lives Do NOT Matter" σε μια τάξη και έχει καταγραφεί με βίντεο, αλλά το βίντεο δεν έδειξε τέτοια δήλωση.

Η προσφυγή συνεχίζει λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με την διευθύντρια του σχολείου, Jeannie Steenberge, και ένα μέλος της σχολής, οι δύο τους επέτρεψαν στις μαύρες μαθήτριες να χλευάσουν και να φωνάξουν στην κόρη τους, αποκαλώντας την «τη μεγαλύτερη γνωστή ρατσίστρια στο σχολείο», κατηγορώντας την ότι είναι  «ερωτευμένη με τον Τραμπ» επειδή κυκλοφορούσε με σήματα του Τραμπ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ΟΛΟΙ οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι ρατσιστές», αναφέρει η αναφορά, ότι είπε μια μαθήτρια.

Σύμφωνα με την αναφορά, σε μια άλλη συνάντηση, η διευθύντρια είπε στην κόρη τους ότι ήταν ρατσίστρια και ότι «είμαστε όλοι ρατσιστές, είμαστε όλοι λευκοί».

 Σύμφωνα με την αναφορά, όταν η κόρη τους αρνήθηκε τις κατηγορίες που έκαναν εναντίον της δύο μαύρες μαθήτριες, η υπεύθυνη του τμήματος αριστείας των μαθητών, που είναι μαύρη και «κυκλοφορεί στη σχολή με σύμβολα του Black Lives Matter», είπε ότι το σχολείο «δεν θα τιμωρήσει πειθαρχικά τις μαύρες μαθήτριες, παρόλο που και οι δύο είχαν εμπλακεί σε σωματικές και λεκτικές απειλές εναντίον της κόρης τους.

Η αναφορά προσθέτει ότι οι πράξεις διακρίσεων που φέρεται να διαπράττονται από το σχολείο παραβιάζουν το Σύνταγμα του Μιζούρι, το οποίο αναφέρει ότι «όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι και δικαιούνται ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες βάσει του νόμου».

ΚΟ / από εδώ

1 σχόλιο:

ikonsgr είπε...

Βασικός κάνονας επαγωγικής λογικής:
Όποιος ουρλιάζει και ωρύεται ότι..."black lives matter" => everyone else's lives DOESN'T matter

Ποιος λοιπόν είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.... "Ρατσιστής";