Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Συνέντευξη με τον Béla Incze, τον άνθρωπο που κατάστρεψε το άγαλμα του BLM στην Βουδαπέστη

       

Vasárnap / Counter Currents / ΚΟ

Ο άνδρας που ανέτρεψε το άγαλμα BLM είπε στο Vasárnap ότι οι ενέργειές του εναντίον του αγάλματος εκφράζουν τα συναισθήματα του μέσου Ούγγρου. Ο Béla Incze, ο άνθρωπος που έριξε κάτω το άγαλμα BLM, μίλησε επίσης για τη μεταπολιτική και την αντίσταση στη συνέντευξή του μαζί μας.

Μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή (των καθολικών) το πρωί, το άγαλμα BLM που παρουσιάστηκε στο δήμο Ferencváros της Βουδαπέστης δεν έστεκε πλέον όρθιο. Μιλήσαμε με τον Béla Incze, έναν από τους ηγέτες της Légió Hungária (Ουγγρική Λεγεώνα) για το ποιο ήταν το κίνητρο στην ενέργειά του αυτή. Είπε επίσης λίγα λόγια για το πώς αισθάνθηκαν τα άτομα με συντηρητικά συναισθήματα για αυτό που είχε συμβεί και το BLM γενικά.

Kristóf Trombitás: Αυτή η πρόκληση μεταμφιεσμένη σε «έργο τέχνης» είχε αποκαλυφθεί την Μ. Πέμπτη [1 Απριλίου], αλλά μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή [2 Απριλίου] το πρωί είχε φύγει. Περιμένατε να υπάρχουν αντίποινα τόσο σύντομα; Μπορείτε να μας πείτε πώς έλαβαν χώρα τα γεγονότα;

Béla Incze: Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήθελα να μιλήσω μόνο για λογαριασμό μου και όχι για τα άλλα μέλη της Ουγγρικής Λεγεώνας. Όταν άκουσα ότι αυτό το άγαλμα είχε ανεγερθεί, αποφάσισα αμέσως ότι, στο βαθμό που θα μπορούσα να είμαι το πρώτο άτομο που θα φτάσω εκεί, θα το ανατρέψω και μετά θα παραδοθώ στην αστυνομία. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου όταν διάβασα τα νέα για το άγαλμα. Το μόνο πράγμα που άλλαξε ήταν ότι φτάσαμε στον συγκεκριμένο σημείο ταυτόχρονα με το Mi Hazánk Mozgalom (Κίνημα Η Πατρίδα Μας). Μαζί καταλήξαμε σε συμφωνία για τα επόμενα βήματα. Ούτε η Ουγγρική Λεγεώνα ούτε εγώ ήθελα να παρεμποδίσω το Κίνημα της Πατρίδας μας με οποιονδήποτε τρόπο. Συμφωνήσαμε να τους αφήσουμε να δημιουργήσουν το παραβάν τους (ώστε να κρύβεται το άγαλμα - βλέπε κάτω) και μάλιστα τους βοηθήσαμε. Φυσικά, το κάναμε αυτό γνωρίζοντας ότι το παραβάν δεν θα παρέμενε εκεί και τελικά θα εκτελούσα το σχέδιό μου.

 

Όταν ιδρύθηκε η Ουγγρική Λεγεώνα, δηλώσαμε ότι δεν θα σχηματίσουμε επίσημη συμμαχία με κανένα πολιτικό κόμμα, μια θέση την οποία ακολουθήσαμε αυστηρά. Για την συνεργασία μας με το Κίνημα της Πατρίδας μας δεν προηγήθηκε κανένας συντονισμός. Προέκυψε από περιστάσεις. Αποφασίσαμε επιτόπου ότι το ουγγρικό εθνικό συμφέρον είναι πάνω από τα συμφέροντα οποιουδήποτε κινήματος ή πολιτικού κόμματος.

ΚΤ: Πόσο σύντομα ξεκίνησε η ανατροπή του αγάλματος;

BI: Ένα περιπολικό ήταν παρκαρισμένο περίπου τριάντα μέτρα από το άγαλμα, και όταν κινήθηκα προς αυτό, οι αστυνομικοί που κάθονταν μέσα είχαν ήδη κατεβάσει τα παράθυρά τους για να με ενημερώσουν ότι ήταν εκεί. Πλησίασα το όχημα της αστυνομίας χωρίς πρόθεση να φύγω και να αποφύγω τη σύλληψη. Το βίντεο που τραβήξαμε δείχνει το άγαλμα να ανατρέπεται και να πηγαίνω στο αυτοκίνητο της αστυνομίας με τα χέρια μου απλωμένα. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν αν ήθελα να φύγω ή να αντισταθώ. Δεν τους απάντησα. Δεν ήθελα να φύγω ή να ενεργήσω σαν να μην είμαι υπεύθυνος για τις πράξεις μου. Αυτό ήταν το σχέδιο.

 

ΦΩΤΟ: Το άγαλμα πριν καταστραφεί από τον Incze

ΚΤ: Πώς πήγε η ποινική διαδικασία; Πώς σε αντιμετώπισε η αστυνομία;

BI: Με αντιμετώπισαν απολύτως δίκαια και οι δύο αστυνομικοί που περιπολούν και όλοι στο 9ο αστυνομικό τμήμα. Όσον αφορά τη βρωμιά, στο κελί κράτησης όπου με έβαλαν επικρατούσαν συνθήκες Αφρικής, αλλά δεν θα ήθελα οι εγκληματίες να ζουν καλύτερα. Κατέληξα εκεί επειδή εξέφρασα πολιτική γνώμη. Δεν μου άρεσε, αλλά αυτό αξίζουν οι εγκληματίες.

ΚΤ: Τι έχετε να πείτε για το πώς ένα αρκετά σημαντικό μέρος του δεξιού / συντηρητικού κοινού, αναπάντεχα, αξιολόγησε αμέσως τη δράση σας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα εκείνων που προβοκατόρικα έστησαν το άγαλμα; Υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να απαντά κανείς στην πρόκληση με πρόκληση, διότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι οργανισμοί θα το εκμεταλλευτούν και για άλλη μια φορά θα γράφουν μυριάδες άρθρα σχετικά με το πώς η Ουγγαρία έχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την ακροδεξιά βία.

 

BI: Επιτρέψτε μου να απαντήσω σε δύο μέρη. Από τη μία πλευρά, ο ίδιος ο γλύπτης και η Krisztina Baranyi, η δήμαρχος της περιοχής (φώτο), και οι δύο δήλωσαν σε πολλές περιπτώσεις ότι αναγνώρισαν ότι το άγαλμα θα δεχθεί επίθεση. Κατά κάποιο τρόπο, είχαν θέσει μια παγίδα δημοσίων σχέσεων για όποιον τολμούσε να λάβει μέτρα εναντίον του.

Ωστόσο, δεν νομίζω ότι η σωστή απάντηση ήταν να το αγνοήσω. Κατά την τελευταία δεκαετία, αν πάρουμε ως παράδειγμα το λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ, έχουμε δει πού οδηγεί αυτό. Η αδιαφορία τους κάνει πιο ισχυρούς.

Εάν η πόρτα παραμείνει ανοιχτή, αυτά τα κινήματα βάζουν πρώτα το πόδι τους μέσα, για να το πούμε παραστατικά, και στη συνέχεια τα γόνατά τους, μέχρι επιτέλους, να δώσουν μια κλωτσιά στην πόρτα και να μπουν μέσα. Ακόμα κι αν βάλουν μια παγίδα δημοσίων σχέσεων, δεν πρέπει να φοβόμαστε να δράσουμε. Πρέπει να ανταποκριθούμε όπως αρμόζει σε έναν άνθρωπο, δηλαδή έναν άνθρωπο της Δεξιάς. Το αν θα ενεργήσεις ή όχι δεν πρέπει να καθοδηγείται από αυτό που επιθυμεί η Αριστερά, αλλά από αυτό που υπαγορεύει η Δεξιά σε μεταπολιτικό επίπεδο. Στην περίπτωσή μου, το μέτα μεταμορφώθηκε σε δράση, και όποιος έχει τη νοημοσύνη να καταλάβει το μεταπολιτικό υπόβαθρο θα μπορούσε να το δει με τα μάτια του. Και αν κάποιος δεν το βλέπει, πρέπει να ανοίξει τα μάτια του.

Δεν είμαι ούτε υπέρ της κυβέρνησης ούτε προφανώς υποστηρικτής της αριστεράς αντιπολίτευσης. Επιλέγω να παραμείνω πάνω από την καθημερινή πολιτική μάχη. Από την άλλη πλευρά, δεν βλέπω πώς η δράση μου έχει βελτιώσει ή μειώσει τη θέση της Ουγγαρίας στη Δυτική Ευρώπη. Η πατρίδα μας χαρακτηρίζεται συνήθως ως κράτος της Ανατολικής / Κεντρικής Ευρώπης όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν βλέπει ευνοϊκά τις προσπάθειες του BLM, του κινήματος των ΛΟΑΤΚΙ ή οποιασδήποτε άλλης παρόμοιας ανατρεπτικής οργάνωσης.

Οι ενέργειές μου εναντίον του αγάλματος εξέφρασαν τα συναισθήματα του μέσου Ούγγρου.


ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

BLM ειναι ακρως ρατσιστικο

Ανώνυμος είπε...

Μέρες που έρχονται,θέλω να αναδείξω την ''ιουδαιοχριστιανική'' φιλία με δύο αποσπάσματα που ''αλίευσα'' από το twitter του Crocodile:

"Των Εβραίων εις την Χίον η μανία ήτον απερίγραπτος. Η επιθυμία, ήν είχον βλέποντες τας σφαγάς των Χριστιανών, ήτον αχόρταστος....Οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο προ των κρεμασμένων Ελλήνων, αλλά τους κατεκομμάτιαζαν ως κρέας εν μακέλλω."
(Ανδρέας Μάμουκας)

"Οι Εβραίοι ήταν πιο φρικτοί απ'τους Τούρκους. Έσπαγαν τα κεφάλια των Ελλήνων, τους έσφαζαν σαν μοσχάρια. Έκαιγαν τις γυναίκες και τους φώναζαν "άντε να βρεις το παιδί σου κοντά στον Ιησού σας".
("Les Turcs et la Turquie contemporaine", 1859)

Ο ''περιούσιος'' λαός,ως ''εκλεκτός'' του Ιεχωβά αγαπάει όλο τον κόσμο,αλλά πιο πολύ απ΄'όλους,αγαπάει τους Χριστιανούς!