Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Νταβός 2023: Ψηφιακά αρχεία εμβολιασμού, τεχνολογία που επιτρέπει στο αφεντικό σας να παρακολουθεί τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας, προώθηση ομοφυλοφιλίας μέσω Χόλυγουντ, «απελευθέρωση» αμβλώσεων και άλλα που ειπώθηκαν στην διάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Μετά από δύο χρόνια απουσίας η παγκόσμια οικονομική ελίτ επέστρεψε στο Νταβός της Ελβετίας, όπου έλαβε χώρα η ετήσια διάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum - WEF).

Παραβρέθηκαν πάνω από 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, 19 διοικητές Κεντρικών Τραπεζών, 30 υπουργοί Εμπορίου και 35 υπουργοί Εξωτερικών από όλο τον κόσμο, επικεφαλής διεθνών οργανισμών, καθώς και πάνω από 1.500 επικεφαλής επιχειρήσεων.

Ας δούμε κάποια στιγμιότυπα όπως καταγράφτηκαν από τον Andreas Wailzer για λογαριασμό της χριστιανικής ιστοσελίδας LifeSiteNews:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προέβλεψε ότι τα μελλοντικά εμβόλια θα απαιτούν «πολλαπλά εμβόλια» και ζήτησε μια «ψηφιακή υποδομή» για να γνωρίζουμε «ποιος έχει εμβολιαστεί και ποιος δεν έχει εμβολιαστεί».

Ο Μπλερ τόνισε τη σημασία της δημιουργίας μιας «κατάλληλης ψηφιακής υποδομής» προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για μελλοντικές πανδημίες. «Αυτό το θέμα έχει να κάνει με την τεχνολογία και την ψηφιακή υποδομή. Θέλω απλώς να τονίσω πόσο σημαντικό πιστεύω ότι είναι αυτό».

«Η ψηφιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους σπουδαίους παράγοντες που αλλάζουν το παιχνίδι», δήλωσε ο Μπλερ, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να βοηθήσουμε τις χώρες να αναπτύξουν αυτές τις υποδομές, τις οποίες θα χρειαστούν με αυτά τα νέα εμβόλια».

Μια ομιλήτρια του WEF χαιρέτισε την «εξαιρετική υπόσχεση» της χρήσης συσκευών ανάγνωσης του μυαλού στο χώρο εργασίας, ενώ παραδέχτηκε ότι θα μπορούσαν να είναι «η πιο καταπιεστική τεχνολογία» ("most oppresive technology") που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε «μεγάλης κλίμακας σε όλη την κοινωνία».

Οι φορητές συσκευές ανάγνωσης του μυαλού δεν είναι αποκυήματα του μέλλοντος – είναι ήδη εδώ, υποστήριξε η Nita Farahany, νομικός ηθικολόγος και συγγραφέας του «The Battle for Your Brain», κατά τη διάρκεια της ομιλίας της «Ready for Brain Transparency;» κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του WEF για το 2023 στο Νταβός της Ελβετίας.

Όπως το "Fitbits for the brain" («Fitbit για το κρανίο») - [ο Elon Musk είχε παρουσιάσει εμφύτευμα εγκεφάλου για τον έλεγχο κινητών και Η/Υ με τη σκέψη, με την ελπίδα ότι θα μπορεί κάποια μέρα να θεραπεύει ένα ευρύ φάσμα «σημαντικών εγκεφαλικών προβλημάτων και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης», περιλαμβανομένης της απώλειας μνήμης και όρασης, των εγκεφαλικών επεισοδίων, ακόμη και την εξάρτηση από τα ναρκωτικά] - η χρήση συσκευών που ήδη φοριούνται από τον καταναλωτή — πρόκειται για κεφαλόδεσμους, καπέλα που διαθέτουν αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν τη δραστηριότητα των κυμάτων του εγκεφάλου σας, με ακουστικά και μικροσκοπικά τατουάζ που μπορείτε να φορέσετε πίσω από το αυτί σας — μπορούμε συλλέξουμε συναισθηματικές καταστάσεις», όπως η ευτυχία ή η λύπη ή ο θυμός, είπε η Farahany.

«Μπορούμε να συλλέξουμε και να αποκωδικοποιήσουμε πρόσωπα που βλέπετε στο μυαλό σας, απλά σχήματα, αριθμούς, τον αριθμό του pin σας», εξήγησε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε επομένως να δώσει πρόσβαση στον «τραπεζικό σας λογαριασμό».


Μιλώντας σε συγκέντρωση του WEF, η Sarah Kate Ellis, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ομάδας υπεράσπισης GLAAD, εξήγησε ότι ο οργανισμός της στοχεύει να «διεισδύσει» στα μέσα ενημέρωσης και έχει ήδη «συνεργαστεί πολύ στενά με το Χόλιγουντ» για την «ομαλοποίηση των LGBT ανθρώπων, ώστε αυτοί να συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις ιστορίες».

Η συγκλονιστική παραδοχή της Ellis έγινε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τίτλο «Beyond the Rainbow: Advancing LGBTQI+ Rights».


Η εκτελεστική διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε τις πολιτικές υπέρ της οικογένειας της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, αποκαλώντας τις «διχαστικές» και ισχυριζόμενος ότι «αυξάνουν τις πράξεις βίας και διακρίσεων».

«Στην Ευρώπη, βλέπουμε την Ουγγαρία, ειδικότερα, και την Πολωνία, που προσπάθησαν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ως πεδίο μάχης, ουσιαστικά, για να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την υποστήριξη των συντηρητικών στοιχείων της κοινωνίας», είπε η Tirana Hassan σε μια συζήτηση με τίτλο «Beyond the Rainbow: Προώθηση των δικαιωμάτων LGBTQI+».

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να αυτοπαρουσιάζεται ως κάποιου είδους ήρωας ή προστάτης των οικογενειακών αξιών και δικαιωμάτων», συνέχισε.

«Αυτό δεν είναι μόνο διχαστικό, αλλά […] είναι επίσης γνωστό ότι συνδέεται με αυξημένες πράξεις βίας και διακρίσεων».

Η Δημοκρατική Κυβερνήτης του Μίσιγκαν Gretchen Whitmer είπε σε ακροατήριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ότι η θέσπιση από την πολιτεία της μιας συνταγματικής τροποποίησης υπέρ των αμβλώσεων είναι ένα από τα πράγματα που της δίνει ελπίδα για εκπροσώπηση των γυναικών στο μέλλον.

Μιλώντας στο πάνελ «Womens Leadership», το θέμα του οποίου ήταν «η δημιουργία καλύτερων οδών για την προώθηση περισσότερων γυναικών στα υψηλότερα επίπεδα ηγεσίας», με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να επικεντρώνεται στα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν, η Whitmer επικαλέστηκε την «άμβλωση κατά απαίτηση» (“abortion-on-demand”, το «δικαίωμα» για έκτρωση κατά τους πρώτους έξι μήνες της εγκυμοσύνης ή ακόμα για όποτε το θέλει μια γυναίκα) ένα ζήτημα που οι Αμερικανοί αριστεροί προσπαθούσαν εδώ και καιρό να μπερδέψουν με νόμιμες αιτίες πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης του Ιλινόις, J.B. Pritzker, (που επέβαλε σκληρότατα lockdown και επέμεινε ειδικά στο κλείσιμο των εκκλησιώνδιαφήμισε την υποστήριξη της πολιτείας του για το «δικαίωμα μιας γυναίκας στην επιλογή». Ο Πρίτσκερ είπε ότι ήταν περήφανος για την επέκταση των αμβλώσεων στο Ιλινόις.

Τέλος, αναφέρθηκε στον Guardian ότι μερικά σημερινά και πρώην μέλη του WEF ασκούν κριτική κατά του ιδρυτή του αμφιλεγόμενου οργανισμού, του συγγραφέα "COVID-19: Great Reset", Klaus Schwab.

Θεωρούν ότι ο μακροχρόνιος ρόλος του Schwab τον καθιστά «εντελώς ανεξέλεγκτο που δεν δίνει σε κανέναν λογαριασμό ("completely unaccountable") εντός και εκτός του οργανισμού».

Παρά το γεγονός ότι δημοσιοποιούν τις ανησυχίες τους, τα μέλη του WEF προσπαθούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, λόγω ανησυχίας για πιθανή απώθηση.

Η ομάδα υποστήριξε επίσης ότι «δεν υπάρχει μεγάλο μέλλον για το WEF πέρα από τον Κλάους», εν μέρει λόγω έλλειψης «σαφούς διαδόχου» για τον ρόλο του προέδρου και εν μέρει λόγω εικαζόμενης εσωτερικής σύγκρουσης εντός της ανώτερης ηγεσίας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pritzker was born and raised in Atherton, California, a member of the Pritzker family, a Jewish family prominent in business and philanthropy during the late 20th century.[6][7] The Pritzkers have consistently been

Ανώνυμος είπε...

Ενα πραγμα θελω εγω:ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ!ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ