Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

"Θα έρθει τότε!" "Και γιατί να έρθει τότε;" "Και πότε να έρθει;;" "Να έρθει μετά!"...


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το πότε ακριβώς θα ξανά-έρθει ο Χριστός, πότε θα εμφανισθεί ο Αντίχριστος, πότε θα έρθει η συντέλεια του κόσμου κλπ

Αποκάλυψη, Νοστράδαμος, απόκρυφα βιβλία, κρυμμένοι κώδικες, χαμένα χειρόγραφα, «προφητείες» των Μάγιας, Αγιορίτες, γκουρού, εξωγήινοι και ότι άλλο βάλει ο νους σας ανακατεύονται και ό, τι βγει...

Ιδιαίτερα ο ερχομός του Χριστού για δεύτερη φορά είναι κάτι που έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε προβλέψεις και υπολογισμούς για το πότε ακριβώς θα λάβει χώρα αυτό το υπερφυσικό γεγονός.

Είτε μεμονωμένα άτομα, είτε ομάδες, αιρέσεις, σέκτες ή και ολόκληρα δόγματα, έχουν ασχοληθεί και συνεχίζουν να ασχολούνται με το θέμα αυτό, επικαλούμενοι υπολογισμούς, αριθμητικές πράξεις, «αποκαλύψεις», «θεόπνευστες ερμηνείες», «οράματα», «προφητείες» κλπ.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, υπάρχει αύξηση τέτοιων φαινομένων. Είναι δε αλήθεια ότι η πλειοψηφία όλων αυτών των προβλέψεων, έχει προέλευση τις ΗΠΑ και περισσότερο τον χώρο των Διαμαρτυρομένων.

Τελευταία όμως, εμφανίστηκαν τέτοια φαινόμενα και στον ορθόδοξο ελληνικό χώρο…

Βέβαια, το ότι ο Χριστός θα ξαναέρθει αποτελεί θεμελιώδες δόγμα της χριστιανικής πίστης. Είναι γεμάτη με τέτοιες αναφορές η Καινή Διαθήκη.

«Και ενώ αυτοί εξακολουθούσαν να ατενίζουν στον ουρανό, καθώς αυτός ανέβαινε, (ο Χριστός) ξάφνου, δύο άνδρες με λευκά ενδύματα (άγγελοι) στάθηκαν κοντά τους· οι οποίοι και είπαν: Άνδρες Γαλιλαίοι, γιατί στέκεστε κοιτάζοντας στον ουρανό; Αυτός ο Ιησούς, που αναλήφθηκε από σας στον ουρανό, θάρθει έτσι, με τον ίδιο τρόπο που τον είδατε να πορεύεται στον ουρανό». (Πράξεις 1:10,11)

«Και δέστε, έρχομαι γρήγορα· και ο μισθός μου είναι μαζί μου, για να αποδώσω σε κάθε έναν όπως θα είναι το έργο του.» (Αποκάλυψις 22:12).

Εξάλλου και το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρει, στο 7ο άρθρο του, «Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, ού της Βασιλείας ούκ έσται τέλος».

Όμως ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ το είχε ξεκαθαρίσει : «Για την ημέρα εκείνη, όμως, και την ώρα, δεν γνωρίζει κανένας, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά ο Πατέρας μου, μόνος.» (Ματθαίος 24:36)

«Και τους είπε: Δεν ανήκει σε σας να γνωρίζετε τα χρόνια ή τους καιρούς, που ο Πατέρας έβαλε στη δική του εξουσία», (Πράξεις 1:7).

Παρά όμως τους ρητούς απαγορευτικούς λόγους του Χριστού, είναι απίστευτα μακρύς ο κατάλογος όλων αυτών που είτε από ένθερμο ζήλο, είτε από πλάνη και υπερηφάνεια, είτε από κακή εκτίμηση της εποχής στην οποία ζούσαν, είτε από τον συνδυασμό όλων των παραπάνω, αγνόησαν το παραπάνω «απαγορευτικό» και προέβηκαν σε «υπολογισμούς» οι οποίοι, βέβαια, όλοι διαψεύστηκαν.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των τελευταίων ετών είναι τα παρακάτω :

Ο Αμερικανός ιεροκήρυκας Ουϊλλιαμ Μίλλερ, ιδρυτής της εκκλησίας των Αντβεντιστών, προσδιόριζε την 21η Μαρτίου 1843 ως ημέρα αφετηρίας κοσμοϊστορικών γεγονότων που θα οδηγούσαν στην Δευτέρα Παρουσία μέχρι τις 22 Μαρτίου 1844. Όταν τελικά τίποτα δεν συνέβη, ο Μίλλερ ονόμασε την τελευταία ημερομηνία (22/3/1844) "ημέρα της μεγάλης απογοήτευσης".

Ο Κάρολος Τ. Ρώσσελ, ιδρυτής της οργάνωσης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», προσδιορίζει το έτος 1873-74 ως έτος πραγματοποιήσεως της Δευτέρας Παρουσίας και της λήξεως των 6.000 ετών της δημιουργίας, καθώς και έναρξης της Χιλιετούς Βασιλείας.
Οι "Σπουδαστές των Γραφών" (πρόδρομοι των «Μαρτύρων του Ιεχωβά») διακηρύσσουν ότι το 1914 θα είναι το έτος λήξεως των "καιρών των εθνών", της ελεύσεως του Αρμαγεδδώνος και της εγκαθίδρυσης της Βασιλείας στη Γη.
Η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά από το 1969 υποστηρίζει ότι το 1975 λήγουν 6.000 χρόνια από τη δημιουργία του Αδάμ που έλαβε χώρα το 4026 π.Χ., και άρα θα αρχίσει η Χιλιετής Βασιλεία.
Το 1988, ο Edgar C. Whisenant κυκλοφορεί το βιβλίο του «88 λόγοι για τους οποίους η Αρπαγή των πιστών θα γίνει το 1998», το οποίο γίνεται best seller, στις ΗΠΑ και παρασέρνει χιλιάδες.
Ομάδα στην Αυστραλία προβλέπει την επιστροφή του Χριστού στις 31 Μαρτίου 1991 στο…λιμάνι του Σίδνευ!
Ολοσέλιδη καταχώρηση στην εφημερίδα USA Today, στις 20 Οκτωβρίου 1991, από ένα νοτιοκορεάτικο κίνημα με την ονομασία «Hyoo-go», ότι στις 28 Οκτωβρίου 1992, θα γίνει η Αρπαγή των πιστών. «50 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από σεισμό, 50 εκατομμύρια από κατάρρευση κτηρίων, 1.4 δισεκατομμύρια από τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και 1.4 δισεκατομμύρια από τον Αρμαγεδδώνα.».
Το 1995 ο Harold Camping στο βιβλίο του "Είσαι έτοιμος ;" προβλέπει, βασιζόμενος στην αριθμολογία, ότι ο Κύριος θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο του 1994.
Το 2000 ο Michael Drosnin, συγγραφές του βιβλίου "Ο Κώδικας της Βίβλου," ανακάλυψε κρυμμένο μήνυμα στην πεντάτευχο, όπου προβλέπει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο το 2000 ή ίσως το 2006. ο ίδιος αργότερα υποστήριξε ότι, με βάση κάποια αποκαλυπτική μελέτη της Πεντατεύχου, το έτος 2016 θα κτυπήσει την γη ένας κομήτης καταστρέφοντας κάθε ίχνος ζωής……
Τα συμπεράσματα:
1) Ο Χριστός θα ξαναρθεί. Και αυτό γιατί το λέει Εκείνος.
2) Κανένας δεν γνωρίζει την ημερομηνία που θα έρθει. Και αυτό γιατί το λέει Εκείνος.
3) Όταν κάποιοι προβάλλουν κάποια συγκεκριμένη ημέρα που «θα έρθει ο Χριστός» τότε εκείνη την ημέρα δεν θα γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και αυτό γιατί το λένε εκείνοι. Και όχι Εκείνος.
4) Πρέπει οι χριστιανοί ΠΑΝΤΟΤΕ να περιμένουν το Χριστό. Και αυτό γιατί το λέει Εκείνος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Μήπως πρέπει να συμπληρώσεις το ποστ με το τι έλεγαν οι Πεντηκοστιανοί το 1991;.

"Προφητείες" για τρομακτικά γεγονότα:
"Πρώτον" η "αρπαγή", δηλαδή ότι θα έλθει ο Χριστός πριν από τον Αντίχριστο (και όχι μετά όπως μας προφητεύει η Αποκάλυψη του Ιωάννου) για ν΄ αρπάξει τους δικούς Του, ώστε να μην υποφέρουν στην εποχή του Αντιχρίστου.
"Δεύτερον": θα έλθει μετά ο Αντίχριστος για μια "επταετία φοβερή".
"Τρίτον": θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.
"Τέταρτον": γι΄ αυτό "πρέπει να ετοιμαστούμε να λάβουμε μέρος εις την αρπαγή της Εκκλησίας".

Γαούτση Μαριάννα είπε...

Οι Πεντηκοστιανοί φίλε μου κυρήττουν εδώ και χρόνια ό,τι κήρυτταν οι Απόστολοι από την εποχή τους.

"παντων δε το τελος ηγγικεν" Πέτρου Α' 4:7

"και τουτο ειδοτες τον καιρον οτι ωρα ημας ηδη υμας εξ υπνου γερθηναι νυν γαρ εγγυτερον ημων η σωτηρια η οτε επιστευσαμεν" Ρωμαίους 13:11

"ετι γαρ μικρον οσον ο ερχομενος ηξει και ου χρονισει" Εβραίους 1:37

"παιδια εσχατη ωρα εστιν και καθως ηκουσατε οτι οτι ο αντιχριστος ερχεται και νυν αντιχριστοι πολλοι γεγονασιν οθεν γινωσκομεν οτι εσχατη ωρα εστιν" Ιωάννου Α' 2:18

"τουτο δε φημι αδελφοι οτι ο καιρος συνεσταλμενος εστιν" Κορινθίους Α' 7:29

Από τότε ακόμα ο απ.Παύλος και ο απ.Πέτρος και ο απ.Ιωάννης κήρυτταν ετοιμότητα για την έλευση του Χριστού.
Γιατί; Ένιωθαν ότι είναι κοντά το τέλος; ΄Η μήπως είδαν στην εποχή τους να εκπληρώνονται τα σημεία των καιρών που περιέγραψε ο Κύριος πχ. στον Λουκαν κα' ή στο Ματθαίον κδ'; Ή είχαν άγνοια των λόγων του Ιησού και δεν ήξεραν καν τα σημεία; Όχι βέβαια, αλλά κύρητταν ετοιμότητα!
Γιατί όταν ο χριστιανός ξέρει ότι πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, δεν επαναπαύεται.

Τώρα όσον αφορά την αρπαγή της εκκλησίας που θα εκφύγει της δοκιμασίας της επταετίας του Αντιχρίστου, μάλλον μπερδεύεις τα γεγονότα. Ο Χριστός θα έλθει πριν τον Αντίχριστο, για να παραλάβει τους πιστούς Του, νεκρούς και ζώντας, αλλά στον αέρα και όχι
επάνω στην γη, όπως θα γίνει στην 2α Παρουσία του Ιησού ως Βασιλιά για 1000 έτη.

Δύο διαφορετικά γεγονότα. Ψάξε λίγο καλύτερα κι αν δυσκολεύεσαι στείλε μου mail στο jonous@hotmail.com.

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις να μου πεις πως οι Απόστολοι μίλαγαν για αρπαγη μεσα στην τρέχουσα για αυτους δεκαετία; Δεν είχαν Κονδύλη οι Απόστολη βρε αδλφέ. Ούτε "Χριστιανισμό" με άμεσο εσχατολογικό ρεπορτάζ. Σέβομαι τη φιλοξενία του αγαπητού μου Κόκκινου Ουρανού και δεν συνεχίζω με άσχετα προς τη σελίδα θεματα. Αν θες διάλογο έλα από το εγκόλπιο.

Να είσα πάντα καλά! Ο Χριστός βοηθός.