Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Θα κάτσεις να σε "τσιπάρουν";;;

Στο γνωστό Baja Beach Club, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, ο κάθε VIP πελάτης, προκειμένου να αναγνωρίζεται εύκολα, αλλά και για να κινείται ελεύθερα χωρίς, τσάντες, λεφτά κλπ, έχει εμφυτευμένο μικροτσίπ στο μπράτσο του και αφού πρώτα «σκαναριστεί» μπορεί να εισέλθει στο Club…


Νομίζω ότι η «μόδα» του μικροτσίπ δεν θα αργήσει να έρθει και εδώ…


Το μικροτσίπ έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας.




Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει για μικροτσίπ στα εισιτήρια, μικροτσίπ στα διαβατήρια, μικροτσίπ στα (νέα) διπλώματα οδήγησης, (σε λίγο) μικροτσίπ στις (νέες) ταυτότητες, μικροτσίπ στα ρούχα, μικροτσίπ στους κάδους σκουπιδιών, μικροτσίπ σε «έξυπνα σπίτια», μικροτσίπ σε «έξυπνα μπαράκια»(!), μικροτσίπ στα ΤΑΞΙ, μικροτσίπ στα ζώα, και τι απέμεινε;;;; Ο άνθρωπος!


Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ του ανθρωπίνου γένους θα επιτευχθεί όταν στον ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ θα έχει εμφυτευθεί το μικροτσίπ.

Τα πορτοφόλια, οι ταυτότητες, οι πιστωτικές και κάθε είδους κάρτες, θα είναι πλέον όλα περιττά. Το μικροσκοπικό μικροτσίπ θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε αντικείμενο…ε, με συγχωρείτε άνθρωπο.

Έγραφε «προφητικά» η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" πέρσι, τέτοιο καιρό, «θα έρθει ο καιρός που θα υποχρεωθούν να φορούν μικροτσίπ σαν κι αυτά που σήμερα φορούν στα κατοικίδια τους. Αυτά τα μικροτσίπ, που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα, έχουν αποθηκευμένες προσωπικές πληροφορίες και δίνουν τη δυνατότητα στις αρχές να παρακολουθούν τις κινήσεις των ατόμων που τα φορούν. Ο «πολίτης του μικροτσίπ» αναδύεται μέσα από επίσημη έκθεση που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Βρετανού επιθεωρητή πληροφοριών Ρίτσαρντ Τόμας για την εξάπλωση της τεχνολογίας της επιτήρησης. Μέχρι το 2016, σχεδόν κάθε μετακίνηση, αγορά και επικοινωνία των πολιτών θα μπορεί να παρακολουθείται από ένα περίπλοκο δίκτυο τεχνολογιών επιτήρησης, λένε οι δόκτορες Ντέιβιντ Γουντ και Κίρστι Μπολ, από τους συντάκτες της έκθεσης. ...


Μικροτσίπ σε ανθρώπους έχει ήδη δοκιμαστεί στις ΗΠΑ, γράφει η «Ντέιλι Μέιλ», όπου εμφυτεύθηκαν σε 70 ψυχικά ασθενείς ηλικιωμένους ανθρώπους για να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους.


Επίσης, στις αρχές του έτους, εταιρεία του Οχάιο εμφύτευσε μικροτσίπ σε δύο υπαλλήλους της για να μπορούν να εισέρχονται σε χώρους ασφαλείας. Τα μικροτσίπ, που είχαν υαλώδες περίβλημα, εμφυτεύθηκαν στο αριστερό μπράτσο των δύο ατόμων και «διαβάζονταν» από μια συσκευή παρόμοια με εκείνη που διαβάζει τις πιστωτικές κάρτες. Στην έκθεσή τους για την Κοινωνία της Επιτήρησης, οι δύο συντάκτες της προειδοποιούν: «Σήμερα συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο να εμφυτεύονται μικροτσίπ σε όλους»...



Ήδη εδώ και πέντε χρόνια Αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει στις αγορές της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης έναν εμφυτεύσιμο μικροεπεξεργαστή (μικροτσίπ) , κάτω από το δέρμα.


"Θα γίνει μόδα" υποστηρίζει ο Πολ Σάφο, ο οποίος ασχολείται με τις τεχνολογικές εξελίξεις του μέλλοντος στο Institute of Future με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ. «Βλέπουμε τη νέα γενιά να φορά ήδη κοσμήματα σε διάφορα σημεία του σώματος, δεν νομίζω πως θα αρνηθεί να το κάνει και με κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές» συνεχίζει ο Σάφο.

Από την άλλη πλευρά επικρατεί σκεπτικισμός σχετικά με το ποιες πληροφορίες θα καταγράφονται στη συσκευή και ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτές. Πολλοί βλέπουν αυτή την τεχνολογική εξέλιξη ως ένα ακόμα βήμα προς τον περιορισμό των ελευθεριών του ατόμου.



«'Όλα εξαρτώνται από το πώς θα χρησιμοποιηθεί» υποστηρίζει ο Έρβιν Τσιμερίνσκι, ειδικός στα θέματα δικαιωμάτων του πολίτη και καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια. «'Όταν η κυβέρνηση εισβάλλει μέσα στο σώμα μας, τίθενται θέματα που έχουν να κάνουν με τις προσωπικές μας ελευθερίες» επισημαίνει ο Αμερικανός καθηγητής…..


Ήδη βέβαια, μικροτσίπ έχουν εμφυτευθεί σε φυλακισμένους και στρατιώτες, σε υπαλλήλους υπηρεσιών ασφαλείας, (και όχι μόνο), σε ασθενείς και σε παιδιά (για τον κίνδυνο της απαγωγής).

Όλες αυτές οι περιπτώσεις, εκτός του ότι δεν αγγίζουν το σύνολο των πολιτών, έχουν και το στοιχείο της ακούσιας επιβολής.

Όμως το σύστημα ονειρεύεται την ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ αποδοχή της εμφύτευσης του μικροτσίπ. Η νεολαία ίσως αποδειχθεί, έντεχνα, ο προπομπός της μακριάς πομπής των "τσιπαρισμών"...


Ήδη σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου IGD, ένας στους δέκα έφηβους είναι πρόθυμος να δεχθεί στο σώμα του κάποιου είδους εμφυτευμένο μικροτσίπ με το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιεί τις αγορές του!


Ήδη πολλά νέα άτομα όπως ο Amal Graafstra (φωτο) ο οποίος αποφάσισε να βάλει τσιπ γιατί ήθελε την ευκολία και ήθελε να δίνει διαταγές στον υπολογιστή του, με μία του κίνηση. Επίσης για να είναι ήσυχος, αν έχει ξεχάσει τα κλειδιά του σπιτιού του…(εννοείται ότι η πόρτα έχει σαρωτή).

Ο δρόμος, από ότι φαίνεται, είναι καλά στρωμένος.

Και όπου να ναι θα γίνει λεωφόρος.


Μόνο που θα καταλήγει στον ΟΛΕΘΡΟ.


Αλλά αυτό, ίσως, είναι μία μικρή λεπτομέρεια που δεν μας είπαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: