Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Άκου τι μας λέει ο άπιστος "πιστός"...

Ο πρώην Επίσκοπος της Επισκοπικής Εκκλησίας του Newark, Νιου Τζέρσευ, (ΗΠΑ), John Shelby Spong, δήλωσε :«Δεν ορίζω τον Θεό ως μία υπερφυσική ύπαρξη… Δεν πιστεύω σε μια θεότητα... που επεμβαίνει για να θεραπεύσει την ασθένεια κάποιου που αγαπάει…
Δεν πιστεύω ότι ο Ιησούς εισήλθε σε αυτόν τον κόσμο από παρθενογένεση ή έκανε με οποιονδήποτε τρόπο αναστάσεις νεκρών, υπερνίκησε μια ιατρικά διαγνωσθείσα παράλυση, αποκατέστησε την όραση σε ένα τυφλό άτομο…
Δεν πιστεύω ότι ένα αστέρι καθοδήγησε σοφούς ανθρώπους για να φέρουν τα δώρα του Ιησού ή το ότι άγγελοι τραγούδησαν στους ποιμένες για να αναγγείλουν τη γέννησή του…
Δεν πιστεύω ότι η εμπειρία που γιόρταζαν οι χριστιανοί το Πάσχα ήταν η φυσική νεκρανάσταση του - για 3 ημέρες- νεκρού σώματος του Ιησού…» (!!!)

Ένας άλλος αιδεσιμότατος, ο αιδ. Andrew Furlong, κληρικός της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας, αρνήθηκε ότι ο Ιησούς ήταν ο Υιος του Θεού.
Για τον αιδεσιμότατο ο Ιησούς δεν ήταν «ούτε Μεσίτης, ούτε Σωτήρας, ούτε υπεράνθρωπος ούτε θείος. Πρέπει να τον αφήσουμε στη θέση του στην ιστορία και να προχωρήσουμε μπροστά".

Ο Δανός πάστορας Thorkild Grosboll, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Επίσκοπο γιατί δεν πίστευε ότι ο Θεός είναι ο Δημιουργός, αποκαταστάθηκε πάλι (...) και την Κυριακή άρχισε να κηρύττει (;) ξανά στην εκκλησία του. Ο πάστορας έχει παραδεχτεί ότι δεν πιστεύει στην Ανάσταση ή την Αιώνια Ζωή, και θεωρεί ότι ο Θεός "δεν είναι περισσότερο αληθινός από το Ρομπέν των Δασών"!

Ο αιδεσιμότατος Antti Kylliainen, Φιλανδός ιερέας της Λουθηρανικής Εκκλησίας, έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει η κόλαση και ότι όλοι θα πάνε στον παράδεισο οπωσδήποτε. «Είναι ένα εξ ολοκλήρου ψεύτικο κατασκεύασμα,» είπε. «Πυρ, θείο και αιώνια βασανιστήρια - είναι όλα μέρος του ίδιου θλιμμένου μύθου.»
Τέλος, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ George
Carey, ηγέτης 70 εκατομμυρίων αγγλικανικών πιστών στον κόσμο, στο μήνυμά του για την χιλιετία, είχε πει στα εκατομμύρια των αγγλικανών ότι «δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο Ιησούς αναστήθηκε από το τους νεκρούς»! «Μπορώ να σας πω ειλικρινά ότι ενώ μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο Ιησούς έζησε και ότι ήταν βεβαίως στο σταυρό, δεν μπορούμε με την ίδια βεβαιότητα να πούμε ότι ξέρουμε ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς από το Θεό. ''


Μάλιστα.
Έτσι απλά και κοφτά, αυτοί οι καλοί άνθρωποι που, υποτίθεται ότι είναι "πιστοί", αποδεικνύονται πιο άπιστοι και από τους άπιστους!
Θα μου πεις δικαίωμά τους!
Ναι, αλλά για σκεφτείτε:
Να έχεις κάποιο πρόβλημα, να πηγαίνεις π.χ. στον άνθρωπο που έχει σπουδάσει Ιατρική και να σου λέει : "Α, ξέρεις, βασικά, δεν πιστεύω στην Ιατρική! Θα σου δώσω δυο τρία μαντζούνια να κάνεις γαργάρες και αν γίνεις καλά έγινες"!
Να πηγαίνεις στο πρόβλημά σου στον άνθρωπο που έχει σπουδάσει Νομική, (Δικαστή ή δικηγόρο) και να σου λέει: "Α, ξέρεις, βασικά, δεν πιστεύω σε καμία Νομοθεσία, δίκαια, ούτε και σε απονομή δικαιοσύνης. Θα σου απαγγείλω κανά ποίημα (αντί για ποιο άρθρο και ποιος Νόμος θα εφαρμοσθεί) και θα λύσω κανά σταυρόλεξο! (αντί για δικαστική απόφαση)...

Να ρωτάς, στην αγωνία σου, τον άνθρωπο που έχει σπουδάσει Σεισμολόγος και να σου λέει : "Α, βασικά, δεν πιστεύω στην επιστήμη της Σεισμολογίας! Για μένα δεν υπάρχουν σεισμοί! Απλά, τυχαίνει καμιά φορά και πιάνει λόξιγκας πολλούς ανθρώπους μαζί ταυτόγχρονα και για αυτό κουνιέται η Γη'!

Στα παραπάνω ακραία κωμικοτραγικά παραδείγματα, υπάρχει όμως, μία ΟΥΣΙΩΔΗΣ διαφορά.

Όλοι οι παραπάνω σπουδάσανε και πρέπει να εξασκούν το επάγγελμά τους με ευσυνειδησία.
Οι άνθρωποι όμως που θέλουν να λέγονται άνθρωποι του ΘΕΟΥ ή λειτουργοί του Κυρίου, ΔΕΝ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και δεν προαπαιτείται κάποια φοίτηση σε κάποιο Πανεπιστήμιο, Κολέγιο ή Σχολή.

Η σχέση με τον Αόρατο Θεό και η Πίστη στον Ανεστημένο Ιησού Χριστό δεν στηρίζεται σε πτυχία, γνώσεις ή τίτλους.

Και δεν προσφέρεται για επάγγελμα, λεφτά ή καριέρα.

Υπάρχει μία μεγάλη αλήθεια:
Ο Θεός δεν ανακαλύπτεται. Ο Θεός αποκαλύπτεται!

"Κατά τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε: Σε δοξάζω, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, ότι αυτά τα απέκρυψες από σοφούς και συνετούς, τα αποκάλυψες όμως σε νήπια". (Ματθαίος 11:25).

Οι ζηλευτές καριέρες, οι παχυλοί μισθοί, οι εντυπωσιακές ενδυμασίες και οι πομπώδεις τίτλοι ήταν στοιχεία παντελώς άγνωστα και ξένα στην Αρχαία Εκκλησία.

"Και βλέποντας την παρρησία τού Πέτρου και του Ιωάννη, και καθώς πληροφορήθηκαν ότι είναι άνθρωποι αγράμματοι και ιδιώτες, θαύμαζαν, και τους αναγνώριζαν ότι ήσαν μαζί με τον Ιησού".(Πράξεις 4:13).
Ύστερα όμως ήρθε η προφητευμένη, από τον απ. Παύλο, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ μέσα στον Χριστιανικό κόσμο (Β΄Θεσσαλονικείς 2:3).
Έφυγε η απλότητα, έφυγε η αγνή πίστη, έφυγε η ταπείνωση, έφυγε η θυσία, έφυγε η ζωντανή σχέση με τον αγαπημένο Κύριο, έφυγε η τήρηση του Λόγου του Θεού....
Και ήρθε η έπαρση, ήρθε ο τυπικισμός, ήρθαν τα ανθρώπινα εντάλματα και οι ανθρώπινες παραδόσεις, ήρθε η σύζευξη με την κρατική εξουσία, ήρθαν τα αμύθητα πλούτη, ήρθαν οι τίτλοι, ήρθαν τα "πρωτεία", ήρθαν τα "αλάθητα", ήρθαν οι διωγμοί των αλλόθρησκων και των "αιρετικών", ήρθαν οι "Ιερές Εξετάσεις", ήρθαν, ήρθαν, ήρθαν...

Και να, τώρα τα αυριανά "πρωτοκλασάτα" στελέχη της ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ.
Οι αιδεσιμότατοι και άλλοι -ότατοι που αρνούνται, κομπάζοντας, την πίστη (αν ποτέ την είχαν, άλλο θέμα).
Και νομίζουν ότι έγιναν και "ήρωες"..
Και γιατί αλήθεια, όλα αυτά τα καλά και "θαρραλέα" παιδιά δεν σηκώνονται να φύγουν;

Να κάνουν κανέναν άλλο επάγγελμα.
Κάποιο επάγγελμα, τέλος πάντων, που να τους ταιριάζει;;; Που να το πιστεύουν.
Κομμωτές, πλασιέ, κηπουροί, δάσκαλοι του σκι...
Να πουλάνε λεμόνια στην Λαϊκή..

Οτιδήποτε.

Αλλά, όπως έμεινε γνωστό το σλόγκαν από μία ελληνική ταινία: "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη".....

"Επειδή, μερικοί άνθρωποι εισχώρησαν λαθραία, οι οποίοι είχαν από τον παλιό καιρό προαναγγελθεί σ' αυτή την καταδίκη, ασεβείς, που μεταστρέφουν τη χάρη τού Θεού μας σε ασέλγεια, και αρνούνται τον μόνο δεσπότη Θεό και Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό". (Επιστολή Ιούδα 1:4)

Δεν υπάρχουν σχόλια: