Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Η φράση "Ο Θεός σε αγαπάει" φοβίζει τα παιδιά!!!

Η δημοφιλής αμερικάνικη παιδική σειρά, κινουμένων σχεδίων,
«VeggieTales»,
που στην Ελλάδα παρουσιάζετα σε DVD ως "Κηποφατσούλες",
(στις ΗΠΑ, έχει πουλήσει 52 εκατομμύρια αντίγραφα από το 1993), στην οποία παρουσιάζονται λαχανικά που μιλούν και τραγουδούν και παίζουν ιστορίες της Αγίας Γραφής, θα κοπούν από το κυριακάτικο πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καναλιού NBC επειδή η σειρά υπερβαίνει τα χρονικά όρια που υπάρχουν, όπως λέει το κανάλι.

Όμως ο δημιουργός της σειράς λέει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και θα πρέπει οι ίδιοι οι τηλεθεατές να αποφασίσουν αν το αποτέλεσμα είναι καλό ή όχι…

Από ότι φαίνεται, μάλλον η φράση ο "Θεός σ’ αγαπάει" φοβίζει τα παιδιά!!..


Ο δημιουργός της σειράς, Phil Vischer, δήλωσε: "Επειδή είμαι ο άνθρωπος που έχω ασχοληθεί πολύ με την συγκεκριμένη παραγωγή, γνωρίζω ότι η δικαιολογία δεν ευσταθεί…

Και αυτό για τον εξής λόγο:

Τους στείλαμε το πρώτο μας επεισόδιο για την τηλεόραση, το οποίο είχε δημιουργηθεί ΑΚΡΙΒΩΣ με το σωστό (χρονικό) μήκος και παρόλα αυτά το απορρίψανε επειδή στο τέλος, ο ήρωας της σειράς, ο Bob η Ντομάτα, λέει : «Να θυμάστε πάντα παιδιά, ο Θεός σας έχει κάνει ξεχωριστούς και σας αγαπάει πάρα πολύ».

Απαίτησαν να αποσύρουμε αυτήν τη φράση…

Και λέει χαρακτηριστικά ο Vischer: "Η σειρά, φαίνεται, δεν ήταν πολύ μεγάλη. Ήταν πολύ θρησκευτική.."

«Το δεύτερο βίντεο που τους στείλαμε», συνεχίζει ο Vischer, «ενώ και αυτό ήταν φτιαγμένο τέλεια για τον χρόνο, λάβαμε ως απάντηση από το NBC, ένα e-mail τους, που περιείχε με λίστα με σειρές από τους διαλόγους, που θα έπρεπε να κόψουμε. Κάθε μία σειρά περιείχε την λέξη «Θεός» ή «Βίβλος».

Οι δημιουργοί της σειράς φυσικά δεν δέχτηκαν…

Ο Vischer έγραψε στο Weblog του: «Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι το NBC θα παρουσίαζε ζωντανά το πρόγραμμα της Madonna από την πρόσφατη περιοδεία της όπου κάποια στιγμή εμφανίζεται να τραγουδάει ενώ κρέμεται από έναν σταυρό φτιαγμένο από καθρέπτες.
Είναι αρκετά ειρωνικό να λες στα παιδιά ότι το ότι ο Θεός τα αγαπάει δεν είναι Ο.Κ. αλλά το να τραγουδάς ενώ γελοιοποιείς τον σταυρό είναι ωραίο και Ο.Κ.. Ας μην το ξεχνάμε όμως, ότι εμείς οι χριστιανοί, είμαστε ξένοι εδώ. Και αυτό είναι Ο.Κ. "

Σκέψεις:

Η απέχθεια και η αποστροφή προς κάθε τι χριστιανικό που έχει γίνει έμμονη ιδέα σε κάποια δήθεν υπερ- ευαίσθητα "προοδευτικά" δυτικά μυαλά στην "χριστιανική" Αμερική και στην "χριστιανική" Ευρώπη είναι φανερή, προκλητική και αυξάνεται συνεχώς χρόνο με το χρόνο.

Θα πουμε αρκετά, εν καιρώ, για αυτό το θέμα...

Αυτό όμως που δεν μπορεί επίσης να κρυφθεί, είναι η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όλων αυτών των "υπεύθυνων" που δήθεν "κόπτονται" για τα παιδιά και τη νεολαία.

Που κυριολεκτικά κόβουν και ράβουν όπως τους αρέσει.


Και αυτό γιατί όταν ΟΛΑ τα τηλεοπτικά προγράμματα στις λεγόμενες "παιδικές ζώνες" (σιγά τώρα..) είναι γεμάτα από χίλιες δύο αποκρουστικές, τερατόμορφες, δαιμονικές, αιμοδιψείς φάτσες με ανεξέλεγκτη ωμή ΒΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ( για τις "τρυφερές ηλικίες"..), τους ενοχλεί η φράση "Ο Θεός σε αγαπάει"!!!!

(στις φωτογραφίες σκηνές από την "παιδική" σειρά "Teen Titans" που προβάλει το κανάλι "STAR" . Στην πάνω φωτογραφία ο ηρωίδα Raven κάνει διαλογισμό...)

Εντάξει το καταλάβαμε.


Ο Χριστός είχε πει στους δικούς του : "και θα είστε μισούμενοι από όλους εξαιτίας του ονόματός μου"· (Λουκάς 21:17)

Δεν υπάρχουν σχόλια: