Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ισραήλ και προφητείες


Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ (Angela Merkel), έφτασε την Κυριακή στο Ισραήλ όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη με αφορμή την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Η Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες (ShimonPeres), μετέβησαν στο κιμπούτς του Σντε Μπόκερ, στην έρημο Νεγκέβ, όπου έχει ταφεί ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ Δαβίδ Μπεν-Γκουριόν (David Ben Gurion) που εργάστηκε για την αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ και Γερμανίας.

Η Γερμανία, είπε η Μέρκελ, έχει συνείδηση των απειλών που αντιμετώπισε το Ισραήλ στα 60 χρόνια της ύπαρξής του, έχει «παντοτινή ευθύνη» ως προς το εβραϊκό κράτος και θα ήταν πρόθυμη να συμβάλει στον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και σε μια λύση δύο κρατών που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο.

Οι δύο χώρες εγκαινίασαν τις μεταξύ τους διπλωματικές σχέσεις μόλις το 1965 μετά από έντονη διαμάχη.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Πριν από 60 περίπου, χρόνια, στις 14 Μαΐου 1948, στο Δημοτικό Μουσείο του Τελ Αβίβ, το ανώτατο εβραϊκό συμβούλιο ανακήρυξε την δημιουργία του Ισραήλ, και όρκισε πρόεδρο τον Χάιμ Βάιζμαν και πρωθυπουργό τον σιωνιστή ηγέτη, Δαβίδ Μπεν-Γκουριόν.

Στις 16:00 η ώρα ο David Ben Gurion, εκφώνησε την διακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Μετά όλοι έψαλλαν συγκινημένοι τον εθνικό Ύμνο του Ισραήλ το γνωστό Hatikva...

Τον καιρό εκείνο 600.000 Ιουδαίοι ζούσαν πάλι στους Άγιους Τόπους, ενώ οι Άραβες αριθμούσαν 1.320.000.

Απερίγραπτη χαρά διακατείχε τον λαό, καθώς ύστερα από 2.000 χρόνια υπήρχε πάλι για τους Εβραίους δικό τους ξεχωριστό κράτος.

Παράλληλα, ένας μυστικός Ισραηλινός στρατός, ο Χάγκαναχ, που σχηματίστηκε στα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα παρουσιάζεται πλέον ως ο τακτικός στρατός του κράτους του Ισραήλ.

Ο Χάγκαναχ ήταν εξοπλισμένος με όπλα τελευταίας τεχνολογίας προερχόμενα από Αγγλία και Αμερική.

Παράλληλη δράση είχε και η εξτερμιστική, σιωνιστική παραστρατιωτική οργάνωση Ιργκούν (Irgun).

Ήδη μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το σιωνιστικό κίνημα (που είχε ιδρυθεί το 1897 στην ελβετική πόλη Βασιλεία, από τον Theodor Herzl, με σκοπό την ίδρυση του Ισραήλ), απαίτησε την δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου εβραϊκού κράτους, ενώ ανέλαβε την παράνομη μετανάστευση των Εβραίων στην Παλαιστίνη, την οποία προσπαθούσαν να σταματήσουν οι Βρετανοί.

Αμέσως μετά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στους Άραβες, που απέρριψαν το σχέδιο, και τους Ισραηλινούς.

Στις 15 Μαΐου, μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση της ανεξαρτησίας, άρχισε ο Αραβοϊσραηλινός πόλεμος , όταν πέντε αραβικά έθνη (Ιορδανία, Αίγυπτος, Ιράκ, Συρία και Λίβανος) επιτέθηκαν στο Ισραήλ.

10 μήνες μετά το Ισραήλ είχε νικήσει.

Δείτε το βίντεο για την γέννηση του κράτους Ισραήλ

Μέτα τον πόλεμο, το Ισραήλ είχε κατακτήσει αρκετή γη, αλλά η παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ βρισκόταν στην κατοχή των Ιορδανών.

Ακολούθησε η κρίση του Σουέζ το 1956.

11 χρόνια, το 1967, αργότερα ήρθε ο Πόλεμος των Έξι Ημερών.

Ονομάστηκε έτσι γιατί ακριβώς διήρκεσε 6 μόλις ημέρες, από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου του 1967.

Στις 7 Ιουνίου, ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές και στρατεύματα τεθωρακισμένων ανακατέλαβαν την παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη. Ιδιαίτερα όταν φτάνουν στα τείχη της αρχαίας πόλης.

(Στην φώτο οι Ισραηλινοί στρατιώτες στα τείχη το 1967 και οι ίδιοι σήμερα..)

Ο ανώτατος στρατιωτικός ραββίνος Schlomo Goren, αναφωνεί: «Μπήκαμε στη μεσσιανική εποχή!»

Οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις βέβαια, δεν έχουν τελειωμό. Το 1973 είναι ο πόλεμος του Γιόμ Κιπούρ.

Στις 26 Μαρτίου 1979 υπογράφεται στο Camp David, συμφωνία που όριζε πως το Ισραήλ δεχόταν να αποσυρθεί από το Σινά και ύστερα από την Λωρίδα της Γάζας και την δυτική όχθη. Το δεύτερο μέρος δεν εφαρμόστηκε ποτέ από το Ισραήλ.

Εν συνεχεία ακολούθησαν ο πόλεμος του Λιβάνου το 1982, καθώς και η Ιντιφάντα, συνεχιζόμενη ένοπλη εξέγερση των Παλαιστινίων του Ισραήλ που ξεκίνησε το 1987.

Στις 11 Απριλίου του 1996, πραγματοποιείται η Σφαγή της Κανά που έμεινε γνωστή ως Qana massacre. Ο Ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε προσφυγικό καταυλισμό στην Κανά του Λιβάνου, όπου υποτίθεται πως υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι.
Η αποτυχία ήταν παταγώδης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 100 παιδιά.

Στο θέαμα οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός κατέρρεαν μπροστά στις κάμερες, ενώ ο ΟΗΕ δεν τιμώρησε ποτέ το Ισραήλ για αυτή την πράξη. (Στην φωτο μία μικρή που διασώθηκε από την σφαγή - άλλες φωτογραφίες δεν έχω την δύναμη να βάλω...)

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Για πολλούς μελετητές της Αγίας Γραφής, η επιστροφή των Ισραηλιτών συνδέεται με αρκετές προφητείες της Βίβλου.

Μάλιστα, ορισμένοι, κυρίως προτεστάντες συγγραφείς και θεολόγοι, αποκαλούν το Ισραήλ "τον δείκτη στο κοσμικό ρολόι του Θεού"...

Ανάλογα με το τι συμβαίνει στο Ισραήλ και πως εξελίσσονται τα πράγματα, ερμηνεύουν το πόσο κοντά ή μακριά είναι η ώρα της Δεύτερης Έλευσης του Χριστού και της συντέλειας των πάντων.

Ήταν προφητευμένο σε πολλά σημεία του Λόγου του Θεού:

«Ακούστε, έθνη, τον λόγο τού Κυρίου...και πείτε: Αυτός που διασκόρπισε τον Ισραήλ, θα τον συγκεντρώσει, και θα τον φυλάξει, όπως ο ποιμένας το ποίμνιό του». (Ιερεμίας 31:10)

και «Και πες τους: Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός. Δέστε, εγώ θα πάρω τούς γιους Ισραήλ από το μέσον των εθνών όπου πήγαν, και θα τους συγκεντρώσω από παντού, και θα τους φέρω στη γη τους. Και θα τους κάνω έθνος μέσα στη γη, επάνω στα βουνά τού Ισραήλ» (Ιεζεκιήλ 37:21)

Η επιστροφή του λαού Ισραήλ, μετά από μία περίοδο 2000, περίπου, ετών και η κατάληψη της Ιερουσαλήμ αναθέρμαναν την αρχαία επιθυμία για το χτίσιμο του τρίτου Ναού.

Ο τρίτος Ναός συνδέεται με την εμφάνιση του «Μεσσία»...

Ο 3ος ΝΑΟΣ των ΙΟΥΔΑΙΩΝ...

Το καύχημα των Ιουδαίων ήταν ο ένδοξος Ναός στην Ιερουσαλήμ.

Όμως ο Ιησούς είχε πει προφητικά : «.ΚΑΙ όταν ο Ιησούς βγήκε έξω, αναχωρούσε από το ιερό· και ήρθαν κοντά του οι μαθητές του για να του επιδείξουν τις οικοδομές τού ιερού. 2 Και ο Ιησούς είπε σ' αυτούς: Δεν βλέπετε όλα αυτά; Σας διαβεβαιώνω, δεν θα αφεθεί εδώ πέτρα επάνω σε πέτρα, που δεν θα καταγκρεμιστεί». (Ματθαίος 24;1,2)

Για την
Ιερουσαλήμ, ο Ιησούς Χριστός είχε πει: «…Και θα πέσουν με στόμα μάχαιρας, και θα φερθούν αιχμάλωτοι, σε όλα τα έθνη· και η Ιερουσαλήμ θα είναι πατούμενη από τα έθνη, μέχρις ότου εκπληρωθούν οι καιροί των εθνών» (Λουκάς 21:24).

Οι Ιουδαίοι είχανε εκλέξει… «..Οι συμπολίτες του, όμως, τον μισούσαν, και έστειλαν πίσω απ' αυτόν πρέσβεις, λέγοντας: Δεν θέλουμε να βασιλεύσει αυτός επάνω σε μας.».(Λουκάς 19:14) και «..Και απαντώντας ολόκληρος ο λαός, είπε: Το αίμα του ας είναι επάνω μας, και επάνω στα παιδιά μας.». (Ματθαίος 27:25).

Το 66 μ.Χ. οι Ιουδαίοι επαναστάτησαν κατά των Ρωμαίων. Στις 10 Αυγούστου του 70 μ.Χ. ο στρατηγός Τίτος, γιος του αυτοκράτορα Βεσπασιανού κατέλαβε την πόλη και έκαυσε το Ναό, φόνευσε 600.000 Ιουδαίους και απήγαγε τα σκεύη του Ναού.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 132 μ.Χ. οι Ιουδαίοι ξανά επαναστάτησαν υπό την ηγεσία του Μπάρ- Κοχεμπά (σημαίνει : γιός αστέρι), ο οποίος που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας.

Ο αυτοκράτορας Ανδριανός έστειλε τον Σεβήρο, ο οποίος με μεγάλη αγριότητα κατέπνιξε την επανάσταση, αροτρίασε, κυριολεκτικά, την Ιερουσαλήμ, της άλλαξε το όνομά της και την μετονόμασε Aelia Capitolina, την μετέβαλε σε ελληνορωμαική πόλη, απαγόρευσε την διδασκαλία του Μωσαικού Νόμου, έκτισε Ναό του Δία στο όρος Σιών και έδιωξε όλους τους Ιουδαίους.

Για τον λαό Ισραήλ ξεκινούσε η μακρά πορεία της διασποράς και των διωγμών...

Μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ, το 1967, ο πόθος όλων πλέον είναι ένας:

«Να ξαναχτιστεί ο Ναός!»

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ορθόδοξοι Ιουδαίοι προσεύχονται τρεις φορές την ημέρα ως εξής : «Είθε με το θέλημά Σου, χτιστεί γρήγορα ο Ναός στις ημέρες μας».

Σ’ ένα γκάλοπ σχετικά με το κτίσιμο του Ναού ένα ποσοστό 58% των Εβραίων ήταν θετικό στην ιδέα αυτή, την ώρα που το 1983 το ποσοστό αυτό ήταν 18%...


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

Παράλληλα, ζωηρό ενδιαφέρον για το κτίσιμο του 3ου Ναού δείχνουν οι λεγόμενοι "Χριστιανοί Σιωνιστές"...

Οι Χριστιανοί Σιωνιστές που ανήκουν σε Ευαγγελικές & Πεντηκοστιανές Εκκλησίες, (κυρίως σε ΗΠΑ και Καναδά), και κατά τον αιδ. Τζέρι Φάλουελ (Jerry Falwel 1933-2007 - φώτο) αριθμούν 70 εκατομμύρια (!!!) εκφράζουν την άνευ όρων υποστήριξή τους (με τρόπο απόλυτο και φανατικό) στο σύγχρονο κράτος του Ισραήλ.

Ο βασικός κορμός του Χριστιανικού σιωνισμού(Christian Zionism), - που γεννήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία τον 19ο αιώνα, μεταξύ των "Πουριτανών", μετατοπίσθηκε στις ΗΠΑ και αύξησε την επιρροή του μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ -, είναι η πίστη ότι ο λαός Ισραήλ παραμένει ο «περιούσιος» λαός του Θεού, ενώ η Χριστιανική Εκκλησία είναι απλώς μία «παρένθεση» στο σχέδιο του Θεού.

Χρησιμοποιούν κατά κόρον το χωρίο από το βιβλίο της Γένεσης 12:3 που αναφέρεται στον Αβραάμ «και θα ευλογήσω εκείνους που σε ευλογούν, και θα καταραστώ εκείνους που σε καταριούνται· και μέσα από σένα θα ευλογηθούν όλες οι φυλές τής γης.", το οποίο κατ’ αυτούς ερμηνεύεται ότι οι χριστιανοί πρέπει συνεχώς να«ευλογούνε» τον Ισραήλ με κάθε τρόπο, για να έχουν την εύνοια του Θεού...

Γι’ αυτό κινητοποιούν τους πιστούς τους, βοηθάνε οικονομικά αλλά και με άλλους τρόπους το κράτος του Ισραήλ.

Φτάνουν στο σημείο μάλιστα, να επικροτούν κάθε ενέργεια του ισραηλινού κράτους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Έτσι υποστηρίζουν τους εποικισμούς, τις ισοπεδώσεις των σπιτιών ή και των χωριών των Παλαιστινίων, την άσκηση βίας από τον στρατό, ακόμα και τις δολοφονίες και τους βομβαρδισμούς (!)

Όλα είναι αποδεκτά, προκειμένου να μείνει ο Ισραήλ στην γη που τους έδωσε ο Θεός...

Ο Pat Robertson, ένας από τους μεγαλύτερους ευαγγελικούς ηγέτες είπε: «Η κυριαρχία του Ισραήλ στην Αγία Γη πρέπει να διατηρηθεί με κάθε κόστος».

Την περίοδο που οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν τον Λίβανο, (στην απίστευτη αυτή φωτογραφία, ισραηλινά κοριτσάκια γράφουν μηνύματα (!!!) πάνω στους πυραύλους που θα εκτοξεύσει ο Ισραηλινός στρατός και πολλοί θα κτυπήσουν αμάχους.....) ο αιδεσιμότατος Τζον Χέιτζι ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον μαζί με 3.500 ευαγγελικούς για την πρώτη ετήσια διάσκεψη της νέας οργάνωσης, «Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ».

Σε δείπνο με τον Ισραηλινό πρέσβη, ζήτησε από τους παρευρισκομένους να μεταφέρουν το παρακάτω μήνυμα στα μέλη του Κογκρέσου «Να τους πείτε να αφήσουν το Ισραήλ να κάνει τη δουλειά του και να καταστρέψει τη λιβανική Χεζμπολάχ».

Χαρακτήρισε δε την υποστήριξη προς το Ισραήλ, «εξωτερική πολιτική του Θεού»….


Για τον 3ο Ναό που ετοιμάζεται θα τα ξαναπούμε....


Δεν υπάρχουν σχόλια: