Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Όταν το Hollywood επιτίθεται


Πηγή: CBN,
The Christian Broadcasting Network


1. O διάσημος ηθοποιός και παραγωγός Johnny Depp ετοιμάζει μια ταινία βασισμένη στην σειρά κόμικς με την ονομασία «Rex Mundi», που εκδίδονται από την “Dark Horse Comics” και η οποία μιλάει για τους «απογόνους του Ιησού» που ψάχνουν το «Άγιο Δισκοπότηρο» (Holy Grail).

Όπως και στον «Kώδικα ΝταΒίντσι» του Dan Brown, και εδώ η ιστορία στρέφεται γύρω από το θέμα ότι «ο Ιησούς είχε παιδιά».

Σύμφωνα με το περιοδικό «Christianity Today», η ταινία παρουσιάζεται ως μια «εναλλακτική ιστορία» και τοποθετείται στα 1930, σε έναν κόσμο που ο Λούθηρος (ο ηγέτης της εκκλησιαστικής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε τον 16ο αιώνα στη Γερμανία), δολοφονήθηκε με αποτέλεσμα η αναμόρφωση (και το κίνημα της Διαμαρτύρησης) να μην γίνει ποτέ και να εξακολουθεί να δρα η Ιερά Εξέταση. Όπως και στα μυθιστορήματα του Brοwn, υπάρχουν και εδώ μυστικές κοινωνίες (στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι «Φρουροί / Ιππότες του Ναού»).

2. Σε ένα άλλο μυθιστόρημα που ετοιμάζεται να γίνει ταινία, με πιθανό τίτλο Magdalena (Μαγδαληνή), η ηρωίδα (την υποδύεται η Jenna Dewan - φώτο) που παλεύει ενάντια στις υπερφυσικές δυνάμεις του κακού υποτίθεται ότι είναι απόγονος του Ιησού και της Μαρίας Μαγδαληνής και (όπως πάντα) ανήκει σε μια μυστική οργάνωση για την καταπολέμηση του κακού.

3. Σύμφωνα με το «Variety», ο Mark Ruffalo (φωτο) ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μια ταινία σχετικά με κάποιον θεραπευτή (faith healer- μια έννοια ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό) με τίτλο «Sympathy for Delicious» (Συμπάθεια για το(ν) υπέροχο).

Αντίθετα με τις προηγούμενες ταινίες που στοχεύουν απευθείας στο Χριστό, η συγκεκριμένη έχει ως στόχο κυρίως την σύγχρονη εκκλησία (εννοεί το σύγχρονο εκκλησιαστικό μοντέλο που υπάρχει, κυρίως, στις ΗΠΑ) και η υπόθεση μιλά για έναν παράλυτο άνθρωπο που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι έχει τη μυστηριώδη δυνατότητα να θεραπεύει ασθενείς, ένα Ιησουίτη ιερέα που προσπαθεί να τον βοηθήσει να κρατήσει μια ισορροπημένη οπτική του χαρίσματός του και έναν αστέρα της ροκ που αρχίζει να τον εκμεταλλεύεται

4. Μια άλλη ταινία-ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται από τον «εκκεντρικό» Bill Maher, (φωτο), έχει σαν θέμα όχι μόνο την πλήρη κατάρριψη κάθε έννοιας πίστης στο Θεό και σε οποιοδήποτε ανώτερη δύναμη, αλλά και με λογικοφανή επιχειρήματα και περιπτωσιολογία προσπαθεί να αποδείξει ότι η πίστη βλάπτει σοβαρά την ανθρωπότητα. Η συγκεκριμένη ταινία δεν στρέφεται μόνο κατά του Χριστιανισμού αλλά συνολικά κατά της πίστης, σε κάθε της έννοια.


Να ήταν μόνο αυτό...

Πέρσι, ο γνωστός σκηνοθέτης της ταινίας "Τιτανικός", Τζέιμς Κάμερον, (James Cameron) παρουσίασε στη Νέα Υόρκη, στοιχεία που, κατά την εκτίμησή του, αποδεικνύουν ότι έχει εντοπιστεί στην Ιερουσαλήμ "ο τάφος του Ιησού Χριστού".

Οι ισχυρισμοί του Κάμερον είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ, στο οποίο έκανε την παραγωγή, με τον τίτλο "Ο χαμένος τάφος του Ιησού", στο οποίο παρουσίασε δύο λίθινα οστεοφυλάκια, στα οποία υποστηρίζει πως ίσως κάποτε βρισκόταν το λείψανο του Ιησού Χριστού και της Μαρίας Μαγδαληνής.

Τα δύο λίθινα οστεοφυλάκια που παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη είναι μεταξύ των 10 που βρέθηκαν από αρχαιολόγους, το 1980, στη νότια Ιερουσαλήμ.

Ο Τζέιμς Κάμερον δήλωσε ότι "πρόκειται για την αρχή μιας συνεχιζόμενης έρευνας" και πρόσθεσε πως "αν έρθουν στο φως νέα στοιχεία που να αντικρούουν αυτή την έρευνα, ας έλθουν".

Ο Δρ. Σίμον Γκίμπσον, (φωτο), ένας από τους αρχαιολόγους που ανακάλυψαν τον τάφο, πριν από 26 χρόνια στην περιοχή Ταλπιγιότ της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι διατηρεί "βάσιμες επιφυλάξεις" ότι ο τάφος μπορεί να ανήκει στην οικογένεια του Ιησού.


Σχετικά με τον Cameron (φωτο), έγραψε το περιοδικό Strange (τεύχος 99, Ιούνιος 2007), ορισμένα αρκετά ενδιαφέροντα, σε άρθρο με τίτλο "James Cameron: Αγγελιοφόρος της Νέας Εποχής ή οραματιστής άνθρωπος των θαυμάτων;".

Μεταφέρω μερικά:

Ο Cameron (φωτο) γεννήθηκε το 1954 στο Οντάριο του Καναδά και το 1971 η οικογένειά του μετακόμισε στην Καλιφόρνια.

Εκεί, ενώ σπούδαζε Φυσική και εξερευνούσε τον κόσμο του κινηματογράφου και ιδιαίτερα τον χώρο του science fiction ή «sci fi» (ταινίες επιστημονικής φαντασίας), γνωρίστηκε με τους Stephen Spielberg (φωτο), Ridley Scott και George Lucas, άτομα που τότε ασχολούνταν αποκλειστικά με το σινεμά του φανταστικού και μόλις είχαν αρχίσει να χτίζουν τον θρύλο που υπάρχει σήμερα γύρω τους.

Η σχέση του με τον Spielberg έφερε σίγουρα σε επαφή και με το θρυλικό «αόρατο κολλέγιο» των παράξενων διανοητών που εκείνη την εποχή δρούσε στην Καλιφόρνια.

Αυτό το «αόρατο κολέγιο» ήταν μια παρέα-ομάδα ανθρώπων που έψαχναν παράξενα θέματα και είχαν ως άτυπο «αρχηγό» τους τον παράξενο φιλόσοφο-ψυxολόγο-γκουρού-ακτιβιστή -οικολόγο Ira Einhorn (φώτο), γνωστός ως «Μονόκερως», εξαιτίας του ονόματός του που στα γερμανικά σημαίνει «Ένα Κέρατο».

Ο Einhorn αργότερα κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη φίλη του, Ηοlly Μαddux και βρίσκεται σήμερα ισόβια στην φυλακή. (Στην φώτο ο Einhorn όπως είναι σήμερα και η Ηοlly Μαddux)

Με το «αόρατο κολέγιο» του Μονόκερου Einhorn είχαν επαφές πολλά σημαντικά πρόσωπα που σήμερα μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας. Ο συγγραφέας Phillip Κ. Dick, ο ψυχεδελικός εξερευνητής Terrence McKenna, ο φιλόσοφος Robert Anton Wilson, ο beat συγγραφέας William Burroughs, ο παράξενος φυσικός Jack Sarfatti, ο ψυχολόγος Andrijia Pucharich και ο «ψιονικός» Yuri Geller.

Όλοι αυτοί κατοικούσαν στην ίδια περιοχή της Καλιφόρνιας. Προφανώς είχαν «αόρατες» επαφές αναμεταξύ τους και επηρέαζαν ο ένας τον άλλον με τις παράξενες ιδέες τους. Σ’ αυτή λοιπόν την «αόρατη παρέα» τριγυρνούσαν οι νεαροί τότε Spielberg, Scott και Lucas (φωτο).

Όλοι αυτοί κάνουν πολλές αναφορές για το "Μονόκερο" στα έργα τους.

Ο Spielberg κάνει άφθονες αναφορές στο "Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου", ο Scott στο "Blade Runner"βάζει την περίφημη σκηνή με τον μονόκερο, στο οποίο ασχολείται με την Ψυχοτρονική κλπ

Και παρακάτω γράφει το περιοδικό:

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το εξής: Πως είναι δυνατόν ένας σκηνοθέτης του βεληνεκούς του Cameron να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις (που στην ουσία κοντράρουν στα ίσια τα θεμέλια της Χριστιανικής Θρησκείας), ειδικά σε μια χώρα που φημίζεται για την (επιφανειακή έστω) συντηρητικότητα της και που χρησιμοποιεί ως «δεκανίκι» της τον Χριστιανισμό…

Μήπως όντως υπάρχουν κάποια στοιχεία; Και αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν αυτά τα στοιχεία, μήπως τρέχει κάτι άλλο; Τα τελευταία χρόνια διακρίνεται μια «πολεμική» ενάντια στην Χριστιανική θρησκεία. Ο Κώδικας Ντα Βίντσι, το Ευαγγέλιο του Ιούδα, ο Χαμένος Τάφος του Ιησού. Μήπως έρχεται η ώρα που θα μάθουμε ή θα διδαχτούμε— κάτι διαφορετικό από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα;

Μήπως λοιπόν, κάποιοι κύκλοι, που είναι θετικοί απέναντι στην προώθηση ιδεών όπως η εξωγήινη ζωή, η πανανθρώπινη φύση του Πολιτισμού, η έξοδος της Ανθρωπότητας στο διάστημα, και η πανταχού παρουσία της Ζωής, έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν αυτό που θεωρούν τη μεγαλύτερη τροχοπέδη της εξέλιξης της Ανθρωπότητας, τη θρησκεία;

Και μήπως αυτήν την προώθηση την κάνουν με τον πιο επιτυχημένο όπλο προπαγάνδας όλων των εποχών, τον κινηματογράφο και τους μεγάλους του «σταρ», όπως είναι ο Κάμερον;

Μήπως πίσω από τα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες δεν κρύβεται απλώς η βιομηχανία της διασκέδασης, αλλά ένα πολύ πιο παράξενο και υψηλού επιπέδου κύκλωμα, που συμμερίζεται τις ιδέες εκείνου του «αόρατου κολεγίου» για το οποίο μιλούσαμε πριν;

2 σχόλια:

Ανέστης Ηλιόπουλος είπε...

Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για τις αλήθειες και τις τεκμηριωμένες απόψεις που παρουσιάζονται σε αυτό το blog.

Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και χάρη να συνεχίσετε να μας ενημερώνετε για αλήθειες που ο πολύς κόσμος τις αγνοεί.

Με εκτίμηση.

SkyWatcher είπε...

Σε ευχαριστώ Ανέστη για τα καλά σου λόγια. Σε καλωσορίζω στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ και εύχομαι ο Θεός να ευλογεί και σένα.