Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

"Προσπαθείς να κάνεις τη χώρα μας Χριστιανικό έθνος»


Συνοπτικά, τα πρόσφατα γεγονότα διωγμών Χριστιανών στην Ινδία
Πηγές: http://www.persecution.in/ & http://www.compassdirect.org


Karnataka, 7/9/2008
Όχλος περίπου 300 εξτρεμιστών Ινδουιστών, έβαλαν φωτιά και έκαψαν την αίθουσα προσευχής στην περιοχή Davangere του χωριού Bada. Ο ποιμένας της εκκλησίας, Lukas E, προστατεύοντας τους δράστες, αρνήθηκε να δώσει στην αστυνομία τα ονόματά τους ή να προχωρήσει σε άλλη ενέργεια εναντίον τους. Η αστυνομία κατέγραψε το συμβάν αλλά ο ποιμένας δεν έδωσε τα στοιχεία τω δραστών, λέγοντας ότι είναι «δικοί του άνθρωποι»..


Karnataka, 6/9/2008
Η αστυνομία συνέλαβε τον ποιμένα της εκκλησίας στην περιοχή Chikmagalur του Terekere. Με παρέμβαση του GCIC- Global Council of Indian Christians, αφέθηκε ελεύθερος στις 8/9/2008. Στις 31 Αυγούστου 2008, ομάδα 40 εξτρεμιστών Ινδουιστών είχαν διακόψει την Κυριακάτικη συνάθροιση της εκκλησίας Emmanuel Church και απείλησαν τον ποιμένα C.S. John να μην συνεχίσει τη λειτουργία. Στις 6 Σεπτεμβρίου, 25 εξτρεμιστές Ινδουιστές ήρθαν στην Emmanuel Church φωνάζοντας συνθήματα και προκαλώντας φασαρίες.


Karnataka, 31/8/2008
Ομάδα εξτρεμιστών Ινδουιστών πραγματοποίησαν επίθεση κατά της εκκλησίας Sharon Church στην περιοχή της Chitradurga. Κατά την επίθεση, κτύπησαν τον ποιμένα N. Kumar, έσυραν τους πιστούς έξω από την Κυριακάτικη λειτουργία και τους ζωγράφισαν (αποτύπωσαν με Kumkum) με τη βία κόκκινα κυκλάκια στα μέτωπά τους. Ακόμη τους απείλησαν ότι αν συνεχίσουν να συναθροίζονται για τη λατρεία του Θεού στην εκκλησία Sharon, θα τους βασανίσουν. Ο ποιμένας δεν έκανε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία.


Karnataka, 31/8/2008
Ομάδα 30 εξτρεμιστών Ινδουιστών πραγματοποίησαν επίθεση κατά την ώρα της λατρείας στην εκκλησία Full Gospel Church στην περιοχή Sharavati Nagar. Κατά την επίθεση, κτύπησαν αιδ. David Perumal και κατόπιν τον ποιμένα Thankaraj Dhansingh ο οποίος έσπευσε για βοήθεια του 1ου. Οι εξτρεμιστές βλαστημούσαν του πιστούς και τους κυνήγησαν μακριά.

Karnataka, 27/8/2008
Ομάδα εξτρεμιστών Ινδουιστών διέκοψαν μια διήμερη σύναξη προσευχής στην περιοχή Kala Bhavan (η οποία γινόταν με άδεια από την αστυνομία), κατηγόρησαν τον ποιμένα Santosh ότι εξαναγκάζει τους ανθρώπους να αλλάξουν πίστη και αφού τον κτύπησαν βάναυσα, τον οδήγησαν στην αστυνομία. Επίσης στις 28 Αυγούστου απείλησαν τον ποιμένα στο σπίτι του λέγοντα ότι θα κάψουν τον ίδιο και την οικογένειά του αν δεν φύγει από την περιοχή μέσα σε 24 ώρες.

-- Την ίδια ημέρα, η αστυνομία στην περιοχή Arasikere, Hobli, Davangere συνέλαβε τον ποιμένα της εκκλησίας Full Gospel Assembly Church, K.P. Rajshekar μετά από ενέργειες 100 περίπου εξτρεμιστών, οι οποίοι απεύθυναν ψευδείς κατηγορίες εναντίον του. Ακόμη η ίδια ομάδα εξτρεμιστών οδήγησε 4 πιστούς της εκκλησίας στο ναό Yellamma και τους ανάγκασε δια της βίας να γονατίσουν μπροστά στα ινδουιστικά είδωλα. «Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκήρυξαν τον Ιησού Χριστό», ανέφερε εκπρόσωπος του GCIC.

-- Την ίδια ημέρα, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση έναν ποιμένα όταν Ινδουιστές εξτρεμιστές εισέβαλαν σε ευαγγελιστική σύναξη στο Ramalingeshwara Camp της περιοχής Koppal. Πηγές του GCIC αναφέρουν ότι ο ποιμένας του Bethesda Prayer House, Jeeva Prakash, κήρυττε το ευαγγέλιο όταν 100 περίπου εξτρεμιστές εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια χαστούκισαν τον ποιμένα και προσπάθησαν να τον κάνουν να ψάλει “Jai Sri Ram [Χαίρε Κύριε Ράμα].” Παρά τα επανειλημμένα χτυπήματα στο στομάχι και το κεφάλι, ο ποιμένας Prakash δεν ενέδωσε και στη συνέχεια τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου έφεραν και ψευδομάρτυρες εναντίον του.

Maharashtra, 21/8/2008
Σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας Times of India, αντιχριστιανική ομάδα αποτελούμενη από 7 άτομα από το χωριό Jamblipada, κτύπησαν και τελικά κρέμασαν τον Χριστιανό εργαζόμενο Kashinath Kadale. Οι κακοποιοί εισέβαλαν κατ’αρχήν στο σπίτι του Kadale και της συζύγου του και τους ξυλοκόπησαν. Η σύζυγος του Kadale κατάφερε να διαφύγει και όταν επέστρεψε μετά από ώρες, βρήκε το σύζυγό της να κρέμεται από τη στέγη. Ο αιδ. Sanjiv Andrap, ποιμένας του χωριού, είπε στην ότι Times of India ότι αυτές οι επιθέσεις γίνονται επειδή οι χωρικοί δεν επιθυμούν Χριστιανικές οικογένειες στην περιοχή τους.

Karnataka, 20/8/2008
Περίπου 20 εξτρεμιστές Ινδουιστές στην περιοχή Gadag του χωριού Chikka Savananoor, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον ευαγγελιστή Nagaraj Yellappa Limbuji, και τον έδεσαν για 1,5 ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας τον βλαστημούσαν και τον κορόιδευαν

Andhra Pradesh 17/8/2008
Περίπου 20 εξτρεμιστές Ινδουιστές κατέστρεψαν ολοσχερώς το μισο-κτισμένο κτίριο της εκκλησίας Jesus Prayer House Church στην περιοχή του Hyderabad, και στράφηκαν κατά του ποιμένα David Raj, ο οποίος εκείνη την ώρα επέβλεπε το χτίσιμο του κτιρίου.

Uttarakhand, 15/8/2008
Έξι (6) Χριστιανοί εργαζόμενοι και ένας φοιτητής Βιβλικού κολεγίου ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα εξτρεμιστών Ινδουιστών στην επέτειο της ανεξαρτησίας της Ινδίας. Το πλήθος εξαγριώθηκε όταν είδε το φοιτητή Rasul Sarvak να μοιράζει Χριστιανικά φυλλάδια μαζί με άλλους φοιτητές του κολεγίου. Οι υπόλοιποι φοιτητές διέφυγαν, αλλά ο Sarvak που ήταν και ο νεότερος πιάστηκε και χτυπήθηκε, καθώς οι εξτρεμιστές δεν κατάφεραν να τον αναγκάσουν να αρνηθεί την πίστη του στο Χριστό. Καθώς τον κτυπούσαν του φώναζαν «προσπαθείς να κάνεις τη χώρα μας Χριστιανικό έθνος»...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό! Αυτοί οι αδελφοί ζουν εποχές πρωτοχριστιανών! Λέμε και εμείς πως κάνουμε αγώνα! Ο Θεός να μας συγχωρέσει.
Αν βρεις χρόνο κάνε μια αναφορά για τους χριστιανούς του Θιβέτ. Υπέφεραν απο τη κομμουνιστική βία πριν τις εκλογές. Τώρα που οι κομμουνιστές πηραν και την εξουσία έχουν μεγάλους διωγμούς.

Ας κάνουμε μια ευχή για όλους τους αδελφούς μας που βρίσκονται υπο διωγμό!

SkyWatcher είπε...

Έτσι είναι.
Παράδειγμα παίρνω πρώτος εγώ για τον εαυτό μου...
Αν βρω κάτι για τους χριστιανούς στο Θιβέτ θα το βάλλω.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=_tFdVi2xPvw διωξεις χριστιανων θιβετ