Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Μετά από 31 χρόνια ισχυρίζεται ότι είχε διαταχθεί να καταρρίψει UFO

Πηγές:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1078970/U-S-fighter-pilot-I-order...
http://www.dailyrecord.co.uk/news/editors-choice/2008/10/20/mod-reveals-real-lif...


Ο 25-χρονος, τότε, Milton Torres, Αμερικάνος πιλότος της USAF, βρισκόταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην βάση Manston της RAF στο Kent της Αγγλίας, όταν έλαβε επείγουσα εντολή για να εμπλακεί σε αερομαχία. Του είπαν να αναχαιτίσει ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο με «πολύ ασυνήθιστα φώτα» επάνω από το ακρωτήριο East Anglia της ανατολικής Αγγλίας, το οποίο τα ραντάρ εδάφους είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν για αρκετή ώρα.
«Είχε πολλή συννεφιά και δεν μπορούσα να δω τίποτα, αλλά το αντικείμενο φαινόταν πολύ καθαρά στο ραντάρ μου – και είχε μέγεθος περίπου όσο ένα βομβαρδιστικό Β-52», λέει ο ίδιος.
Τότε διατάχτηκε να εξαπολύσει μια ομοβροντία από 24 ρουκέτες κατά του αντικειμένου, κάτι το οποίο τον σόκαρε. Πριν προλάβει όμως να εκτελέσει την εντολή, το UFO εξαφανίστηκε από το πεδίο δράσης του πιλότου μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο 77-χρονος, τώρα, Dr Torres που κατοικεί στο Μαϊάμι της Φλόριντα και είναι συνταξιούχος καθηγητής πολιτικός μηχανικός, είπε ότι πετούσε με ταχύτητα περίπου Μαχ 0.92, ενώ το UFO πετούσε με ταχύτητα μεγαλύτερη από Μαχ 10 (σ.μ.: Μαχ 1 = η ταχύτητα του ήχου).

Την επόμενη ημέρα τον πλησίασε ένας άνθρωπος ισχυριζόμενος ότι είναι από την Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και τον απείλησε ότι θα χάσει τον πτητικό του βαθμό, αν πει σε οποιονδήποτε τι συνέβη.

Από τότε, δεν είπε τίποτα σε κανέναν μέχρι και 31 χρόνια μετά, το 1988, και αυτό έπειτα από παρότρυνση συναδέλφων του πιλότων σε μια επετειακή συγκέντρωση βετεράνων της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέχρι το 1967, η πολιτική του Αμερικανικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν να καταστρέφει τους φακέλους σχετικά με τα UFO κάθε πενταετία, γιατί θεωρούνταν ως «μεταβατικού ενδιαφέροντος».

Αυτό σημαίνει ότι το περιστατικό αυτό θα είχε χαθεί, αν ο Dr Torres δεν είχε αποφασίσει να το δημοσιοποιήσει το 1988.

----------------------------------------------------------------------------
Ακόμα μια σειρά αναφορών για UFO δημοσιοποιεί η Βρετανία

Ακόμα 16 αρχεία που αφορούν Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έπειτα από άρση του απορρήτου. Μερικές μαρτυρίες είναι απλώς γραφικές, άλλες όμως παραμένουν ανεξήγητες.

Η δεύτερη σειρά εγγράφων για UFO που δημοσιοποιούν φέτος τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας αφορούν το διάστημα 1986-1992. Μεταξύ άλλων αναφορών:

Στις 21 Απριλίου 1991, ο πιλότος μιας πτήσης της Alitalia που πετούσε από το για το Χίθροου βλέπει ένα παράξενο αντικείμενο να περνά μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από αεροπλάνο. «Αμέσως φώναξα 'προσοχή, προσοχή' στον συγκυβερνήτη μου, ο οποίος είδε αυτό που είδα κι εγώ» καταθέτει ο πιλότος Ατσίλε Ζαγκέτι.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κατέθεσαν ότι κι εκείνοι είδαν ένα αντικείμενο αγνώστου ταυτότητος, 10 ναυτικά μίλια πίσω από το αεροσκάφος. Η εικόνα του αντικειμένου στα ραντάρ περιγράφεται στα έγγραφα με δύο ερωτηματικά ως «πύραυλος κρουζ;;»

Ωστόσο, στις 2 Ιουλίου, το υπουργείο κατέληξε ότι δεν επρόκειτο για όπλο, αλλά για «αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο», βάζοντας έτσι τέλος στην έρευνά του.

Σε ένα άλλο δυσεξήγητο περιστατικό, στις 17 Ιουνίου 1991, τέσσερις επιβάτες πτήσης της Dan Air προς το Αμβούργο είδαν ένα «βλήμα χωρίς φτερά να περνά κάτω και αριστερά από το αεροπλάνο».

Ένα μήνα αργότερα, το πλήρωμα σε αεροσκάφος της Britannia Airways που πετούσε για το Γκάτγουικ είδαν «ένα μικρό μαύρο αντικείμενο σε σχήμα παστίλιας», το οποίο καταγράφηκε και από τα ραντάρ να πετά με ταχύτητα 190 χλμ/ώρα. Η έρευνα δεν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για το μετεωρολογικό μπαλόνι που είχε απελευθερωθεί στην περιοχή την ίδια ημέρα.

Παρόλο που περιπτώσεις σαν αυτές παραμένουν ανεξήγητες, άλλες αναφορές είναι προφανές ότι προέρχονται από τη ζωηρή φαντασία των μαρτύρων:

Το Μάρτιο του 1990, μία γυναίκα διαβεβαίωνε σε επιστολή της ότι έφτασε στη Γη με διαστημόπλοιο το οποίο συνετρίβη στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. «Στο όχημα επέβαιναν δύο άντρες από τον Σπέκτρα, έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω από το άστρο Ζέτα Τουκάνε και μία γυναίκα από τον ένα εκ των δύο ακατοίκητων πλανητών του συστήματος Σείριος, την Αμαζόνα, τον πλανήτη των πολεμιστριών. Αυτή η γυναίκα είμαι εγώ» γράφει.

Ένας άλλος μάρτυρας διαβεβαιώνει ότι οι εξωγήινοι... του έβαλαν τις φωνές ενώ κοιμόταν στην εξοχή, ενώ ένας ακόμα ήρθε σε επαφή με το υπουργείο για να αναφέρει τα «εξαιρετικά νέα» ότι τα «θρυλικά φτερωτά ερπετά» περιμένουν άδεια για να προσεδαφιστούν στη Γη.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν και την περίπτωση του Αμερικάνου Milton Torres, του 1957, παρόλο που δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά στα επίσημα αρχεία του βρετανικού στρατού.
Τα επίσημα αρχεία βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ufos.nationalarchives.gov.uk/.

Σημειώνεται ότι προηγούμενη έκθεση του βρετανικού υπουργείο Άμυνας κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Γη δεν δέχεται επισκέψεις από εξωγήινα σκάφη.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στηρίζουν την υπόθεση ότι τα παρατηρούμενα φαινόμενα βρίσκονται υπό οποιονδήποτε τύπο ελέγχου πέρα από τις φυσικές δυνάμεις» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης, έκτασης 400 σελίδων.

-----------------------------------------------------------------------------

Το 2006 η διαστημική υπηρεσία της Γαλλίας αποφάσισε να φέρει στην δημοσιότητα χιλιάδες αναφορές μαρτύρων που συλλέχθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια για επισκέψεις ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητας.

Όπως είχε δηλώσει ο Ζακ Αρνού, αξιωματούχος του Εθνικού Κέντρου Μελετών Διαστήματος (CNES), η βάση δεδομένων του CNES περιλαμβάνει συνολικά 6.000 αναφορές για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), τις οποίες κατέθεσαν επαγγελματίες της αεροπορίας και απλοί πολίτες. Για πολλά περιστατικά υπάρχουν περισσότερες από μία αναφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: