Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

"Να επέμβει ο στρατός!"


-"Η πολύ δημοκρατία βλάπτει φίλε..."

- "Για μένα αυτή είναι δικτατορία. Το να σου καταστρέφουν την ιδιοκτησία. Η άλλη τι ήταν; Σιγά...Επειδή, λέει, δεν μπορούσες να μιλήσεις ελεύθερα δημόσια; Ε, και;! Ας μιλούσες σπίτι σου, τι έγινε;"


- "Να επέμβει ο στρατός!"


Φράσεις που άκουσα από συνομιλητές μου, γνωστούς, τυχαίους και άσχετους, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα...

Οι περισσότεροι από αυτούς, απ' ότι θυμάμαι, ήταν αγέννητοι (όπως κι εγώ) ή μωρά, όταν τα τανκς των συνταγματαρχών έκαναν την εμφάνισή τους στην κοιμισμένη Αθήνα, το 1967...
Πως αλλάζουν οι καιροί...
Μπορεί ο ήχος από τις ερπύστριες να μην ηχεί πλέον, τόσο άσχημα. Μπορεί και να μοιάζει με χαρμόσυνο άγγελμα ή και με κελάιδισμα...


"Να επέμβει ο στρατός!" ακούς και διαβάζεις από δω κι από κει...

Η ασυδοσία και η βαρβαρότητα φέρνει φόβο και απόγνωση. Και όλα αυτά ανακατεμένα με οργή. Και η οργή οδηγεί σε κραυγές. Η σκέψη, η λογική ακόμα και η μνήμη πρέπει να παραμερίσουν. Τώρα είναι η ώρα για "αποφασιστικά" και "δυναμικά" μέτρα.

Σκέψεις....

Ί
σως είναι παρατραβηγμένο, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει το "σκηνικό" που στήθηκε, στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Η φρίκή, η ανασφάλεια, η αγωνία, αλλά και η οργή του μέσου αμερικάνου "έλυσαν τα χέρια" στους εμπνευστές και οραματιστές του "αστυνομικού κράτους".

Ο δρόμος πλέον ήταν ανοικτός...

Ο "Πατριωτικός Νόμος" ("Patriot Act") τέθηκε σε εφαρμογή και η (ακόμα πιο) ασφυκτική αστυνόμευση των πολιτών, θεωρήθηκε κάτι "φυσιολογικό". "Αφού είναι για το καλό μας"...


Ο Τάσος, ενεργό μέλος του "αναρχικού χώρου", μοιάζει να συμφωνεί.

Υποστηρίζει στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" :

«...η πολιτική της κυβέρνησης είναι η “στρατιωτικοποίηση΄΄ της Αστυνομίας, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Γαλλίας του Σαρκοζί και της Ιταλίας του Μπερλουσκόνι. Δεν είναι τυχαίο που επικεφαλής του υφυπουργείου έχει τεθεί πρώην στρατιωτικός,και μάλιστα ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ».

Θεωρεί μάλιστα ότι «με αφορμή τα επεισόδια μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για “σκλήρυνση” της κρατικής καταστολής για τη λεγόμενη “ασφάλεια΄΄ των μικρομεσαίων».



Το 1998 ο σκηνοθέτης Εντουαρτ Ζουικ (Edward Zwick) γύρισε την ταινία "The Siege" ("Η πολιορκία" στα ελληνικά).


Η ταινία, δίκαια, θεωρήθηκε "προφητική" όσον αφορά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. (Διαβάστε ΕΔΩ την συνέντευξή του Ζουικ στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", στις 29-1-2007, όπου ομολογεί ότι άνθρωποι της Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, όχι μόνο "περίμεναν ένα τέτοιο περιστατικό", αλλά και "γνώριζαν πολύ περισσότερα από όσα άφησαν να αποκαλυφθούν").


Στην ταινία η Νέα Υόρκη δέχεται πρωτοφανή "τυφλά" τρομοκρατικά χτυπήματα από "αόρατους" φανατικούς μουσουλμάνους - καμικάζι, οι οποίοι σπέρνουν τον τρόμο και την απόγνωση στους πολίτες και στις αρχές. Η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί από το FBI και την CIA και τότε αναλαμβάνει ο στρατός.


Σύντομα η πόλη μετατρέπεται σε στρατικοποιημένη περιοχή, ενώ ξεκινά "πογκρόμ" κατά όλων, ανεξαιρέτως, των μουσουλμάνων που ζουν στις ΗΠΑ, οι οποίοι οδηγούνται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκεντρώσεων. Οι πολίτες αρχίζουν να δυσφορούν και σύντομα ξεσπάνε διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.

Ο "πατριώτης" Γενικός Διοικητής του Στρατού, Στρατηγός William Devereaux, (που τον υποδύεται ο Μπρους Γουίλις) έρχεται σύντομα σε σύγκρουση με τον Πράκτορα του FBI, Anthony "Hub" Hubbard, (που τον υποδύεται ο Ντένζελ Γουάσινγκτον), εξαιτίας των απάνθρωπων μεθόδων ανάκρισης που χρησιμοποιεί για να εξιχνιάσει τους "πυρήνες" των τρομοκρατών.

Το "μότο" της ταινίας ήταν "στις 6 Νοεμβρίου η ελευθερία μας περνά στην ιστορία".

Και όλα αυτά τρία χρόνια πριν το κτύπημα στους Δίδυμους Πύργους!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις 11/9, η "Πολιορκία" έγινε η πιο περιζήτητη ταινία στα καταστήματα ενοικίασης dvd, παρόλο που όταν προβλήθηκε, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τον μουσουλμανικό κόσμο της Αμερικής, καθώς θεωρήθηκε ότι τροφοδοτεί το "μίσος" κατά των μουσουλμάνων ...

Δυστυχώς, η αλήθεια επιβεβαίωσε, με τον πιο τραγικό τρόπο, την ταινία.
Η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κοντά...


Δείτε το βίντεο με το trailer της ταινίας.



Δέκα μόλις χρόνια μετά, εκείνο το "κομμάτι" της ταινίας που λείπει έρχεται να καλύψει το κενό.
...

Και αυτό λέγεται στρατός στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας "Washington Post" έχει τίτλο : " Το Πεντάγωνο θα αναπτύξει στρατεύματα για να υποστηρίξει την εσωτερική ασφάλεια" .

Εκεί αναφέρονται τα εξής αποκαλυπτικά:


Ο Αμερικανικός στρατός αναμένεται να έχει δύναμη 20.000 στρατιωτών μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το έτος 2011, οι οποίοι θα είναι εκπαιδευμένοι για να βοηθήσουν τους κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους να ανταποκριθούν σε μια ενδεχόμενη "τρομοκρατική επίθεση με πυρηνικά" ή κάποια άλλη "εσωτερική καταστροφή", σύμφωνα με ανώτερους υπαλλήλους του Πενταγώνου.


Η επί μακρόν προγραμματισμένη μεταβολή του ρόλου του Υπ. Άμυνας στην υπεράσπιση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, υποστηρίχτηκε πρόσφατα, μετά από πιέσεις χρόνων, με τις δεσμεύσεις παροχής χρηματοδότησης και στρατευμάτων, από το Κογκρέσο και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, όπως είπαν αναλυτές αμυντικών θεμάτων.


Υπάρχουν επικριτές αυτής της αλλαγής και μέσα στο στρατό, αλλά και ανάμεσα σε ομάδες υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η νέα έμφαση στην "εσωτερική ασφάλεια" απειλεί να δημιουργήσει ένταση στο στρατό και να υπονομεύσει ενδεχομένως το νόμο "Posse Comitatus", έναν 130-ετή ομοσπονδιακό νόμο που περιορίζει το ρόλο του στρατού στην εσωτερική επιβολή νόμου.


Αλλά η διοίκηση Μπους και μερικοί στο Κογκρέσο έχουν πιέσει για έναν "αναβαθμισμένο στρατιωτικό ρόλο στο εσωτερικό της χώρας", από τα μέσα αυτής της δεκαετίας, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη "εσωτερική απειλή" είναι οι τρομοκράτες που εκμεταλλεύονται τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής.


Πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, η χρήση 20.000 στρατιωτών για "εσωτερικές ανάγκες" – σχεδόν επταπλασιασμός την τελευταία 5-ετία -"θα ήταν αδιανόητος," είπε ο Paul McHale, (φωτο), αναπληρωματικός γραμματέας άμυνας για την Υπεράσπιση της Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας στις παρατηρήσεις του τον περασμένο μήνα στο κέντρο στρατηγικών και διεθνών μελετών.

Αλλά η συνειδητοποίηση ότι οι πολιτικές αρχές μπορούν να συντριφθούν σε μια καταστροφή, ώθησε σε "μια ριζική αλλαγή στο στρατιωτικό σκέπτεσθαι" είπε.


Το σχέδιο του Πενταγώνου περιλαμβάνει τρεις δυνάμεις άμεσης επέμβασης οι οποίες θα είναι σε ετοιμότητα για επείγουσα απόκριση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011.

Η πρώτη μονάδα 4.700 ατόμων, που σχηματίστηκε από μια μάχιμη ταξιαρχία που εδρέυει στο οχυρό Stewart, GA., ήταν διαθέσιμη από την 1η Οκτωβρίου, είπε ο Στρατηγός Ε. Renuart Jr., (φωτο) διοικητής του Βορείου Αμερικανικού Επιτελείου.


Εάν η χρηματοδότηση συνεχιστεί, δύο πρόσθετες ομάδες θα ενωθούν με τις σχεδόν 80 μικρότερες μονάδες εθνοφρουράς και εφεδρίες, που αποτελούνται περίπου από 6.000 στρατιώτες, στην υποστήριξη των τοπικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, σε εθνικό επίπεδο.

Όλοι θα εκπαιδεύονταν για να αποκριθούν σε μια εσωτερική χημική, βιολογική, ακτινολογική, πυρηνική, ή επίθεση με εκρηκτικά, με άλλα λόγια ένα περιστατικό CBRNE (chemical, biological, radiological, nuclear, explosive attack), όπως το ονομάζουν οι στρατιωτικές αρχές.


Οι στρατιωτικές προετοιμασίες για μια εσωτερική επίθεση από όπλο-μαζικής-καταστροφής είναι εν εξελίξει τουλάχιστον από το 1996, όταν το Στράτευμα Πεζοναυτών ενεργοποίησε μια 350-μελή δύναμη αντιμετώπισης χημικών και βιολογικών πριστατικών και την τοποθέτησε αργότερα στο Indian Head, Md., ένα προάστιο της Ουάσιγκτον.


Τέτοιες προσπάθειες επιταχύνθηκαν μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και κατά το χρόνο εισβολής στο Ιράκ, το 2003, το Πεντάγωνο συγκρότησε μια κοινή ομάδα δράσης που συμπεριέλαβε 3.000 πολίτες-προσωπικό υποστήριξης.


Το 2005, μια νέα στρατηγική εσωτερικής αμυντικής του Πενταγώνου έδωσε έμφαση στην "προετοιμασία για πολλαπλά, ταυτόχρονα μαζικά περιστατικά με καταστροφές με θύματα".

Οι απειλές της εθνικής ασφάλειας δεν περιορίστηκαν μόνο στους εχθρούς που επιδιώκουν να διαλύσουν τις Αμερικανικές δυνάμεις στο εξωτερικό, είπε ο McHale, αλλά περιλαμβάνουν εκείνους που "θέλουν να προξενήσουν τέτοια βιαιότητα στην κοινωνία μας, ώστε να παρατήσουμε τον αγώνα," όπως με την πυροδότηση μιας πυρηνικής βόμβας σε μια Αμερικανική πόλη.


Στα τέλη του 2007, ο αναπληρωτής γραμματέας Άμυνας Gordon England (στην φωτο στη μέση αριστερά του Bush) υπέγραψε μια οδηγία εγκρίνοντας περισσότερα από 556 εκατομμύρια δολάρια σε μια πενταετή προοπτική οργάνωσης των τριών ομάδων απόκρισης, γνωστές ως δυνάμεις Διαχείρησης Συνεπειών CBRNE.


Οι αρμόδιοι για το σχεδιασμό υποθέτουν ότι ένα περιστατικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες θύματα, περισσότερες από 1 εκατομμύριο εκκενώσεις ολόκληρων περιοχών και τουλάχιστον 3.000 τετραγωνικά μίλια τα οποία θα μολύνονταν, περίπου στα μέτρα των ζημιών που προκλήθηκαν από τον Τυφώνα Κατρίνα το 2005.


Τον περασμένο μήνα, είπε ο McHale, οι αρχές συμφώνησαν να αρχίσει ένα πιλοτικό έργο 1.8 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, μέσω του οποίου οι πολιτικές αρχές σε πέντε πολιτείες θα μπορούσαν να συνδράμουν τους στρατιωτικούς αρμόδιους για να αναπτύξουν τα σχέδια υποστήριξης στη διαχείρηση συνεπειών από καταστροφές.


Η Χαβάη, η Μασαχουσέτη, η νότια Καρολίνα, η Ουάσιγκτον και η δυτική Βιρτζίνια, κάθε μια θα εστιάσουν σε μια ιδιαίτερη απειλή – μια πανδημική γρίπη, μια τρομοκρατική επίθεση, ένας τυφώνας, ένας σεισμός και μια καταστροφική έκλυση χημικών, αντίστοιχα – επιταχύνοντας τον ομοσπονδιακό και τον πολιτειακό προγραμματισμό διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που άρχισαν το 2003.

Η "Αμερικανική Ενωση για τις Ελευθερίες των Πολιτών" (The American Civil Liberties Union - ACLU) και το "Ίδρυμα Υποστήριξης Ελεύθερης Σκέψης και Βούλησης" ( Cato Institute) είναι ενοχλημένοι από αυτό που θεωρούν μια επέκταση της εκτελεστικής εξουσίας.


Η επέκταση των ορίων εσωτερικής έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι "απλώς το πρώτο δείγμα μιας σειράς επεκτάσεων στην προεδρική και στρατιωτική εξουσία, ή ακόμα και μια αύξηση στην εσωτερική επιτήρηση", είπε η Anna Christensen του προγράμματος εθνικής ασφάλειας ACLU.

Και ο Αντιπρόεδρος του Cato, Gene Healy προειδοποίησε για "έρπουσα στρατικοποίηση" από την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.


"Υπάρχει η έννοια ότι όποτε υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κληθούν τα αγόρια με τα χακί," είπε η Healy, "και αυτό είναι αντίθετο με τη μακρόχρονη παράδοσή μας να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση των μόνιμων στρατευμάτων για τη διατήρηση της ειρήνης."


Ο McHale τόνισε ότι οι μονάδες απόκρισης υπόκεινται στον όρο, ότι μόνο 8% του προσωπικού τους θα είναι αρμόδια για την ασφάλεια και ότι τα καθήκοντά τους θα είναι η προστασία και όχι άλλη επιβολή του νόμου. Για δεκαετίες, οι στρατιωτικοί έχουν ορίσει μεγαλύτερες μονάδες για να αποκριθούν στις πολιτικές αναταραχές, όπως κατά τη διάρκεια των ταραχών του Λος Άντζελες το 1992.


Οι Αμερικανικές δυνάμεις είναι ήδη κάτω από βαριά πίεση, πάντως. Η πρώτη δύναμη αντίδρασης χτίζεται γύρω από την 1η ταξιαρχία της 3ης μονάδας πεζικού, η οποία επέστρεψε τον Απρίλιο μετά από 15 μήνες στο Ιράκ.

Η ομάδα περιλαμβάνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, την αεροπορία και την ιατρική στρατιωτική δύναμη που πρέπει να έτοιμες να αναπτυχθούν, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, μέσα σε 48 ώρες, μαζί με μονάδες που ειδικεύονται στη χημική απολύμανση, την εξουδετέρωση βομβών, την έκτακτη φροντίδα και τις διοικητικές μέριμνες.


Ο Renuart είπε ότι το Πεντάγωνο αντιμετωπίζει την πίεση της διεξαγωγής δύο πολέμων, και την ανάγκη για τα στρατεύματα να ξοδεψουν χρόνο με τις οικογένειές τους.

"Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι οι παράμετροι είναι επαρκείς για το Ιράκ και το Αφγανιστάν," είπε. Οι στρατιώτες της 1ης Ταξιαρχίας θα έχουν μια πολύ έντονη (επιθετική) κατάρτιση, αλλά θα είναι επίσης στο εσωτερικό για ένα μεγάλο μέρος της."


Δείτε ένα αποκαλυπτικό βίντεο για την απειλή της - εν εξελίξει- επιβολής Στρατιωτικού Νόμου ("Martial Law") στις ΗΠΑ





Το βίντεο, μεταξύ άλλων, λέει:

---Στα μέσα της δεκαετίας του ' 80, κατά την διάρκεια της έρευνας του σκανδάλου Ιράν – κόντρας, και της δίκης του εμπλεκόμενου πρώην αξιωματικού των Πεζοναυτών και σύμβουλου του Λευκού Οίκου, Όλιβερ Νορθ (φωτο), ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Jack Brooks ρωτάει εάν είναι αληθινή η πληροφορία ότι υπάρχει σχέδιο από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, ακόμα και να καταλυθεί το Σύνταγμα των ΗΠΑ, εξαιτίας ενδεχόμενης «εκτεταμένης καταστροφής». «Αυτό αποτελεί απόρρητο και για αυτό θα παρακαλούσα να μην το αγγίξετε κύριε…», είναι η παρέμβαση που ακούγεται από κάποιον από τα πίσω έδρανα και η κουβέντα μένει εκεί..

---Το “Posse Comitatus απαγορεύει την αστυνόμευση των αμερικάνων πολιτών από τον στρατό, μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ.


Παρόλα αυτά.


---Το 2000 αμερικάνοι στρατιώτες συμμετείχαν, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία, σε εκπαίδευση μέσα σε κατοικημένες περιοχές στην Καρολίνα, στο Τέξας και αλλού.

Είχαν την δυνατότητα να «καταλάβουν» την πόλη, να εγκατασταθούν στο Δημαρχείο και να ελέγξουν σπίτια και αυτοκίνητα. (Η φωνή που ακούγεται στο σημείο εκείνο του βίντεο, είναι του Alex Jones).


--Το καλοκάιρι του 2008 έγινε ανάλογη "άσκηση" στην Ινδιανάπολη.

Εδώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο.


---Το 2005, μετά τον σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα «Κατρίνα», πεζοναύτες, στρατός, και παραστρατιωτικοί μισθοφόροι αλωνίζανε την κατεστραμμένη Νέα Ορλεάνη μετατρέποντας την υγρή πόλη – φάντασμα, σε πεδίο μάχης. Επιβλήθηκε η πλήρης απαγόρευση λήψης εικόνων και προσέγγισης σε συγκεκριμένα περιοχές (zero access), ενώ όσοι επιθυμούσαν να παραμείνουν, θα τους απαγορευόταν η πρόσβαση σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα για «το καλό τους».

Όσοι απομακρύνθηκαν αναγκαστικά και υπό την απειλή των όπλων - οι σκηνές στρατιωτών ή μελών της εθνοφρουράς που γυρνούσαν και έριχναν πόρτες με κλοτσιές και έπαιρναν κόσμο με πλαστικές χειροπέδες έκαναν το γύρο του κόσμου - στοιβάχτηκαν σαν ζώα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε γειτονικές πολιτείες.


---Το 2007 αποκαλύφθηκε από το κανάλι KSLA, πρόγραμμα της “FEMA που αποσκοπούσε στο να εκπαιδεύσει πάστορες και κληρικούς να διδάξουν στους πιστούς των εκκλησιών τους «υποταγή» και «υπακοή» (!) στο ενδεχόμενο επιβολής από την Κυβέρνηση, στρατιωτικού νόμου «για το καλό τους».

Για την πειθώ του ποιμνίου, τους δόθηκε η συμβουλή να χρησιμοποιήσουν εδάφια της Βίβλου και ιδιαίτερα από την Επιστολή προς Ρωμαίους (13:1,2 κλπ) «Κάθε ψυχή ας υποτάσσεται στις ανώτερες εξουσίες· επειδή, δεν υπάρχει εξουσία, παρά μονάχα από τον Θεό· και οι υπάρχουσες εξουσίες, είναι ταγμένες από τον Θεό. Ώστε, εκείνος που εναντιώνεται στην εξουσία, εναντιώνεται στη διαταγή τού Θεού· κι αυτοί που εναντιώνονται θα πάρουν επάνω τους καταδίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: